Дејан Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Ncionalizam je nešto sa čim može da barata samo zrelo društvo, a to je opasno oružije u rukama većinski infantilnih Srba... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 lepo, nezdrava "autokefalija" je kada MIraš glumi autokefalnost, zdarva je kada sve kanonske pravoslavne crkve daju odobrenje da odredjena Crkva dobije autokefaliju... dakle samo smo poredili te dve stvari A autokefalnost se dobija tako valjda što se ustanovi da je u nekoj priznatoj naciji pravoslavlje duhovna težnja većine,neće sad svaka šuša da osniva svoju autokefalnu Crkvu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Utroših mnogo vremena čitajući ovu temu , od prve do (trenutno) posljednje stranice .Osnivanje ove "pravoslavne" crkve bi , prvenstveno trebalo da smeta Hrvatima , jer je preočito da se radi o (vrlo loše) smišljenom projektu nekih sumnjivih ljudi koji bi da glume vladike , biskupe , neke nove partrijarhe i pape . Idiotizam je jedino što je u ovoj organizaciji dotaklo vrh , sve ostalo je krajnje smješno i čak bezvrijedno komentarisanja . Takođe , ukoliko svi ovi ljudi nisu tu da bi se dobrano oparili (pri tom mislim na sticanje novca) i stekli (na prevaru) neki status u društvu , onda se radi o teškim bolesnicima , kojima neodložno treba pomoć . Jasno mi je da (neki) Hrvati pokušavaju na svaki način izbrisati sve srpsko iz lijepe njihove domovine , ali ovaj način je možda i najridikulozniji do sada . Povrh svega , ono što mi se posebno dopada na njihovoj stranici jeste to da se sad oni smatraju "narodom najstarijim" , da ne kažem nebeskim , da su u povijesti poznati još od prije 7.500 godina , a Srbi (su uglavnom afrikanci) čije je značenje imena "rob sotone" , uglavnom afrikaneri sa područja Somalije , gdje i dan danas postoje plemena Serbus(ili tako nešto slično) i Geđža (ovo sam dobro zapamtio , jer čak nisu uspjeli pravilno niti napisati ovu jako složenu riječ , vjerovatno su željeli aludirati na Gedžu) ! A lijepo sam rekao da Srbi pretjeruju sa onim "nebeskim narodom" i sl. sad nam se to obija o glavu kada nas zapadna braća počeše kopirati ! Jednom rječju - komedija ! Ko može , nek' se smije , k'o ne - nek' se smije i on , jer je nemoguće ostati ravnodušan prema ovim glupostima . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 priznatoj naciji pravoslavlje duhovna težnja većine recimo kao Američka Pravoslavna Crkva tu postoje mnogi problemi, jurisdikcija, eklisiologije i sl... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Što se tiče "HPC " , jedva čekam da vidim d ali će se oglasiti Katolička Crkva u Hrvata! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 iskreno se nadam da si u pravu i da je ona moja izjava obicna glupost. uzmi olovku,pa baci na papir,biće ti sve jasno... ovo da ljudi ljudima brane hranu iz cilja kontrole i ucijena je više nego jasno odavno... u njemačkoj 5 kg našeg evrokrema košta 8 evra,kod nas kila toliko košta...šta treba ja da mislim sada,da se radi o nekoj komunističkoj robnoj razmijeni sa švabama ili da država njemačka subvencioniše cijenu srpskog evrokrema,kako da ne... ni jedno ni drugo,naši ljudi prodavaju,imaju prodavnice,neko nas ljudi uništava iz temelja i još nas tjera da mu se izvinjavamo... imamo najplodniju ravnicu u evropi,a najskuplju hranu i najbjednijeg farmera Pontifex Emeritus and horatio је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маринковић Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Има још једна интересантна појава. Постоје Хрвати који су препознали Православну цркву као истиниту Христову цркву, који проучавају православну духовну литературу, који се моле Исусовом молитвом, који су чак присутни на литургији али из разноразних разлога нису приступили у Православну цркву. Разлози су углавном страх и осуда од стране породице, околине, пријатеља, колега на послу и слично. Познато ми је неколико таквих примера. Ти људи присуствују на Литургији али не учествују у Светим Тајнама, примају нафору... Руси долазе and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Etnofiletizam,glupa anglosaksonština od termina nije razlog da se crkvama skine nacionalni identitet! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Etnofiletizam,glupa anglosaksonština od termina nije razlog da se crkvama skine nacionalni identitet! Је л ти поштујеш свете саборе и његове одлуке? Мислим није ми јасно, како један православац може да не поштује одлуку светог сабора и да је назива како је ти називаш.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 U nedostatku crkvene bogomolje (crkve) liturgija je održana na terasi restorana "Liburna" u Petričanima kraj Zadra a u vlasništvu gospsođe Sanje Lisica - ispred improviziranog oltara s pogledom na more. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 дали се сеќате на Јованом Маретиќем? Који је авантуриста из Норвешка и дуго време се претстављао као Архимандрит Јован, па онда Архиепископ и Митропол(!) Македонски и Палестински? Е и он је добио диплому за владика од овај Никола 1. Али онда је учинио раскол и повукао је са собом дел од лжеепископата овог здруженија и прогласио се је за “Вистински православни Патријарх Македонски и на целу дијаспору, на Палестина, Норвешка и Скандинавија“. Док је био у “јединство“ са ове називао ги их “Горњи Синод Васеленске Патријаршије“. mvpcsvjk.org Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 za autokefalnost nije neophodno odobrenje svih pomesnih Crkava ovo prvi put čujem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 ovo kao da je prepisano iz nekog dnevnika britanskog kolonijalnog guvernera. cist sovinizam! svako vidi ono što želi... Budimo ljudi i ako smo Srbi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 kovanica je grckog porekla. Pravoslavna Crkva je ustrojena po pomesnom nacelu, a ne etnickom. znam brate al je ću sad da je gledam kao anglosaksonštinu pošto se slučajno podudara i sa engleskim jezikom,niko mi ne može zabraniti pravo da budem glup... Ja jesam protiv nacionalizma i u crkvi i u društvu,ali protiv rodoljublja sigurno nisam,to što se ja identiifikujem sa svojima bližnjima osijećanjem etničke pripadnosti,to što ja mislim da su oni krv moje krvi i kost moje kosti je moja ljubav koja ne bi smijela da smeta ni jednom hrišćaninu,ukoliko mu smeta on ima nekih duhovnih problema,boluje od par vrsta demona u sebi i smrtnih grehova... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Национализам је карта на коју увек играју они којима су празне душе , па само дрве о томе... Послушајте беседе епископа КАчавнде и истомишљеника му, па ће вам све бити јасно... Нација и држава јесу нешто што је од Бога дато, да би се повећао осећај заједнице али је исто тако ствар која се може злоупотребити. Што се тиче ових "цркава"" које се региструју по полициким станицама, нема ту никакве расправе о било каквим оправданостима њиховог постојања, црква има своје устројство и апостолско прејемство и ови људи ту једноставно немају против аргумент. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука