Бартендаз Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 A po kom to principu ja moram da se borim za bilo sta?Jel radim u ministarstvu za manjine ili sta?Itekako je pogresno porediti homoseksualce i one koji puse travu.Mislim da i sam uvidjas da je pravo da sami biramo seksualnu orijentaciju.tj.partnera sa kojim zelimo da budemo,daleko vaznije od toga da li ce neko pusiti travu ili ne.Pogotovo sto kod homoseksualaca to moze biti urodjeno,dok ne postoji urodjena potreba za travom. Pa ti se ne boris,ti samo imas stavove,to je i problem.Kad pricamo o pravima ne mozes da kazes da je pogresno porediti.Jer svako treba da ima pravo na "sve".Tako da uopste nije pogresno,ne smes ni ti da skracujes meni pravo da duvam travu,sta je homoseksualac je bitniji od mene?I ja hocu svoja prava. Nije za mene nauka sve,vec smo o tome pricali.Pregledaj malo nasu diskusiju. Pricali smo za homoseksualce,gde si naveo istrazivanja koja mogu da se nazovu "naucnim".Kada smo pricali o slobodi njihovoj,pricamo o pravima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Pa ti se ne boris,ti samo imas stavove,to je i problem. Hm...znaci pogresno je sto ljudi imaju odredjene stavove,a ne cine nesto u skladu sa tim stavovima?Ovo nema veze sa realnoscu jer na ljudsku aktivnost utice mnogo vise faktora od nasih stavova. No,hajde da krenemo od tebe.Navodio si mi primer onog coveka koga su uhašpsili zbog molitve.Sta si ti licno ucinio protiv toga? Na kraju krajeva,sta si ucinio da dobijes pravo da pusis travu? Jer svako treba da ima pravo na "sve" Samo ukoliko nema negativne posledice(makar i trenutne).Marihuana ima,homoseksualnost nema. Pricali smo za homoseksualce,gde si naveo istrazivanja koja mogu da se nazovu "naucnim". Ne mogu da se nazovu naucna,vec to i jesu.Ako mozes da ih osporis,ja cu biti vrlo rad da te saslusam. Kada smo pricali o slobodi njihovoj,pricamo o pravima. Upravo tako.A buduci da prava daje drzava,ona ne moze i ne sme da se rukovodi nacelima bilo koje religije.Zato je tvoje pozivanje na religiju,ovde sasvim suvisno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Па грех је и једно и друго.Као што хоће човек да иађе са својим момком,девојка са девојком,тако човек исто хоће да може да дува где хоће траву.Зашто би му ти забранио то? Tacno.I jedno i drugo je greh,ali to ne sledi iz nauke,a o tome pricamo. Zabranio bih jer znamo da je stetno i da negativno utice na zdravlje,a za homoseksualnost to ne vazi. je si li čitao o tome da homoseksualci mogu postati HIV poz.? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Samo ukoliko nema negativne posledice(makar i trenutne).Marihuana ima,homoseksualnost nema. Pricali smo za homoseksualce,gde si naveo istrazivanja koja mogu da se nazovu "naucnim". Ne mogu da se nazovu naucna,vec to i jesu.Ako mozes da ih osporis,ja cu biti vrlo rad da te saslusam. Kada smo pricali o slobodi njihovoj,pricamo o pravima. Upravo tako.A buduci da prava daje drzava,ona ne moze i ne sme da se rukovodi nacelima bilo koje religije.Zato je tvoje pozivanje na religiju,ovde sasvim suvisno. kojim načelima treba da se rukovodi država u davanju prava? što se tiče stava psihoanalize o homoseksualnosti, ona proučava i razvojni tok bolesti, što opet dovodi u pitanje urođenost. može se možda govoriti o predispoziciji (mogućnosti da se neko razvije kao homoseksualac), samo to je ipak drugo pitanje. mogu i navesti par stavki koje objašnjavaju da je to bolest. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Рај........ 1405_love je li bi volio da ostariš u ovom "raju"? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Hm...znaci pogresno je sto ljudi imaju odredjene stavove,a ne cine nesto u skladu sa tim stavovima?Ovo nema veze sa realnoscu jer na ljudsku aktivnost utice mnogo vise faktora od nasih stavova.No,hajde da krenemo od tebe.Navodio si mi primer onog coveka koga su uhašpsili zbog molitve.Sta si ti licno ucinio protiv toga? Na kraju krajeva,sta si ucinio da dobijes pravo da pusis travu? Nije pogresno sto imas,nego nisi poceo od sebe uzimanjem slobodnog dana,od onog koji ne uzima,a pricas o diskriminaciji.Ja licno po pitanju onog coveka nisam uradio nista,ali ti si veliki i dokazani borac za prava,pa uradi nesto i za naseg brate,kad se toliko napinjes za homoseksualce. Samo ukoliko nema negativne posledice(makar i trenutne).Marihuana ima,homoseksualnost nema. Brate koje stetne posledice da uzimas na 2-4 nedelje marihuanu?Koje negativne posledice,vece negativne posledica ima to sto ja pijem svakog dana izmedju 0,5-1L koka kole,ali bukvalno svakog! Ne mogu da se nazovu naucna,vec to i jesu.Ako mozes da ih osporis,ja cu biti vrlo rad da te saslusam. Ja sam pod navodnike podrazumevao to da naucno u psihologiji ne obuhvata istinu.Jer tebi je naucno kad oni kazu da mogu normalno da funkcionisu u drustvu.Samo da napomenem,oni meni nisu bolesni,da ne bude zabune. Upravo tako.A buduci da prava daje drzava,ona ne moze i ne sme da se rukovodi nacelima bilo koje religije.Zato je tvoje pozivanje na religiju,ovde sasvim suvisno. Pa posto se ne vodi nacelima religije,neka dozvoli da se duva trava? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Рај........ kriminalac je li bi volio da ostariš u ovom "raju"? Naravno da NE,sutra trebam da imam zenu,decu,ima milion boljih stvari u kojima se uziva.Svaki sport je bolji 100x od bilo koje trave. 1405_love Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Da se prijavim na temu, pa cu da pisem kad iscitam... ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Da se prijavim na temu, pa cu da pisem kad iscitam... :cheesy: Ajde,uspavali smo se malo winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 @Bartendaz Nije pogresno sto imas,nego nisi poceo od sebe uzimanjem slobodnog dana,od onog koji ne uzima,a pricas o diskriminaciji. Kada je u pitanju uzimanje slobodnog dana,tu pricu smo zavrsili jos pre neke dve nedelje.Vise puta sam navodio jedan primer,kako bih pokazao da na taj nacin ne diskriminisem nikog: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg451553.html#msg451553 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg451582.html#msg451582 Medjutim,NI JEDNOM nisi odgovorio,vec si uvek preskakako i cak se pravio da ne znas o cemu je rec. Pored toga,taj isti primer sam ti mnooogo detaljnije pojasnio stavku po stavku preko chata,dok si ti odgovorio nesto u stilu:"Nije adekvatan.Nadji drugi",a da pritom nisi naveo NI JEDAN jedini razlog zasto je primer neadekvatan. Dalje,kazes:"Jer tebi je naucno kad oni(=naucnici) kazu da mogu normalno da funkcionisu u drustvu",proglasavajuci me tako za osobu koja slepo veruje autoritetima,iako sam do sada takodje mnooogo puta samo na ovoj temi,pojasnio da u nauci ne postoje autoriteti,kao i da to nije pitanje naklonosti odredjenim idejama,vec iskljucivo pitanje dokazanih cinjenica: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg451486.html#msg451486 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg452004.html#msg452004 Takodje,nisam nikakav "dokazani borac" vec sam samo izrazio svoje neslaganje sa vasim stavom.Nisam nikakav borac niti je moja obaveza da se brinem da li je neko diskriminisam ili ne.Po tome,svako ko ima stav po odredjenom pitanju(npr.politici),trebalo bi i da se aktivno trudi na propagiranju tih ideja,iako sam jasno rekao da na ljudsku aktivnost utice mnogo vise faktora od njihovih stavova.Inace,ako bismo prihvatili tvoje glediste da je kontradiktoran onaj koji svoju aktivnost ne usmerava u pravcu svih svojih ideja,to bi znacilo da bi u Srbiji trebalo da bude oko 5 miliona politicara,buduci da je i toliko ljudi sa pravom glasa.Mislim da i sam shvatas besmislenost te tvrdnje,pa necu detaljisati. Zatim,iako neprestano meni postavljas pitanje sta sam uradio po pitanju sekularnosti,i sam priznajes da nista nisi uradio da se slucaj u kome je covek uhapsen zbog molitve ne ponovi.Ukoliko TI nista nisi uradio po pitanju svojih stavova,odakle ti pravo da od mene bilo sta zahtevas?Jedino sto mogu da kazem jeste da je to licemerno.A to pritom nije moja proizvoljna konstatacija(kao sto je u pitanju sa mojim psiholoskim profilom),vec zakljucak zasnovan na celokupnoj raspravi. Drugim recima,nisi nista uradio sem sto si ponovio pitanja na koja sam ti odgovorio jos pre dve nedelje i vise,a koja pak,nisi ni prokomentarisao.Jedino sto si ucinio jeste da si analizirao moj psiholoski profil,i govoreci mi kako sam slihtara,kako sam stavove koje zastupam prihvatio da bih se razlikovao od vas zatucanih i slicne tvrdnje,koje su potpuno beznacajne za ovu i raspravu i apsolutno nemaju nikakve veze sa temom o kojoj raspravljamo.Evo,neka je istina sve sto si rekao o meni,neka sam i slihtara i ovakav i onakav,to nimalo nece promeniti cinjenicu da je sve sto sam rekao na ovoj temi istinito.Ako se ne varam,u pitanju je klasicni primer ad hominem-a. Ostale stvari necu da komentarisem,jer je poprilicno jasno da je svaka dalja rasprava sa tobom cisto gubljenje vremena.Ne,sve dok za bilo koju stvar odbijas da prihvatis da nisi u pravu,a da pritom,buduci da nemas argumente,ponavljas svako pitanje po zilion puta.U poslednjih godinu i po dana,otkako sam dosao na 0110_hahaha,sam svoje stavove i misljenja promenio mnogo puta,pa ne vidim sto i ti ne bi mogao malo. Stoga,postedi me dalje rasprave i idi tebra masiraj nekog drugog!!! Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 Па грех је и једно и друго.Као што хоће човек да иађе са својим момком,девојка са девојком,тако човек исто хоће да може да дува где хоће траву.Зашто би му ти забранио то? Tacno.I jedno i drugo je greh,ali to ne sledi iz nauke,a o tome pricamo. Zabranio bih jer znamo da je stetno i da negativno utice na zdravlje,a za homoseksualnost to ne vazi. je si li čitao o tome da homoseksualci mogu postati HIV poz.? Kao i svi ostali ljudi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 kojim načelima treba da se rukovodi država u davanju prava? Onim sto je dokazano.Zar stvarno na svako pitanje moram da odgovaram po stoti put? što se tiče stava psihoanalize o homoseksualnosti, ona proučava i razvojni tok bolesti, što opet dovodi u pitanje urođenost. može se možda govoriti o predispoziciji (mogućnosti da se neko razvije kao homoseksualac), samo to je ipak drugo pitanje. Da,koliko sam ja shvatio,iako je urodjeno oni ne moraju da budu homoseksualci.Mogu da potisnu tu homoseksualnu stranu i da budu hetero. mogu i navesti par stavki koje objašnjavaju da je to bolest. Prvo da vidim odgovor na primer koji sam vise puta navodio. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 Petre to jesmo zavrsili pre dve nedelje.I ti si mi postavljao jedno te isto pitanje tri puta,mrzi me da trazim,ali i sam si koliko se secam rekao da jesu diskriminisani sa tvoje strane onda,a onda si pricao zasto je to tako i da to nema nikakvih veza sa ukidanjem veronauke,nisam hteo da odgovaram po nekoliko puta na isto pitanje.Sto znaci da nije bilo nikakvog izvlacenja i izbegavanja pitanja. Ja se ne borim za stavove o kojima smo pricali,tako da nema potrebe da ovde govorimo o nekakvoj mojoj borbi. Jesam analizirao tebe,ali nisam rekao da si slihtara,nego da si se malo previse ubacio da kopiras malo starije ovde na forumu sa svojim liberalnim stavovima i kao sad se ti razlikujes od nas zatucanih.Izgleda previse foliranstski! Ja za homoseksuualce nisam rekao da su bolesni,to mozes slobodno da prelistas stranice,ja uvek gledam sa strane Boga.Nisu se dzaba verujuci ljudi i svestenici skupili na paradi ponosa da protestvuju mirno,tek tako! Ako ponovim pitanje 100 puta,to znaci da ti dajes 100 puta jedan te isti odgovor.A ako taj odgovor nije adekvatan,ti onda dodjes i kazes-Jel moram da odgovoram po milion puta na jedno te isto pitanje.Ispada kao da ti dajes odgovor i da su uvek tacni,a mi ponavljamo zilion puta jedno te isto pitanje,kao da nismo razumeli tvoje pisanje. Niko ovde nije pricao o promeni stava.I ja sam isto svoje stavove promenio ovde dosta,shvatio sam mnoge stvari i oko nacionalizma,oko primarnih stvari,pa eto od tog akvilija sam naucio da ne postoje rase.Daleko od toga da je ne postujem njegov rad,sam si video da sam trazio da vidim to za evoluciju,jer vidim da covek zna,hocu nesto da naucim. Nikako ne mozes da dokazes svoje tvrdnje kao istinite.Jer gledamo na stvari totalno drugacije.Da sam ateista bili bi smo u istom timu. :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 Petre to jesmo zavrsili pre dve nedelje.I ti si mi postavljao jedno te isto pitanje tri puta,mrzi me da trazim,ali i sam si koliko se secam rekao da jesu diskriminisani sa tvoje strane onda,a onda si pricao zasto je to tako i da to nema nikakvih veza sa ukidanjem veronauke,nisam hteo da odgovaram po nekoliko puta na isto pitanje.Sto znaci da nije bilo nikakvog izvlacenja i izbegavanja pitanja. A da vise prestanemo sa lupanjem gluposti? Rekao si kako nemam pravo da uzimam slobodan dan,jer ja na taj nacin ucestvujem u njihovoj diskriminaciji.Zato sam naveo onaj primer na koji ni jednom nisi odgovorio.Dakle nisi odgovorio ni sada ni ranije! Ja se ne borim za stavove o kojima smo pricali,tako da nema potrebe da ovde govorimo o nekakvoj mojoj borbi. Ni ja nigde nisam rekao da se borim aktivno za moje stavove tako da opet nisi imao pravo da me proglasavas kontradiktornim i osobom koja ne postuje svoje stavove. Jesam analizirao tebe,ali nisam rekao da si slihtara Malo sutra.Lajkovao si Feeblov post gde me je nazvao slihtarom. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg453401.html#msg453401 Nisu se dzaba verujuci ljudi i svestenici skupili na paradi ponosa da protestvuju mirno,tek tako! Ti svestenici nisu nikakvi predstavnici Crkve vec rascinjeni monasi poput Antonija Davidovicami ostale ekipe artemita. Ako ponovim pitanje 100 puta,to znaci da ti dajes 100 puta jedan te isti odgovor.A ako taj odgovor nije adekvatan,ti onda dodjes i kazes-Jel moram da odgovoram po milion puta na jedno te isto pitanje. Ovo boldovano treba i da dokazes!!!Ni jednom nisi odgovorio na primer koji sam naveo.Jedino sto si rekao preko chata jeste da je neadekvatan,bez ikakvog razloga. Ispada kao da ti dajes odgovor i da su uvek tacni,a mi ponavljamo zilion puta jedno te isto pitanje,kao da nismo razumeli tvoje pisanje. Moji odgovori ce biti ispravni sve dok ne pokazes da nije tako.A buduci da nisi odgovorio,ovo sto pricam jeste tacno!Jedino sto si uradio jeste da si ponovio pitanja,kao da moj odgovor ne postoji. Nikako ne mozes da dokazes svoje tvrdnje kao istinite.Jer gledamo na stvari totalno drugacije. Pa ne znam da li si primetio ali to radim vec nekih petnaestak dana na ovoj temi,dok ti samo ponavlajs pitanja. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 A da vise prestanemo sa lupanjem gluposti?Rekao si kako nemam pravo da uzimam slobodan dan,jer ja na taj nacin ucestvujem u njihovoj diskriminaciji.Zato sam naveo onaj primer na koji ni jednom nisi odgovorio.Dakle nisi odgovorio ni sada ni ranije! Odgovorio sam.Ne mogu sad da zamaravm mozak sa ubedjivanjem.Jer si ti izbegavao to sto sam pisao i postavljao neka druga pitanja,izvlacio se,pa si i menjao post! Ni ja nigde nisam rekao da se borim aktivno za moje stavove tako da opet nisi imao pravo da me proglasavas kontradiktornim i osobom koja ne postuje svoje stavove. Ok izneo si stavove,bravo za tebe.Ne moras da se boris za njih,jer od stavova se ne zivi to da znas! Malo sutra.Lajkovao si Feeblov post gde me je nazvao slihtarom. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg453401.html#msg453401 Ма видиш да се мали угледа на неке старије чланове (и још се и шлихта помало), у њима види идоле. Има тема о идолима баш скоро додана. Проћи ће га то Smiley Evo kako je glasio njegov post.Necu da kazem da je pokvareno,ali meni izgleda tako,jer uzimas rec slihtara iz zagrade,a pogledaj ostatak posta.On je to samo dodao.Ja sam stavio like-svidja mi se,ne mogu sad da pisem ispod,ee sve je dobro osim ovo u zagradi.Ko bi rekao da ces ti ovako da uzimas reci iz zagrade.Ajde nemoj da mi ubacujes reci tako! Ti svestenici nisu nikakvi predstavnici Crkve vec rascinjeni monasi poput Antonija Davidovicami ostale ekipe artemita. Ma nemoj,sad jos znas ko je od njih dobar svestenik i dobar vernik? Ovo boldovano treba i da dokazes!!!Ni jednom nisi odgovorio na primer koji sam naveo.Jedino sto si rekao preko chata jeste da je neadekvatan,bez ikakvog razloga. Nema sta ja tebi da dokazujem nesto,jer meni odgovor koji nisi dao nije akdekvatan za pitanje koje sam postavio.Na to sam mislio. Ovo za chat ne razumem sta si hteo da kazes. Moji odgovori ce biti ispravni sve dok ne pokazes da nije tako.A buduci da nisi odgovorio,ovo sto pricam jeste tacno!Jedino sto si uradio jeste da si ponovio pitanja,kao da moj odgovor ne postoji. Ma sta ima da dokazujem?Kad se uglavnom slazem sa tobom.Slazem se za homoseksualce,za veru se ne slazem,jer me ne zanima nikakav ustav,ne sme meni ustav da spreci ispovednje moje pravoslavne vere.I prestani vise da govoris da nisam odgovorio na pitanje.Pusti me tih jadnih fora za balavce. Pa ne znam da li si primetio ali to radim vec nekih petnaestak dana na ovoj temi,dok ti samo ponavlajs pitanja. Ponavljam pitanja,jer ti na moja pitanja odgovoras tako da pola odgovoris,pola postavis kontra pitanje,pola pricas nesto sto nije vezano za pitanje.Eto tako ti odgovaras,a pricas kako si odgovorio na sva pitanja.A to sto ta odgovori nemaju veze s mozgom to nije bitno,bitno da si ti odgovorio.Bravo majstvore,evo ti bambi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука