Jump to content

Djevojka koja ćuti najveća misterija Prijedora! (video)

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Jelena Topić, koja već devet dana stoji na centralnom gradskom Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, nijednog sugrađanina, prolaznika, dijete, stranog turistu ne ostavlja ravnodušnim, a upućeni u cijeli performans objašnjavaju da ova mlada djevojka time izražava i protest zbog svoje nezaposlenosti.

prijedor.jpg

I dok Topićeva za sad odbija da o svemu govori za medije,  izvor portala Prijedor24h.com navodi da ona protest izražava svakodnevno, bez obzira na vremenske (ne)prilike. Ona je tu svaki dan i provodi pred Patrijom tačno određeno vreme. Na mjestu na kojem stoji uvijek ima građana i djece koja zagledaju i bezuspješno pokušavaju da progovore koju riječ s njom i da je zasmiju…

“Izazvala je znatiželju svih Prijedorčana, ali pošto se po gradskim kuloarima raspredaju razne priče, otkriću vam da je završila filmsku i televizisku režiji na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, kao i filozofiju, da je supertalentovana i da kao takva,  nema posla. Ona neka vam kaže o svemu kad završi, a ja sam, kao i veliki broj stanovnika grada na Sani, oduševljen njenim načinom borbe i mirnog protesta”, istakao je Prijedorčanin koji je zahtjevao da ostane anoniman.

Podsjećamo, Jelena Topić je nedavno i uz velike napore biciklom prešla hiljadu kilometara dug poklonički put do pravoslavnog manastira Ostrog u Crnoj Gori i nazad, uprkos vremenskim neprilikama, dijareji i dehidraciji koje su je zadesile pred sam kraj puta. Ruta je bila Prijedor, Sanski Most, Ključ, Mrkonjić Grad, Glamoč, Livno, Tomislavgrad, Mostar, Stolac, Trebinje, Đenovići i Ostrog.

http://mojahercegovina.com/prijedorcanka-sa-dva-fakulteta-vec-drugi-dan-protestvuje-u-centru-grada/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 525
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da, ja mislim da je tuzna kad vidi reakciju ljudi. Umjesto da joj ponude nesto da pojede ili popije dok stoji tu citav dan oni se smiju ili izvode neke gluposti.

Неће она јест и пит...жели посао.

Видиш код нас у Р.С ти је сада постало популарно...да када желиш од државе нешта ти у парк или на трг...неки протест.

Један тражи кућу (каже обећали људи), једна хоће пара јер ћевабђиница коју држи зарађује таман да се пехрани...а ето госпођица би посао.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Ćutanje je jaka poruka

Jelena, koja o protestu i dalje odbija da govori za medije, svojim nastupom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedni objašnjavaju da protestuje zbog nezaposlenosti, jer je završila dva fakuleta, a drugi ocenjuju da se radi o snimanju dramskog rada. Kako god, ona je na postolju na kojem svakodnevno stoji do sada napisala: "Pričala ili ćutala, niko me ne čuje", "Jadna ne bila", "Izolacija", "Isključena", a na Fejsbuku se zapitala da li da se učlani u partiju... Mirko Šević, slikar i vajar iz Prijedora, istakao je da sve što Topićeva radi pripada savremenoj umetnosti, teško razumljivoj prosečnom čoveku.

- Njena poruka ćutnjom još je jača u vremenu kada posvuda vlada galama - rekao je Šević. Podsećamo, Topićeva je nedavno biciklom prešla 1.000 kilometara dug poklonički put do manastira Ostrog i nazad, uprkos vremenskim i zdravstvenim neprilikama.

http://www.prijedor24h.com/newsite/index.php/prijedor/1112-jeleni-postavili-40-ne-zgodnih-pitanja.html

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Свака част. Подвижница.

Kako da ne.

Pre je performerka.

Vau 1000km vrtenja pedala... vau stajanje i cutanje sa kutijom na glavi... to su pre indijske guru metode nego podviznistvo.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

А што вернике њено дело не вређа?

GP: Tvoj dokumentarni film „Rakiola Religion“ je učestvovao na festivalima u Beogradu i Zagrebu i imao je dobar prijem?

Jelena Topić: Kratki dokumentarni film „Rakiola religion“ (Rakiola vjera) je nastao kao ispitna vježba na drugoj godini fakulteta. Mnogi od aktera filma su moji rođaci, rakija se pije i veseli se uz nju otkad znam za sebe i ja sam to jednostavno morala zabiljeziti. I radi sebe i radi svog nasljeđa.

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

Da li je neko od porodice pokušao da razgovara sa njom? :(( 

Ovo ne mora da bude neki podvig,tipa eksperimenta u nekom obliku,ili neki vid"umetnosti",niti protest,već sumanutost ili.....ko će ga znati,nikad se ne zna..... :.mislise.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Da li je neko od porodice pokušao da razgovara sa njom? :(( 

O dramskom performansu? kako da razgovara kad cuti lol

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Nešto ne vidim da smo mi glasniji od nje.

Pa to i jeste njena poruka

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...