Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

Danas postoji veliki korpus istraživanja i dokaza koji ukazuju da je biti gej, lezbejka ili biseksualac identično ili normalno mentalno zdravstveno i socijalno prilagođavanje. Većina lezbejki, gejeva, biseksualaca koji traže psihoterapiju to čine iz istih razloga kao i heteroseksualni ljudi (zbog stresa, anksioznosti, teškoća u prilagođavanju socijalnim, ljubavnim i poslovnim situacijama, itd); njihova seksualna orijentacija može biti primarna, slučajna, ali ne od značaja za njihove probleme i dalje psihijatrijsko lečenje. Bez obzira na ovakve stavove, postoji visok rizik za anti-gej pristrasnost u psihoterapiji sa lezbejkom, anti-lezbejsku sa gejom, kako za psihoterapeuta tako i za klijenta. [37]  Zato su dalja psihološka istraživanja u ovoj oblasti od izuzetnog značaja za suzbijanje brojnih predrasuda i homofobičnih stavova i aktivnosti[38].

Studija koju je 1956. objavila Evelin Huker, dokazuje da nema razlike u društvenoj prilagođenosti između homoseksualaca i ostatka populacije. Evelin Huker je ovu studiju provela koristeći kao uzorak dvije grupe muškaraca, jednu sastavljenu od homoseksualaca a drugu od heteroseksualaca. Svaki član jedne grupe odgovarao je članu druge grupe po koeficijentu inteligencije, zanimanju i drugim bitnim karakteristikama. Nakon što je provela studiju, Huker je njene rezultate prosledila vodećim psiholozima. Prethodno je pomešala podatke o ove dve grupe i uklonila podatke o seksualnoj orijentaciji muškaraca. Tražila je od njih da izdvoje članove grupe koji su homoseksualci. Nijednom od vodećih psihologa nije pošlo za rukom da razdvoji ove dve grupe. Studija Evelin Huker, koja je nekoliko puta ponovljena, doprinela je da Američko udruženje psihijatara prestane tretirati homoseksualnost kao poremećaj

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Danas postoji veliki korpus istraživanja i dokaza koji ukazuju da je biti gej, lezbejka ili biseksualac identično ili normalno mentalno zdravstveno i socijalno prilagođavanje. Većina lezbejki, gejeva, biseksualaca koji traže psihoterapiju to čine iz istih razloga kao i heteroseksualni ljudi (zbog stresa, anksioznosti, teškoća u prilagođavanju socijalnim, ljubavnim i poslovnim situacijama, itd); njihova seksualna orijentacija može biti primarna, slučajna, ali ne od značaja za njihove probleme i dalje psihijatrijsko lečenje. Bez obzira na ovakve stavove, postoji visok rizik za anti-gej pristrasnost u psihoterapiji sa lezbejkom, anti-lezbejsku sa gejom, kako za psihoterapeuta tako i za klijenta. [37]  Zato su dalja psihološka istraživanja u ovoj oblasti od izuzetnog značaja za suzbijanje brojnih predrasuda i homofobičnih stavova i aktivnosti[38].

Studija koju je 1956. objavila Evelin Huker, dokazuje da nema razlike u društvenoj prilagođenosti između homoseksualaca i ostatka populacije. Evelin Huker je ovu studiju provela koristeći kao uzorak dvije grupe muškaraca, jednu sastavljenu od homoseksualaca a drugu od heteroseksualaca. Svaki član jedne grupe odgovarao je članu druge grupe po koeficijentu inteligencije, zanimanju i drugim bitnim karakteristikama. Nakon što je provela studiju, Huker je njene rezultate prosledila vodećim psiholozima. Prethodno je pomešala podatke o ove dve grupe i uklonila podatke o seksualnoj orijentaciji muškaraca. Tražila je od njih da izdvoje članove grupe koji su homoseksualci. Nijednom od vodećih psihologa nije pošlo za rukom da razdvoji ove dve grupe. Studija Evelin Huker, koja je nekoliko puta ponovljena, doprinela je da Američko udruženje psihijatara prestane tretirati homoseksualnost kao poremećaj

Нисам ја рекао да се они разликују у друштву од нас.Него да ли хомосексуалност као односи између мушкарца и мушркаца жене и жене,без репродукције,да ли то има некаквих веза са болешћу.

