Jump to content

Дај нам Боже муниције !?

Препоручена порука

Никад ми неће бити јасно како су то Србовање и Хришћанство контрадикторини...

Жељко,то ти је она прича што прво иде Српска  , па онда Православна, и на крају Црква...СПЦ

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Жељко,то ти је она прича што прво иде Српска  , па онда Православна, и на крају Црква...СПЦ

Јосип Броз Тито.

И сви на крају знају само за Тито. А да су гледали оно Јосип Броз знали би да је Хрват?

Јел то мислиш?

Ал видиш да  не мора твоја логика да буде логична...

Подели на овим сајтовима

Никад ми неће бити јасно како су то Србовање и Хришћанство контрадикторини...

Ne znam možda zato što nisu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

За мој укус ускогруди,искључиви,без иоле толеранције,много србовања,а пре свега погрешан начин да се хришћанске вредности презентују широј јавности!

Prvo da se razumemo ja ne velicam dveri niti sam njihov pripadnik,medjutim nikako ne razumem taj odnos ovde na ovom mestu prema njima. Moje neko vidjenje je da bi bolje bilo da si licno Ceda,Tadic,Djilas,Toma,Vucic,Ivica zajedno ovde na ovom forumu,nego da si ne daj Boze Dverjanin. Svaka i najmanja sitnica se gleda pod lupom,ja sam evo siguran da igrom slucaja trenutno nisam onlajn ja i par ljudi koji mislim da znaju o ovome sto si pokrenuo,da bi se ova tema do sutra odvijala u veoma pljuvackom pravcu,gde bi se na najgori moguci nacin oni pljuvali,bez ikakvog pardona.

Nigde nas nisu pokrali,nigde nas nisu slagali,sve sto su obecavali su uradili ili bar pokusali bez uvijanja,pritom su ljudi crkveni koji drze do reci a to je novitet ovde. Tolerancija na sta? 

I kao ljudi iz crkve,koji to njihov stav imamo a da je on u suprotnosti sa stavom crkve? To je meni pravo pitanje. Dakle krajnje diskutabilno sto ovde ima ljudi koji sa jedne strane jesu isto ljudi iz crkve i aplaudiraju na stavove spc,a sa druge strane pljuju stavove dveri koje su skoro pa identicni.

I nisi mi odgovorio,a koga gotivis?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

I nisi mi odgovorio,a koga gotivis?

Готивим једну рибу,а она мене онако,не довољно,да би ми пала у загрљај... :D

Гледај,што се тиче Двери и сличних десних организација и покрета:

Сва њихова дела,акције,размишљања,писања,изјаве, а где тобож бране хришћанске вредности, нису донеле никаквог плода,већ су нанели штету Цркви!

Милитантне изјаве,нереално сагледавање ситуације,изразито негативан став према свима који нису као ми,анти ово,анти оно, и слично...много бре негативности...

Суштина је да сви ми који смо чланови Цркве или се позивамо на Цркву,само својим личним делима,који ће људи препознати као нешто добро и позитивно, можемо допринети бољем разумевању и поштовању Цркве од свих људи...

Дакле демагогија,митинзи, политика, томе свакако неће нимало допринети...

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

I kao ljudi iz crkve,koji to njihov stav imamo a da je on u suprotnosti sa stavom crkve?

Ситуација са Артемијем, шуровање са секташима, ширење необразованости и параноје, крајње безобразно прозивање Патријарха због ставова око избора (где су га у суштини назвали издајником), одбијање да смене сепаратистичку власт у Новом Саду када су имали прилике, прихватање финансирања и медијске подршке од стране тадашње власти против које су наводно били...

Јел треба још, или је ово довољно да се сконта да су ставови појединих одавде утемељени у њиховим гледиштима, а не засновани на било каквим емоцијама и/или антипатијама личне природе? (Јер има још много)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Готивим једну рибу,а она мене онако,не довољно,да би ми пала у загрљај... :D

Гледај,што се тиче Двери и сличних десних организација и покрета:

Сва њихова дела,акције,размишљања,писања,изјаве, а где тобож бране хришћанске вредности, нису донеле никаквог плода,већ су нанели штету Цркви!

Милитантне изјаве,нереално сагледавање ситуације,изразито негативан став према свима који нису као ми,анти ово,анти оно, и слично...много бре негативности...

Суштина је да сви ми који смо чланови Цркве или се позивамо на Цркву,само својим личним делима,који ће људи препознати као нешто добро и позитивно, можемо допринети бољем разумевању и поштовању Цркве од свих људи...

Дакле демагогија,митинзи, политика, томе свакако неће нимало допринети...

Ne izvlaci se sad :)

Pa nije toboz,dakle rekoh vec pricamo sada o Dverima a i to je jedan od problema koji ovde uvidjam kad pricas o Dverima sa nekime ko ih ne gotivi i kad taj nema neki konkretan argument onda on krene pa dveri,nasi,obrazi i baci sve na istu kamaru. Dakle izuzimamo sve druge pokrete,jer da su isti stavovi,iste stvari,isti pristupi stvarima valjda bi ti svi ljudi bili u jednom pokretu,ocigledno ima razlike. A ovde pricamo iskljucivo o Dverima.

A nije toboz zato sto vec rekoh stavovi Dveri su identicni stavovima nase crkve. Dakle ako ti nasu crkvu posmatras na taj nacin militantni,nerealni i slicno onda ok.

Kazes negativni su dosta,pa brate zivimo u tim vremenima gde je mnogo toga negativnog,pa se onda i realista shvata kao neko negativan. Ne prave oni od lepih stvari lose nego govore da su lose stvari lose. 

I ne znam na koju demagogiju mislis? Nisam nimalo ironican,ali mnogo uopstenih stvari pricas.

Rylan sa druge strane ide direktno i tako i treba,medjutim takve stvari jednostavno ne piju vodu. Na pocetku slucaja episkopa Artemija je isla prica da je to udar Borisa Tadica i tadasnje vlasti zbog toga sto nije mogao Artemija da umiri i smiri. Na pocetku slucaj Artemije,bilo je pola sabora nasih episkopa koji su cinili isto sto i Dveri,nije problem da nabrajam. Dakle tu sama crkva nije imala jedinstven stav (pricam za pocetak svega) i sama crkva nije znala gde ce i na koju stranu. Ako sama crkva to nije znala,sto pravimo da je Dverima to toliko veliki greh?

Surovanje sa sektasima to si vec pominjao i to je slucaj M.Petrovic koji je pisao na njihovom sajtu a vise to ne cini i to stvari koje nemaju veze sa sektasenjem. To je onaj isti Petrovic koji je na isti nacin drzao predavanja po crkvama i manastirima nase crkve.

npr

http://www.youtube.com/watch?v=iUsJZ0tEiNg

Dakle dozvoljeno je da on drzi predavanja po nasim crkvama i manastirima i da se to ne gleda tako negativno,ali je zato par njegovih pisanija na sajtu dveri njihov opet toliko veliki greh?

Novi Sad ja to gledam ovako pre izbora su rekli sa Ldp-om,DS-om,Sps-om nikad nigde ni u ludilu,to su ispunili. Nisu hteli sa njima da ruse njih,glavni pokazatelj su superlativi Nenada Canka Sns-u. Opet to je za mene ispunjavanje obecanja. Da su usli u tu vlast,bilo bi eto pricali su nikad sa sps-om i onda cim im se ukazala prilika prodali se i otisli sa njima. I to verovatno od istih ljudi.

Sto se tice oko stava patrijarha oko izbora na Kosmetu,episkop Atanasije je bio pa recimo petoduplo stroziji.

Ovo oko finansiranja da ih finansira Djilas i tako te stvari,to necu uopste da komentarisem,ali ipak moram. Skoro sam pricao sa likom iz vrha sns-a dakle glavni odbor je u pitanju,koji mi je indirektno priznao da je to iz njihove kuhinje doslo,jer je u tom trenutku bila ekspanzija Dveri i otkinuli su im tih 4-5 % a moglo je biti i mnogo vise,a nije sto zbog kradje,sto zbog lazi te.Dakle nije mi direktno rekao,ali to je bilo tako da se izmedju redova odgovor nametnuo,da nisam imao zelju vise da nastavljam pricu na tu temu,bilo je jasno.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ситуација са Артемијем, шуровање са секташима, ширење необразованости и параноје, крајње безобразно прозивање Патријарха због ставова око избора (где су га у суштини назвали издајником), одбијање да смене сепаратистичку власт у Новом Саду када су имали прилике, прихватање финансирања и медијске подршке од стране тадашње власти против које су наводно били...

Јел треба још, или је ово довољно да се сконта да су ставови појединих одавде утемељени у њиховим гледиштима, а не засновани на било каквим емоцијама и/или антипатијама личне природе? (Јер има још много)

Оно што сам видео у саопштењима Двери није било никакво прозивање  Патријарха за издају, али свако има право на политички став, па и верници СПЦ и он не мора ићи линијом коју тренутно заговара неко из врха Цркве па макар то био и сам патријарх.

Ово за финансирање од стране тадашње власти би требало доказати уколико се већ наводи као непобитна истина, као и они који су Двери оптуживали да их финансира + Филарет и Руси.

Дверима би се могло замерити веровање да је могућа "хришћанска држава", као и одређени конфликтни потенцијал спрам Хрвата, Албанаца и Бошњака,хомофобија и по мом мишљењу, помало чудно коришћење покрета за продају издања "Катене мунди". Покрет се омасовио и самим тим је велико питања колико су заиста ухристовљени они који га чине, постало је и то политичка машинерија. Ипак,они су још најбенигнија појава на политичкој сцени када погледамо остале.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Ne kontam sta je cudno vezano za izdavacku kucu "Catene mundi"? Pa osnivaci te izdavacke kuce su ljudi iz staresinstva Dveri i pritom oni uglavnom pisu knjige i izdaju.

Подели на овим сајтовима

Оно што сам видео у саопштењима Двери није било никакво прозивање  Патријарха за издају, али свако има право на политички став, па и верници СПЦ и он не мора ићи линијом коју тренутно заговара неко из врха Цркве па макар то био и сам патријарх.

Ово за финансирање од стране тадашње власти би требало доказати уколико се већ наводи као непобитна истина, као и они који су Двери оптуживали да их финансира + Филарет и Руси.

Дверима би се могло замерити веровање да је могућа "хришћанска држава", као и одређени конфликтни потенцијал спрам Хрвата, Албанаца и Бошњака,хомофобија и по мом мишљењу, помало чудно коришћење покрета за продају издања "Катене мунди". Покрет се омасовио и самим тим је велико питања колико су заиста ухристовљени они који га чине, постало је и то политичка машинерија. Ипак,они су још најбенигнија појава на политичкој сцени када погледамо остале.

Значи, ево за све којима сам назив ове теме не казује довољно...

http://www.dverisrpske.com/sr/za-dveri-pisu/saradnici/114-vladimir-dimitrijevic/119-preporuka-za-daj-nam-boze-municije.html

Магистар Владимир Димитријевић, чувени борац за вековни канонски поредак у СПЦ, кога руше владике и Патријарх новотарци и екуменисти, препоручује своју књигу "Дај нам Боже муниције". Ако би се ко прошетао по сајту Двери, нашао би још пар текстова овог реномираног православног публицисте (иначе артемијевац, ал то нема везе кад су Двери у питању, они су православна политичка странка).

Јел треба више и од овога? Ако треба, има још доста.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

МилошБГ

Оћеш да кажеш да је то једна самостална неовисна патриотска организација иза које не стоји нико?

Па дал је тако нешто у Србији могуће? !

Подели на овим сајтовима

Готивим једну рибу,а она мене онако,не довољно,да би ми пала у загрљај...

E to je najgore, brate. kad te gotivi ali ne dovoljno, ovo kad te ne godivi odna barem znaš na čemu si. A kada te godivi ali nedovoljno onda od doga nema ništa gore, a iz toga se vrlo lako ode u freenzone, a posle toga, samo retki junaci se izvuku iz toga. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...