Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Kao da bi mogao da se iskreno pomolis za Pavelica, zapalis mu svecu...ali iskreno. naravno da bi mogao. Jedans svetogorski monah je hteo da se moli za spasenje najgoreg čoveka na svetu,ali nije znao ko je taj. Otišao je kod starca Pajsija, ušao kod njega u keliju, još ništa nije rekao, a starac ga pogledai i reko mu :" Staljin, zar ne" Tako da se ovaj molio za spasenje Staljinovo, i ako je ovaj pobio sve pravoslavno u Rusiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Има један цига на најлон пијаци који ме је једном питао да ли имам да му продам: "неки аквитети брацика, јер то добро иде" Е ти антиквитети су нешто што је патологија савременог човека. Људи идеализују прошла времена и онда желе да имају нешто из прошлости. Наравно има ту и лепих ствари није све прашњава прошлост без укуса и стила. Али та потреба за скупљањем старих ствари то је неки сентимент. Углавном то са овом причом има мало везе. Ствар је у тој идеализацији далеке прошлости. Тако нам се данас Немањићи чине беспрекорно чисти као неки пуританци. А заправо смо ми пуританци јер их такве видимо. Док читајући историју остајемо без даха јер се урушава наш пуритански поглед на те исте Немањиће. И то не сад на било које Немањиће него баш оне који су канонизовани као светитељи Цркве Божије. Кад погледамо колико је ту било чудноватих догађаја ихај. Овај онога ослепио, онај онога прогонио, онај се женио 4 пута, онај онога свргао с престола па онда он узјахао престо итд. И све светитељи. Страшно! Сад у данашње време имамо исто тако примере обилићког јунаштва, имамо јунаке и хероје, али ми њих лепо провучемо кроз наше призме, најчешће медијске и новинарске или лажноисторијске, без оног старог народног духа и историјског опита и онда нико нам неваља. Онај лопов, онај издо кума, онај дограбио власт, онај шурово с енглезима, други са швабама, талијанцима, русима... И сад кроз ту једну ненародну призму гледамо на човека који је убио једног од највећих злочинаца 20 века и питамо се где је ту Хришћанство. Смешно. Можда га има, можда га и нема. Како год било да било, који је смисао овог питања? Ђуро Станивук and Walter је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 vojnicima iz prvog svetskog rata je bilo zabranjeno 7 godina da se pričeđćuju,jel su zbog toga manji heroji? naravno da ne rat je rat ali kad nije rat, šta onda? kako se postaje junak kad nema rata? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Јел Христос убио? Upravo si obesmislio odbrambene ratove, koje Crkva blagosilja javor, Ђуро Станивук and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 naravno da ne rat je rat ali kad nije rat , šta onda? kako se postaje junak kad nema rata? To što zvanično nema rata izmedju dve zemlje,ne znači da odredjene strukture ne ratuju. Rat ne podraszumeva samo nošenje uniforme, mnogi ratuju i u civilu. Ne bi sigurno sve te silne ustaše po belolom svetu, sedele skrštenih ruku, kao što i nisu sedele, samo sreća pa su sve glavešine pobijene tako da nije bilo nekog značajnijeg njiihovog rada u ono vreme. Nazovimo to nekim "hladnim" ratom Баба, javor and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 naravno da ne rat je rat ali kad nije rat , šta onda ? kako se postaje junak kad nema rata ? Tako što ubiješ zlikovca. Kao što je to radio Mosad po celom svetu. Чик питај њих да ли је то уреду zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Рат је био завршен па је по суђењу у Нирнбергу побијено мноштво зликоваца. Павелић се крио и нису га скембали а има је и подршку одређених структура. Дакле ово рачунај као продужени нирнбершки процес о сопственом трошку Благоја Јововића. Ђуро Станивук, Walter and delboygreentooth је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Tako što ubiješ zlikovca. hvala na odgovoru Баба је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 hvala na odgovoru Ма не бих се двоумио ни секунд, звекно би га ко кера. Искрено ти кажем, најискреније могуће, скроз искрено хришћански. :bleh: Ђуро Станивук, javor and Walter је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Хтео сам сестра Мироносици одмах да одговорим на ово питање и на њену дилему ... али рекох ајде да не потенцирам то се она само шали .. но видим да је опет постзављено па ево .. imam jedno pitanje kad je neko junak a kad ubica ? Одоговор сестро драга .. је такође у тексту ... али га треба прочитати .. не кажем да ниси.. али треба читати како с ечита.. што такође не кажем да ниси .. но ево одговора... Тог дана, Павелић је пошао са женом и ћерком, па су одлучили да атентат изврше наредног дана Исти тај Павелић који је побио стотине хиљада жена и деце,.. и не само њих него и стараца ..није убивен тог дана само што је БИО са својом кћерком и женом ... Благоје очито није мрзео .. јер да јесте .. још и пре би убио и ћерку и супругу Павелићеву .. а ћерка није била дете.. већ одавно одрасла особа.. Тако да, ако и сада не видиш где је јунаштво а где није .. мораће то неко други .. од мене толико .. zuti car, МилошБГ, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Kad sebe postavim u situaciju, da mi neko ugrozi porodicu, državu ,komšiju ,prijatelje a da je jedini način da ih spasim, taj da neutrališem napadača...naravno da bi ga neutralisao. Nikako ne bi bio srećan zbog toa i što me život stavio u tu situaciju, sigurno je da bi se ispovedao , ali bi sve ponovo uradio. evo realno, sad ti kažu, u evropi ima taj i taj šiptarski terorista, postavljaće bombe svuda po Beogradu i većim gradovima u Srbiji ,jedini način da to sprečimo je da njega i njegove sklonimo sa lica zemlje. Predpostavljam da bi neki sve prepustili volji Božijoj E pa gospodo, sve je od Boga tako i oružije, pa koristite ga. Ђуро Станивук and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Пророк, по сведочанству аве Јустина, Фјодор Михаилович Достојевски о личном искуству сртне казне и легалност исте каже шта каже "њет"...овде имамо осуду на смртну казну и извршење исте од стране појединца...човек у улози Бога Освете,"јер освета је моја, говори Бог"...учинио бих вероватно исто што и Благоје, и горе, али је то рђав пример деци... Ма то Достојевски прича зато што је сам био осуђен на смртну казну и био изведен пред стрељачки вод, и утом стигло помиловање од Цара. то га је и преумило, а осуђен је био као анархиста и комуниста оних времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Sam pojam da je Blagoje radio za Engleze kao obaveštajac ,govori dosta o karakteru i intelektu ovog čoveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Пророк, по сведочанству аве Јустина, Фјодор Михаилович Достојевски о личном искуству сртне казне и легалност исте каже шта каже "њет"...овде имамо осуду на смртну казну и извршење исте од стране појединца...човек у улози Бога Освете,"јер освета је моја, говори Бог"...учинио бих вероватно исто што и Благоје, и горе, али је то рђав пример деци... da ,a li nisu sve situacije iste. Jedno je to kako je Dostojevski prošao ,a sasvim drugo je to što je Karadjordje samo uz pomoć smrtne kazen uspo da uspostavi disciplinu medju Srbima,da nije bilo tako i danas bi bili pod turcima... U Srbiji pedofili siluju decu ,odu u zatvor na dve ,tri godine izadju opet siliuju i tako u krug. Ako je smrt pedofila ,jedino rešenje da deca budu zaštićena ,ja sam ZA , moja Hrišćanska savst lakše podnosi mrtvog pedofila nego silovano dete. Ђуро Станивук, Јефимија Крунић, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Да мало изађем из теме .. надам се у циљу појашњавања неких недоумица ... Да смо се по питању Косова и Метохије само ЈЕДНОМ поставили овако као Благоје према Павелићу .. Не би било овако како је сада .. Ма ни НАТО нас не би напао сигурно.. јер би тада морали да побију пола Србије .. .. А онако ... , сад нам је овако .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука