Istochnik Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Да ли ти стварно очекујеш да ћу ја, који сам неверујући, да у принципе моралности уведем натприродно биће? Зашто је за тебе то страшна филозофија... Шта ће се по теби десити у таквом свету? Bog nije natprirodan nego prirodan. A to sto ti vjerujes samo u ono sto vidis je tvoj problem. Da li ti stvarno ocekujes da ja u principe moralnost uvedem takvu filozofiju da radim sta god sredina radi? Ta filozofija je strasna jer se tako definise satanizam i sve sto je zlo u Hriscanstvu. Ti govoris da ne postoji dobro ni zlo, i da bi i prinosenje ljudskih zrtva i druge gadosti bile moralne u odredjenoj sredini i tvoja savijest nebi tebi rekla da to nije uredu. Zbog ovakve filozofije i zivimo u ovakvom svijetu. Tvoja filozofija mi samo ucvrscava vjeru jer ti sa takvim stavovima da budem iskren pokazujes inferiornost ne-Hriscanske filozofije i dokazujes da je Hristos jedini put i istina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Опа Ћурђо! Дај линк ка том уџбенику где пише да је Земља стара 6000 година. Да ли ти стварно верујеш у то? nemam problem sa tim da je od postanka do danas proslo par hiljada godina,zar to nije poznato u hrišćanstvu !? reci mi zasto ne bih vjerovao u to,navedi mi razloge zašto? i manite me miroljuba,nemam ja ništa sa njim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 pravoslavni sveštenik ... on je rekao nešto oko 6000 godina ili tako nešto,uglavnom meni je ostalo u glavi 6000 Де полако само. Та информација о 6000 година старости наше творевине је до тебе дошла преко уџбеника веронауке или од стране свештеника? Како је било? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Изрека не чини другоме што не желиш да чине теби се зове Сребрно правило и први пут је записана у Египту пре 4000 година. Отприлике у то време је записана и у Кини под називом Златно правило јер је била афирмативна: Чини другима што желиш да теби чине... Нема хришћанство тапију на морал.... никад није имало нити ће икад имати. to što si naveo je dokaz koji meni ide u prilog,da moral ne odredjuje drustveno uredjenje,geografija i vreme,samo potvrđuješ time ono što ja tvrdim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 nemam problem sa tim da je od postanka do danas proslo par hiljada godina,zar to nije poznato u hrišćanstvu !? reci mi zasto ne bih vjerovao u to,navedi mi razloge zašto? Зато што чињенице говоре другачије. Зато што Библије није уџбеник биологије, геологије... него религије. ... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 to što si naveo je dokaz koji meni ide u prilog,da moral ne odredjuje drustveno uredjenje,geografija i vreme,samo potvrđuješ time ono što ja tvrdim Јок. Него чисто самоодржање врсте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Де полако само. Та информација о 6000 година старости наше творевине је до тебе дошла преко уџбеника веронауке или од стране свештеника? Како је било? kakav crni udžbenik iz vjeronauke u sred rata,pravoslavni sveštenik,odgovarao je dijeci na pitanja kako je čovijek znao,meni je u glavi ostalo nešto sa 6000 ,ja sam to samo zaokružio i to je tako bilo kako je bilo,e sada ja nisam brojao godine da znam tačan broj,uglavnom znam sigurno da se radi o par hiljada godina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Изрека не чини другоме што не желиш да чине теби се зове Сребрно правило и први пут је записана у Египту пре 4000 година. Отприлике у то време је записана и у Кини под називом Златно правило јер је била афирмативна: Чини другима што желиш да теби чине... Нема хришћанство тапију на морал.... никад није имало нити ће икад имати. Gresis care. Hriscanstvo ti je postojalo od prvog dana stvaranja svijeta. To se tada nije zvalo Hriscanstvo ali je Bog dao Adamu moralne zakone, i jos se u pocetku znalo za dolazak Mesije Hrista koji ce doci na zemlju kao Bog-covijek da se ljudima otkrije i da ih spasi, posle velikog svijetskog potopa je Bog sebe otkrio ljudima kroz izraelski narod i posle Hrista kroz njegovu crkvu... Imas cak kod indijanaca iz sjeverne, centralne i juzne amerike desetine prica mitoloskih o Bogu koji je dosao sa 12 ucitelja svojih i rekao da ce se jednog dana vratiti, neka plemena kod amazona jos danas ocekuju povratak bijelog Boga ''voljenog sina'' kako ga nazivaju. Sve te price imaju slicnosti i sve su slicne Hristu. Vecinom imaju nadimak za tog covjeka kao ''voljeni sin'' itd. Ovdje nista necu tvrditi kao biblijsku cinjenicu ali je to nesto za razmisljanje za vas ateiste. A to sto se ta izreka koristila u Egiptu nije nikakvo cudo i ima smisla, posto su Izraelci bili tamo u ropstvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Јок. Него чисто самоодржање врсте. po tome bi davno kao "vrsta" nestali,pošto je većina ljudi nemoralna,pogledaj malo oko sebe,vidiš li koliki je nemoral okolo ? trebalo bi da smo na izumiranju po tvojoj teoriji,a nas nikad više bilo nije nego danas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Де полако само. Та информација о 6000 година старости наше творевине је до тебе дошла преко уџбеника веронауке или од стране свештеника? Како је било? Ozbiljna nauka ukazuje prije da je svijet ispod 10 000 godina star, nego na milijarde godina. A onda imas ljudi ateista kao na primjer nas Slaven, koji vjeruju da moderni ljudi postoje na zemlji 200 hiljada godina, a samo imamo oko 4000 godina zapisane istorije sto se tice istorijskih dogadjaja..Ispada da se ljudski rod igrao na granama sa majmunima 196 hiljada godine pa je tek onda naucio pisati istoriju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Ti govoris da ne postoji dobro ni zlo, i da bi i prinosenje ljudskih zrtva i druge gadosti bile moralne u odredjenoj sredini i tvoja savijest nebi tebi rekla da to nije uredu. Zar to nekada nije BILO normalno i svakodnevno? A da li je dobro ili loše. Po onoga koga žrtvuju je svakako loše, a da li je dobro za nekoga, pa ovi što su žrtvovali verovali su da je dobro i da će im bogovi pomoći. A žrtvovanje ljudi sada jeste, ali nekada nije uopšte bilo nenormalno i nemoralno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Ti govoris da ne postoji dobro ni zlo, i da bi i prinosenje ljudskih zrtva i druge gadosti bile moralne u odredjenoj sredini i tvoja savijest nebi tebi rekla da to nije uredu. Zar to nekada nije BILO normalno i svakodnevno? A da li je dobro ili loše. Po onoga koga žrtvuju je svakako loše, a da li je dobro za nekoga, pa ovi što su žrtvovali verovali su da je dobro i da će im bogovi pomoći. A žrtvovanje ljudi sada jeste, ali nekada nije uopšte bilo nenormalno i nemoralno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Ozbiljna nauka ukazuje prije da je svijet ispod 10 000 godina star, nego na milione i milione Gde mogu da nađem da pročitam tu "ozbiljnu" nauku da vidim u čemu grešim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Gde mogu da nađem da pročitam tu "ozbiljnu" nauku da vidim u čemu grešim. grešiš brate što vijeruješ u nauku bez kritike,a ovamo si predpostavljam vrlo kritičan kad je u pitanju Hrišćanstvo. lakše je tebi vjerovati npr u teorije tipa naša galaksija mliječni put se vrti tom i top brzinom,al po njutnovoj mehanici trebala bi da se razleti na sve strane zbog ogromnih obodnih brzina,a nema dovoljno vidljive mase da je drži gravitacija na okupu,pa onda ćemo izmisliti neku tamnu materiju jel tako,ona se nicim ne može detektovati,ali mora postojati i to mora je biti 10 puta više nego vidljive materije da se naš mliječni put ne bi razletio na sve strane ,u to ti nije teško vjerovati a u tvorca jeste jel tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 13, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2013 Ozbiljna nauka ukazuje prije da je svijet ispod 10 000 godina star, nego na milijarde godina Je l' može ozbiljna nauka da objasni recimo ovo arheološko nalazište u Turskoj, koje je po svemu sudeći staro preko 11.000 godina? Ignjatije, Justin Waters and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука