Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 На самом почетку света Бог отац створи четири највећа небеска бића: и даде им да слободу да бирају шта желе да буду. Опчињен снагом лава једно од 4 небеска бића изабра да буде Крилати лав. Затим друго биће изабра да буде Крилато Теле јер бик беше издржљив и мишљаху да ће уморити лава и победити га издржљивошћу. Затим следеће биће изабра да буде Крилато Јагње а то беше Христос. И напослетку видевши да на земљи нема шта да бира јер лав и бик узеше све, последње биће изабра да буде Крили Орао. И Бог рече: Ево вам књига живота, ко од вас победи седеће на престолу и држати књигу живота. И угледавши Јагње, Лав схвати да му је највећи противник Теле, јер му Орао беше високо. Зато се Лав баци у борбу на Теле и победи. Затим Лав узе и поједе Јагње. Премудро Јагње знало је да не може победити ни Бика ни Лава споља јер су јачи од њега. Али изнутра? Јагње изабра моћ васкрсења и победи Лава изашавши Лаву кроз уста као Жива вода. Пошто поста Жива вода ни Орао у лету му не могаше ништа и при њиховом судару. Орао се удави. Тако Христос победи и седе на престо и узе књигу живота у своју руку. Ко је Лав, ко је Теле а које Орао? Једноставно је открити ко је Теле, јер само у једном делу света крава је света Животиња. Теле је Буда, Лав беше Мојсије јер он "појео" Христоса а у њему је Христос васкрсао. И орао беше Мухамед, Последњи од 4 небеска бића. Тако Христос победи све и сви се поклонише Христу. Зато четири Небеска бића и даље славе Бога. Како су се поклонили Христу? Поклоњење мудраца са истока јесте прво поклоњење тек рођеном Христу. То нису обични источни народи већ посланици Будини који су се Цару поклонили на самом рођењу пре него што он начини било какво чудо. То говори о великој мудрости "мудраца". На Тавору, гори када је Христос извео 3 ученика поклонио му се и лав, Мојсије. Како се Мухамед поклонио Христу то остављам другом да каже. Слава Ономе који беше, који јесте и који ће доћи. Мир Божији нека је са Вама. Знајте да су две истине, у оних који сеју и у оних који жању. Ви који сејете не судите оном који је послан да жање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Tumacenje koje poprilicno netacno. Daklem, zbilja gdje se to Muhamed poklonio Hristu? Kada je to jagnje pobjedilo orla u kontekstu ove pricice? Na svijetu je danas preko milijardu i po muslimana. A taj istok koji se navodno poklonio Hristu u vidu mudraca je do dana danasenjeg ostao vecinom nehriscanski, a narocito nepravoslavni. Tele nije sveta zivotinja budistima, vec hindusima. Izmedju budizma i hinduzima postoji ogromna razlika. Iz apokalipsisa tele, orao i lav ne dolaze u konekst sa jagnjetom vec sa covjekom. Sva cetiri simbola, lav, covjek, tele i orao simbolisu Hrista, a ne Budu, niti Muhameda niti Mojsija. obi-wan, Trifke, Sasa Kolbas and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ау, нисам неки експерт, али ово је тотално лудило...Мени ово личи на типичне гностичке маштарије (благо речено)...Не да није православно, већ... Али опет, може бити да гријешим (премда сумњам, на темељу прочитаног) Origen and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Tumacenje koje poprilicno netacno. Daklem, zbilja gdje se to Muhamed poklonio Hristu? Kada je to jagnje pobjedilo orla u kontekstu ove pricice? Na svijetu je danas preko milijardu i po muslimana. A taj istok koji se navodno poklonio Hristu u vidu mudraca je do dana danasenjeg ostao vecinom nehriscanski, a narocito nepravoslavni. Tele nije sveta zivotinja budistima, vec hindusima. Izmedju budizma i hinduzima postoji ogromna razlika. Iz apokalipsisa tele, orao i lav ne dolaze u konekst sa jagnjetom vec sa covjekom. Sva cetiri simbola, lav, covjek, tele i orao simbolisu Hrista, a ne Budu, niti Muhameda niti Mojsija. Сви су позвани али нису сви изабрани. Што значи да свако може тумачити на свој начин, Свето писмо, догађаје у животу било кога из религије да ли је то тачно или није зависи од начина на који ми стварност конструишемо и постоји разлог зашто тако стварност конструишемо. Ја то тако видим а ти слободно по својој вољи можеш видети како ти је воља, ако ти то помаже да будеш добар човек и разумеш твоја је слобода како ћеш схватити, ја не присиљавам никог да верује у оно што ја мислим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Што значи да свако може тумачити на свој начин, Свето писмо, догађаје у животу било кога из религије да ли је то тачно или није зависи од начина на који ми стварност конструишемо и постоји разлог зашто тако стварност конструишемо. Sveto Pismo se tumaci onamo gde je i nastalo - u Crkvi, nigde drugo. Ono se tumaci samom Crkvom, jer je nastalo zbog same Crkve (= sabora vernih), ne kao necija filosofska pretpostavka ili sistem. Ono je svo sabrano i zaokruzeno oko Hrista Bogocoveka, tj. oko jedino Novog pod suncem, koji je "odraz slave Oceve", i koji je dosao da nam otkrije ono sto mi ljudi nikad sami ne bismo mogli ni da naslutimo. Dakle, NE MOZE svako da tumaci Pismo kako hoce. Daleko od toga. Мени ово личи на типичне гностичке маштарије (благо речено) Naravno... verum est in beer, Sasa Kolbas, Ivana032 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 " i koji je dosao da nam otkrije ono sto mi ljudi nikad sami ne bismo mogli ni da naslutimo." цитат претхнодника Ако не можете сами ни да наслутите како сами можете да тумачите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ово је време опште необавештености, време учитеља ученика честито и нема, значи време глувих...а где си ти... Рави, што у преводу значи учитељу где станујеш, и Христос им одговори дођи и види. Куцај отвориће ти се, тражи и наћићеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 " i koji je dosao da nam otkrije ono sto mi ljudi nikad sami ne bismo mogli ni da naslutimo." цитат претхнодника Ако не можете сами ни да наслутите како сами можете да тумачите? Па ми и не тумачимо оно што не знамо, него чувамо оно што нам је Духом Светим предато и примамо оно што нам се Духом Светим кроз Христа и у Христу даје Литургијским сједињењем и откровењем по мери наше потребе. Ти си једини овде који произвољно тумачи и ту произвољност поставља као мерило истине-своје умовање. То се код нас православних назива Месијански комплекс. "А вас не знам који сте..." Trifke, obi-wan, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ако не можете сами ни да наслутите како сами можете да тумачите? A ko kaze da mi tumacimo sami? Lepo rekoh - Biblija je nastala u Crkvi, i kroz nju se (= Duhom Svetim) razume i tumaci. Ako znas sta to znaci... verum est in beer, Trifke, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ако служим Христу, како му служим. Ако је он спашавао од незнања зашто се небих угледао на Христа. Око је он месија, нису ли сви његови свеци, апостоли, ученици, подвижници "месије" који су у име Христа спасавали ближње. Ја служим спаситељу и трудим се да будем као Он. Зашто бих се угледао на неког другог а не на Христа. И ви то исто радите, зар ваши одговори нису "месијански". Не може брат вадити трун у оку брата ако своје брвно није извадио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 A ko kaze da mi tumacimo sami? Lepo rekoh - Biblija je nastala u Crkvi, i kroz nju se (= Duhom Svetim) razume i tumaci. Ako znas sta to znaci... Свети дух није власништво Цркве већ је "власништвно" Бога. Ко колико има Светог духа не одређује Црква већ Бог. Ни један пророк из старог завета, рачунајући и Христа није изашао из Синагоге, већ из обичног живота. Тешко је сваком угодити, Ви сте своје истине усвојили зато сам вам написао да су истине две, једних који сеју а других који жању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ко колико има Светог духа не одређује Црква већ Бог. Tacno tako. Zato je On imenovao bas Crkvu kao mesto susreta nas i Njega, da ne bi bilo ovakvih proizvoljnosti kao sto su ove tvoje sa pocetka teme. "Osnovacu Crkvu svoju, i vrata paklena nece je nadvladati", tako veli Domacin... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Свети дух није власништво Цркве већ је "власништвно" Бога. Ко колико има Светог духа не одређује Црква већ Бог. Ни један пророк из старог завета, рачунајући и Христа није изашао из Синагоге, већ из обичног живота. Тешко је сваком угодити, Ви сте своје истине усвојили зато сам вам написао да су истине две, једних који сеју а других који жању. Au brate, pa slabo ti poznaješ to o čemu pričaš. Sveti Duh nije ničije "vlasništvo" već je sam Bog, a Crkva je deo JEDNOG tela, Isusa Hrista koji je glava te Crkve. Dakle - Duh Sveti po Crkvi deluje i govori - ostalo sve možeš da izvučeš iz toga i sve izvire iz toga. Niko iz sinagoge ni ne izlazi, već su se ljudi sabirali U sinagogi. Sinagoga je samo mesto, a Crkva je nešto sasvim drugo, veće i suštinskije. A Istina je samo jedna - Jv 14,6...i oni u Crkvi seju, jer imaju šta, a žanje samo Jedan. Candy Butcher, Andjelka Milenkovic, Sasa Kolbas and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Au brate, pa slabo ti poznaješ to o čemu pričaš. Sveti Duh nije ničije "vlasništvo" već je sam Bog, a Crkva je deo JEDNOG tela, Isusa Hrista koji je glava te Crkve. Dakle - Duh Sveti po Crkvi deluje i govori - ostalo sve možeš da izvučeš iz toga i sve izvire iz toga. Можда си у праву, а можда и ниси: Симбол вере: ... И у Духа Светога, Господа, Животвнорнога, Који од Оца исходи, Који се заједно са Оцем и Сином обожава и слави, Који је говорио кроз пророке. ... па затим у Цркву. Свети Дух је изнад Цркве, он управља Црквом и говори кроз пророке. (а не говори кроз Цркву, ако говори онда говори кроз пророка у Цркви) Зато те твоје "Црквене форе" са главама и ногама остави и продај неком другом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Zato je On imenovao bas Crkvu kao mesto susreta nas i Njega, Зато је направио још и Синагогу, Џамију и Будистички храм. То је била поента приче коју сам вам на почетку испричао. Да љубите браћу своју јер је то заповест која вам је дата. И да не будете слепи па мислите да само ви "видите" а остали немају појма о "животу, истини и путу". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука