Звоник Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Од малена ми филују мозак у школи, па и породици, другари на улици, сви, да је нормално напити се, њима је нормално (омладини) да се опијају ко стока по сплавовима, журкама, да се жвалаве, да блудниче пре брака. Њима је нормално да псују, не кажем да ја не псујем. Нормално да псујем. Њима је нормално да не посте и најсветије дане. Све је њима нормално, и онда је нормално да у таквом, слободно могу рећи у таквом друштву у коме сатана ликује, нормално је да и мене увуку у доста тога. Нормално је људима да раде у недељу и на празнике. Све је нама нормално, али је зато ненормално кад се прекрстиш у аутобусу. Поред ових безакоња, ту су и они мали које и не примећујемо, гневљење, лицемерство, гордост, итд... Све ово овде набројано без имало преиспитивања и стида чине и студенти Православног Богословског Факултета, минимум половина њих. Јел то будућност наше Цркве?Сад и да уђем у неку нормалну везу са супротним полом и да јој кажем да ништа пре брака, мислила би сам луд. Вероватно јесам. Шта је "фора"? Да се исповедимо пред смрт код свештеника и то је то? Хоће ли се ико спасти у овом не народу, већ безбожној хорди? Да се разумемо, ја нисам ништа много бољи од овог горе наведеног, ја сам све то, само још лицемер и фарисејац који смара друге и то кроз полу шалу, да ме не затворе у лудару, оно истина у избегавању доста тог безакоња ми помаже и моја асоцијалност.Ако ћемо по законима Светог Писма и Светог Предања, 95% Срба минимум се неће спасти, мислим на садашње Србе. Једино нам остаје да се уздамо у Христову милост. kirios1, Candy Butcher, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Сад и да уђем у неку нормалну везу са супротним полом и да јој кажем да ништа пре брака, мислила би сам луд. Вероватно јесам. Samo ovo da prokomentarisem, brak kao institucija je novijeg datuma, i to je forma a ne sustina. kordun је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Звоник,велком ту д клаб,проваљен си,тражиш алиби за сагрешенија, од тога нема ништа, то је непоштедна борба, или да се надамо у милост Господа ,мада је питање ,има ли и она лимит... Ово за цуре и спавање пре брака,већ сам једном рекао: -Ако грешиш , горећеш,ако не грешиш загорећеш- Mилена КШ, verum est in beer, Лазар Нешић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 @Zvonik "Jer ako na bezakonja gledas, Gospode, Gospode, ko ce opstati?" Tako veli stih 129. psalma. Trudimo se koliko mozemo, u Boga se uzdamo. Nikoga ne odbacujemo, jer to nije nase nego Bozije da sudi. Dobro nam dosao na forum... Upoznajmo se - predstavite se Sanja Т., Ћириличар, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Звоник Написано Октобар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Samo ovo da prokomentarisem, brak kao institucija je novijeg datuma, i to je forma a ne sustina. Дакле то оно свештеник што нам млати оним крунама око глава и врти нас по Цркви и тера нас да аминујемо, то је све форма, не суштина? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Звоник Написано Октобар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Звоник,велком ту д клаб,проваљен си,тражиш алиби за сагрешенија, од тога нема ништа, то је непоштедна борба, или да се надамо у милост Господа ,мада је питање ,има ли и она лимит... Ово за цуре и спавање пре брака,већ сам једном рекао: -Ако грешиш , горећеш,ако не грешиш загорећеш- Хаха, откуд знаш да ја тражим алиби за сагрешења? Сигурно га од вас не могу добити и да желим то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Звоник Написано Октобар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 @Zvonik "Jer ako na bezakonja gledas, Gospode, Gospode, ko ce opstati?" Tako veli stih 129. psalma. Trudimo se koliko mozemo, u Boga se uzdamo. Nikoga ne odbacujemo, jer to nije nase nego Bozije da sudi. Dobro nam dosao na forum... Upoznajmo se - predstavite se Дакле ако Бог спасе и оне који су се суздржавали и пратили Црквени живот, постили и све то и спаси оне немарне, што су само тако, били добри у срцу, онда испада да су ови што су се суздржавали будале. Фора је само бити хипик и свима желети мир. хаха Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Samo ovo da prokomentarisem, brak kao institucija je novijeg datuma, i to je forma a ne sustina. Ne znam jesi li sves`an sta si rekao, ali da te ispravim - brak je daleko najstarija institucija ljudskog roda. Rajska institucija, nista manje od toga. Tako da, nije uputno da se ovako ofrlje pise svasta, jer se neuki lako zbunjuju... Милан Ракић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Хаха, откуд знаш да ја тражим алиби за сагрешења? Сигурно га од вас не могу добити и да желим то. Не тражиш га ти од форума,већ од екипе са којом се дружиш...сам си упоређивао себе и њих,и констатовао,да ето,ако псују они ,псујем и ја, а ти шатро знаш да је грех,али се повинујеш већини... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Дакле ако Бог спасе и оне који су се суздржавали и пратили Црквени живот, постили и све то и спаси оне немарне, што су само тако, били добри у срцу, онда испада да су ови што су се суздржавали будале. Фора је само бити хипик и свима желети мир. хаха To sto si sad napisao je tvoja konstrukcija, ja sam rekao nesto sasvim deseto. Ako imas strpljenja procitaj jos jedared-dvaed, i udubi se malo u receno, pa ti mozda bude jasnije. Svejedno, po ovome sto sad pises, vidi se da si sasvim neutemeljen u crkvenom zivotu i poznavanju Pisma. To samo po sebi nije lose, naravno, svi ucimo dozivotno, ali moze da bude lose ako uzmes sebi pravo da tumacis ono sto nisi ucio i na cemu se nisi trudio... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 @Zvonik brate,sam pojam normalno ne mora da bude ništa pozitivno,već samo nešto uobičajeno,ono što ja mislim da čovijek kao biće ne treba da bude povodljiva ličnost nikako,ja npr.nisam nikada se opijao po splavovima,u diskoteku sam otišao dva puta u životu,kad sijednem u kafić najžešće što konzumiram je kafa ili sladoled,imam dosta prijatelja koji su totalna suprotnost od mene ,ali me poštuju,znači to nije problem,nisam ni ja savršen,bio sam dosta loš u nekim stavrima i bio sam tvrdokorni ateista,jer mi mozak bio pun nauke,ali sam se okrenuo snagom svoje ličnosti na pravi put,kajem se zbog lošeg,mada nisam svega uspijeo da se riješim... Никола Поповић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Звоник Написано Октобар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Не тражиш га ти од форума,већ од екипе са којом се дружиш...сам си упоређивао себе и њих,и констатовао,да ето,ако псују они ,псујем и ја, а ти шатро знаш да је грех,али се повинујеш већини... Не, ја само само хтео да кажем да и ја грешим, да нисам нешто много бољи од њих. Да не испадне да сам ја нека цвећка овде и тамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 @@Звоник, добродошао на форум. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Дакле ако Бог спасе и оне који су се суздржавали и пратили Црквени живот, постили и све то и спаси оне немарне, што су само тако, били добри у срцу, онда испада да су ови што су се суздржавали будале. Фора је само бити хипик и свима желети мир. хаха Можда се и они преуме некад. Знаш онога што је дошао у 11 час и добио исту плату као и они што су радили читав дан... Баба је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Звоник Написано Октобар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 To sto si sad napisao je tvoja konstrukcija, ja sam rekao nesto sasvim deseto. Ako imas strpljenja procitaj jos jedared-dvaed, i udubi se malo u receno, pa ti mozda bude jasnije. Svejedno, po ovome sto sad pises, vidi se da si sasvim neutemeljen u crkvenom zivotu i poznavanju Pisma. To samo po sebi nije lose, naravno, svi ucimo dozivotno, ali moze da bude lose ako uzmes sebi pravo da tumacis ono sto nisi ucio i na cemu se nisi trudio... Ја се у животу нисам напио нити идем на те журке. Но јесам грешан у много чему. Но поента ове теме је, погледајмо реално нас и наш народ. Ту нема будућности ни за овај ни онај свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука