Jump to content

Да ли бисте клонирали свог љубимца?

Оцени ову тему

24 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте клонирали свог љубимца?

• Да
      1
    • Не
      19
    • Можда
      1
    • То је нехумано
      0
    • Клон ипак није оригинал
      3

Препоручена порука

Da li biste klonirali svog psa?

| DAILY MAIL

Da li vas užasava i sama pomisao da ćete jednog dana ostati bez svog voljenog psa? Možda do toga ne mora da dođe, zahvaljujući južnokorejskim naučnicima koji kloniraju ljubimce.

169847131352680f601fb67452711781_orig.jp

jurvetson / Flickr.com

Uzevši samo jednu ćeliju kože, tim iz Sooam Biotech laboratorije tvrdi da može stvoriti tačan klon psa za svega dva meseca. 

Dr Vu Suk Huang prvi je osmislio ovu tehniku 2005. On vodi kompaniju koja jedina na svetu nudi uslugu kloniranja pasa. 

Do sada je uspešno klonirao barem 400 pasa. 

Džon Vestendik, autor knjige “Dog Inc.” o industriji kloniranja pasa kaže da je ova praksa smeštena u Južnoj Koreji, jer u ovoj zemlji važe mnogo niži etički standardi za tretman pasa u odnosu na Evropu i Severnu Ameriku. 

On objašnjava da neki od pasa korištenih u procesu kloniranja kao donori jajnih ćelija ili surogat majke kasnije bivaju vraćeni na farme gde ih ubijaju i jedu. 

Proces obuhvata prikupljanje živih ćelija živog psa, ili pet dana posle njegove smrti. Celi proces traje kraće od dana, ali košta i do 100.000 dolara po psu. 

Njujorčanka Danijel Tarantola, platila je neverovatnih 50.000 dolara kako bi dobila klona svog psa. 

Ona nije mogla da preboli smrt svog najboljeg prijatelja pune četiri godine i zato je izdvojila taj novac kako bi imala identičnu zamenu. 

„Bio je kao dete koje nikad nisam imala i verovatno sam se prema njemu bolje odnosila, nego što to mnogi ljudi rade prema deci“, kaže ona. 

Tarantola kaže da među njima ne vidi nikakvu razliku. 

„Toliko gestova i načina na koji se igra su identični“, kaže ona. 

Kako bi popularizovali ovaj način dobijanja pasa u Velikoj Britaniji, vlasnici kompanije Sooam Biotech organizovali su takmičenje čiji će pobednik dobiti besplatno kloniranje psa i putovanje u Seul na praćenje samog procesa, a sve će biti prikazano na britanskom Kanalu 4 sledeće godine. 

Moguće je prijaviti se do 25. novembra 2013.

Подели на овим сајтовима

winter

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Proces obuhvata prikupljanje živih ćelija živog psa, ili pet dana posle njegove smrti. Celi proces traje kraće od dana, ali košta i do 100.000 dolara po psu. 

Jeftinije je kupiti štene.Dresiraš ga isto kao prvo,daš mu isto ime,odabereš istu rasu .....neguješ ga isto i ono bude kako ono hoće da bude. :D 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Iako deluje primamljivo,ne bih. Mislim da bi prepoznao da to nisu moji dzukci,nekako vec :)

Kad smo kod toga smorio sam se kad sam shvatio da moji psi imaju vec 10 i 9 godina,bas mnogo,a ko juce da su bili stenci.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Не бих, не дај Боже. И не само да не бих клонирала љубимца, него ништа не бих клонирала.  winter

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Kad smo kod toga smorio sam se kad sam shvatio da moji psi imaju vec 10 i 9 godina,bas mnogo,a ko juce da su bili stenci.

Ау брате - ако су расни пси... спремај се полако на најгоре... ако нису.... имаш среће мешанци догурају до 20 година.

Ја ћу моје псе да парим, па ћу увек да имам једно штене вишак. (:

иначе одговор - не бих клонирао, ништа није као оригинал.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ovako i ako lično nemam ništa protiv kloniranja, ovo je ipak druga tema. Mislim da ne bih, mada šta znam možda i bih. Razlozi zašto mislim da ne bih je to što iako ista DNK i isti izgled, to je ustvari drugi pas, jednostavno nije DNK sve što karakteriše jenog psa, kloniranjem se ne prenose sećanja itd. Tako da je to ustvari potpuno novi pas, jednako kao da se kupi štene istog izgleda iste rase, što bi bilo mnogo jeftiinije.

E sad postoji i slučaj, čitao sam negde. Gde postoje životinje, u ovom slučaju je bio konj koji je neka neznam mnogo poznata rasa (ne razumem se u konje :D), a pride je i nekoliko generacija te porodice pažljivo biralo najbolje primerke (konja te rase) za parenje. Znači taj konj je jedan jedini takav, prodikt ko zna koliko godina truda. Međutim e sad nisam siguran da li je imao neku povredu ili šta već zaboravio sam uglavnom nije mogao da se pari. I da ne bi propao sav taj trud, takv jedan konj čiji su preci a i on sam bili najbolji od najboljih i koji su svi odreda bili trenirani (ovaj je osvajao neke nagrade nabrojaše), vlasnici su odlučili da ga kloniraju, što je po meni OK, jer ipak postoji razlika između gore navedenog slučaja i ovog.

Ja lično bih verovatno postupio kao ovi ljudi u toj situaciji, ali u situaciji u kojoj ću se ja naći kada mi ponudili nešto takvo odbio bih. 

Подели на овим сајтовима

Ау брате - ако су расни пси... спремај се полако на најгоре... ако нису.... имаш среће мешанци догурају до 20 година.

Ја ћу моје псе да парим, па ћу увек да имам једно штене вишак. (:

иначе одговор - не бих клонирао, ништа није као оригинал.

Nisu rasni ili jesu rase dodz :) Nadam se da ce proziveti bar jos 5,6 godina,20 je vec previse,mislim da toliko tesko. Jedino sto me raduje sto su pokretljivi dosta,imaju dvoriste stalno jure vrapce,golubove,gustere,valjda je to odraz toga da su vitalni i da nece iznenaditi.

Inace dosla je prvo majka pa sam je ja pripitomio i ostavio,pa se ostenila pa iz tog prvog legla sam ostavio i sina :) Medjutim razlika je u nekoliko meseci. Udomili smo i dali sigurno preko 30tak stenadi i onda kad vec nije ni imalo kome i kad su postali agresivni malo,odneli smo ih i sterilisali oboje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Nisu rasni ili jesu rase dodz :) Nadam se da ce proziveti bar jos 5,6 godina,20 je vec previse,mislim da toliko tesko. Jedino sto me raduje sto su pokretljivi dosta,imaju dvoriste stalno jure vrapce,golubove,gustere,valjda je to odraz toga da su vitalni i da nece iznenaditi.

Inace dosla je prvo majka pa sam je ja pripitomio i ostavio,pa se ostenila pa iz tog prvog legla sam ostavio i sina :) Medjutim razlika je u nekoliko meseci. Udomili smo i dali sigurno preko 30tak stenadi i onda kad vec nije ni imalo kome i kad su postali agresivni malo,odneli smo ih i sterilisali oboje.

Ако су покретљиви, ако не живиш у строгом центру и ако их не храниш остацима од твоје хране - поживеће доста.

Само немој да им дајеш зачињену храну, доста ваздуха и кретања и живеће ти пси и до 20 година боже здравља.

Подели на овим сајтовима

Problem je sto granule ne vole ili vole ali samo kad se umesa sa ostacima hrane koju mi jedemo. Kupujem im govedinu onu u konzervama i razne te gotovo njihove hrane,pastete i sl,medjutim i to je problem sto posle par konzervi se zasite toga i onda nece ni to,pa ume da cuci u posudi za hranu po nekoliko dana dok se ne navade vrane i ostale ptice te ih pojedu ili dok ja ne bacim jer se ucrvlja. Tako da nazalost najvise jedu ostatke nase hrane + psecu hranu kad hoce. Salame koje mi jedemo isto tesko da ce jesti ovako da im kupim i dam,nego to mora bar malo da se proprzi i tek tako ce uzeti. Kosti u bilo kom obliku,obozavaju. Ali to je valjda sve stvar navike,navikli tako...

Vitalni su posto stalno jurcaju,imamo onako srednje dvoriste tako da imaju prostora za istrcavanje,medjutim opet to je dosta godina. Ja se uzdam da prozive bar jos 5,6 god sve ostalo je plafon.

Pritom nagledao sam se doduse najvise rasnih pasa kako recimo im bude super,super i onda kljoknu za 3 dana i na kraju uginu.

Подели на овим сајтовима

E i ne znam vise sta sa buvama da radimo...Znaci ove godine ne znam sta je. Od tamo avgusta do danas,bar 3 puta sam im stavljao frontline a inace prethodnih godina iako su me pojedinci uveravali da je nemoguce tako stavljao sam im jednom i cele godine nisu imali problema sa buvama niti krpeljima.

Medjutim,ove godine ne znam sta je. Taj frontline ko sto rekoh 3 puta sam im stavljao,onda sam kupovao razne one "pudere" za zaprasivanje,zaprasivao im kucicu,mesta gde leze...i opet ih imaju.

Подели на овим сајтовима

Problem je sto granule ne vole ili vole ali samo kad se umesa sa ostacima hrane koju mi jedemo. Kupujem im govedinu onu u konzervama i razne te gotovo njihove hrane,pastete i sl,medjutim i to je problem sto posle par konzervi se zasite toga i onda nece ni to,pa ume da cuci u posudi za hranu po nekoliko dana dok se ne navade vrane i ostale ptice te ih pojedu ili dok ja ne bacim jer se ucrvlja. Tako da nazalost najvise jedu ostatke nase hrane + psecu hranu kad hoce. Salame koje mi jedemo isto tesko da ce jesti ovako da im kupim i dam,nego to mora bar malo da se proprzi i tek tako ce uzeti. Kosti u bilo kom obliku,obozavaju. Ali to je valjda sve stvar navike,navikli tako...

Pritom nagledao sam se doduse najvise rasnih pasa kako recimo im bude super,super i onda kljoknu za 3 dana i na kraju uginu.

Расни пси су слабијег здравља, редовно, јер због чистоте расе, носе и честе болести које прате расу у генима.

Мешанци су много тврђи здрааствено гледано.

Не знам нисам баш сигуран да сам те разумео али ја за моју стелу узимам млевена меса, млевену пилетину, пилеће ноге, свињске гркљане, и остала отпадна меса из месара.. и тиме је храни + леба(оптадни и пиринач) и пиринач.

Та меса ти овде код мене коштају од 30 -50 динара по килограму, види распитај се по месарама ко продаје та отпадна меса па крени да купујеш, са хлебом.. требало би да задовољи нутриционистичке потребе сваког пса.

Волео бих да види мте твоје псе, можеш ли их поставити на љубимце?

Подели на овим сајтовима

E i ne znam vise sta sa buvama da radimo...Znaci ove godine ne znam sta je. Od tamo avgusta do danas,bar 3 puta sam im stavljao frontline a inace prethodnih godina iako su me pojedinci uveravali da je nemoguce tako stavljao sam im jednom i cele godine nisu imali problema sa buvama niti krpeljima.

Medjutim,ove godine ne znam sta je. Taj frontline ko sto rekoh 3 puta sam im stavljao,onda sam kupovao razne one "pudere" za zaprasivanje,zaprasivao im kucicu,mesta gde leze...i opet ih imaju.

Pepein, rođeni, onaj u poljoprivednoj apoteci, od 200 kinti, što na njemu piše da ubija muve, buve, krpelje, bubašvabe i sve živo i neživo.

bubi_prasak_100g.jpg

Nešto ovakvo otprilike, mada ja posedujem jedan još ,,agresivniji''.

Neopirox, Advantage, Frontline- nisu se pokazali baš uspešno.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Pepein, rođeni, onaj u poljoprivednoj apoteci, od 200 kinti, što na njemu piše da ubija muve, buve, krpelje, bubašvabe i sve živo i neživo.

bubi_prasak_100g.jpg

Nešto ovakvo otprilike, mada ja posedujem jedan još ,,agresivniji''.

Neopirox, Advantage, Frontline- nisu se pokazali baš uspešno.

Чиме би ми препоручила моје штене да напрскам против бува и чиме да је заштитим од крпеља, тренутно има четри и по месеца.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...