Jump to content

Монах Галактион - Манастир Ковиљ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Упокојио се у Господу монах Галактион  (Аљоша) Арсеновић, сабрат манастира Ковиља.

Нека му Господ подари Царство Небеско.
Вјечнаја памјат !

33796.jpg

Подели на овим сајтовима

Царство му Небеско! Нека га Господ настани тамо гдје хорови светих и праведих као светила сијају!

Amin.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Одувек сам се питао како је то имати прилику истражити историју с оне стране, из Царства Небеског, где нема више никакве тајне ничега скривеног. Е па брате Галактионе сад имаш прилику то видети својим очима, а и ја ћу кад ми време дође ако Бог дозволи обићи сва племена и родове од почетка до данашњег дана. Или што би рекао један шаљиви игуман: " Да помене Бог све Србе од Адама и Еве до данас" .

Жао ми је брате Галактионе што се не издиванисмо више, јер ти си имао знање, ал шта вреди кад ниси баш био причљив вако ко ја. Но како год остала је твоја књига иза тебе да говори место тебе. А сад се моли за нас који смо још увек овде !

Подели на овим сајтовима

Свети Ангеле - Хранитељу, који си дат преминулом  рабу Божијем Галактиону! Немој престати да чуваш душу његову од злих и страшних демона; буди јој саветник и утешитељ и тамо у том невидљивом свету духова; прими је под окриље своје и проведи је безбедно кроз врата ваздушних мучитеља; предстани као заступник и молитвеник за њу код Бога, молећи Њега Преблагог, да не буде низведена у место мрачно, но да је удостоји пребивати у Светлости незалазној.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...