Megas Doux Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Ето...доживели смо да нас још и тај растом патуљасти, од рома скоро неразликујући народ, зеза у мозак...тако нам бре и треба када смо будалетине без и трунке достојанства. Увек, увек и увек иста прича са нама! Дозвољавамо курти и мурти да се поигравају са нама и нашом државом како им се ћефне.Коме год падне на памет може слободно присвајати шта год му је потребно од нас и, да парадокс буде већи, може слободно и успешно претити и протестовати ако се којим случајем побунимо због чина који је очигледно неморалан, или неканонски, или незаконит, небитно, а због више него очито присутне и политичке црте у свему овоме, чак и отворено непријатељски. На шта смо ми Срби спали, шта све дозвољавамо и колико срозавамо себе, па то је крајње болесно! Најстрашније је што одсуство било какве реалне и конретне реакције, тј.свој кукавичлук и болесну општеживотну незаинтересованост, која неминовно води ка самопотирању идентитета, правдамо "хришћанским врлинама" којима смо, јел, "очито и недвосмислено обдарени" као народ. Штета што други народи, сви наши дивни суседи, нису "обдарени хришћанским врлинама" као ми...да и ми Срби мало данемо душом...заиста, сачувај нас Боже од нас самих, ако је то икако могуће! Побогу какве су то квалификације и генерализација. Проглашавање кривим целог једног народа , због одлука његових световних и црквених власти, каква год била ситуација и Румуни, а и Бугари су нама братски народ без обзира какви су односи међу државама, односи међу обичним људима су добри. У Румунији сам био само једном, у Бугарској пар пута, на жалост не на мору , стекао сам утисак да о нама Србима оба народа имају веома позитиван став. Ми имамо непријатеље, али они су на посве другој страни... Слажем се да не треба да будемо наивчине, већ да бринемо о својим интересима, то нико не спори, али поред тога наш највећи интерес је наша вера, уопштено иста за све Православце и једина права хришћанска вероисповест, не може нам нико ништа .....колико ми можемо себи .... Dragi and Рилски је реаговао/ла на ово 2 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Ljudi ja sam iz ovog kraja. Podele su velike, valjda me razumete. A za to je kriva država i pogrešno vođena politika prema istočnoj srbiji. Nije kriv ni jedan čla SPC već je samo politika dovela do toga da vlasi počnu da se izjašnjavaju kao rumuni a ujedno i kao pripadnici RPC. Postoje ljudi koji na sve načine pokušavaju da ih odvrate od tih stvari ali ne kaže uzalud ona narodna "Sit gladnom ne veruje" nana је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Управо тако Марко. facenew22222222 За случај да неко није прочитао други по реду спољашњи линк који је дат још на самом почетку теме. Јасно к`о ведар дан....... ево дела текста: EMITOVANjE televizijskog programa i pilot projekat nastave na rumunskom jeziku u školama u istočnoj Srbiji jedini su rezultati Protokola o poštovanju prava rumunske nacionalne manjine, potpisanog u Briselu u martu ove godine. Kako je većina ostalih zadataka još samo golo slovo na papiru, Srbija je iz Evrope više puta opomenuta da brže rešava sva ostala pitanja rumunske manjine. Ovim aktom, koji je bio uslov Rumunije za davanje zelenog svetla srpskoj kandidaturi za EU, država se obavezala na poboljšanje položaja Rumuna u oblasti ispovedanja vere, korišćenja jezika, obrazovanja, ali i političkog predstavljanja. Međuvladina mešovita komisija Srbije i Rumunije za nacionalne manjine koja je izrodila akt potpisan u Briselu, međutim, od proleća se nije sastajala. Jedini kontakt na ovu temu napravljen je krajem oktobra, na neformalnim konsultacijama u Hagu, koje je inicirao OEBS preko visokog komesara Knuta Volebeka. Jedan od problema u sprovođenju dogovorenog je i to što zajednički protokol zadire u složene odnose Srpske i Rumunske pravoslavne crkve (RPC), jer Rumunima se njime garantuje pravo na bogosluženja na maternjem jeziku. Srbija je tako prihvatila obavezu koja, zbog odvojenosti države i crkve, teško može da bude sprovedena. Jedini put vodi preko razgovora dveju crkava, koje su zbog delovanja sveštenika RPC u Timočkoj Krajini na ivici prekida odnosa. Ključni problem u ovom slučaju leži u insistiranju Rumunske crkve da, protivno propisima koji važe u pravoslavlju, uspostavi svoju eparhiju i u istočnoj Srbiji. Pod rumunskom ”firmom”, i bez dozvole vladike timočkog Justina, u istočnoj Srbiji deluje nekoliko sveštenika, koji služe u improvizovanim seoskim crkvama. Delovanju Rumunske crkve, ali i stalnim nastojanjima Rumunije da ih uzme pod svoje, protivi se najveći deo Vlaha u Srbiji, koji smatraju da njihova prava nisu povređena. - Srbija je naša država i nema pravo da nas organizuje po okvirima koje nameće Rumunija - ističe Miletić Mihajlović, potpredsednik vlaškog Nacionalnog saveta. @Mali Marko:...... "Sit gladnome ne veruje" ....Има још једна одлична јер на њу Ру. и РуПЦ полаже велику наду....(по мало и за сад у промилима и успевају ) ...."Пара врти где бургија неће". Оно што на ову нашу територију пристиже, верујте ми ил проверите у до сад објављеним извештајима о донацијама, је ненормално велика количина новца за све и свашта + што неко помену о стипендијама и студирању наше деце у Румунији, летовањима и ко зна чега још што обични људи не могу ни да сазнају. пс. Учитељица(е) у селу где ће се увести та поменута пилот настава на Румунском тренутно похађају интензивни курс језика на коме ће предавати. winter Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Општина Јагодина:Једино село где живе већински Власи јеДобра Вода - Срби - 405Власи - 15Румуни- 5Извор: http://sr.wikipedia...._Вода_(Јагодина) БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука