Candy Butcher Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 зашто већина свештиника живи ван времена,Цркве парохије и заједнице која им је поверена ? Zato što imaju više novca nego što im je potrebno. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 јер кад су пре рата биле плате неки нису хтели да иду у парохију, него су само обављали обреде у храму. Чак су и освећену водицу давали деци да носе по кућама, уместо да то обавља парох. Pa to je strašno, jeres. Zamislite tad su sveštenici obavljali službe SAMO u hramu, i ljudi su....jaoj pa ne mogu to ni da izgovorim, morali da dodju u hram po vodicu. Užas. Još ako su im sveštenici postavljali kao uslov da dođu na liturgiju, pa to je bilo nepodnošljivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Понекад се треба уздржавати од прекомерног давања објашњења, нарочито после оне теме кад се оплело о свештеницима који су дошли из РСрпске у Србију. Ако неко постави да је свештеник издао црквену земљу и узео себи 88.000 евра да би купио ауто, а знамо да се за издавање једног хектара земље даје око 150-200 евра, онда је у питању површина од 440 хектара, што је један солидан феуд који је неким чудом преживео аграрну реформу. И сви се слепи , нико не пита где су паре, ништа ревизија, завршни рачун, буџет ЦО. Него крене позната прича о алавим поповима. Ако се каже да су неки свештеници занемарили своју службу и борили се ко ће имати мању парохију, то не значи да су терали народ да долази на Литургију, него да су гледали да смање одлазак у парохију и да су све обављали ако чиновници. Има прича о оном проти коме је владика заповедио да освети водицу у парохији од прве до последње куће. Он отишао у прву кућу, осветио водицу, где му се домаћин потписао, затим у последњу , поновио поступак и послао владици извештај. Зато нас не треба чудити што је се св.вл.Николај залагао за богомољачки покрет и веће укључивање свештеника у њега, као ни атеистичку пропаганду, која је узела маха, тамо где је Црква заказала. Предивно је да верник дође на Литургију, али ако после добијања нафоре, не седне негде да поприча са барћом и сестрама, него да им ни име не зна , а ни они њему, где смо онда. При свећењу водице, посети болнима, њиховој исповести и причешћу, па и на даћи или помену, свештеник иам прилику да види где и са ким живе његови парохијани, какви их проблеми муче, чиме се баве ... А много једноставније је после Литургије отићи кући или сести у канцеларију. И погледати мало форуме, али не писати коментаре. Презвитер Дарко Јелић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Септембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ne zemlja nije izdata za kukuruz nego za gradnju na 99 godina ,i nije sa Backe strane nego one druge .Ovde ima klan otac -sin svestenici + rodjaci ,znaju svi o kome je rec . Ovde kao da smo u centralnom komitetu Crkve ,pa se bahacanja pojedinih clanova visokih funkcionera i drugova precutkuju .Hej draga gospodo i braco koliko god se to vama cinilo blesavim ali ta ista Crkva je moja taman koliko i vasa .Nema posvecenih i posebnih u Crkvih ,od pocetka sveta i veka ..Ja vasu mantiju postujem onako kako se to zahteva od Hriscanina ,a vi (mislim na ove u SUV vozilima mercedesima ,mazdama ,lancijama itd) nevidim da se bas razapinjete za parohiju ,cak sta vise isisavate zivot iz nje. Ako samo cutim ,kao sto vecina cuti ,cepam i odstranjujem svoj narod od Crkve . A ja sam ratovao i krvario ya svoj narod ,pa nek je i najgori moj je . Evo recimo neki na ovoj temi smatraju da smo mi vernici slepi i prilicno glupi te neznamo ,sta vozi i gde decu skoluju "drugovi svestenici clanovi centralnog komiteta SPC eparhija ,Novosadske i Beogradske" . Ima i medju nama vernicima obrazovanih i izverziranih ,i to mnogo vise nego sto vam se to cini Pa niste samo vi izucavali Teologiju i prikupili svo znanje te na njega stavili tapiju ,i mi smo (ovo je direktan napad na uvlakace i pretendente na neko mesto u Crkvi ,takozvani ,uvlacimsesvimakojimimogudatiposao ). Sa druge strane srce mi se cepa kada moj kolega Djidji ,sedi kuci ,a vredi mnogo .Kada drugi kolega skupi na parohiji za godinu dana manje od 2000 eura .A dobri momci radnici i zaista posteni Bogoslovi . Zato i dajem predlog da se napravi sindikat ,pa sluzba je sluzba a druzba je druzba Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Септембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 A sto se tice ovoga meni nije vazno sta radi Bulovic ,Radovic,Jevtic,Radic ,lici mi na komunisticku floskulu ,a ne Hriscanski stav . Jedna Crkva u Americi je sezdesetih godina prekinula svu molitvu i bilo koje obrede te se okrenula haritativnom radu .Jer na kraju krajeva ne spasavamo se svestenikom nego Crkvom .A ko je Crkva nego ti ja brate ?Ko ce opemenuti vladiku ako mi cutimo .Mozda sutra se probudimo u Crkvi u kojoj vladike zive sa partnerima (nije potpuno nemoguce Kacavenda nije jedini homoseksualac u Crkvi ).Pa seti se samo da je isti Kacavenda na tri dana u bahatosti svojoj naredjivao svasta svestenstvu i svestenstvo je to ispunjavalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jel trebalo cutati i tada ?Nije me briga . E pa tice me se i te kako .Vazo je sta svi radimo jer svi smo Crkva i bitno je da svi brinemo o njoj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Качи је посебна прича и Црква је упозоравана на њега годинама...и није ништа предузимала... Данас се прваи иста грешка као пред бољшевичку и анархистичку револуцију...свештенство и епископство се одвојило од народа и постаде посебна каста-слој... данас имаш оне које Патријарх вјенчава и оне које не...зависи од твог ранга и положаја...тако и до крштења и освештања.. једино још полажем наду у Митр.Амфилохија и Еп.Григорија....Таси су одузели полуге моћи.... Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Септембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Jasno hvala na podrsci a koga cu konkretno tuziti ? Vladiku ili svestenika ? Ili oba? Ime i prezime ovde je sa slikom pravo .Rat sam preziveo nemam straha od ljudi . Moji postovi imaju za cilj da pokrenu svestenstvo da se razmisli sta radi i kuda ide bar da se nerviraju . A sto se tice tuzbe pravni tim Toma File bi optuzbe za zloupotrebe Crkvene imovine sastavljao bar godinu dana .Dajte slike dvora episkopa Sumadiskog ,Ili episkopa Pahomija Vranjskog (cudo nema slika to se brise brze od svetlosti ) .SUV od 88 000 naspram toga izgleda kao igracka .Ili gde ono bese pojedini arh.namesnici Beogradski skoluju decu Iton ili Svajcarski internati (najskuplji na svetu slika opet nema) epravimo se mutavi mi nismo tu da sudimo coveku vec da osudimo greh Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 нова класа...кажем ја.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ево Небојша или како се већ зовеш, ја ти нудим мој потпис и заједничку тужбу против таквих, какве си навео. Идемо до краја, ја те пратим, Ово мислим најозбиљније. Ако имаш доказе, а мало се плашиш, ево ја ти нудим да ја стајем иза тебе пуним именом и презименом, а тебе неће нико дирати. Ето то могу да ти гарантујем, али под условом да ћеш поднети тужбу и доказе, јер ако не поднесеш, ставрно би испао смешан и џаба твоје пискарање овде. Зато брате Небојша или како се већ зовеш, напред у акцију. Очекујем те у борби против неваљалих људи. Уз тебе сам (само чисто професијонално) Да. Рекла-казала не води никуд. Ако је све то истина, придружујем се и ја. А ако није, онда и за то постоје законске мере... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука