Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Људи, браћо, сестре, помагајте! Читам неке теме о браку и љубави и читам и ништа ми више није јасно. Од писанија светих Отаца ми се заврте у глави, јер тек ми сада ништа није јасно. Разумем да је ово јако често врло интимна, а самим тим и индивидуална ствар, међутим, не могу да не помислим, како они (свети Оци) сигурно нису губили време дајући савете уколико је ствар баш индивидуална. До само пре 30. година ствари су биле потпуно другачије. Мушкарац је био далеко дефинисанији у својој улози, а самим тим жена је била женственија, али време се у многочему изменило. Чак и Балкан, као простор где је јасна подела између полова била врло уочљива, губи своју битку пред еманципацијом што жена, што мушкараца. Београд је одавно почео да личи на светске метрополе, све се подразумева, све је кул, али ништа није јасно... Свети Оци саветују, а и не само они, већ и наши стари, да када се жениш провериш добро из које куће ћеш узети жену, да упознаш фамилију, сазнаш неке пикантерије о њима и ако је све у реду, ти је УЗМЕШ за жену. Дакле жена је узимана и бирана од стране мушкараца (сигурно није било увек тако, али генерална идеја је оваква). Данас, не можемо да говоримо о оваквом систему, право на одабир је доступно свима и гле чуда, добар део нас је сам, или се њише тамо-амо тражећи неки осећај или сопствени одраз у неком другом. О овоме доста говоре и психолози који упозоравају једнако и мушкарце и жене да су критеријуми јако нарасли последњих година и да анима (женска страна мушкарца) и анимус (мушка страна жене) све више напуштају оквире несвесног отежавајући притом живот појединцима у одабиру. Са друге стране никада се више није говорило о љубави и љубавним осећањима, иако је секс преузео одавно водећу улогу у односима. Но да не дужим са уводом - Како знати да ли је то то? Да је то оно право? Да је она права и он прави за тебе? Шта су окидачи? Лидија Миленковић, -Владимир-, Саша од Москве and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Има једна стара и опробана метода . Andre Williams, DYNABLASTER, Дуња and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Нема довољно великог осмјеха, намјесто одговора Мислим да треба да волиш, а љубав је увијек ризик и скок у непознато. Наравно (можда ћу неким чак звучати и заостало), треба да се молиш Богу да ти да жену која је за тебе. То не значи да ће бити све мед и млијеко, јер добијемо оно (у мом случају ону) што је добро за наше вјечно спасење. Када се почетна козметика уклони, то што стари причају ипак стоји. Mironosica, Arsenija, Никола Поповић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Но да не дужим са уводом - Како знати да ли је то то? Да је то оно право? Да је она права и он прави за тебе? Шта су окидачи? Ljubav nikad ne pocinje znanjem... i uopste, slabo i ima veze sa znanjem... Панарет and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Како знати да ли је то то? Да је то оно право? Да је она права и он прави за тебе? Шта су окидачи? sve si lepo napisao , ne znam šta ti nije jasno .... posle džaka soli sa nekim znaćeš da li je to ono pravo a do tad uživaj u životu Mилена КШ, Никола Поповић, horatio and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 znaš da je to, ako ste posle svega tu, zajedno Mironosica and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Ljubav nikad ne pocinje znanjem... i uopste, slabo i ima veze sa znanjem... јаоо што волим ове кратке мудрости, од којих те само заболи мозак! Слободно напиши 2 простопроширене реченице, има простора, нећу ја да се љутим. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Но да не дужим са уводом - Како знати да ли је то то? Да је то оно право? Да је она права и он прави за тебе? Шта су окидачи? Лепота је окидач. Лепота ће спасити свет казао је Фјодор Михајлович Достојевски. Jедноставно. Сунчица. and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 јаоо што волим ове кратке мудрости, од којих те само заболи мозак! Слободно напиши 2 простопроширене реченице, има простора, нећу ја да се љутим. Ne moze. Mnogo mozgas o necemu o cemu se ne mozga... DYNABLASTER, Лидија Миленковић and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Лепота је окидач. Лепота ће спасити свет казао је Фјодор Михајлович Достојевски. Jедноставно. Али у овом контексту ,,лепота" је Господ... како да знам да ли је Он задовољан или да ли Он шаље баш ту особу за мене? Драшко and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Али у овом контексту ,,лепота" је Господ... како да знам да ли је Он задовољан или да ли Он шаље баш ту особу за мене? Ne znas. U tome i jeste stvar. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 sve si lepo napisao , ne znam šta ti nije jasno .... posle džaka soli sa nekim znaćeš da li je to ono pravo a do tad uživaj u životu па јес мало незгодно кад напамет научиш теорију, а када требаш да је докажеш у пракси онда буде Неки кажу, чим постављаш питање, значи није то, али опет, не могу да поверујем у то... не знам, баш нисам паметан... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Ne znas. U tome i jeste stvar. Али ја само желим да будем савршен... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Али у овом контексту ,,лепота" је Господ... како да знам да ли је Он задовољан или да ли Он шаље баш ту особу за мене? - Има зверова спољних и унутрашњих, од којих човек мора бити на стражи. Један од спољних јесте међед, један од унутрашњих - сумња. Сумња је час рептилија што потајно пуже и лагано трује, а час међед што сурово раскида слабачког вођу ноктима. Но било да је иструје или искида, звер - сумње хвата своју жртву за трепавице и води је тамо куда жели. Зато је често нејасно, да ли сопственик носи сумњу или сумња вуче сопственика кроз живот. - Владика Николај Што би се рекло, казна по себи. ПЧЕЛИЦА and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Са друге стране никада се више није говорило о љубави и љубавним осећањима, иако је секс преузео одавно водећу улогу у односима. Uvek je tako bilo, samo se sada o tome otvoreno priča. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука