Jump to content

Dveri protiv gradnje najveće džamije u Evropi kod Sjenice

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Кад они могу да бране да се граде цркве у исламским земљама можемо и ми овде у хришћанској

Ovo ipak nije hrišćanska zemlja.

A ako predpostavimo i da jeste... Bravo za veoma hrišćanski komentar 

Подели на овим сајтовима

Ovo ipak nije hrišćanska zemlja.

A ako predpostavimo i da jeste... Bravo za veoma hrišćanski komentar 

Овде пише Данска је протестанска земља.Danmark er et protestantisk land - hvilket vil sige et land med et af de mest specifikke teologiske standpunkter i hele verden.

http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE1747905/et-protestantisk-land/

Србија је ипак хришћанска православна земља. Ако ти се не свиђа, тражи...

Men Danmark er et protestantisk land - ikke en sekulær stat - så de troende fra andre religioner må indordne sig under protestantismens normer

Али, Данска је протестантска земља - није секуларна држава - тако да верници других религија да се ускладе са нормама протестантизма.

Капито?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Колико је хришћански не знам, само сам искрено написао шта мислим о градњи џамије. Ако си хтео да будеш ироничан, нема потребе, јер никога нисам вређао својом објавом, нити је уперена против било кога лично, а што не могу да се сложим са њиховом вером то је већ друга прича. 

Подели на овим сајтовима

Naca, on 10 Oct 2013 - 22:25, каже:snapback.png

Nemam poruku za Dveri.

Kao da nekoga briga sve i da imam, pogotovu njih.

Nazalost nemam nikavu poruku ni za vas koji ste pisali odgovore na ovu temu.

Tuzna sam kada citam o mrznji, zavisti, navodnom rodoljublju, sukobima ...

Na forum sam se prijavila, misleci da cu imati priliku da citam o

veri, ljubavi, prihvatanju, spokoju, svih (citaj s v i h) ljudskih bica, 

ma koje oni rase ili boje bili.

Moj potpis sve govori.

Blagoslovio Vas i cuvao Bog, laku noc svima ;)

На форуму тешко да можеш наћи љубави.

Али у Цркви можеш...

Ово ипак није Црква...

То да на тзв. православним форумима најмање има љубави и "живих речи утехе" апсолутно је тачно, али се бојим да се самозаваравамо ако мислимо да нам је стање у Цркви битно другачије.

Треба себи признати да је проблем у нама који чинимо и ту Цркву и овај форум, а не у форуму као таквом. Нисмо ми једно "у Цркви" а нешто сасвим друго "на форуму", него се овде само лакше и брже манифестује све оно лоше што већ носимо у себи ("уста говоре од сувишка срца" ).

На форуму не видимо једни друге, па често као да заборавимо да се обраћамо живим људима, према којима треба имати макар елементарно поштовање ако већ љубави немамо. Или је можда реч о томе да форум доживљавамо као неку врсту арене, где је једино важно борити се, победити и надговорити невидљивог супарника, служећи се притом свим средствима и без икакве обавезе да се и овде понашамо као православни хришћани? Као да за своје овдашње речи и поступке не сносимо никакву одговорност и као да никога не могу да повреде и саблазне...

Подели на овим сајтовима

Свака част за Двери што дају до знања да је Србија ипак држава а не Дизниленд. 

Ne znam sta to posebno daje do znanja da je nesto drzava ili ne, ako se protivi gradnji dzamije,sinagoge, budistickog hrama....AKo je to merilo drzavnosti i drzavotvornosti, ne treba mi takva drzava, sigurnije cu se osecati u Teheranu,Dubaiju....

Te vrednosti manje/vise propagira svaka stranka....

A Muhameda, Besima,Redzepia je vise pravoslavnih nego sto ima nas Srba.....

Pa upravo sa primerima Danske, Holandije se pokaazuje koliko Evropa ne zna za razlicitost i ne prihvata razlike....upravo ta Evropa je izmislila ,,sveto klanje"......

Vidis u Urosevom gradu (Urosevcu a danasnjem Ferizaju) u istom dvoristu su  i Crkva i Dzamija.......jedno vreme je siptarska besa cuvala nase manastire....a razni pokreti (Dveri, samoopredeljenje) koji od ,,pravih vrednosti" prelaze u totalitarizam, fanatizam i fasizam....brane,pale, ruse....

Pola Spanije,  cela Sicilija koja je u vreme Fridriha II bila skoro muslimanska, covek gradio dzamije po Italiji....

ne brine mene dzamija, nego me brine to sto od ,,vrednosti" i ,,prava" idemo polako ka nacizmu....Prvi Hitlerovi govori su ,,mirotvornni" a onda ,,pravo na teritoriju"..... 

Подели на овим сајтовима

То да на тзв. православним форумима најмање има љубави и "живих речи утехе" апсолутно је тачно, али се бојим да се самозаваравамо ако мислимо да нам је стање у Цркви битно другачије.

Ово пре свега није истина,а причам из угла човека,који има највише стажа на православним форумима...

Не кажем да овде све пршти од љубави,али форуми уопште па и овај, своју намену имају у сучељавању мишљења,и то што нам се размишљања не подударају,не значи да се мрзимо!

Пљуштали су шамари и на васељенским саборима, а где неће овде на форуму...

Као друга ствар,колико год се расправе нама чиниле жустре , на граници да се побијемо,фигуративно речено,готово нико овде није био злонамеран,уживајући и чекајући сваку прилику за нови обрачун,а причам о апсолутној већини!

Наша вера и Црква су живе  па и у буквалном смислу те речи,превирања,кувања,расправа,падова и успона било је и биће,али Црква је увек опстајала,јер живи у Истини, једино уколико не желите да се претворимо у неку летаргичну,шаблонску протенстанску причу,где ће мо сви само да климамо главом,са лицемерним осмесима на лицу и истом таквом љубављу...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta to posebno daje do znanja da je nesto drzava ili ne, ako se protivi gradnji dzamije,sinagoge, budistickog hrama....AKo je to merilo drzavnosti i drzavotvornosti, ne treba mi takva drzava, sigurnije cu se osecati u Teheranu,Dubaiju....

Te vrednosti manje/vise propagira svaka stranka....

A Muhameda, Besima,Redzepia je vise pravoslavnih nego sto ima nas Srba.....

Pa upravo sa primerima Danske, Holandije se pokaazuje koliko Evropa ne zna za razlicitost i ne prihvata razlike....upravo ta Evropa je izmislila ,,sveto klanje"......

Vidis u Urosevom gradu (Urosevcu a danasnjem Ferizaju) u istom dvoristu su  i Crkva i Dzamija.......jedno vreme je siptarska besa cuvala nase manastire....a razni pokreti (Dveri, samoopredeljenje) koji od ,,pravih vrednosti" prelaze u totalitarizam, fanatizam i fasizam....brane,pale, ruse....

Pola Spanije,  cela Sicilija koja je u vreme Fridriha II bila skoro muslimanska, covek gradio dzamije po Italiji....

ne brine mene dzamija, nego me brine to sto od ,,vrednosti" i ,,prava" idemo polako ka nacizmu....Prvi Hitlerovi govori su ,,mirotvornni" a onda ,,pravo na teritoriju"..... 

Види, нећу ништа да ти говорим о Дверима, јер ти очигледно већ имаш неку предрасуду и не схваташ шта значи прихватање различитости. Као прво, не верујем да си о представницима Двери ишта чуо шта није дошло од плаћених медија у Србији. Под друго, где ти код Двери примећујеш нацизам? Ради се о томе да нас не преплаве секте, а наше незнање нас убија. Узгред они имају новце и њима лове овце. А Србија сиромашна земља, ко идеална за разне секте и богатуне да раде с нама шта год пожеле. О тим џамијама што су на силу изграђене не би да губим речи... Ако се не поставиш за своју веру, мољци (секте) ће те изјести. А шта је по твом мишљењу мерило државотворности ако не заузимање јасних ставова и покретање за опште добро добрих подухвата?

Подели на овим сајтовима

Види, нећу ништа да ти говорим о Дверима, јер ти очигледно већ имаш неку предрасуду и не схваташ шта значи прихватање различитости. Као прво, не верујем да си о представницима Двери ишта чуо шта није дошло од плаћених медија у Србији. Под друго, где ти код Двери примећујеш нацизам? Ради се о томе да нас не преплаве секте, а наше незнање нас убија. Узгред они имају новце и њима лове овце. А Србија сиромашна земља, ко идеална за разне секте и богатуне да раде с нама шта год пожеле. О тим џамијама што су на силу изграђене не би да губим речи... Ако се не поставиш за своју веру, мољци (секте) ће те изјести. А шта је по твом мишљењу мерило државотворности ако не заузимање јасних ставова и покретање за опште добро добрих подухвата?

Prosvetli me rodjeni. Urotili se protiv Dveri, nece da propagiraju prave vrednosti.... jadni oni

Kod Dveri primecujem iskljucivost, i teznju da se nesto ZABRANI....

Ako su sekta nas najveci problem onda blago nama....  a Dveri bas brinu za moje duhovno stanje, pa ce da mi brane da ne odem kod budista, muhamedanaca, jehovista, ateista..... a ako zalutam oni ce  egzorcizmom da me preobrate (samo da to ne bude neki Otok, Dahau) ili duhovno-popravni logor....osecas li kako to po malo zvuci na diktaturu?

Rodjeni ako je neizgradnje dzamije ili neodrzavanje gej parade merilo, onda smo mi stvarno Diznilend!

Подели на овим сајтовима

Не знам људи чему толика равнодушност и отпор према људима из Двери? Једини су који се труде и залажу за праве вредности на политчкој сцени. Зар су вам толико опрали мозгове, осуђујући их унапред као некакве ултра-десничаре и шта ти знам шта не? Тужно је то што се бојите да се супротставите јереси. Кад они могу да бране да се граде цркве у исламским земљама можемо и ми овде у хришћанској, осим ако нам је свеједно што ће нам се деца сутра можда звати Мухамед, Бесник, Реџеп, да не набрајам. Равнодушност хришћана према овако озбиљним темама је јако болна. Свака част за Двери што дају до знања да је Србија ипак држава а не Дизниленд. А за ону што је очекивала лепше теме могу само да подсетим да још нисмо у рају. Овај свет је борбено поље а овакве наизглед мале битке могу да одлуче победника. Христос није ћутао пред фарисејима, нит је Његош био равнодушан и млитав ко што смо ми данас. Не свиђа ми се идеја да се диже џамија у Србији, па макар била и макета. Нек прво среде у својем дворишту па нек онда траже права. 

Amin brate.

I zaista ne znam,ovde kod pojedinaca su Dveri gore od spsdssnsdssldplsvspopsjulpupsjs zajedno,a da pritom su najmladji pokret koji je tek prosle godine prvi put izasao na izbore,da nisu na vlasti proveli ni dana,ali eto kod nekih oni su gori od svih koji su nam sve pokrali,unistili. To je i meni za nevericu. U mnogim mestima gde ih ima u skupstinama tih mesta rade zaista skroz ok stvari.

Njihovo se sve gleda kroz najmanju sitnicu,ovde su ljudi spremni da ih zbog pogresnog zareza lincuju i oslove fasistima,nacistima,uostalom kao sto radi vlast i pojedini iz opozicije.

I dalje ne znam da li je do ispranosti mozga,zlonamernosti ili to sto ih bode u oci sto postoji neka grupa ljudi koja ima odredjene stavove a koji sebe smatraju ljudima crkve,koje je npr podrzao prosle godine duhovnik manastira Hilandar o. Kirilio. Ili sto se ne uklapaju nijedan sablon stranacki,ne idu afere oko njih osim par izmisljenih kao sto je ono da ih finansira Djilas pa oni onda obore tog Djilasa i rade sve protiv njega i sto su jedini ukazivali na kradju izbora dok je Toma samo pred izbore iznosio one dzakove ili one da otac istaknutog funkcionera je ne znam sta radio po Cacku sto je iznosio Velja Ilic,a njega samog je demantovao licno njegov brat koji je gradonacelnik u Cacku. Dakle ocigledno je i vlasti pocela da smeta ta pojava dveri pa namestaju.

Sto se ove teme tice,jedino sto mnogi ponavljam zaboravljaju ko je i sta je muftija Zukorlic i da njemu ni "dobar dan" ne moze da prodje bez nekakve provokacije. Tako da verujem da nije slucajno u nekom selu odabrano mesto za dzamiju koja postavlja rekorde,medjutim neka mu.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Нећу да идеализујем никога, али програм Двери је најреалнији и прилично конструктиван за тренутну ситуацију у Србији.

Неко, мени прилично близак води једно од њихових повереништава...ту пара нема, да се разумемо....скупљају се паре на месечном нивоу, за плакате, за флајере, за опрему у канцеларији, за све... ја сам им поклонио свој стари рачунар да би имали чиме да раде.

Руководство Двери нуди неколико поља за деловање својим повереништвима а

на сваком од њих је да спроводи акције у складу са политиком покрета.

Слушао сам приче о томе какви све лудаци и манијаци долазе код овог мог пријатеља и са каквим идејама.

Невероватно какве предлоге су му давали за "сарадњу" и мутљавину...све их је одбијао, па сад мало и трпи критике у свом граду...

Ово са џамијом је опасно....ово нема везе са људским правима, нити са религијом...

Ко је слеп у томе да види да нам се отима територија и вера и право на нашу слободу, тај ни не треба да је има.

А штета што су баш ти исти најгласнији у одбрани отимача...какав апсурд.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...