Ја немам неки посебан став према њима,једино што не бих волео да их гледам на улици да иду заједно.Остало све мислим најбоље о њима.

Подели на овим сајтовима

Нисам ја рекао да се они разликују у друштву од нас.Него да ли хомосексуалност као односи између мушкарца и мушркаца жене и жене,без репродукције,да ли то има некаквих веза са болешћу.

Nema.

Ranije smo pricali o tome da li su mentalno poremeceni ili ne.

Ја немам неки посебан став према њима,једино што не бих волео да их гледам на улици да иду заједно.Остало све мислим најбоље о њима.

Imaju puno pravo da se setaju ulicom,kao i ti sa svojom devojkom/zenom.

Подели на овим сајтовима

Можеш ти о њима да имаш било какво мишљење,позитивно или негативно,али реално немамо право да им забранимо да се шетају и понашају као и сви остали грађани ове земље.Заправо,мени као хришћанину а пре свега као човеку,је потпуно страно да било коме ускраћујем слободу.Према светом Григорију,икона Божија у човеку није ништа друго до слобода.Слобода да изаберемо да ли желимо да се остваримо као бића кроз заједницу са Богом,или не.

Подели на овим сајтовима

Можеш ти о њима да имаш било какво мишљење,позитивно или негативно,али реално немамо право да им забранимо да се шетају и понашају као и сви остали грађани ове земље.Заправо,мени као хришћанину а пре свега као човеку,је потпуно страно да било коме ускраћујем слободу.Према светом Григорију,икона Божија у човеку није ништа друго до слобода.Слобода да изаберемо да ли желимо да се остваримо као бића кроз заједницу са Богом,или не.

Нисам ни рекао да ћу да има ускратим.Далеко од тога да ћу зети да их пребијем.Једноставно ен бих волео да их видим како ми се мазе на улици.Али драго би ми било кад би имали више простора да нађу неког и да буду срећни.

Подели на овим сајтовима

Zasto bi se takvi parovi uzdrzavali ceo zivot?? Oni bas treba da pokusavaju neprekidno kad moze.

Nisam ja rekla da je medicina dokazala nego da tvrdi, a rec dokaz si ti pomenuo; ja sam rekla da tvrdi, a cime dokazuje, nisu napisali, nisu racunali na takve kao ti nesiguran

U naucnom svetu ali uopste nije bitno kad se ko rodio nego naucno saznanje do kog je dosao, koga briga za njegov datum rodjenja, to ti i pricam, imalo bi vise logike, ako neko smatra epohalnim njegovo otkrice (pazi, otkrice, otkriti nesto sto vec postoji a sto se nije znalo, zasto se do nekih stvari dodje ranije nekih kasnije, Boziji Promisao)da slavi dan otkrica,a ne pobogu dan rodjenja naucnika joooj

aman, kako Hristos kritikuje u tom slucaju formalizam, u pomenutim slucajevima uopste ne kritikuje, nego ukazuje na razloge stradanja

Подели на овим сајтовима

То довољно говори о твојим озбиљним намерама.Као ја сам сад на форуму борићу се за секуларност наше државе,али шта ћу ја кад не могу,нисам власт.Па шта ми онда причаш на форуму о уставу кад га сам кршиш.

Vecm sa te pitao:kako i na koji nacin uzimanjem slobodnog dana krsim ustav i clan 11.koji kaze da je drzava sekularna?Ne secam se da sam sv.Nikolu slavio u skoli,opstini ili bilo gde drugde...

Vec sam ti odgovorio!!!

Ti se boris da drzava propagira veru i da vera i drzava ne utice na veru.A ti zbog vere uzimas slobodan dan,na racuna drzavne institucije skole.Pa protiv koga se boris onda?I nemoj vise da mi postavljas ista pitanja i da se pravis da ih nisi razumeo,kad veoma dobro jesi!

Подели на овим сајтовима

Pa rezultat je upravo to sto sam ti rekao.Americko udruzenje psihijatara je homoseksualnost skinulo sa liste mentalnih poremecaja,kao i Svetska zdravstvena organizacija.

90 tih godina je homoseksualizam "skinut" sa liste bolesti, tačno, samo bi trebalo napomenuti da je otac ove nauke, frojd, koji je oko 1900 godine postavljao temeljce psihoanalize zajedno sa melani klein, kernbergom, kohutom. po njemu i njegovim saradnicima  ovo jeste bolest.

da bi udruženje (bolje reći komisija koja je ovu odluku donijela) mogla validizirati "ukinuće" i na naučnoj osnovi, trebala je ono što je naučno do tada važilo valjanom teorijom i opovrgnuti, što, koliko je meni poznato nije učinjeno.

neka socijano-psihološka istraživanja koja je organizacija nudi kao potkrepu validnosti svoje teorije, nisu isto što i oprovrgavanje višedecenijskih naučnih radova psihoanalize, psihijatrije i psihologije.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Pa rezultat je upravo to sto sam ti rekao.Americko udruzenje psihijatara je homoseksualnost skinulo sa liste mentalnih poremecaja,kao i Svetska zdravstvena organizacija.

90 tih godina je homoseksualizam "skinut" sa liste bolesti, tačno, samo bi trebalo napomenuti da je otac ove nauke, frojd, koji je oko 1900 godine postavljao temeljce psihoanalize zajedno sa melani klein, kernbergom, kohutom. po njemu i njegovim saradnicima  ovo jeste bolest.

da bi udruženje (bolje reći komisija koja je ovu odluku donijela) mogla validizirati "ukinuće" i na naučnoj osnovi, trebala je ono što je naučno do tada važilo valjanom teorijom i opovrgnuti, što, koliko je meni poznato nije učinjeno.

neka socijano-psihološka istraživanja koja je organizacija nudi kao potkrepu validnosti svoje teorije, nisu isto što i oprovrgavanje višedecenijskih naučnih radova psihoanalize, psihijatrije i psihologije.

Tacno je da je Frojd to smatrao bolescu.Medjutim,njegovo objasnjenje je samo jedno od mogucih,koje se ne moze primeniti na sve slucajeve.A i danas znamo mnogo vise o uzrocima homoseksualnosti,nego sto je to bilo poznato u njegovo vreme.Na to da li ce neko biti homoseksualac utice veliki broj faktora.

Подели на овим сајтовима

То довољно говори о твојим озбиљним намерама.Као ја сам сад на форуму борићу се за секуларност наше државе,али шта ћу ја кад не могу,нисам власт.Па шта ми онда причаш на форуму о уставу кад га сам кршиш.

Vecm sa te pitao:kako i na koji nacin uzimanjem slobodnog dana krsim ustav i clan 11.koji kaze da je drzava sekularna?Ne secam se da sam sv.Nikolu slavio u skoli,opstini ili bilo gde drugde...

Vec sam ti odgovorio!!!

Ti se boris da drzava propagira veru i da vera i drzava ne utice na veru.A ti zbog vere uzimas slobodan dan,na racuna drzavne institucije skole.Pa protiv koga se boris onda?I nemoj vise da mi postavljas ista pitanja i da se pravis da ih nisi razumeo,kad veoma dobro jesi!

I na koji nacin sam ja slavljenjem slave i uzimanjem slobodnog dana ugrozio bilo cije pravo?Na koji nacin je u tom slucaju drzava povezana sa religijom,pa da mozemo govoriti o krsenju sekularnosti?

Da li mozes da napravis razliku izmedju prava uzimanja slobodnog radnog dana i:

-veronauke u skolama

-verske sluzbe u vojsci

-verski obredi(i to samo jedne vere) u drzavnim institucijama

-crkve i verske zajednice oslobodjene placanja poreza

-crkve i verske zajednice(pogotovo SPC) dobijaju visemilionske donacije iz budzeta

...tj.slucajeva koji predstavljaju direktno krsenje sekularnosti?

Takodje,ako je uzimanje slobodnog dana krsenje sekularnosti,sta tek onda reci za Uskrs ili Bozic,kad niko ne radi?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...