-Владимир- Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 То није никакав одговор, то не жели нико. Глупо је радити било шта само из бунта према родитељима, било то постати верник или атеиста. И да, добродошла на форум. 138999 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Dobrodsla, Mima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Recimo da traže dokaze. To je postala glavna tema u našem razredu od početka drugog polugodišta. Dokazi za (ne)postojanje Boga. Moje mišljenje je da jednostavno još nisu osetili tu silu, pa im je zbog toga neshvatljivo. Ali mi je drago što postoje i oni koji misle i osećaju suprotno. ^_^ A, da...isto sam jednom na pitanje "Zašto si ateista?" dobila odgovor "Zato što ne želim da mi roditelji nameću nešto i da verujem samo zato što tako svi rade". Tu nisam znala šta da mu odgovorim. Pre svega, dobrodosla. Nema dokaza za postojanje Boga, tako da je svaka prica na tu temu suvisna. Ili verujes ili ne verujes i to je to. Sto se tice odgovora koji si dobila, ja bih rekao da svaki vernik treba da ima takav stav, tj. ne treba da veruje jer su mu roditelji vernici, ili jos gore, da bude vernik iz inata. Tu je jasno da na prvom mestu nije Bog vec mi i nasi hirovi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mima Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Ja se slažem sa vama. Iskrena da budem, i ja sam ranije više puta razmišljala na tu temu i padalo mi je na pamet da kao verujemo samo zato što nam je nametnuto, ali sam se kasnije razuverila. Nemam pojma ni sama kako, odjednom mi tako nešto došlo i od tad ne sumnjam. Tako da sad baš imam neku želju da učim o našoj veri, jer realno, ne znam ništa, čime se i ne ponosim baš. I, da, hvala na dobrodošlici! Bolje vas našla! "Srećni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesrećne. Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni..." Đorđe Balašević Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Stvari umiju da izmaknu kontroli Čisto retorički: ukoliko bi mogli da dokažemo Boga,kakvog bi smisla imala recimo riječ vjera Tj ono što je dokazivo više ne potrebuje vjerovanje "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Ja se slažem sa vama. Iskrena da budem, i ja sam ranije više puta razmišljala na tu temu i padalo mi je na pamet da kao verujemo samo zato što nam je nametnuto, ali sam se kasnije razuverila. Nemam pojma ni sama kako, odjednom mi tako nešto došlo i od tad ne sumnjam. Tako da sad baš imam neku želju da učim o našoj veri, jer realno, ne znam ništa, čime se i ne ponosim baš. I, da, hvala na dobrodošlici! Bolje vas našla! Pa onda si dosla na pravo mesto. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Safetovic Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Nisam za bolje da se svi zezamo do besvesti pa za veru ima vremena. Zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Онда си ти на погрешном мјесту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Safetovic Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Онда си ти на погрешном мјесту. Sto?Zar ovo nije forum za vise misljenja ja sam npr. sinkretista.Ti?Katolik? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Предавање о Васкрсу у дечијем вртићу Црвенкапа на Бубњу 14. Април 2012 - 21:22 Ове године по први пут, уз обострану сарадњу Свештенства Саборног храма и запослених у вртићу Црвенкапа на Бубњу, одржано је предавање о Васкрсу. Деца су на опште одушевљење заједно са родитељима и васпитачима пажљиво упијала сваку реч о највећем хришћанском празнику, а свештеник Зоран Врбашки у кратким цртама, сликовито, како доликује дечијем узрасту, објаснио је суштину празника, позивајући све присутне да узму учешћа у Васкршњим богослужењима. Предавање је завршено песмама посвећеним у част Васкрса. Извор: Епархија шумадијска Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Из искуства знам да је доста слабо. Велики део младих је много пожудан... @Сафетовић погледај овај клип иако ми изгледа као да си муслиман због презимена: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јул 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Dobro sve stoji što rekoste- da je malo omladine okrenute ka crkvi, ali ja sam presrećna zbog veronauke- pođem iz ličnog iskustva. Pa sad bar klinci znaju za Boga, Oče naš, Simvol vere i Bogorodice Što se mene tiče i to je ogroman napredak, u odnosu na ono kako je bilo, a znam i dosta slučejeva gde su deca pozitivno uticala na ostale članove porodice i na prijatelje! Inače nema pobožnijih od studenata, naročito u ispitnom roku zar to niste znali? malo šale Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 "Од епископа зависи какве ће тенденције црквеног живота подржавати. Хоће ли подржавати и утемељивати пројекте упућене омладини, или ће трпети и чак подстрекавати сплетке незналица – оних који не умеју да проповедају младима, тврдећи да је то немогуће, да су они изгубљено поколење, да је њихова култура сатанистичка, те да нема сврхе ни покушати приближити им се". ђакон Андреј Курајев, "Престројавање у Цркву" ("Перестройка в Церковь"), поглавље "Демографски и мисионарски крст". Изволите, господо дискутанти. w.a.mozart, Лидија Миленковић and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 fenomenalno... na žalost, samo identifikuje problem Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Да, али Курајев не само што идентификује проблем. Он иде по рок-концертима, бајкерским скуповима итд. итсл. и проповеда. Међутим, "многе су руке што га вуку дну"... Лидија Миленковић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука