Jump to content

НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ: Порука Србима урезана у обелиск у Лици пре 2800 година

Ignjatije

Препоручена порука

Sace ovi nasi rationalisti da ti to debunkuju :))

Ti blage veze nemas sa istorijom Slovena i Srba, da znas osnovno vise od pola bi bilo zaokruzeno :)

Domaci latini uopste ne razumeju u cemu je smisao pojma "nebeski narod".

Kao sto sve shvataju telesnim razumom, tako i ovo.

Pravilno shvacen pojam "nebeski narod" uopste ne znaci da smo mi iznad drugih, ne, nego je tako kako je, kome je to tesko da prihvati njegov problem.

Evo kako ja shvatam taj pojam, i verujem da sam u pravu: mi jesmo jedan od prvih naroda, ako ne i prvi, a pojam "nebeski narod" je ustvari tesko breme, krst, mi treba da budemo svetilo svim narodima na planeti, to je najveca odgovornost, eto sta znaci taj pojam. Mi treba da budemo uzor svim narodima. Jer je ovde Izvor.

Заиста сам остао без текста, не толико због тога што сам назван "домаћим латином", који забога размишља тјелесним разумом (на жалост, јединим који имам) и који не разумије правилно појам "небески народ" - колико чињеницом да бих ја посљедњих пар реченица такође потписао када би се односиле на Хришћане, изабрани народ Божији! Овако ми остаје да се чудим и надам се просвјетљењу да и сам "осјетим созерцање" како бих правилно схватио појам "небески народ".

Морам рећи да је такав начин размишљања (уколико сам то добро схватио),  понор који нас може врло лако прогутати. То је, у најмању руку, врло опасна замјена теза!

Наравно, уколико сам погрешно схватио (по својој слабости) да се наведено односи на мене, праштај! 

Подели на овим сајтовима

Jos malo citata....

Invader hypothesis[edit source]

The term invasion is used generally in the literature concerning the period to mean the documented attacks implying a local or unspecified origin. An origin outside the Aegean also has been proposed, as in this example by Michael Grant: "There was a gigantic series of migratory waves, extending all the way from the Danube valley to the plains of China."[59]

Such a comprehensive movement is associated with more than one people or culture; instead, a "disturbance" happens, according to Finley:[60]

A large-scale movement of people is indicated ... the original centre of disturbance was in the 
-
 region of 
. ... It appears ... to have been ... pushing in different directions at different times.

If different times are allowed on the Danube, they are not in the Aegean: "all this destruction must be dated to the same period about 1200."[60]

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

The archaeological evidence is treated in the same way. Robert Drews[61] presents a map showing the destruction sites of 47 fortified major settlements, which he terms "Major Sites Destroyed in the Catastrophe". They are concentrated in the Levant, with some in Greece and Anatolia. The questions of dates and agents of destruction remain for the most part unanswered in detail, without which no single catastrophe or related catastrophes can be postulated beyond the level of pure speculation.

The invaders, that is, the replacement cultures at those sites, apparently made no attempt to retain the cities' wealth but instead built new settlements of a materially simpler cultural and less complex economic level atop the ruins. For example, no one appropriated the palace and rich stores at Pylos, but all were burned up, and the successors (whoever they were) moved in over the ruins with plain pottery and simple goods. This demonstrates a cultural discontinuity.

Whether all the discontinuities were sufficiently contemporaneous to warrant a theory of great waves of invasion raises another question. Ethnic identities from the Danube and beyond are in short supply in the records.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Заиста сам остао без текста, не толико због тога што сам назван "домаћим латином", који забога размишља тјелесним разумом (на жалост, јединим који имам) и који не разумије правилно појам "небески народ" - колико чињеницом да бих ја посљедњих пар реченица такође потписао када би се односиле на Хришћане, изабрани народ Божији! Овако ми остаје да се чудим и надам се просвјетљењу да и сам "осјетим созерцање" како бих правилно схватио појам "небески народ".

Морам рећи да је такав начин размишљања (уколико сам то добро схватио),  понор који нас може врло лако прогутати. То је, у најмању руку, врло опасна замјена теза!

Наравно, уколико сам погрешно схватио (по својој слабости) да се наведено односи на мене, праштај! 

Pa sad ne znam dal si pogresno shvatio, nisam te imenovao, osim ako se sam nisi pronasao, a iskreno nisam ni pomislio na tebe, nego na one najglasnije autosoviniste sto im je tudje sladje.

Nije ponor, nego naprotiv, to je velika, najveca odgovornost koju kao (najstariji) narod nosimo, pored toga sto je izvorno hriscanstvo u nas, mi spajamo istok i zapad, mi smo centar. Ali moze da bude ponor ako to ne shvatimo, a evo kao sto vidis, ne shvatamo i tonemo sve dublje, pa tako i ceo svet sa nama. Nasa uloga je da budemo svetilo svetu. Mozda mislis da je ova izjava gordost ali kao sto rekoh nije, cak naprotiv, to je odgovornost.

Ko jos sam za sebe sme da kaze da je Bog ili da je nebeski narod.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pa sad ne znam dal si pogresno shvatio, nisam te imenovao, osim ako se sam nisi pronasao, a iskreno nisam ni pomislio na tebe, nego na one najglasnije autosoviniste sto im je tudje sladje.

Nije ponor, nego naprotiv, to je velika, najveca odgovornost koju kao (najstariji) narod nosimo, pored toga sto je izvorno hriscanstvo u nas, mi spajamo istok i zapad, mi smo centar. Ali moze da bude ponor ako to ne shvatimo, a evo kao sto vidis, ne shvatamo i tonemo sve dublje, pa tako i ceo svet sa nama. Nasa uloga je da budemo svetilo svetu. Mozda mislis da je ova izjava gordost ali kao sto rekoh nije, cak naprotiv, to je odgovornost.

Ko jos sam za sebe sme da kaze da je Bog ili da je nebeski narod.

A sta ti znaci ovo, "ko jos sme da kaze da je Bog"? Bog je Bog, Onaj koji jeste, Bog Avramov, Bog Isakov, Bog jakovljev, jednosusna Trojica....sta jos mislis da dodas pod termin Bog? 

Ovo za nebeski narod, to je popularizovao vladika Nikolaj u svojim djelima. On je zivio u periodu velikh stradanja za Srbe, pojave komunizma, i odstupanja mnogih od Crkve, i njegova pisanija su imala za cilj prosvecenje naroda i vracanje pravoslavlju. Zato je koristio izraz "nebeski narod" kao odrednicu da je Srbima identitet i smisao u hriscanstvu, a ne u drugim ideologijama i vjerama. 

Srbi nisu nikakv specijalan narod. Po ispovjedanju vjere ne mozemo da se poredimo sa Gruzinima kojima nismo ni do koljena. Drugim narodima nismo ni blizu po drugim pitanjima. Imamo svoje kvalitete, imamo i svoje mane. Nismo nikakav otpad civilizacije, ali nismo ni nikakvo velicanstvo. 

Zato bih volio da cujem sta je to sto Srbi posjeduju jedinstveno, i sto smo nekad makar obilato koristili, ako ne sad, i da je to bilo ispoljeno u organizaciji drustva koje je bilo primjer citavom svijetu i na koga se svako moze ugledati. Sta je to? To sto su Srbi navodno najstariji? I sta s tim? Mnogi narodi su bili starijij od Jevreja, pa opet Jevereji su bili izabran narod u Starom Zavjetu. Ja vidim jedinu posebnost Srba u odnosu na druge (ne sve), jeste to sto su pravoslavni hriscani.  

Ako je pak do hriscanstva, onda prizvanje nije samo kod Srba, vec kod svog hrscanskog roda, tj pravoslavlja. Srbi prema tome nisu nista vise pozvani da budu uzor drugima, od Grka, Rumuna, Rusa, Gruzina, Arapa i svih drugih naroda koji su prigrlili Jevandjelje. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Zaista su rodoljubi oni koji Srbiju gledaju sa dve glave orla. Zemaljska i nebeska glava ne bi trebala nikad da se odbaci od Srba.

Čovekoljublje i molitva za Hristovu ljubav prema nama i svih ljudi nek ostane u srcima našim. Molitva za sve ljude nek nam bude odbrana ali i napad. 

Ateisti nek imaju drugačije vidjenje gde god da krenu u dobrom smeru sastaće se sa nama kad tad.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

A sta ti znaci ovo, "ko jos sme da kaze da je Bog"? Bog je Bog, Onaj koji jeste, Bog Avramov, Bog Isakov, Bog jakovljev, jednosusna Trojica....sta jos mislis da dodas pod termin Bog? 

Ovo za nebeski narod, to je popularizovao vladika Nikolaj u svojim djelima. On je zivio u periodu velikh stradanja za Srbe, pojave komunizma, i odstupanja mnogih od Crkve, i njegova pisanija su imala za cilj prosvecenje naroda i vracanje pravoslavlju. Zato je koristio izraz "nebeski narod" kao odrednicu da je Srbima identitet i smisao u hriscanstvu, a ne u drugim ideologijama i vjerama. 

Vec si zakljucio da se ti i ja ne mozemo sporazumeti, tako je i ovaj put, ne razumes ti mene, ne razumem ni ja tebe.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Vec si zakljucio da se ti i ja ne mozemo sporazumeti, tako je i ovaj put, ne razumes ti mene, ne razumem ni ja tebe.

Ne samo ja i ti, vec i svi drugi koji ne vide nista posebno da postoji neka izabranost Srba, i to bas Srba jer su Srbi. 

Ja mislim da se mi zapravo mozemo razumijeti, samo sto tvoja strana ne zeli da tacno objasni u cemu je ta posebnost Srba. Ili makar objasni, ali ne dovoljno. 

Eto postoje neke tvrdnje. Srbi su najstariji navodno...ok, pa i drugi su narodi stari, i stariji od Srba, a izabran narod u Starom Zavjetu ne bese najstariji. 

Srbi su mnogo postradali, da nije to? Ako je do stradanja, mi cemo se najcesce refirisati na turski period i ustastvo...ali to je relativno novija istorija, kakve veze ona ima sa daljom prosloscu u kome Srbi nisu stradali? Ako je stradanje znak izabranosti, onda bi Srbi trebali konstantno biti ti koji stradaju, ali nije to Jevreji su po tome mnogo vise stradali...a glede novije istorije, pa nisu Srbi jedini. Postradali su i Jermeni, Indijanci, Tuci u Ruandi, Jevreji itd...Kopti nikad nisu imali svoju drzavu, stradali su mnogo u Vizantiji, dosli su malo do daha tokom arapske vladavine, a evo i danas stradaju zbog radikalnih islamista. Itd..

Ne znam koji je jos primjer izabranosti Srba, a da ima svoj smisao...Uopste, ta posebnost i izabranost je donekle izvrnuta, jer izabranost potice od Jevreja, i odnosila se na to da se u okviru Jevrejskog naroda pojavi mesija, i to sto se Jevrejskom narodu javljao sam Bog, kad je Stari Zavjet osvestan Novim, Bog se nije vise javio samo radi Jevreja, vec svih ljudi, i tako su hriscani postali izabrani narod. 

Ovo je jedina ispravna i neoboriva cinjenica. Danas u eri Novog Zavjeta, ako se prica o izabranosti nekoga, onda su to samo hriscani i niko vise pod nebeskom kapom.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ti ne razumes ni pojam "izabranog naroda", pa kako ces onda razumeti sta znaci "nebeski narod"...

Izabran narod je izabran jednako i za dobro i za zlo, jednostavno to je izabran narod i nista vise, nema daljeg znacenja.

Neki narod je morao biti izabran.

Sto se tice nebeskog naroda, objasnio sam vec.

Подели на овим сајтовима

Ignorisi prvu recenicu, jer je bila napisana u afektu, posto me izuzetno nerviras, sto je vec moj licni problem i slabost.

Svako ima pravo na svoje misljenje, rekao sta mislim povodom teme, i to je to, mozes da se slazes, a ne moras.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...