Miss D Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Pomozi i daj njoj neki savjet, neko je jednom rekao da su napadi i kritike bez iskrenog savjeta zlonamjerni i dobro su rekli. Sta cemo od toga dobiti? Bez uvrede, al ovo je moj savjet tebi. Evo mog savjeta: ''Sta znaci znati Boga? Shvatiti sustinu?Izmjeriti velicinu?... Sta znamo o Bogu? ''Ovce moje glas Moj slusaju'' (Jovan 10, 27). Evo kako se poznaje Bog - kroz slusanje zapovjesti Njegovih i kroz izvrsenje ovih. Ovo je znanje Boga - drzanje zapovjesti Njegovih. .. ''Znaju me moje (ovce) i ja znam svoje''. Dovoljno ti je da znas da je Pastir dobar, da je polozio dusu svoju za ovce. To je granica bogopoznanja! A koliki je Bog? Kakva je Njegova velicina? Kakav je On u sustini? - Slicna pitanja opasna su za pitaca i teska za pitanoga. Najbolje opstenje medju njima je - cutanje. ''Ovce moje glas Moj slusaju'', rekao je On, i ne spore se medju sobom o Njemu.'' Sv. Vasilije Veliki nana, Драгана Милошевић, Istochnik and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ево онда да помогнем: саветујем постављачу теме да се мане овог и сличних форума и да помоћ потражи на правим местима за то. Хоће ли то бити религија, психотерапија, магија, спорт или нешто друго, нека сама одлучи. Brate Hasane, gresis. Sa takvim savjetom samo guras ljude sto dalje od crkve, sto se tice teme onda je odlicna jer sigurno i mnogo drugih imaju ista pitanja. Nisam ni ja na ovom forumu zato sto sam pravednik nego zato sto sam gresnik, tu sam da naucim nesto i koliko sam sposoban da odgovorim drugima. Jevandjelje po Marku 2 15 I kad seđaše Isus za trpezom u kući njegovoj, carinici i grešnici mnogi seđahu s Njim i s učenicima Njegovim: jer ih beše mnogo koji iđahu za Njim. 16 A književnici i fariseji videvši Ga gde jede s carinicima i s grešnicima govorahu učenicima Njegovim: Zašto s carinicima i grešnicima jede i pije? 17 I čuvši Isus reče im: Ne trebaju zdravi lekara nego bolesni. Ja nisam došao da dozovem pravednike no grešnike na pokajanje. Gordana ., Miss D, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Brate Hasane, gresis грешник сам, да Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Е народе, не дирајте Мис Ди, критика јој је на месту и није злонамерна... Једино не могу да провалим којој екипи припада,личи ми да је из реформистичке цркве...јел се изјаснила негде ? Ciste pravoslavne na radost ili zalost nekima.. Krstena, vjencana u crkvi, krstila djete svoje (dace Bog bice ih jos), slavi slavu, postuje dobar dio i onih narodnih 'ne valja' se obicaja (valjda vaspitanjem, sta znam...), aktivna clanica Kola srpskih sestara pri jednoj crkvi u inostranstvu. Jos kao dijete uvijek bila blizu crkve, pjevala u horu crkvenom i na svim crkvenim svecanostima... I sve to radim sa ljubavlju. Nikako sa strahom ili stidom. Glavu svoju uzdizem pred ljudima ali je spustam pred Tvorcom svojim.... eto ti moje izjasnjenje, Zosima..... zadovoljan/na? Драгана Милошевић and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Evo mog savjeta: ''Sta znaci znati Boga? Shvatiti sustinu?Izmjeriti velicinu?... Sta znamo o Bogu? ''Ovce moje glas Moj slusaju'' (Jovan 10, 27). Evo kako se poznaje Bog - kroz slusanje zapovjesti Njegovih i kroz izvrsenje ovih. Ovo je znanje Boga - drzanje zapovjesti Njegovih. .. ''Znaju me moje (ovce) i ja znam svoje''. Dovoljno ti je da znas da je Pastir dobar, da je polozio dusu svoju za ovce. To je granica bogopoznanja! A koliki je Bog? Kakva je Njegova velicina? Kakav je On u sustini? - Slicna pitanja opasna su za pitaca i teska za pitanoga. Najbolje opstenje medju njima je - cutanje. ''Ovce moje glas Moj slusaju'', rekao je On, i ne spore se medju sobom o Njemu.'' Sv. Vasilije Veliki Ovo si dobro rekla, al mislim da smo svi mi imali neke pomoci da stignemo do toga. Platon je dobro rekao ''budite ljubazni jer svakoga koga sretnete vodi tesku bitku'' ja njega citiram kao velikog filozofa i to je istina. Moramo razlikovati ljude koji su u potrazi za istinom i ljude koji traze ''svoju istinu'' da bude onakva kako njima odgovara da bi opravdali svoje zivotne navike. kordun, ИгорМ, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ciste pravoslavne na radost ili zalost nekima.. Krstena, vjencana u crkvi, krstila djete svoje (dace Bog bice ih jos), slavi slavu, postuje dobar dio i onih narodnih 'ne valja' se obicaja (valjda vaspitanjem, sta znam...), aktivna clanica Kola srpskih sestara pri jednoj crkvi u inostranstvu. Jos kao dijete uvijek bila blizu crkve, pjevala u horu crkvenom i na svim crkvenim svecanostima... I sve to radim sa ljubavlju. Nikako sa strahom ili stidom. Glavu svoju uzdizem pred ljudima ali je spustam pred Tvorcom svojim.... eto ti moje izjasnjenje, Zosima..... zadovoljan/na? Јашта сестро,задовољан сам...него чини ми се да си споменула да живиш у Мексику, мора да је "љута" слава... Мада, откуд коло српских сестара тамо, једино ако не одеш до калифорније... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Nela, VJERA JE IZVJESNOST ONOGA CEMU SE NADAMO I JASNOST ONOGA STO NE VIDIMO (Jevrejima 11,1). A cemu se mi u vjeri nadamo? Nadamo se vjecnom zivotu u nebeskom carstvu Hristovom. ''Ja sam svjetlost svijetu'' rekao je Gospod. ''Ko ide zamnom nece hoditi po tami, nego ce imati svjetlost zivota... ko danju (tj za svjetloscu) ide ne spotice se, jer vidi svjetlost.. A ko ide nocu (to jest bez svjetlosti) spotice se, jer nema svjetlosti u njemu... Ko po tami hoda ne zna kuda ide (Jovan 8, 12,11, 9-10, 12, 35). Vjera u srcu je isto sto i svjetlo u kuci. Svjetlo u kuci pali covjek sam a svjetlo vjere zapaljuje Duh Sveti kroz slusanje ili citanje rijeci Bozije (Svetog pisma). Kad svjetlost vjere u srcu sija, covjek duhovno sve jasno vidi i ne spotice se i vrsi djela djela koja prilice hriscanskom zvanju. Kad nema svjetlosti u srcu covjekovom, u njemu je samo strah, tama i zabluda. Tebi forum ne moze pomoci. Ja ti ne mogu pomoci. Ovi ljudi sto ti pisu ne mogu ti pomoci. Ti si u tami.. pronadji svjetlost srca svog. Kako? Citaj, idi na liturgiju. Dosta sam knjiga procitala, ostala mi draga ''Najbolji vaspitac'' od protojereja Zivana M. Marinkovica. Ostala mi ljubav prema sv. Petki iz jedne knjige Petkana od Ljiljane Habjanovic Djurovic. Ostala mi toplina od rijeci oca Tadeja.. izbor sirok. Izadji iz stana i idi kupi knjigu. O vjeri. O Bogu. O ljubavi. Kad procitas samo jednu takvu knjigu javi se da cujemo utiske i da li jos osjecas strah i ako ga osjecas: zbog cega. Ovako se raspravljati ne vrijedi. Ti zbunjeno pises... kreni od necega.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Јашта сестро,задовољан сам...него чини ми се да си споменула да живиш у Мексику, мора да је "љута" слава... Мада, откуд коло српских сестара тамо, једино ако не одеш до калифорније... Nisam u Meksiku, imam prijatelje (tacnije poznanike, prijatelja je danas malo) razlicitih nacionalnosti i vjera. Tu sam, u Evropi, nije bitno gdje... necu da me mjesto mog zivota definise kao osobu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 mnogi su jako lepo pisali na temi ja bi samo da dodam , da pravoslavlje ne zabranjuje lekare Гордана Николић, Драшко, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 mnogi su jako lepo pisali na temi ja bi samo da dodam , da pravoslavlje ne zabranjuje lekare na šta si konkretno mislila kada si pomenula lijekare i smajli zajedno ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ево онда да помогнем: саветујем постављачу теме да се мане овог и сличних форума и да помоћ потражи на правим местима за то. Хоће ли то бити религија, психотерапија, магија, спорт или нешто друго, нека сама одлучи. zaboravio si feng-šui (praštajte, braćo) Mironosica, Deki992 and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Sa takvim savjetom samo guras ljude sto dalje od crkve misliš da Bog progovara samo kroz crkvena lica? Meni se češće obraća kroz članove porodice, komšije, decu na ulici, kolege pa čak i kroz ljude u redu u prodavnici nego kroz lokalne sveštenike... ne kažem da se kroz njih ne oglašava al ume da bude stidljiv... a i redje se vidjam sa sveštenicima, što jes- yes Драшко, Mironosica and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Recicu ti sta mi ne stima: prvo pise da rado slusa Nikolaja pa onda da ce da slusa Nikolaja i Tadeja. Onda prvo pise kako mrzi Hrvate pa isto tako i Albance a onda par postova dalje kako smo mi svi braca. Pise kako kad nije depresivna misli o Bogu pa onda kad je depresivna trudi se da misli o Bogu i gura dalje... citala sam samo njene postove, jedan za drugim, redom, onako sa profila, tamo kaze jedno - vamo kaze drugo, boji se Boga napisala gore i njegove velicine a par dana prije zahvaljuje se Bogu na danu koji je prozivjela i na pticama koje cvrkucu po njegovoj zamisli.. Ko je lud a ko zbunjen ovdje? Kako je ne blokira kad kaze ''rizikovace'' citanjem nekih knjiga ili sta vec? Kako je ne blokira kad kaze da se boji Bozije velicine i milosti i nemilosti? Da se toliko prepala i da je iz straha pocela tamo nekakve ateisticke forume da cita? Ako to nije blokada - onda ja ne znam sta je... Ono sto meni ne stima je sto su odgovori razliciti, tipa: probala sam a nisam probala, znam a ne znam, mrzim a ne mrzim, vjerujem a ne vjerujem.... Lepo ti mena pokusa da napravi ludom,vadeci iz konteksta sve moje reci.Ali hajde da objasnim da ne bude da sam trol. Slusam Nikolaja ali nisam cesto to radila,pa sam odgovorila jednoj clanici da cu poceti da slusam njega i Tadeja.Ali izgleda sam zaboravila da napisem CESCE da bi me ti razumela. Rekla sam da sam mrzela te narode,i trazila odgovor zasto se New Age smatra losim ako propagira "bratsvo i ljubav medju ljudima". I pitala clanove da li treba da gledam na sve ljude jednako ili sta,jer posle raznih foruma i citanja o svemu tome,ne znam da li je moje misljenje ispravno,da li treba da ih gledam kao na bracu ili ne. Kada sam bila u depresiji jesam se obratila Bogu,i tad mi je pomoglo,ali ni sama ne znam dosta o religiji i kada nisam depresivna mislim o njemu cesto, ali me plasi da se udubim u sve to dublje , i to sam gore u jednom postu objasnila zasto. A sto se tice blokade, da imam je, i zato sam i dosle ovde po savete da mi pomognu oni koji se u sve to razumeju da mi objasne. Nista nije razlicito u mojim odgovorima, nego je ovde preko foruma tesko to objasniti, jer sam zasula temu raznim pitanjima i nedoumicama,i htela da cujem misljenja drugih. U svakom slucaju ja sam se u privatnim porukama dopisivala sa par clanova,koji su strpljivo odgovarali na moja pitanja i ja bih da im se zahvalim,posebno Istochniku. Glupo je da me iko naziva trolom,onda mogu i ja svakog ovde da nazovem trolom po toj logici ako ne razumem necije postove. Jel treba ovde sve svoje licne podatke da ostavim da vas uverim da sam pravo ljudsko bice koje stvarno trazi pomoc, i plus mi je Gordana preporucila psihologa koji je vernik, i vec sam se javila coveku, tako da ce mi on uzivo sve nedoumice objasniti i covek mi je dao kontakt telefon. Tako da se ja ne bih vise ovde zadrzavala, jer sam dobila dosta korisnih saveta i linkova,a posebno ime tog psihologa .Sve te zbrke u glavi su mi nastale nakon predugog koriscenja neta,citanja o svemu i svacemu,teorijama zavere,ateizmu,religiji,na stotine razlicith misljenja pa ni sama na kraju vise ne znam kako da sredim misli i gde gresim i ko je u pravu a ko ne. Toliko. Pozdravljam vas sve, i hvala jos jednom svima na divnim savetima. Samo mi je krivo sto se ovako zavrsilo,i na kraju ja ispade trol, ali nema veze ,jer ja znam da nisam i meni su mnogi saveti odavde pomogli. Svako dobro! w.a.mozart, Gordana ., Istochnik and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 misliš da Bog progovara samo kroz crkvena lica? Meni se češće obraća kroz članove porodice, komšije, decu na ulici, kolege pa čak i kroz ljude u redu u prodavnici nego kroz lokalne sveštenike... ne kažem da se kroz njih ne oglašava al ume da bude stidljiv... a i redje se vidjam sa sveštenicima, što jes- yes Nisam mislio na to da Bog progovara samo kroz crkvena lica. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Nisam mislio na to da Bog progovara samo kroz crkvena lica. onda odlično :bendoff: Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука