Jump to content

Атеистички побркани лончићи

Оцени ову тему

Препоручена порука

Otvoreni um ne priznaje dogmu

To je apsolutna glupost, svi mi zivimo po nekim dogmama, religijskim, filizofskim ili zivotnim. Zovu se nasa uverenja o svetu ili ti - nasa zivotna filozofija.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Један технички савет: Када хоћеш нешто да цитираш, превучеш мишем преко тог дела текста, онда ти се појави мини мени, и кликни "Цитирај", да би ти се текст ставио у ово балонче, тако је лакше и теби и другима да прате.

Hvala vrlo koristan savet.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

To je apsolutna glupost, svi mi zivimo po nekim dogmama, religijskim, filizofskim ili zivotnim. Zovu se nasa uverenja o svetu ili ti - nasa zivotna filozofija.

Ne glupaj, evo ti glup primer, covek koji je na LSD-u nije pod dogmama nego pod drogama, i on ne zivi po dogmama, osim u slucaju da se poklapaju sa drogama.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ne glupaj, evo ti glup primer, covek koji je na LSD-u nije pod dogmama nego pod drogama, i on ne zivi po dogmama, osim u slucaju da se poklapaju sa drogama.

Kako ne zivi pod dogmama? Jel ima on neki pogled na svet kog se drzi, koji nije dokaziv vec ga prihvata kao istinu? Ne znam kakve veze ima dal je na lsd ili nije sa tim sto naprimer veruje "zene me ne vole" ili "zene me vole" i jedno i drugo su nedokaziva dogma, verovanje koje drzimo o sebi koje nikak ne moze da proverimo da li je tacno ili nije.

Подели на овим сајтовима

Послушај овде шта сам рекао о вери и знању, када је у питању Бог (у хришћанском и библијском схватању):

Sa uživanjem sam pogledao Vaše izlaganje.

Oprostite ako ću Vas gnjaviti ali prosto moram da se osvrnem na nešto što ste rekli.

Bog je nama transcedentan i nemožemoo naukom da ga dokučimo i dokažemo.

Mikrosvet i čestice mikrosveta su nam potpuno transcedentne. Pojma nemamo koje su njihove osobine jer su potpuno van našeg sveta kao ii interakcije među njima. Mi prosto nemamo pojmove koje bi mogli iskoristiti da ih opišemo.

Za njihov opis i  interakcije koristimo neke pojmove i analogije čisto da bi to označili to nisu te osobine i interakcije.

Ali znate mi znamo da postoje. možemo meriti njihov učinak na naš svet čak iz ukupnosti delovanja mikrosveta objašnjavamo naš makrosvet.

To radimo čistim naučnim metodama.

Zašto ne bismo mogli tako ii taj transcedentni svet u kome je bog da istražimo. Tako bismo mogli i da, kao u mikrosvetu, da sagledamo njegovo dejstvo na naš svet.

Još jednom ponavljam svet mikročestica je nama transcedentan pa ipak znamo za njegovo postojanje i vidimo njegov učinak na nas..

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Sa uživanjem sam pogledao Vaše izlaganje.

Oprostite ako ću Vas gnjaviti ali prosto moram da se osvrnem na nešto što ste rekli.

Bog je nama transcedentan i nemožemoo naukom da ga dokučimo i dokažemo.

Mikrosvet i čestice mikrosveta su nam potpuno transcedentne. Pojma nemamo koje su njihove osobine jer su potpuno van našeg sveta kao ii interakcije među njima. Mi prosto nemamo pojmove koje bi mogli iskoristiti da ih opišemo.

Za njihov opis i  interakcije koristimo neke pojmove i analogije čisto da bi to označili to nisu te osobine i interakcije.

Ali znate mi znamo da postoje. možemo meriti njihov učinak na naš svet čak iz ukupnosti delovanja mikrosveta objašnjavamo naš makrosvet.

To radimo čistim naučnim metodama.

Zašto ne bismo mogli tako ii taj transcedentni svet u kome je bog da istražimo. Tako bismo mogli i da, kao u mikrosvetu, da sagledamo njegovo dejstvo na naš svet.

Još jednom ponavljam svet mikročestica je nama transcedentan pa ipak znamo za njegovo postojanje i vidimo njegov učinak na nas..

Zato sto kvantna fizika jos nije tolko napredovala.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

To je apsolutna glupost, svi mi zivimo po nekim dogmama, religijskim, filizofskim ili zivotnim. Zovu se nasa uverenja o svetu ili ti - nasa zivotna filozofija

Poenta je kod dogme što je nepromenljiva i ne trpi drugačije mišljenje i ne želi da se promeni bez obzira na stvarnu situaciju.

Moja uverenja i pogled na svet nisu jedina i samo ona tačna i stalno ih prilagođavam novim saznanjima.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Што се тиче доказа о постојању Бога, атеисти углавном под доказом подразумевају доказ у научном смислу.

Ne postoji dokaz u naucnom smislu za judeo-hriscanskog Boga,jer se on upoznaje kroz otkrovenje. Ali postoje naucni dokazi u vidu dizajna koji svedoce o tome da iza svega stvorenog stoji um i inteligencija. To se poklapa sa teistickim pogledom na svet a ne ateistickim.

Подели на овим сајтовима

Ali postoje naucni dokazi u vidu dizajna koji svedoce o tome da iza svega stvorenog stoji um i inteligencija. To se poklapa sa teistickim pogledom na svet a ne ateistickim.

Ти докази постоје унутар универзума формираног у Гришиној глави. :)

Подели на овим сајтовима

Mikrosvet i čestice mikrosveta su nam potpuno transcedentne.

Apsolutno nisu.

Pojma nemamo koje su njihove osobine jer su potpuno van našeg sveta kao ii interakcije među njima.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_mechanics

Mi prosto nemamo pojmove koje bi mogli iskoristiti da ih opišemo. Za njihov opis i interakcije koristimo neke pojmove i analogije čisto da bi to označili to nisu te osobine i interakcije.

To što mi nemamo pojmove i analogije koji bi intuitivno opisali nešto u svakodnevnom govoru, ne znači da se to ne može potpuno opisati matematikom.

Подели на овим сајтовима

Poenta je kod dogme što je nepromenljiva i ne trpi drugačije mišljenje i ne želi da se promeni bez obzira na stvarnu situaciju.

Moja uverenja i pogled na svet nisu jedina i samo ona tačna i stalno ih prilagođavam novim saznanjima.

Koja Hriscanska dogma ima u svojoj suprotnosti stvarnu situaciju? Neku istinu koju znamo da je istina a u suprotnosti je sa hriscanskom dogmom. Ja ne znam ni jednu....

Подели на овим сајтовима

Da preformulišem pitanje: šta je to što je Vas ubedilo da budete UVERENI u Istinu. Ovo je suštinsko pitanje i odgovor na njega će zapušiti usta svima onima koji ne veruju a ateisti će dobiti dokaz koji traže.

Много тога. Убеђен сам да свет, обзиром да није вечан, мора имати свој узрок који није тај свет. Тај узрок ја зовем Богом. Све оно остало о Богу, дознао сам и дознајем бивајући у Цркви - верујем у његово откривење. 

Подели на овим сајтовима

Mikrosvet i čestice mikrosveta su nam potpuno transcedentne. Pojma nemamo koje su njihove osobine jer su potpuno van našeg sveta kao ii interakcije među njima. Mi prosto nemamo pojmove koje bi mogli iskoristiti da ih opišemo. Za njihov opis i  interakcije koristimo neke pojmove i analogije čisto da bi to označili to nisu te osobine i interakcije. Ali znate mi znamo da postoje. možemo meriti njihov učinak na naš svet čak iz ukupnosti delovanja mikrosveta objašnjavamo naš makrosvet. To radimo čistim naučnim metodama. Zašto ne bismo mogli tako ii taj transcedentni svet u kome je bog da istražimo. Tako bismo mogli i da, kao u mikrosvetu, da sagledamo njegovo dejstvo na naš svet. Još jednom ponavljam svet mikročestica je nama transcedentan pa ipak znamo za njegovo postojanje i vidimo njegov učinak na nas..

Трансцедентност микросвета није исто што и трансцедентност Бога. Микросвет припада нашем свету, нашем бићу, онтологији. Бог је други (у онтолошком смислу) у односу на свет. Е сад, дејство Божије у свету ја видим, не знам за тебе. 

Подели на овим сајтовима

To što mi nemamo pojmove i analogije koji bi intuitivno opisali nešto u svakodnevnom govoru, ne znači da se to ne može potpuno opisati matematikom.

U redu slažem se ali ovde nije reč o tome. Poenta je bila da ipak nauka možda može da opiše i shvati Boga kada se nakupi dovoljno znanja i informacija (ako postoji što bi rekli ateisti).

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...