RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Двери су одликоване граматом СПЦ Има и владика СПЦ за које се касније испоставило да нису заслужили ту титулу, далеко већу од грамате. То није никакав аргумент. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 То је мало другачија прича од оне по којој је он артемијевац... Није, само значи да није успео да се прогура, па му је амбиција мало спласла. Дакле, тотално људска ствар, која нема везе са идеологијом. Али и даље фура исту причу, и даље се гребе о ту причу око Артемија, и даље пише на антицрквеним сајтовима (од којих је један овај његов), и и даље пљује по свим архијерејима СПЦ који у длаку не мисле исто као он. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ja evo imam 4,5 knjiga V.Dimitrijevica gde u nijednoj ne spominje ni borbu za veru,ni Artemija ni bilo koga,ko sam sad ja? Evo mi na hardu cuce predavanja Dimitrijevica iz nasih manastira o sv.vladici Nikolaju i jos mnogima,da li su to nasi manastiri davaoci prostora "autoritetu"? O cemu vi pricate. Poenta je da on na sajtu dveri pride ima 2 teksta,od toga su oba recenzija knjiga koji su izdale dveri i dalje se pitam o cemu pricate. Dakle da je hipoteticki Dimitrijevic lekar i da je objavio neko medicinsko istrazivanje i da su dveri to prenele vi bi rekli isto eto oni tamo promovisu Artemija. On je pisac,prevodilac i recenzent. I cekajte uopsteno evo iako je i to diskutabilno da li Dimitrijevic podrzava Artemija ili ne,ne znam zaista,vidim da imaju oprecne informacije,ali cak i da podrzava i da je svim silama uz njega,sta to znaci? zabraniti ga,utamniciti,zabraniti mu da radi svoj posao? Samo malo da bude argumentovani,molim vas. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 I cekajte uopsteno evo iako je i to diskutabilno da li Dimitrijevic podrzava Artemija ili ne,vidim da imaju oprecne informacije,ali cak i da podrzava i da je svim silama uz njega,sta to znaci? zabraniti ga,utamniciti,zabraniti mu da radi svoj posao? Ништа. Апсолутно ништа не значи. Свако од нас има слободу да ради шта год хоће. Али да окачиш на свој сајт књигу Алистера Кроулија или Џозефа Смита, макар они писали о хортикултури, тешко да би могао да тврдиш да је то било у сврху промоције православља. Тако, ако промовишеш лика који је један од најгорих пљувача по СПЦ и њеним архијејерима, у било ком контексту да га промовишеш, макар и као доброг преводиоца или публицисте по било којој теми, тешко д аможеш да се назовеш православном странком или православним покретом. fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ништа. Апсолутно ништа не значи. Свако од нас има слободу да ради шта год хоће. Али да окачиш на свој сајт књигу Алистера Кроулија или Џозефа Смита, макар они писали о хортикултури, тешко да би могао да тврдиш да је то било у сврху промоције православља. Тако, ако промовишеш лика који је један од најгорих пљувача по СПЦ и њеним архијејерима, у било ком контексту да га промовишеш, макар и као доброг преводиоца или публицисте по било којој теми, тешко д аможеш да се назовеш православном странком или православним покретом. Valjda je pojedinac tu da promovise pokret,a ne pokret pojedinca. Nije mi bas jasno kako dveri promovisu njega.Covek je zaboga pisac i recenzent. Na sajtu imaju jedan jedini njegov tekst gde on preporucuje odredjenu knjigu. Pritom izdavacka kuca "Obraz svetacki" koja izlazi pod blagoslovom oceva nase crkve ima njega u svojoj "redakciji",on prevodi,on sabira tekstove,on pise... Sve te knjige mozes naci u prodavnicama SPC,crkvama i manastirima sirom Srbije od do. Da li to nasa crkva promovise lika koji je najgori pljuvac SPC? Ili je to sve manje od jednog teksta na sajtu dveri? Da ne pricam da je zlonamerno porediti takve neke likove i ovakvog coveka,pa makar i na taj nacin. Da li si spreman da optuzis mnoge crkve i manastire sirom Srbije,oceve,monahe,arhimandrite zato sto u njihovim crkvama i manastirima Dimitrijevic drzi predavanja? Do sad su ti pale u vodu 3 stvari Artemije M.Petrovic Djilas Oko Dimitrijevica si se najduze zadrzao a realno je jako tanka prica. Inace odo da spavam,ali ako nisi zlonameran razmisli o cemu pises i kakve nebuloze koristis za njihovo napadanje,jer ne mogu da verujem da mozes ovakve stvari koristiti na taj nacin. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ситуација са Артемијем, шуровање са секташима, ширење необразованости и параноје, крајње безобразно прозивање Патријарха због ставова око избора (где су га у суштини назвали издајником), одбијање да смене сепаратистичку власт у Новом Саду када су имали прилике, прихватање финансирања и медијске подршке од стране тадашње власти против које су наводно били... Јел треба још, или је ово довољно да се сконта да су ставови појединих одавде утемељени у њиховим гледиштима, а не засновани на било каквим емоцијама и/или антипатијама личне природе? (Јер има још много) Само сам чекао ко ће м.Артемија први да прозове... Како су то Двери шуровале са м.Артемије из СПЦ (још увек) мене би бринуло да су са Пахомијем или Качавендом. И јел патријарх папа (знам да јесте Римски по нашем) па да буде заштићен и ко му постави питање..одма иде у пакао? „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Covek je zaboga pisac i recenzent. Јел и даље да се правимо луди, или да кренемо да цитирамо нешто из његовог богатог опуса? li si spreman da optuzis mnoge crkve i manastire sirom Srbije,oceve,monahe,arhimandrite zato sto u njihovim crkvama i manastirima Dimitrijevic drzi predavanja? ДржаО предавања. Држао предавања о сектама, док се још увек представљао као православни публициста, док није скренуо тотално и постао стручњак за секте, екуменизам, нови светски поредак, чипове, Хари Потера, четнике, воду, кемтрејлсе, и све чиме се баве Алекс Џоунс и Дејвид Ајк отприлике. Имао потенцијала, ал сагорео рано. Ваљда танка лицна, шта ли већ. Do sad su ti pale u vodu 3 stvari Artemije M.Petrovic Djilas Нисам спомињао М Петровића, то си се са енким другим расправљао. Чудо си избацио Атлантис, одбијање збацивања сепаратиста из Н Сада и сличне ствари из тог набрајања. Веруј у шта год хоћеш, није фрка. Веруј и да си истерао било шта, иако ти се сва аргументација своди на просто порицање и игнорисање било чега што напишем. То је твоје право. Немам нити мотива нити интереса да те убеђујем у било шта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Dobro drzao. Odgovori mi apropo njegovih knjiga koje i dalje pise(dakle ne pisao) i blagoslova izdavacke kuce "Obraz svetacki" koji radi pri hramu sv.Aleksandar Nevski i pod blagoslovom nasih otaca,dakle on tu isto pise knjige koje se svuda prodaju po svim eparhijama,crkvenim prodavnicama,crkvama i manastirima. Dakle desetine knjiga ispod kojih je njegov potpis u bilo kojoj ulozi.Knjige su iz 2013 i 2012 godine a ne pre sto godina.Sto je to manje,od jednog teksta na sajtu o nekoj knjizi. Ti si spominjao sektase i Petrovica na drugoj temi,NS sam ti odgovorio,za Atlantis nisam shvatio pitanje. Iskreno atlantis nisam znao ni sta je,sad sam guglao i video da je radio njihov,ali ne razumem sta je tu problem. To sto ga imaju? ili sta? Ako je to sto ga imaju,ne znam sta je tu problem,pa ja mogu kuci da napravim radio.Ako mislis da su tu neke velike pare ili ne znam sta. Veruj i ti u sta hoces,ali brate samo da budu realni argumenti,a ne,tako mi se moze da mislim. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ti si spominjao sektase i Petrovica na drugoj temi,NS sam ti odgovorio,za Atlantis nisam shvatio pitanje. Veruj i ti u sta hoces,ali brate samo da budu realni argumenti,a ne tako mi se moze da mislim. 1. Атлантис је секташка емисија, која је ишла на сајту Двери Српских, када су их избацили са радија. Позивали су у емисију параноике најгоре врсте, сангејзере, њу ејџере и остале секташе, причали вазда о секташким темама.Пуштани су на сајту једне организације која је хтела да се представи као православна странка, без икаквог устручавања, посебно за време предизборне кампање, јер ваљда гласови секташа и параноика нису могли да шкоде, само нек је што више гласова. 2. Петровића у контексту Двери нисам ја спомињао. Нешто их он готиви, они су сарађивали са њим док нису сконтали да је прсотина, ал га нисам ја повезивао са њима, помешао си. 3. Што се Новог Сада тиче, мож да причаш шта год хоћеш, ал да се Двери нису раздвојиле због тога, данас би и даље Чанак и ДС били на власти у том граду, и спроводили би сепаратистичку политику. Све преко тога може да се празнослови, али је чињеница да они нису хтели да сруше сепаратистички покрет у Војводини. Свака даља прича је глупост, јер су они ушли у преговоре са осталима, дакле није било програмско неслагање, него једноставно нису хтели да сруше сепаратисте из само њима знаних разлога. Када су се поцепали, и када су људи из Нс отказали послушност "старешинству" које није хтело да смени сепаратисте, сепаратисти су пали с власти. Ето, просто да простије не може бити, свако да га сконта одма. 4. Ово су само неке од ствари, има још милијарду, вазда има по још једна, ал нисам нешто у фазону да пишем трактате о Дверима. Ето, надам се да су аргументи довољно реални да не морамо по педесет пута да вртимо исте ствари. Odgovori mi apropo njegovih knjiga koje i dalje pise(dakle ne pisao) i blagoslova izdavacke kuce "Obraz svetacki" koji radi pri hramu sv.Aleksandar Nevski i pod blagoslovom nasih otaca,dakle on tu isto pise knjige koje se svuda prodaju po svim eparhijama,crkvenim prodavnicama,crkvama i manastirima. Нисам упознат са издавачком делатношћу те издавачке куће, заиста. Ако би ми рекао које се његове књиге продају у тој издавачкој кући, био бих ти захвалан. Дакле, надам се да причамо о књигама које је написао након почетка пљувања по свему у СПЦ, од Патријарха, преко Синода, до Сабора СПЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Sto se atlantisa tice ne znam,mada poznajuci tvoje argumente i proizvoljna razmisljanja cisto sumnjam da je bas tako,ali raspitacu se,mada iskreno nemam pojma o tome. Cini mi se Petrovica da jesi pominjao ali na drugoj temi,ali nema veze. Sto se Ns-a tice ko sto rekoh ispunili su predizborno obecanje kao i u svakom gradu u Srbiji,nisu hteli sa strankama rezima. Inace ne brini Canak je vec tu pri ruci novoj vlasti. Ne hvalisu za dzabe separatisti novu vlast u Novom Sadu niti za dzabe malo malo pa prozivaju Pajtica. Sto se "Obraza svetackog" tice da pricam o knjigama iz 2012,2013 godine. Negde je on sabirao tekstove,negde prevodio,negde pisao. Ali u svakom slucaju je potpisnik. Sad konkretno koje knjige,recicu ti sutra,posto me mrzi da vadim iz police sada i da trazim gde je sve potpisnik,ali uglavnom nije na malo knjiga. u stvari evo pri dnu imas http://www.vladimirdimitrijevic.com/knjige.html Da te ne bune godine,uglavnom oni imaju uglavnom sve dopunjena nova izdanja iz 2012 i 2013. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Sto se Ns-a tice ko sto rekoh ispunili su predizborno obecanje kao i u svakom gradu u Srbiji,nisu hteli sa strankama rezima. Што им није сметало да са њима преговарају два месеца, чисто колико да им троше време и залуђују их, све док се здрав део није одвојио од "стрешинства". А све због тога што су били свесни да никако не могу да оправдају то што не желе да сруше сепаратисте, па да пробају да кривицу свале на "странке режима". Паметан си дечко, нема потребе да верујеш у те глупости. Sto se "Obraza svetackog" tice da pricam o knjigama iz 2012,2013 godine. Negde je on sabirao tekstove,negde prevodio,negde pisao. Ali u svakom slucaju je potpisnik. Sad konkretno koje knjige,recicu ti sutra,posto me mrzi da vadim iz police sada i da trazim gde je sve potpisnik,ali uglavnom nije na malo knjiga. Ово ме стварно интересује. Ако можеш, нађи ми ово да видим, јер ми је стварно невероватно да било ко у СПЦ сарађује са ликом који није сачувао било које тело или појединца у СПЦ од свог пљувања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Brate ja znam samo da su oni u tim pregovorima trazili neke principe u vezi sa sps-om nesto sto nije prihvaceno i da su onda odlucili da ne idu na vlast (pritom ovo je Srbija svi beze na vlast,a ne u opoziciju) Medjutim kazem ti,ne mogu da se uzdam u tvoje komentare,jer si isto tako tvrdio da ih je Djilas finansirao ili finansira,pa sam ja iz prve ruke dobio info da je to laz iz sns kuhinje pred izbore,da dveri ne bi uspele da im otmu koji glas. Vazi,sutra cu ti reci tacno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Medjutim kazem ti,ne mogu da se uzdam u tvoje komentare,jer si isto tako tvrdio da ih je Djilas finansirao ili finansira,pa sam ja iz prve ruke dobio info da je to laz iz sns kuhinje pred izbore,da dveri ne bi uspele da im otmu koji glas. Нема моја информација везе са било којим изворем из СНС, а тебе су ти из прве руке лагали, ако си заиста и причао са њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ta prica se forsirala od strane Aleksandra Vucica i od strane Vladimira Djukanovica clana glavnog odbora koji je imao u to vreme kolumnu u pravdi,nekoliko tv emisija na kcn-u i radio emisiju na fokusu gde je gurao tu pricu da Djilas finansira Dveri,onog trenutka kad je postalo jasno da Dveri imaju sansu da udju u parlament sto bi na kraju i usli da nije bilo kradje. Dveri su prve povele proteste protiv kradje zutog preduzeca,da bi se sns pred drugi krug izbora prikljucila tome i tu su onda zakopane ratne sekire,ovi iz sns-a su citirali dveri,protestvovali zajedno,sve dok su dveri odlucile da ne daju podrsku nijednom predsednickom kandidatu u drugom krugu i da zbog prethodne kradje ne priznaju drugi krug izbora i bojkotuju ih dok se ne rasvetli kradja,e onda su isti opet poceli odnosno vratili se prici o tome da ih Djilas finansira. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Двери су закон. А ови политичари са форума..могли би да дају своје идеје...осим само критика. Ето нека се кандидују и поведу Србију до раја... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука