anajrim Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 greska-trebalo je samo rec "morala" da bude boldovana, tek sad vidim da je vise od polovine teksta klapklap ti si gori/a od mene 0442_feel :group111: ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 ОТВАРАЈ СТИГЛА ДЕМОКРАТИЈА!!!НАЈЈАЧА СЛИКА УБЕДЉИВО! :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 ОТВАРАЈ СТИГЛА ДЕМОКРАТИЈА!!!НАЈЈАЧА СЛИКА УБЕДЉИВО! 0442_feel :group111: ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Demokratija je-vladavina naroda,a ocito je da u Srbiji narod niko ne pita! Ako ti se ne svidja vlast,imas pravo da je menjas na izborima. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 kako to petar m-mislis, ja kazem da je nase drustvo demokratsko?? hoces reci da inace nije? a ja mislila da imamo predsednika republike, skupstinu gde ministri kao predstavnici naroda ( зелени) donose i menjaju/ispravljaju/dopunjavaju zakone, itd, kad ono mi uopste nismo demokratska drzava A ko je rekao da mi uopste nismo demokratska drzava?Ja sigurno nisam. kazi mi molim te zasto je vlada morala da dozvoli gej paradu???? Iz istog razloga iz kog je morala da dozvoli litiju za spasovdan. Svaki covek ima pravo da se mirno seta ulicom,bez obzira na veru,naciju,rasu,seksualnu orijentaciju i sve ostalo.Sve dok time ne ugrozava ostale ljude. Po cemu gej parada, kao parada izopacene prirode, potvrdjuje da je neko drustvo demokratsko? Ono sto je izopaceno za tebe,nije izopaceno za druge ljude.Ne moze tvoje ili moje misljenje da bude normativno i obavezujuce za sve ljude.Ne zivis sama u drzavi,vec sa svim ostalim ljudima,koji se sa tobom mozda i ne slazu.A cak i da se svi heteroseksualci slazu sa tobom,opet ne bi imala pravo da im zabranis,jer je ova drzava njihova isto koliko i tvoja. I kako to mislis danas nije slucaj da je monastvo obrazovano, i nosilac obrazovanja i prosvete, upravo jeste jer je nosilac autenticnog hriscanstva, Buduci da trenutno govorimo o nauci,demokratiji,sekularizmu isl,ne vidim zasto u svaku pricu moras da uvlacis hriscanstvo.Nisam govorio ni o kakvom "pravom" obrazovanju,kako ga nazivas.Bilo je vrlo jasno da sam govorio o obrazovanju u skolama. nece nas spasti ono sto ucimo u skolama Opet tvoje licno misljenje koje nije ni na koji nacin iznad mog ili bilo cijeg drugog.Evo,ja mislim da svetovno obrazovanje ima ulogu u spasenju i da ce nas Bog pitati koji ti je bio prosek u skoli.I sta cemo sad?Jel ovo moje misljenje ima bilo kakve veze sa temom?Naravno da nema,i potpuno je nebitno.Drzavu ne zanima da li i koliko ti cenis svetovno obrazovanje,niti treba da je zanima. covek je bice stvoreno za zivot, i to zivot vecni, a svi umiremo Tvoje licno misljenje. Dokazi? (pravi)odgovor (i resenje=izbavljenje) na to glavno i najvaznije pitanje ljudskog roda daje vera; ...ali samo za one koji veruju.Dokazi? hoce li te utesiti i uciniti srecnim matematika, fizika, biologija, engleski, mozda srpski, a mozda i muzicko, fizicko, geografija... Nece.A neke ljude nece utesiti ni vera(ateiste),jer to smatraju prepustanjem emocijama.Dakle,opet svoje subjektivno glediste postavljas kao pravilo za sve ljude. danas nije slucaj da su monasi obrazovani Naravno da nisu.Obrazovanje koje su imali monasi pre 1000 godina nije obuhvatalo samo znanje iz vere,vec i iz svih ostalih nauka.A tu smo tanki da tanji ne mozemo biti.Necu da navodim stavove arhijereja po pitanjima nauke.Vec sam navodio. Takodje su i neki episkopi teoloski neobrazovani.Da zaista poseduje neko znanje iz eklisiologije,vladika Nikanor nikako ne bi svog brata u Hristu,+Atananasija sa kojim ce sutra da sasluzuje,nazvao sataninim slugom.Jel to izraz bogoslovskog znanja ili pak,necega drugog? bili ribari, pa sta im fali Nista nisam rekao za apostole.Ali ako je jedan vladika u 21.veku neobrazovan,itekako mu fali. a i ti moralni ateisti, moral, tj.ispravan zivot je od Boga, bili svesni ti ateisti toga ili ne Da li citas sta pisem?Naucno je DOKAZANO da je moral jedan od produkata evolucije.A to sto se to tebi ne svidja-tvoj problem. Drago mi je sto citiras meni omiljeno delo svetog Maksima.Za Maksima,tesko da se vrlina odnosi na neko puko moralisanje.Mislim da vrlinu shvata kao upodobljavanje nas i nase volje sa nasim logosom bica,kako bismo se na taj nacin sjedinili u Logosu.Zato i kaze da je sustina svih vrlina Hristos.Svaki covek i uopste sve sto postoji ima svoj spostveni logos bica,tj.volju Boziju i zamisao koja ce postati realnost u eshatonu.A ta realnost jeste sabranje svih i svega u Hristu-Kosmicka Liturgija. A slozices se da to sa ovakvim moralom malo ima veze.Vrline u smislu dobrih dela ne spasavaju i pripisivati takav stav svetom Maksimu je potpuno pogresno.Spasenje predstavlja sjedinjenje coveka sa Bogom,a prostor i mesto tog sjedinjenja jeste samo i iskljucivo sveta Evharistija,a ne nekakvo besciljno moralisanje.Sto naravno ne obesmisljava etiku,ali joj daje jednu novu dimenziju. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Demokratija je-vladavina naroda,a ocito je da u Srbiji narod niko ne pita! Ako ti se ne svidja vlast,imas pravo da je menjas na izborima. Nisam to hteo da kazem. Amerikanci isto mogu da biraju,pa opet bilo sta da odaberu,nastavice svoje ciljeve,to nece biti vlast naroda,jer sve je to isto,narod niko ne pita.Zato sam i postavio ovu legendarnu fotografiju,mozda jednu od najboljih na internetu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Demokratija je-vladavina naroda,a ocito je da u Srbiji narod niko ne pita! Ako ti se ne svidja vlast,imas pravo da je menjas na izborima. Nisam to hteo da kazem. Amerikanci isto mogu da biraju,pa opet bilo sta da odaberu,nastavice svoje ciljeve,to nece biti vlast naroda,jer sve je to isto,narod niko ne pita.Zato sam i postavio ovu legendarnu fotografiju,mozda jednu od najboljih na internetu! Ok,slazem se. Super je fotka. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 B Crew (Demonio & Furio Guinta) - Jug.wmv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Eto i mi oko neceg da se slozimo. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Eto i mi oko neceg da se slozimo. :bla: Cevapi sa lukom,led sipamo rukom . . Zestoka buka mobilni mi na vibraciju Da nisam alkos do sad igrao bih u laciju Veceras smo se doterali ko da je matursko Sve narodne hitove,znamo i na Turskom Veceras potonicu zajedno sa Kurskom . . Ako vas lazem,grome sad me ovde ubi Besika ubija me kao glavni zubi Bio sam da sampim kao ponovo da rodis se Bartendaz i PETAR najludji za svoje godiste Kazi koliko jaka pesma,meni za malo suze da podju :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 http://www.piousfabrications.com Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 "Christianity's claim that all were equal before God and all equally precious to him ran through class-conscious, minority-despising, weakness-ridiculing Greco-Roman society like a charged current. It is no wonder, really, that the primitive church seemed an almost fairyland harbor to women, who had always been kept in the shadows, and to slaves, who had never before been awarded a soupçon of social dignity or political importance." Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
presretach Написано Јун 14, 2011 Пријави Подели Написано Јун 14, 2011 Na početku da napomenem da sam pročitao samo poslednju stranu dalje nisam čitao. Pa da napišem koju reč za tu travu. Prošle nedelje drug je imao priliku da po privi put proba i njegov komentar je "nije to za pametne ljude". Za travu sam čuo da je smola od kanabisa dobro pokazala kod lečenju raka. E sad trava je manje štetna od duvana, možda i jeste ali uzmite u obzir odakle to stiže, iz Albanije. Svi znamo naše odnose sa Albanijom i ja pokušavam svojim drugarima da objasnim da Albanci to prskaju sa svim i svačim , ali njima izgleda to nije bitno!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Јун 14, 2011 Пријави Подели Написано Јун 14, 2011 Па грех је и једно и друго.Као што хоће човек да иађе са својим момком,девојка са девојком,тако човек исто хоће да може да дува где хоће траву.Зашто би му ти забранио то? Tacno.I jedno i drugo je greh,ali to ne sledi iz nauke,a o tome pricamo. Zabranio bih jer znamo da je stetno i da negativno utice na zdravlje,a za homoseksualnost to ne vazi. je si li čitao o tome da homoseksualci mogu postati HIV poz.? Kao i svi ostali ljudi. ali ipak misliš da ne utiče na zdravlje? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Јун 14, 2011 Пријави Подели Написано Јун 14, 2011 kojim načelima treba da se rukovodi država u davanju prava? Onim sto je dokazano.Zar stvarno na svako pitanje moram da odgovaram po stoti put? mogu i navesti par stavki koje objašnjavaju da je to bolest. Prvo da vidim odgovor na primer koji sam vise puta navodio. na koji primjer misliš? je li ono što si objašnjavao kao slobodan dan ko da uzme, to nisam upratila, ako je to napiši onda još jednom kratko pitanje. ako misliš na tvoj primjer koji si navodio zašto je komisija skinula neke oblike izopačene seksualnosti sa liste, meni ono liči na socijalno-psihološku studiju. u prevodu, društvo se nešto promjenilo, ima više kafića sa gdje izalaze ljudi bez obzira na seksualnu orjentaciju, ima i diskoteka, i to služi kao opovrgavanje naučnoj teoriji stadaradim. p.s. kako tumačiš da su se tamo u nekom odjelu za prava ili ravnopravnost seksualnu bunili što je +amfilohije rekao, parafraziram, da će homoseksualci zagadati grad, ili spominjao sram sodomski? je li nije imao pravo da kaže ono što piše u Bibliji? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука