Odahviing Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:07, kordun рече tako je brate,sem sto mislim da je gravitacija najača u centru planete,ne na površini,ali ok to je sitnica,a evo kolega ti tvrdi da je ona uvijek 8 km/s,bez obzira na visinu Ali razlika je što se I kosmička brzina definiše kao orbitalna brzina na H=0.Dok to što ti pričaš je orbitalna brzina koja se razlikujue u zavisnosti od visine On 26. 10. 2013. at 22:07, kordun рече tako je brate,sem sto mislim da je gravitacija najača u centru planete,ne na površini Pa sad zavisi, sada kada bi krenuo da ideš prema sredini, zemlje pošto nije sva masa skoncentrisana u jednu tačku, središte, već postoji prečnik, sva masa koja ti se nalazi iza leđa ako si okrenut prema centru, te vuče na suprotnu stranu od centra i tako se gravitacija smanjuje kako ideš od površine prema centru, dok bi u samom centru ona bila jednaka 0 jer sa svih strana te "vuče" jednaka količina mase. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:23, Milan Nikolic рече На пример, не могу се сложити са тим да гравитација није једнака убрзаном кретању. Јер та еквиваленција је суштина ОТР. Tnaš kako ako sam te dobro shvatio. telo koje se kreće ima kinetičku energiju, a pošto gravitacija deluje na energije (privlači fotone) onda će veće gravitacino polje da stvara telo koje ima masu m i kreće se nekom brzinom nego telo koje ima istu masu ali stoji u msetu. Tako smo mi na faksu računali masu fotona, to nije njegova stvarna masa ona je u stvari 0, ali zato što poseduje određenu energju tu energiju možemo pretvoriti u masu, jer je to jedna te ista stvar i računati recimo privlačenje fotona od strane nekog msivnijeg tela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:34, GeniusAtWork рече Iz OTR mi jedino pada na pamet kosmološka konstanta (gustina energije u vakuumu) iz Ajnštajnovih jednačina polja. Funny fackt: Ajštaj je ovu konstantu nazvao svojom najvećom zabludom, da bi se kasnije nakon njegove smrti pokazalo da na neki način ipak postoji (tamna energija) GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:24, Milan Nikolic рече Хоћеш ли теолошки, физички или филозофски одговор? fizički Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:23, Milan Nikolic рече @@kordun, Стварно пишеш брзином светлости. То је константа коју тражиш. Мислим да је боље да успориш мало. Превише си натумбао ствари. На пример, не могу се сложити са тим да гравитација није једнака убрзаном кретању. Јер та еквиваленција је суштина ОТР. Ne mogu se ni ja složiti,ali provociram brate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:38, drvce рече Kako da te pustim kad : Da nema trenja podloge ne bi mogao da se pokrene. Ili automobil izgleda ovako: u pravu si ! ja sam samo želio da kažem,da nije potrebno napuštanje površine da bi se ostvarila 1 kosmička,teorijski. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:44, Odahviing рече Znaš kako ako sam te dobro shvatio. Telo koje se kreće ima kinetičku energiju, a pošto gravitacija deluje na energije (privlači fotone) onda će veće gravitacino polje da stvara telo koje ima masu m i kreće se nekom brzinom nego telo koje ima istu masu ali stoji u msetu. Tako smo mi na faksu računali masu fotona, to nije njegova stvarna masa ona je u stvari 0, ali zato što poseduje određenu energju tu energiju možemo pretvoriti u masu, jer je to jedna te ista stvar i računati recimo privlačenje fotona od strane nekog msivnijeg tela. Хвала ти на овим информацијам али нисам о томе куцкао. Споменуо сам ,,убрзано кретање'' које је специфично по себи, а изједначено је са гравитацијом у ОТР. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:44, Odahviing рече Tnaš kako ako sam te dobro shvatio. telo koje se kreće ima kinetičku energiju, a pošto gravitacija deluje na energije (privlači fotone) onda će veće gravitacino polje da stvara telo koje ima masu m i kreće se nekom brzinom nego telo koje ima istu masu ali stoji u msetu. Tako smo mi na faksu računali masu fotona, to nije njegova stvarna masa ona je u stvari 0, ali zato što poseduje određenu energju tu energiju možemo pretvoriti u masu, jer je to jedna te ista stvar i računati recimo privlačenje fotona od strane nekog msivnijeg tela. nisam čuo za ovo da gravitacija privlači fotone,možeš li mi pojasniti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 23:01, Milan Nikolic рече Хвала ти на овим информацијам али нисам о томе куцкао. Споменуо сам ,,убрзано кретање'' које је специфично по себи, а изједначено је са гравитацијом у ОТР. tijelo koje bi se kretalo brzinom svijetlosti imalo bi beskonačnu masu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:22, kordun рече hoće li mi neko od vas odgovoriti na pitanje šta je materija? То је питање о природи. Више филозофски мање физички, прошлост и будућност стварају масу. Физички егзактни одговор на то питање не постоји. Можда је граница у појмовима као што су облици додатних димензија и струна које се по њима крећу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 23:10, kordun рече tijelo koje bi se kretalo brzinom svijetlosti imalo bi beskonačnu masu Можда би имало само величину кванта. kordun је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 22:39, Odahviing рече Ali razlika je što se I kosmička brzina definiše kao orbitalna brzina na H=0. Dok to što ti pričaš je orbitalna brzina koja se razlikujue u zavisnosti od visine Pa sad zavisi, sada kada bi krenuo da ideš prema sredini, zemlje pošto nije sva masa skoncentrisana u jednu tačku, središte, već postoji prečnik, sva masa koja ti se nalazi iza leđa ako si okrenut prema centru, te vuče na suprotnu stranu od centra i tako se gravitacija smanjuje kako ideš od površine prema centru, dok bi u samom centru ona bila jednaka 0 jer sa svih strana te "vuče" jednaka količina mase. brate kosmička brzina nije nikakva konstanta,ona zavisi od udlaljenosti od izvora gravitacije koji treba da se anulira,ako si dalje od planete treba ti manja brzina da je anuliras,ako si blize ,veća... kako to ne kontaš. za h=0 brzina je onih 8km/s da ne bi ja dalje pisao o tome,jesi li ikada čuo za projekat svemirskog lifta,to bi ti bilo uže iz svemira spušteno na površinu planete,to uže na onom kraju koji se nalazi u svemiru bi imalo teg,veliku masu,to bi bio ustvari geostacionarni satelit,a donji kraj tog uzeta bi se nalazio na površini planete i ne bi se nigdje pomijerao,kao uže iz neba i onda bi to mogao da koristiš da se penješ u svemir. taj projekat za sada nije izvediv zbog toga sto nema dovoljno kvalitetnog materijala u smislu čvrstine za izradu užeta,da ono ne pukne od sopstvene mase. ovo za gravitaciju si potpuno u pravu,moja greška Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 On 26. 10. 2013. at 23:08, kordun рече nisam čuo za ovo da gravitacija privlači fotone,možeš li mi pojasniti Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Гравитација не пушта фотоне из црне рупе. Екстремни пример. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 ne mogu sad da gledam ove klipoe,ali cijenim da se radi o ovim gravitacionim sočivima,ali to meni malo smrdi... zašto bi i na koji način gravitacija privlačila fotone kad ona može da privlači samo masu i ništa drugo,fotoni nemaju masu,imaju samo kad treba nekome da mu ne propadne neka luda teorija. ovdije gravitacija savija prostor,a foton se uvijek prostire pravolinijski,kako se savio prostor tako je on putovao savijenim prostorom pa na promatrače dijeluje kao da je nešto skrenulo fotone sa pravolinijskog kretanja,napravili fotoni volej,al to uopšte nije istina,fotoni su se ravno kretali po prostoru,ali prostor je iskrivljen. ovo za crnu rupu također,kolaps,prostor vremena,nema kuda foton da izađe,ne postoji način da izađe,to uopšte ne dokazuje da gravitacija privlači fotone,samo da krivi prostor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука