Рилски Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Бугари Западним покрајина називају Јужну и Источну Србију и делове Косова и Метохије (као и Македонију). Уче своју децу да је тамо живео бугарски народ па да су срби њих насилно асимиловали, чиме само одгајају генерације људи који ће сутра уместо хришћанске љубави према једноверној браћи, кренути да чине исте оне злочине што су и њихови преци радили у Првом и Другом Светском Рату (када су окупирали те крајеве), мислећи да тиме Богу службу чине и да исправљају "историјске неправде". Хм .. ово просто није истина! Бугари у ''Западне Покрајине'' не убрајају ни под тачком разно ни центиметар Косова и Метохије и то просто није истина.. Нити ''Македонију'' како ти пишеш а поготову не ''Источну Србију'' како то претстављаш .. То једноставно није истина и не би смело тако олако да се пише о томе. Западне Покрајне, је термин који је и у Србији оног времена био актуелан и одомаћен(!) још пре припајања тих територија Краљевини СХС! А ради се брате о територијама припојеним Краљевини СХС после 1919. године НЕЈСКИМ МИРОВНИМ УГОВОРОМ. Али да ли ми у Србији знамо нешто о Нејском уговору ... Ради се дакле о територијама које су УСТУПЉЕНЕ од стране Бугарске за зеленим столом ! За њих се није ратовало .. ни пре ни после 1919. године. А у културолошком смислу термин означава ''''Спојну карику ПРЕЛАЗНОГ ЕНТИТЕТА - Шоплука, Јужног поморавља и Торлачког ентитета на Истоку Србије који СПАЈА Источну и Западну групу јужнословенског континуитета!'' Ово је био ЗАЈЕДНИЧКИ ИНТЕРЕС И СРБИЈЕ У БУГАРСКЕ У ОНО ВРЕМЕ. Тако да.. једноставно више пажње би требали поклонити чињеницама ако већ пишемо о проблемима који су веома битни а који код нас слабо кога интересују. Dragi је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Хм .. ово просто није истина! Бугари у ''Западне Покрајине'' не убрајају ни под тачком разно ни центиметар Косова и Метохије и то просто није истина.. Нити ''Македонију'' како ти пишеш а поготову не ''Источну Србију'' како то претстављаш .. То једноставно није истина и не би смело тако олако да се пише о томе. Западне Покрајне, је термин који је и у Србији оног времена био актуелан и одомаћен(!) још пре припајања тих територија Краљевини СХС! А ради се брате о територијама припојеним Краљевини СХС после 1919. године НЕЈСКИМ МИРОВНИМ УГОВОРОМ. Али да ли ми у Србији знамо нешто о Нејском уговору ... Ради се дакле о територијама које су УСТУПЉЕНЕ од стране Бугарске за зеленим столом ! За њих се није ратовало .. ни пре ни после 1919. године. А у културолошком смислу термин означава ''''Спојну карику ПРЕЛАЗНОГ ЕНТИТЕТА - Шоплука, Јужног поморавља и Торлачког ентитета на Истоку Србије који СПАЈА Источну и Западну групу јужнословенског континуитета!'' Ово је био ЗАЈЕДНИЧКИ ИНТЕРЕС И СРБИЈЕ У БУГАРСКЕ У ОНО ВРЕМЕ. Тако да.. једноставно више пажње би требали поклонити чињеницама ако већ пишемо о проблемима који су веома битни а који код нас слабо кога интересују. Западним Покрајинама називају све што сам написао. Не ради то власт нити већина становника али мали део (шовинисти - имамо и ми такве), заиста све те наше територије сматрају Западним Покрајинама (западним бугарским земљама). Ево пар слика да поткрепим: Розом бојом означавају границе бугарских етничких земаља Бугарска за време другог светског рата. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 @@Ромејац, Па ајде што су ти бугарски хард кор националисти неозбиљни, то и да разумем али зашто си ти неозбиљан па стављаш неке потпуне небулозе.. Нигде али нигде..чак ни ти у овом свом писању ниси то показао ..него си опет ти сам рекао да Бугари ''Западним покрајинама'' називају то што си написао .. То је неозбиљно .. И једноставно нетачно.. Па хоћемо ли сада да пишемо шта о Балкану мисле Грчки националисти?? Шта мисле поједини епископи грчке Цркве о БЈРмакедонцима, па и о Србима.. А шта мисле о Бугарима да и не помињем .. Бесмислено је ово што постављаш јер заиста у Бугарској, само неко ко није учио школу а ипак је националиста .. може Западним Покрајинама називати ово што ти кажеш. То је валидно као да си поставио шта о Балкану мисле Звездини или Радови навијачи .. Нећемо тако ни уз сву ''љубав'' према истини доћи до ње .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 И негде у посту си написао и изједначио да ''западним покрајинама'' сматрају ти националисти све територије које помињеш ..и дајеш опаску ''или западним бугарским земљама'' .. Једноставно није истина.. Ти националисти шта сматрају нека сматрају .. то је шака неписмених овчара у најбољу руку .. Термин ''западне покрајине'' је коришћен и у србији све док није пропала идеја о заједничкој држави(Југославији) са Бугарима.. тако да се после 1948. код нас не користи .. Касније је нестао и у Бугарској а данас добија ту нову националистичку димензију која је потпуно бесмислена.., али ту си у праву .. шака неписмених националиста уме да замени тезе и да третира то како си ти написао .. Незнам само , заштосе и ми спуштамо на ниво тих неписмењака .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 За неверицу ! Па зар и са њима имамо проблема. Румунија је једини преостао сусед са којим нисмо имали проблема сада и са њима, немам речи. Туга и јад око чега се споре цркве и велика срамота. То је проблем Православља, духовно је јако, али организацијски веома слабо, зато долази до оваквих проблема. Исте смо вере а проблем је ако њихови свештеници служе у Србији, било да је црква српска, румунска, влашка ма било шта небитно, баш срамота. Просто не могу да верујем колико је негативних коментара у Србији рецимо изазвала градња нове саборне цркве у Букурешту и завист јер је већа од Храма Св. Саве, али ако ћемо и о томе, вишља јесте али просторно је доста мања, но то је небитно, треба да нам буде драго! Не морамо имати папу као Католици, али ако је већ тако како је не морамо се тући, националност треба да буде небитна, Србија треба да престане са изједначавањем националности и вероисповести, а и Румунија такође, стручњаци треба да се позабаве тим проблемом мало више, посебно на Балкану. Сви смо Православци и браћа, националност означава само наше засебне језике, обичаје и др. , али пре свега смо Православци ! Срамота је и што постоји национални предзнак у имену појединих помесних цркава а то што су још у свађи то је превише ! Знам само да је РПЦ због своје тврдоглавости имала већ сличан проблем са Јерусалимском патријаршијом, и чак су изашли из канонског јединства, које су скоро обновили раскид је био срамота за нашу веру ! Бугарску не желим ни да помињем, био сам тамо и Бугари Србе обожавају, док, код нас у Србији сама реч Бугарин изазива подозрење. Византија, Србија, Бугарска, ма сви су скупо платили неслогу посебно између Србије и Бугарске, драже нам је било да будемо под окупацијом Турака, него да се заједнички боримо против и спречимо отоманску власт на Балкану и на крају кривимо запад за нашу несрећу. На жалост односи са Бугарском су трајно заоштрени и то је тако како је, у једну руку имају и они велику одговорност због јаког национализма али ако изузмемо шта о нама мисли обичан народ у Бугарској, а воле нас, онда остаје чињеница да су Бугари имали те немачке владаре на свом трону и да је и то повезано са нашим константно лошим односима , а најлошији су били у последњих баш тих 100ак година. Рилски је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 @Рилски Потпуне небулозе!!! То што сам изнео да постоје људи које појам Западне Покрајине виде много шире него што је "уобичајено"... Сам назив Западне Покрајине јасно имплицира да ту постоје и територијалне претензије. У бити је све једно да ли су те претензије само Босилеград, Димитровград (Цариброд) и пар села на десној обали Тимока или је то све источно од Велике Мораве... На крају то води сукобима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Морамо бити прецизни када неког оптужујемо , да не кажем етикетирамо .. То нам се тако олупало о главу да нисмо свесни .. Пример је ово што се дешава са Румунима .. Раде апсолутно погрешну ствар ..веома подло и веома лукаво. Раде нешто што не би смели да раде због кршења канонских одредница. Без обзира на све то .. ми смо им дозволили постојање те њихове Влашке Цркве као верске заједнице у Србији! И сада за петама имамо целу западну демократију са све Америчким највишим институцијама..и заостајемо на терену за Румунима па.. недостижно .. У бити је да ми не разумемо зашто се све то дешава.. то је проблем.. што ништа нисмо научили из свог нашег досадашњег страдања и историје коју смо потпуно маргинализовали и одрекли је се. Ко ће данас у Србији сматрати Шоплук српским наслеђем.. А оно то јесте! А Шоплук је четвртина Бугарске.. укључујући и Софију .. Једноставно нам не иде.. Отишла нам је и Црна Гора ко никад да није била наша .. а нама и даље није нешто јасно .. Не смемо да изустимо да је 70% па и више Хрвата заправо ''чис' србин'' само друге вероисповести .. О Србима у Словенији не смемо ни да помислимо .. Вођа Српске националне заједнице у БЈРМ говори да ће подржавати ''мпц'' и њену ''интеграцију'' и не помиње никакве полазне тачке или не дај боже услове .. и Београд то преноси без иједне замерке док Јован труне у затвору на очиглед свију нас .. ...И сад су се изгледа (коначно) и Власи доСЕТИЛИ ... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Mora se imati u vidu da možda neko namerno potpaljuje srpsko-rumunske odnose. A u vezi hrama svetog Save, sami smo pokvarili prvobitni projekt te napravili mešavinu istorijskog i nekakvog modernističkog bloka (plus izgradili onu rugotinu od parohijskog doma), pa sad se ljutimo ako drugi naprave možda lepšu crkvu od nas. To se dobija kad se ne neguje celokupni pregled nego se u vidu ima samo danas, a danas nije sutra i sutra se već kajemo za danas. Kao izgradili smo najveću pravoslavnu crkvu na svetu i ovo mora ovako da ostane navek, uh što smo bili ponosni (i gordi), a već su nas pretekli i Rusi i Gruzinci, a još malo pa i Rumuni. Hram svetog Save sada stoji, bilo bi glupo ulaziti u takmičenje ko ima veći, impozantiji, ali barem možemo da se potrudimo oko fasade i da se ima što lepša unutrašnjost. Mada u ovo sumnjam, lep ukus smo izgleda davno izgubili. Koliko su samo mene napadali jer sam kritikovao nelepo crkvozidanije u nas.. Извини , без имало пристрасности могу слободно да кажем да је Храм Св. Саве мени прелеп,и то много лепши од новог саборног у Букурешту, који ми мало личи на сеоску црквицу, за мене је Храм Св. Саве прелеп а и за већину људи са којима сам разговарао. Он је грађен да одаје утисак присуства Византије, српске уметности али и јасно указује да је црква заједно са народом окренута будућем времену, то и јесте било на уму пројектантима, а кичерај је најлакше намонтирати, тога је у Србији и превише.Проблем Србије и јесте што никако да схвати да се времена мењају то је јасно као дан. Нпр. само мали пример...знак на државној ТВ, шпица Дневника и сл., малтене пресликана она од пре 15ак година, чему то, зар се бојимо будућности ?? Ово нема везе са црквом, али тај знак као и сам РТС свакако су део нашег идентитета, а видимо да су рецимо данас и логови авио компанија постали национални бренд као саме компаније. Поента је да морамо живети сада и мислити на будућност, општи је утисак свих који први пут посете нашу земљу да никако да се одвојимо од прошлости, и ту се мисли на онај мрачни део, никако на нашу славну прошлост пре него што су нам је одузели разни освајачи и држали нас као робове вековима. На том платоу за 10ак година наћи ће се цео комплекс, храм, музеји,патријаршија, архив цркве а чуо сам и нова богословија, све на једном месту као центар нашег Православља. Што се тиче саборне цркве у Букурешту још да додам само ово, оно што ми је лепше него на Врачару је што ће љихов храм имати лепе колонаде, али опет мало подсећа на Ватикан, но ок, друго споменуо сам већ попут храма у Москви, црква је вишља, али ни један ни други не примају скоро ни пола људи као наш, и храм на Врачару по површини је највећа православна црква на свету. За то сам се распитао. И последње погледај слике румунске цркве изнутра како ће изгледати, сиромашно, незанимљиво, страшно је што морам тако о цркви осећам се лоше сада, како год радујем се само нека граде цркве, сви смо једно, браћа смо по најважнијем а то је наша Православна вера ! Рилски је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Ako se drže plana, nova crkva će da im ima zlatne kupole a ceo kompleks zlatne krovove, inače nalazi se pored skupštine.. http://www.bucharestlife.net/wp-content/uploads/2011/02/catedrala-neamului-bucharest-cathedral1.jpg http://img3.imageshack.us/img3/7158/192587catedralamantuiri.jpg http://theorthodoxchurch.info/main/wp-content/uploads/2011/09/2a6eefd16d208721.jpg.jpg malo su bili inspirisani bazilikom Sv.Petra u Vatikanu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Otvoriti posebnu temu o megalomanskom etno-zavetnom projektu zvanom Hram Svetog Save koji verovatno nikada nece ni biti zavrsen, a koji je po meni trebao da se zove kao sadasnji u Podgorici Hram Hristovog Vaskrsenja, ali vise o tome verovatno na posebnoj temi. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 koji su ti ? Општина Свилајнац, попис становништва: Села у којима живе Власи: 1. Мачевац: Срби - 214 Власи- 0 Румуни - 3 2. Бобово: Срби- 1.177 Власи- 110 Румуни- 29 3. Проштинац: Срби- 215 Власи- 34 Румуни- 5 4. Суботица: Срби- 716 Власи- 27 Румуни- 13 5. Тропоње: Срби- 824 Власи- 54 Румуни- 5 Извор: http://sr.wikipedia....rg/wiki/Тропоње nana је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dvabu Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Жао ми због ове неслоге!Драги су ми Румуни. feeble and Рилски је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Хришћанин012 Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Rumuni sad besni zbog krsta D. MARKOVIĆ - R. DRAGOVIĆ | 01. novembar 2013. 21:15 | Komentara: 3 Uprkos formalnim dobrim odnosima, tenzije između Beograda i Bukurešta se ne smiruju. Susedi uputili oštar demarš jer je „ometan“ obred RPC kod Boljevca Srodne vesti Vlasi na udaru Rumuna SPC nezadovoljna radom sveštenika RPC Rumuni opet bune Vlahe Rumuni niska primanja “leče“ u Banatu U Srbiji je jeftinije AMBASADA Rumunije u Beogradu uložila je zvaničan protest Ministarstvu spoljnih poslova Srbije zbog kršenja manjinskih prava Rumuna iz Timočke Krajine. Vlasti iz Bukurešta najavljuju i skoru posetu grupe rumunskih parlamentaraca Istočnoj Srbiji, čiji je cilj utvrđivanje stanja i ispitivanje kršenja prava njihovih sunarodnika. Povod za protestnu notu Rumuna, koja je dodala još jedan kamen na već poteško breme odnosa dveju država, poslužilo je osvećenje krsta u selu Podgorac kod Boljevca, koje su služili sveštenici Rumunske pravoslavne crkve. Reč je o seoskom zapisu koji je postavljen 20. oktobra u prisustvu nekoliko desetina vernika. Dunav su, ubrzo zatim, prešli glasovi o incidentima u ovom selu, pa čak i reakciji policije, koja je navodno želela da osujeti ovaj skup. - Nikakvih problema u Podgorcu nije bilo - ispričao je za „Novosti“ žitelj ovog dela Srbije. - U pitanju je bio običan verski skup, kakvi se organizuju širom Timočke Krajine. Pominjalo se da je krst postavljen na tuđem imanju, kao i da se umešala policija, ali ništa od toga nije tačno. Vlasti iz Bukurešta, međutim, nisu propustile priliku da čak i na ovako klimavom temelju upute packu Beogradu. U saopštenju rumunskog Ministarstva spoljnih poslova, koje je predato pre nedelju dana, navodi se da se Rumunija zalaže za neprekidno poštovanje prava etničkih Rumuna u Srbiji, ali i da žali zbog situacija koje bacaju loše svetlo na dobre odnose između dve zemlje. - Ministarstvo spoljnih poslova prati situaciju u Srbiji. U bilateralnim kontaktima i razgovorima o putu Srbije u EU uvek smo se zalagali za poštovanje zakonskog okvira kojim su uređena sva prava rumunske manjine, uključujući i prava na bogosluženja. Tražimo konkretne rezultate i sprovođenje Protokola potpisanog u Briselu, koji predviđa poštovanje individualnih prava etničkih Rumuna u Srbiji - kaže se u saopštenju koje su preneli rumunski mediji. Zajedno sa žutim kartonom koji je Beogradu pokazala rumunska vlada, oglasio se i Donji dom parlamenta, čija je jedna od komisija zadužena za brigu o rumunskoj dijaspori. Potpredsednik ovog tela Mirča Dolha rekao je tim povodom da su „Rumuni u dolini Timoka izloženi pritiscima, ali i da se u Srbiji događaju situacije nezamislive za jednu evropsku zemlju“. Poslednji glasovi sa one strane Karpata, kao i protestne note Rumunije, samo su pojedini činovi u drami kroz koju prolaze srpsko-rumunski odnosi poslednjih godina. Ovakve promene tumače se namerom Bukurešta da izvrši pritisak na Srbiju, ali i da Vlahe Timočke Krajine pretvori u Rumune mimo njihove volje. U istom tonu tumače se i izuzetno zategnuti odnosi srpske i rumunske crkve, koje su samo na korak do otvorenog sukoba. U korenu ovog spora jeste nekanonsko delovanje rumunskih sveštenika u istočnoj Srbiji, protivno svim crkvenim pravilima. DVE EPARHIJE DUBOKO narušene odnose patrijaršija u Beogradu i Bukureštu dodatno poslednjih godina narušavaju osvećenja hramova i kapela Rumunske pravoslavne crkve. U najmanje desetak sela Timočke Krajine već postoje parohije RPC, a poslednjih meseci ove crkvene jedinice šire se i prema Braničevu i Resavi. Osnivanje parohija, delovanje klirika i podizanje hramova odvija se bez ikakvog odobrenja Eparhije timočke, čija je jurisdikcija na ovom prostoru. IZVOR Кроз историју Румунија и Србија никада нису ратовали, значи увек су били у добром односу, па чак и у време комунизма. Било би добро да тако и остане. Што се тиче људских права, свако нека се моли како и где хоће, али мора да постује и своју и туђу веру. Бог је човеку дао СЛОБОДУ , па нико нема права да ту слободу некоме ограничава или скраћује ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 I ne mora se za sve ugledati na Vizantiju, sa obzirom da i Vizantija poznaje više perioda, ipak je trajala nekih hiljadu godina. Ima se kasno-rimsko vreme i raniji vizantizam, ima se srednji vizantizam, ima se klasični vizantizam, ima se kasniji vizantizam, tako npr. i paleološka renesansa (kasniji vizantizam) koja se javlja i kod nas (Gračanica, Bogorodica Ljeviška itd.). Ali pored vizantijskog i romanskog nasledstva (Studenica, Žiča, Sopoćani, Dečani itd. su po arhitekturi romanika odnosno raška škola, ne vizantizam), uz uticaj gotike, imamo i renesansu, imamo i barok itd., zar mora sve da izgleda jednako kao jedna uniforma..? Naravno da se ne mora ugledati na Vizantiju , ali ona je kao Pravoslavna imperija najduže trajala. Da vas podsetim i na činjenicu da je u Carigradu i Majka crkva, Vizantija je nestala sa scene ali je prenela svoju tradiciju i kulturu i to dosta uspešno na balkanske zemlje danas Srbiju, Bugarsku, Rumuniju, Makedoniju, BIH itd. S obzirom na sve to, i činjenicom da su prve 4 Patrijaršije po diptihu izgubile fizički uticaj, koji su preuzele današnje nezavisne pravoslavne države, donelo se odluku da se ipak gradi hram po uzoru na Svetu Sofiju. Tako da sve i jedan bar malo podseća na nju, to je znak da ostavština Vizantije a pogotovo Pravoslavlje nikako nije pobedjeno već i dalje živi. Ne treba dizati halabuku oko sitnica, hram se gradi i to je najvažnije, u celom Pravoslavlju biće 4 velika hrama i to je dobro da je tako. Ne volim usporedbe ali bio sam u bazilici Sv. Petra i tad sam shvatio, iako sam pre toga bio protiv da mi kao mali narod gradimo toliku crkvu šta će nam to, ali tamo sam shvatio sem duhovnosti, ipak je bitna i fizika-jedno bez drugog ne može Inače, što se tiče završetka hrama potrajaće ali mi smo i najmanji narod koji sam(do sada podiže toliki hram) , nešto manji hram Hirsta Spasa u Moskvi, završen je na žalost nevešto, i razlikuje se od ranijeg kojeg su srušili komunisti, kupola za koju misle da je zlatna na žalost nije od zlata, kipovi spolja nekada su bili od mermera, sada su od običnog gvožđa , a unutrašnjost je na žalost uradjena ishitreno i isto sa lošijim materijalima od prvobitnih, pa ajde razumem, žurili su hteli su da se uništavana decenijama RPC podigne moralno, ali eto tolika zemlja pa nisu uspeli uraditi sve kako treba. Iskreno se divim našem narodu i SPC, najmanji smo narod koji u ovom trenu u Pravoslavnom svetu gradi toliku crkvu i čudo da smo je uspeli izgraditi do ovoga što smo do sada napravili i to sami, nadam se da će za završetak pomoć stići i od Rusije. Vatikan da bi se iskazao, u okolnim državama i našoj južnoj pokrajini čak po pravilu veće i od džamija po KIM ! gradi velelepne crkve a to u svetu crkve kao pre svega duhovne stvari, ipak ima i odredjenu poruku. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Ето...доживели смо да нас још и тај растом патуљасти, од рома скоро неразликујући народ, зеза у мозак...тако нам бре и треба када смо будалетине без и трунке достојанства. Увек, увек и увек иста прича са нама! Дозвољавамо курти и мурти да се поигравају са нама и нашом државом како им се ћефне.Коме год падне на памет може слободно присвајати шта год му је потребно од нас и, да парадокс буде већи, може слободно и успешно претити и протестовати ако се којим случајем побунимо због чина који је очигледно неморалан, или неканонски, или незаконит, небитно, а због више него очито присутне и политичке црте у свему овоме, чак и отворено непријатељски. На шта смо ми Срби спали, шта све дозвољавамо и колико срозавамо себе, па то је крајње болесно! Најстрашније је што одсуство било какве реалне и конретне реакције, тј.свој кукавичлук и болесну општеживотну незаинтересованост, која неминовно води ка самопотирању идентитета, правдамо "хришћанским врлинама" којима смо, јел, "очито и недвосмислено обдарени" као народ. Штета што други народи, сви наши дивни суседи, нису "обдарени хришћанским врлинама" као ми...да и ми Срби мало данемо душом...заиста, сачувај нас Боже од нас самих, ако је то икако могуће! horatio, Pontifex Emeritus, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука