Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Свако ко је верник треба да буде срећан што постоји могућност да се млади упознају са вером, сва друга схватања по мени, доводе у питање веру оних који таква схватања износе. Odlicno,onda sam ateista. Не желим никога да вређам, али питам се да ли би један муслиман приговарао како је веронаука проблем јер задире у секуларност и како крши права других, итд... Pre svega,ne zanima me ko bi sta prigovarao. A to da zadire u sekularnost-to je istina.Ako vama istina smeta,zalim.Tu vam ne mogu pomoci. Treba da shvatite da ne zivite sami i da ovo nije pravoslavna drzava.Drzava je drzava podjednako svih njenih gradjana,i ne moze da forsira jednu ili nekoliko religija,jer to znaci da svi ostali gradjani koji ne pripadaju tim religija ili su ateisti,predstavljaju gradjane drugog reda. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Чекај брате,да ли ти мислиш да бих ја икад отишао у цркву да се распитам за Бога,а да нисам отишао на веронауку? Verovatno ne bi. Сад се бориш против вере,као стало ти је до устава. Opet netacno.Ja se ne borim protiv vere.Slobodno se ti upoznaj sa svojom verom koliko godi hoces,ali nemoj u drzavnim skolama. А ти знаш какав је њихов став по питању попова,да узимају паре од оних који немају,да возе добра кола и шта ти ја знам. To je istina.Nazalost. Па чекај вршњаци смо,сам знаш да ни једно дете не би отишло у цркву да пита било шта везано за Бога! To je problem SPC.Potpuno smo neorganizovani,dok se svi problemi guraju pod tepih.Uloga svestenika se danas svela da odsluzi sve sto treba i ode kuci,dok ne postoji nikakav odnos paroha sa vernicima.To je nas najveci problem. -Ово изгледа глупо шт ћу рећи,али испада тако.То испада да ја због устава не би требало да спознам Бога и да ми од устава зависи спасење.(А извини ту државну школу ја плаћам.чисто да се зна) -То јесте проблем цркве,али кад погледаш кроз шта смо прошли и комунизам и убачене попове,сасвим је нормална ситуација.Добро да смо преживели,а сад ти хоћеш да сипаш со на рану нашој цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 То испада да ја због устава не би требало да спознам Бога и да ми од устава зависи спасење. Cini li se to meni,ili ti to ogranicavas Bozije delovanje? (А извини ту државну школу ја плаћам.чисто да се зна) Placas je kao gradjanin ove zemlje,isto kao sto to cine i ateisti,muslimani,katolici,protestanti idr.To apsolutno nema veze sa tvojim verskim opredeljenjem niti drzavu to zanima. То јесте проблем цркве,али кад погледаш кроз шта смо прошли и комунизам и убачене попове,сасвим је нормална ситуација.Добро да смо преживели,а сад ти хоћеш да сипаш со на рану нашој цркви. Nista ja ne sipam so na ranu.NIje moja krivica sto smo mi nesposobni da privucemo ljude do diskriminacijom ostalih.Crkva je tu zato da nadje nacine da siri eklsiolosku svest medju svojim vernicima,postujuci prava svih ostalih. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Uzgred,koliko imas godina ako smem da pitam? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Не знам шта се теби причињава,ја причам о томе да ми никад пре није пало да прочитам неки текст везан са Богом и да сам био атеиста,ако може тако да се назове. Чине и они,атеисти могу да иди на грађанско,тако да нису дискриминисани,а ове остале што си набројао могу да буду укључени у верску наставу. Да шири свест међу верницима,а међу онима који нису верници,њих пусти да Божије деловање учини своје.Бог неће тако да се крије од људи,него људи од њега,јер ће више и више улазити у грех.Ајде да видим тај програм за ширење свести коју предлажеш цркви. За то што ти причаш,потребно је једно 20 година. Зато је веома битно да не приђу тако површно цркви,да би могли да разумеју такво понашање попова и цркве генерално како фунционише. Имам 18. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Не знам шта се теби причињава,ја причам о томе да ми никад пре није пало да прочитам неки текст везан са Богом и да сам био атеиста,ако може тако да се назове. To ne ogranicava Bozije delovanje,kao ni mogucnost da se projavi na neki drugi nacin. Чине и они,атеисти могу да иди на грађанско,тако да нису дискриминисани,а ове остале што си набројао могу да буду укључени у верску наставу. Ateisti bi trebalo da idu na ateizam,oni koji podrzavaju horoskop na astrologiju itd... Да шири свест међу верницима,а међу онима који нису верници,њих пусти да Божије деловање учини своје. Mozes,propovedaj kome god hoces,ali ne u skolama. Ајде да видим тај програм за ширење свести коју предлажеш цркви. Iako sam razmisljao nesto,nemam neki poseban prgram.Na kraju krajeva to je pre svega duznost episkopa. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Епископа? То је као кад бих ја рекао да је Мркоњић као министар крив што ја немам асфалтиран пут испред зграде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Нека иду на атеизам слободно,али да се на атеизму не ради и не прича о религији као што они знају да 95% свега еј на рачун цркве.Нека буду хороскопи,кад чак и верујући читају хороскоп,зашто да немају то.Ја нисам против тога,али сам против тога да се веронаука укине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 A ko ce da odlucuje o tome kako ce se misionariti medju mladima,ako ne SA Sabor SPC?Neces sigurno ti ili ja,koji kao obicni vernici nemamo nikakve mogucnosti da o tome odlucujemo.SAvakako mozemo uciniti ono sto do nas stoji. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Нека иду на атеизам слободно,али да се на атеизму не ради и не прича о религији као што они знају да 95% свега еј на рачун цркве.Нека буду хороскопи,кад чак и верујући читају хороскоп,зашто да немају то.Ја нисам против тога,али сам против тога да се веронаука укине. Nisi shvatio poentu.To znaci da bi svakoj VZ trebalo obezbediti da ima mogucnost da drzi veronauku.A skola nije mesto za to.Ni za propagiranje ateizma niti bilo koje religije.Skola ima potpuno drugaciju funkciju u drustvu,i vera sa time nema nikakve veze. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 A ko ce da odlucuje o tome kako ce se misionariti medju mladima,ako ne SA Sabor SPC?Neces sigurno ti ili ja,koji kao obicni vernici nemamo nikakve mogucnosti da o tome odlucujemo.SAvakako mozemo uciniti ono sto do nas stoji. Па ето они су нашли веронауку.Јер вероватно не постоји другачији начин.Стварно не разумем зашто је дискриминација,кад можеш да бираш где хоћеш да идеш и не добијаш никаквуоцену за то. Зашто нико није поднео тужбу за кршење устава?Ето можеш да будеш први? 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Па ето они су нашли веронауку.Јер вероватно не постоји другачији начин.Стварно не разумем зашто је дискриминација,кад можеш да бираш где хоћеш да идеш и не добијаш никаквуоцену за то. Зашто нико није поднео тужбу за кршење устава?Ето можеш да будеш први? 319.gif Mora postojati drugaciji nacin. Ne radi se samo o diskriminaciji,vec i o sekularnosti.Vera nema sta da trazi u skolama. Jeste diskriminacija,jer je jedna vera(SPC) provlaci kroz sve moguce segmenteb drustvenog zivota. Nisam siguran,ali mozda je neko iz Ateista Srbije vec podneo tuzbu.A ako nisu,verujem da ce to veoma brzo uciniti.I ja ih podrzavam u tome. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ок.Ако ти је толико стало,ја ћу да дођем да потпишем ту петицију. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Prihvatam. 319.gif Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ma nemoj, veri je bas mesto u skoli, jer je vaspitno-obrazovna ustanova, a kazi mi gde su se ljudi obrazovali i vaspitavali(sta znaci vaspitanje, obicno, moralno ponasanje,a o kakvom moralu govorimo van vere?)do 20.veka? Vekovima je to islo preko Crkve i sad cemo to da zanemarimo? Ili da pomenem sve ono sto deca rade iz srpskog (eventualno stranih jezika), muzickog, likovnog, istorije, geografije, sociologije...i objasnjenja srpske, evropske i svetske kulture, umetnosti, istorije,filozofije, knjizevnosti itd.itd. da dobiju od tih profesora a ne od teologa? Hoce li bolje znati da objasni znacenje i sustinu Svetog Pisma, Jefimijine pohvale knezu Lazaru, Slova ljubve, Zitija sv.Simeona, Save i ostalih, Mokranjcevu Liturgiju i ostalo, Mikelandjelovog Mojsija, Davida, Sikstinsku kapelu, Kracuna,Lajbnica, Tomu Akvinskog i dr,krstaske ratove, vaseljenske sabore, srpske slave, neradne dane Vaskrs, Bozic i Sretenje, manastire itd, itd (da li si svestan koliko bi imalo da se nabraja) diplomirani teolog ili istoricar, geograf, sociolog... Sve navedeno i mnogo nenavedenog je vezano za Hrista i Crkvu, i ti ne vidis mesto veronauke u skoli, tugo moja, i to u zemlji gde je ogromna vecina i to pravoslavno verujucih vekovima, 319.gif, vera je zivot; molim te cuti, sramota je Srbine pravoslavni (a i da nisi), da to govoris Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука