Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

Рај........  nasznak

je li bi volio da ostariš u ovom "raju"?

Naravno da NE,sutra trebam da imam zenu,decu,ima milion boljih stvari u kojima se uziva.Svaki sport je bolji 100x od bilo koje trave.  stadaradim

u tom "raju" nema mjesta za evu, je li  4chsmu1 ?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja sam pod navodnike podrazumevao to da naucno u psihologiji ne obuhvata istinu.Jer tebi je naucno kad oni kazu da mogu normalno da funkcionisu u drustvu.Samo da napomenem,oni meni nisu bolesni,da ne bude zabune.

Upravo tako.A buduci da prava daje drzava,ona ne moze i ne sme da se rukovodi nacelima bilo koje religije.Zato je tvoje pozivanje na religiju,ovde sasvim suvisno.

Pa posto se ne vodi nacelima religije,neka dozvoli da se duva trava?

@Бартендаз, slažem se sa tobom da se u prvom liniji po pitanja homoseksualizma treba voditi onim što kaže pravoslavlje. samo, vidiš zbog ljudi koji se izjašnjavaju kao ateisti, bilo je na neki način i korisno da je to psihoanaliza objasnila kao bolest, objašnjenje za društvo, je li? sada kada su i to skinuli sa popisa, kakvim se vode pravilima kad određuju prava? sociologije? tržišta?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Подели на овим сајтовима

Na početku da napomenem da sam pročitao samo poslednju stranu dalje nisam čitao.

Pa da napišem koju reč za tu travu.

Prošle nedelje drug je imao priliku da po privi put proba i njegov komentar je "nije to za pametne ljude".

Za travu sam čuo da je smola od kanabisa dobro pokazala kod lečenju raka.

E sad trava je manje štetna od duvana, možda i jeste ali uzmite u obzir odakle to stiže, iz Albanije.

Svi znamo naše odnose sa Albanijom i ja pokušavam svojim drugarima da objasnim da Albanci to prskaju sa svim i svačim , ali njima izgleda to nije bitno!?

što se tiče trave u ulozi liječenja raka, za mene je to kao može opijum i morfinski derivati da

se daju bolesnicima raka (i daju se stvarno vidjela sam lično jednog takvog pacijenta, nije niiiiimalo dobro izgledao), pa može onda i trava. opijum se daje da se zaborave i ublaže bolovi, sedativno, i takvu jedinu funkciju pretpostavljam i za  travu... samo to nije liječenje u stvari, mada se neki trude da to i naučno "dokažu".. što se tiče prskanja, to sam isto čula, čak halucinogenim sredstvima, što stvarno  nije bezopasno..biznis je biznis  stadaradim

Петровић Станислава

Подели на овим сајтовима

Moral nema veze sa verom vec je produkt evolucije.To sam takodje vec naglasio na ovoj temi.

petre, je li evolucija kao pojam ima osobinu linerne funkcija (rastuća) ili je više sinusnog karaktera (ono, čas raste, pa opada i tako..) po tebi?

Петровић Станислава

Подели на овим сајтовима

sta znaci ne bi imao problem sa travom ako nema stetne posledice, to je predvorje pakla, tako se pocinje, bilo bi nedopustivo da drzava dozvoli igranje ruskog ruleta, neko mozda nece nastaviti dalje a koliko njih hoce i koliko ce jos njih stradati u svakom pogledu zbog toga;to je lose skroz; nije nikako smela da dopusti ni gej paradu; a sto se veronauke tice zasto vecito ti pokusaji getoiziranja Crkve, ovo je demokratsko drustvo, gde su prava verujucih da uce o veri u skoli, nego sta, vera je da tako kazem majka knjizevnosti, umetnosti itd pa i same prosvete, skolstva i sad mars majko, kao ono hrani kuce da te ujede, otvarajte verujuci skole da bi posle skole sutnule svoje roditelje, ne trebaju im vise, opet kazem bruka i sramota sta pricas;ma skoli i drustvu i drzavi je kao hleb nasusni potrebna vera, ono sto ona propagira, dzabe sve drugo znanje bez dobra, ima li sta gore od obrazovanih ljudi a nemoralnih i zlih

obrazovni aparat je u rukama države, a država misli da joj je potrebna vjera samo koliko je u njenom interesu.

i to getoiziranje Crkve koje spominješ, dio je toga, vjerovatno. šta je sa tim građanskim, je li to obavezno ili kako?

Петровић Станислава

Подели на овим сајтовима

Рај........  leteti

je li bi volio da ostariš u ovom "raju"?

Naravno da NE,sutra trebam da imam zenu,decu,ima milion boljih stvari u kojima se uziva.Svaki sport je bolji 100x od bilo koje trave.  :)

u tom "raju" nema mjesta za evu, je li  4chsmu1 ?

Ako mislis na zene,ja mislim da ne bi trebalo da ima,jer to nije za njih.Ali ako bas hoce,moze da se napravi mesta,zguracemo se  heeheh

Подели на овим сајтовима

Уопште није нормално, нити прихватљиво да млади људи пуше цигарете, траву, "дувају", опијају се. Једну вечер сам на трим стази трчао, потом радио неке вјежбе на једној справи. И осјећам неки непријатан мирис који долази из правца 7 момака који се налазе 15-ак метара од мене. Кад они пуше траву. Каква контрадикторност-ја живим здравим стилом живота, а они се дрогирају. Туга...

Велики број младих је отуђен и од Цркве и од Бога. То се види не само по томе што многи нијесу крштени, па и ако јесу, већ по томе што живе смртне гријехе, много тога изругују, сматрају да је Црква за тамо неке старе и онемоћале особе. Како ли се односе према ближњима, пријатељима, некоме коме је на улици потребна помоћ. Бог је, за многе, недокучив, али ни не покушавају ни да се заинтересују за вјеру. Зато на дјелу имамо момке који су декларисани Срби, носе златне крстове око врата и мисле да су примјер нечега и нечему. Сваки мој покушај да им објасним оно што не знају, да их посавјетујем, а не да паметујем, наилазио је на оштро противљење. Ваљда је та гордост одлика сваког Црногорца, па нема вајде што коме причати јер сваки мисли да је у праву и да зна боље од другога. То је одвећ ружно и тужно.

Иако многи подржавају одржавање црквених манифестација (литије, ходочашћа), многи управо раде супротно од онога што се од хришћанина очекује. То ме боли, али свако свој крст носи како зна и како хоће.

Православна цркво наша драга, надо свију нас,

у теби је Црногорац нашао свој спас!

Подели на овим сајтовима

• Гости

A znate foru koja se prodaje klincima da puse travu i da je kupuju vise.

Trava cisti pluca= eheeeej   0442_feel 0442_feel

Ако дување вутре упоређујеп са ЖРУ-ом, онда имаш озбиљан проблем, али стварно.
Подели на овим сајтовима

Trava cisti pluca= nasznak9877777777777777777   0110_hahaha smej.gif

Трава се не пуши, трава се пасе. Оче Иване објасни људима srbinosm.gif

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Trava cisti pluca= :)   confused1 confused

Не о.Иване,далеко од тога.Него сам рекао да знам да мојим другарима су причали да трава "чисти" плућа,па су онда чак и више куповали траву.Чисто да им иде боље бизнис.Иначе ово живе речи утехе сам ставио баш због тога,јер они у тим речима траже утеху.

Извините ако је изгледало другачије.Хтео сам мало да се нашалим овако,па са и анимацијом. confused1

Подели на овим сајтовима

Уопште није нормално, нити прихватљиво да млади људи пуше цигарете, траву, "дувају", опијају се. Једну вечер сам на трим стази трчао, потом радио неке вјежбе на једној справи. И осјећам неки непријатан мирис који долази из правца 7 момака који се налазе 15-ак метара од мене. Кад они пуше траву. Каква контрадикторност-ја живим здравим стилом живота, а они се дрогирају. Туга...

Велики број младих је отуђен и од Цркве и од Бога. То се види не само по томе што многи нијесу крштени, па и ако јесу, већ по томе што живе смртне гријехе, много тога изругују, сматрају да је Црква за тамо неке старе и онемоћале особе. Како ли се односе према ближњима, пријатељима, некоме коме је на улици потребна помоћ. Бог је, за многе, недокучив, али ни не покушавају ни да се заинтересују за вјеру. Зато на дјелу имамо момке који су декларисани Срби, носе златне крстове око врата и мисле да су примјер нечега и нечему. Сваки мој покушај да им објасним оно што не знају, да их посавјетујем, а не да паметујем, наилазио је на оштро противљење. Ваљда је та гордост одлика сваког Црногорца, па нема вајде што коме причати јер сваки мисли да је у праву и да зна боље од другога. То је одвећ ружно и тужно.

Иако многи подржавају одржавање црквених манифестација (литије, ходочашћа), многи управо раде супротно од онога што се од хришћанина очекује. То ме боли, али свако свој крст носи како зна и како хоће.

:)confused1 confused1

Е сад као што сте рекли,веома велики број младих је отуђен од цркве.Петар хоће да их још више отуђи,тиме што ће их терати да добровољно оду до цркве,а сви знамо какав третман имају црква и свештеници у народу.Сигуран сам да 99,9% никад не би отишло у цркви,од млађих.

Постоји велика могућност да сам могао да будем и ја један од тих момака,да нисам "случајно" прешао са грађанског на веронауку.

А сад живим "здравим" животом,јер у односу на моје другаре,тренирам и радим нешто корисно.

Подели на овим сајтовима

Trava cisti pluca= 1502_baby   0442_feel t4431

Не о.Иване,далеко од тога.Него сам рекао да знам да мојим другарима су причали да трава "чисти" плућа,па су онда чак и више куповали траву.Чисто да им иде боље бизнис.Иначе ово живе речи утехе сам ставио баш због тога,јер они у тим речима траже утеху.

Извините ако је изгледало другачије.Хтео сам мало да се нашалим овако,па са и анимацијом. dance67890

isti sam utisak dobila čitajući tvoj post. otac Ivan je možda poročitao samo zadnji tvoj post pa je tako nešto pomislio  t4431

Петровић Станислава

Подели на овим сајтовима

Па добр хтео сам мало да се нашалим,знао сам да можете погрешно да схватите.Али ко је имао случај то да види и чје зна о чему причам.Ево баш пре 1 сата,знам дечко да дува,ја из шале,питам...дуваш,трава чисти плућа,а?Он из прве-Да бре да...ја се убих од смејања  greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...