Jump to content

Бојкот хрватских производа ДА или НЕ!?

Оцени ову тему

pokajnik83

Купујете ли хрватске производе?  

55 члановâ је гласало

1. 1. Купујете ли хрватске производе?

• Не
      20
    • Да
      16
    • Све једно ми је, битан је квалитет и цена
      20

Препоручена порука

0110_hahaha

Haleluja...Haleluja....jer ovdje zivi Kain i Abel...?

Evo da vidite sta ja kupujem,i ne samo to...Ratluk,Negro bombone...i sto god naidjem na srpsko...

a kako vidite,da mi ne smeta da sam medju vama,a nisam jedna od vas... 0110_hahaha

Uh,kako sam sretna da nisam s tim opterecena... stadaradim..dragi brate i setro u Kristu...

Постављена слика

Ljubi i cini sta hoces... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Одговори 143
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

зашто ја морам да патим од тога која је земља порекла за робу?

да ли су италијанске ципеле боље од енглеских?

или француски сатови лошији од швајцарских?

да ли се ту ради о маркетингу или се ту само ради о маркетингу нетрпељивости?

илти неко користи неког за нешто, али то није баш најјасније због неочигледности.

zenska obuca - italija  stadaradim

muska obuca - engleska

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Хрватски или неки други страни производи, свеједно је.Јесам за то да треба фаворизовати своје производе, али они треба да имају квалитет и цену, а не да нам се продаје роба сумњивог квалитета, често  са истеком рока трајања, а да буде скупља него што се продаје у неким другим земљама. Дакле, ако смо патриоте да купујемо своју робу, онда треба да буду патриоте и они који нам ту робу пласирају.

Значи, у свему имати меру и моћ расуђивања. :0104cheesy:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ma ne moraju biti patriote, nek daju samo lepo kvalitet pa da pričamo.

Meni Štarkovi proizvodi od čokolade (čast bananici) ne mogu da prismrde Simki recimo. Simka i Kondiva RAZBIJAJU i mogu po mom ukusu da se mere i sa Švajcarskom i Belgijom. Štark... ne baš.

Подели на овим сајтовима

Ma ne moraju biti patriote, nek daju samo lepo kvalitet pa da pričamo.

Meni Štarkovi proizvodi od čokolade (čast bananici) ne mogu da prismrde Simki recimo. Simka i Kondiva RAZBIJAJU i mogu po mom ukusu da se mere i sa Švajcarskom i Belgijom. Štark... ne baš.

Hrvatska uz pomoć Austrije kupuje sve po Srbiji... Pitanje je šta će uskoro biti "srpski" proizvod. Tako da uskoro neće imati šta da se meri s nečim...  :cheesy:

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

једна од лепота Србије је што је све на продају  bighugbighug

иначе, немам намеру да бојкотујем квалитет, чији год да је ...

једноставно не желим да гајим предрасуде по било којем основу ...

Подели на овим сајтовима

Бојкот хрватских производа? Дефинитивно - да! Наравно,пошто је то очигледно неоствариво на глобалном плану,барем за сада и из већ познатих разлога који произвиру из нашег менталитета (видећемо у будућности...мада сумњам да ће се нешто променити),ја на личном плану бојкотујем све што долази из Хрватске и не пада ми на памет да купим било шта њихово па да је најбоље и најјефтиније на свету...све док не буде присутан природни и подразумевајући трговинки реципроцитет између њих и нас.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Једино ме занима квалитет. Бајадера је бајадера а и милка је милка, за мене :0104cheesy: Наше чоколаде не купујем јер су једноставно лоше. Поред квалитета волим да видим и леп дизајн амбалаже. Неки наши производи само што се још у новину не увијају. Част изузецима, инвентивност у амбалажи је код нас запостављена ствар.

Једина роба коју извегавам је онај силни кинески кич. Не зато што је из Кине, већ зато што је ужасног квалитета и траје по оној народној - држи воду док мајстори оду.....

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

соломоне, а што?

Зар нисам објаснио разлог у пређашњем посту?
наравно - реципроцитет.

али чему, куда води такво размишљање?

мислим у економском смислу, не у помирљивом, љубавном или другарском ...

Подели на овим сајтовима

соломоне, а што?

Зар нисам објаснио разлог у пређашњем посту?
наравно - реципроцитет.

али чему, куда води такво размишљање?

мислим у економском смислу, не у помирљивом, љубавном или другарском ...

Медо,пусти то.На личном плану ја знам шта радим,имам пријатеље и кумове хрватске националности и не мешам неке ствари,али добра воља на глобалном,политичко-економском плану би се морала показати и са друге стране а не увек и само са наше.Волим своју земљу и свој народ,какви год да су и правим тај избор имало то ефекта или не,свидело се то некоме или не.

Подели на овим сајтовима

па управо сам хтео да избегнем тај добровољни, лични, национални или сличан смисао и да приступим економском моменту да и видим која је поента таквог размишљања у том правцу и пије ли то воду ...

ако је само до добровољног, личног, итд смисла, онда ми је то некако нема везе са храном и економијом ...

Подели на овим сајтовима

па управо сам хтео да избегнем тај добровољни, лични, национални или сличан смисао и да приступим економском моменту да и видим која је поента таквог размишљања у том правцу и пије ли то воду ...

ако је само до добровољног, личног, итд смисла, онда ми је то некако нема везе са храном и економијом ...

За мене све то има смисла и не стидим се нити поричем национални моменат који,као веома битан,кола мојим венама...иначе у суштини је све повезано у животу и не можеш у потпуности апстраховати економију од политике,нити политику од националног осећаја,нити национални осећај,као онај моменат који представља један од више постојећих импулса оног дела твог бића који се зове дигнитет,од целокупне личностне конструкције.Све може бити повезано и посебно у случају Србије и Хрватске то јесте тако...тако да све што директно или индиректно,али у сваком случају тенденциозно,наноси било какву штету мом народу,наноси и мени и амин! Специјално кад су они у питању...то сам ја и не мора нико да прихвати нити мене нити мој став.Ко ме зна,зна ме,разуме мој став и или ме прихвата или не.Ако мој став не смета тим истим Хрватима са којима се дружим,не видим разлога да неком Србину то смета.

...све ово ме не спречава да покушам и потрудим се да на личном плану према сваком будем човек,уз Божију помоћ.Понављам,ја ипак могу,и слава Богу на томе,да разграничим неке ствари када је у питању лично опхођење према другом ко год он био.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...