Jump to content

"SPC nas progoni zbog naših crkava" - Опет бесни Иродијада...распоп Мики и његова дружина

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

@,

ја радије не бих то желео али бојим се да ће бити, поготово после мајког заседања јер је СПЦ на Сабору донела одлуку да ако не буде помака - црква ће морати да предузме ову меру - Прекид са РПЦ...то пише у саопштењу, има овде аи на СПЦ.

То је било са Јерусалмском па су решили тај проблеам али то ће код њих кратко потрајати па ће се опет неко пожалити на РумПЦ.

Најбоље је решење да заседају све помесне цркве, то није тешко - како су се брзо састали за јерусалимског патријарха Иринеје па су га скинули са трона патријараха јерусалимске цркве - то може тако и са Румунском.

Да ли има већ тема о румунској цркви, можда би могло тамо посебно. Мене занима откуд њима такве "претензије", и код нас и оно што су својевољно радили са јерусалимском. И да ли виде да постоји неки проблем, кад је читаво православље било у Нишу, а њих нема. Баш ме чуди зашто се то дешава. Мислим, кад тад ће их морати опоменути неко за то понашање.

Подели на овим сајтовима

@,

ја радије не бих то желео али бојим се да ће бити, поготово после мајког заседања јер је СПЦ на Сабору донела одлуку да ако не буде помака - црква ће морати да предузме ову меру - Прекид са РПЦ...то пише у саопштењу, има овде аи на СПЦ.

То је било са Јерусалмском па су решили тај проблеам али то ће код њих кратко потрајати па ће се опет неко пожалити на РумПЦ.

Најбоље је решење да заседају све помесне цркве, то није тешко - како су се брзо састали за јерусалимског патријарха Иринеје па су га скинули са трона патријараха јерусалимске цркве - то може тако и са Румунском.

Румуни у задње време доста бургијају...

Мало по Србији..мало по Молдавији...

Али на мађарске провокације ћуте...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Румуни у задње време доста бургијају...

Мало по Србији..мало по Молдавији...

Али на мађарске провокације ћуте...

да...плус имали или имају још проблема са БугарскомПЦ,тј. Бугарска има проблем са РПЦ...то су већ 4 помесне црве, још мало па пола - ако гледамо по броју верника, то је већ проблем на нивоу целе Васељене.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Некада су били мирни и гледали своја посла..

Шта се у њих уселило...појма немам...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ако би сад мало накарадно упређивао РумунскуПЦ са неким онда је готово те равна са МПЦ и ЦПЦ, једина је разлика то што су у општењу са свима као канонска црква а ове нису....

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ако би сад мало накарадно упређивао РумунскуПЦ са неким онда је готово те равна са МПЦ и ЦПЦ, једина је разлика то што су у општењу са свима као канонска црква а ове нису....

за сада... :)

Етнофилетизам...то је промлем мање-више код свих али Румуни последњих 20ак гоина у томе баш предњаче.

Етнофилетизам..је измишљен од стране оних..који посебно болују од тога...Грка...

Румуни имају други проблем...

Они гледају на себе као ујединитеље истока и запада...

као источне римљане...

једини проблем је тај што само они себе тако виде...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Да, то да али и Румуни су готово па јесу јер баш тај проблем са Бугарском је настао око литургије, тј. свештеника БПЦ коме су РПЦ забранила да служи на свом јерику јер је на територији Румуније , чак су му ускратили гостопримство тиме што су му узели цркву те је Бугарсака остала без цркве. То је било пре пар година не знам шта су решили око тога али знам да се било баш закувало.

Подели на овим сајтовима

@,

Да, то да али и Румуни су готово па јесу јер баш тај проблем са Бугарском је настао око литургије, тј. свештеника БПЦ коме су РПЦ забранила да служи на свом јерику јер је на територији Румуније , чак су му ускратили гостопримство тиме што су му узели цркву те је Бугарсака остала без цркве. То је било пре пар година не знам шта су решили око тога али знам да се било баш закувало.

Бугари нису за зезу...ако им се они накаче на кичму...

човек би помислио да је Црква до сада решила админитративне заврзламе..

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Moldavija je rumunjska, tamo i trebaju da budu, to je istorijska rumunska/vlaška zemlja. Ali im to mešanje kod nas ne valja, jer takozvani vlaški region uvek je teritorijalno pripadao Srbiji, barem od kraja 13. veka, pre toga su pripadali bugarskom carstvu ali nikad jednoj vlaškoj/rumunskoj državi ili kneževini, a po srpskoj istoriografiji Vlasi su se doselili tek u 18. veku posle požarevačkog mira 1718, dok Rumuni tvrde da su Vlasi tu uvek bili, mada ovo zadnje po starim spisima možemo teško da utvrdimo..

Румуњска свакако није...

можда је била Румунија...али било некада...

Питај у Молдавији шта мисле о твом писанију...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Румуњска свакако није...

можда је била Румунија...али било некада...

Питај у Молдавији шта мисле о твом писанију...

да, баш сам скоро читао и листао њихов званични сајт Молдавске Митрополије.

Подели на овим сајтовима

тешко да ће се сазвати било какав сабор...

али оптимизам краси Хришћане..

:)

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...