Jump to content

Препоручена порука

@@Ayla , како се ова тема уклапа у причу почету на "сродним душама"? Ионако сам хтела да у једном тренутку  овде дођем до тога, сад је само додатно подстакнуто.

Наиме, скоро сам почела да учим да плешем танго, и у тој новој ситуацији где је интеракција са партнером толико присутна, схватила да имам низ лоших особина којих баш и нисам била свесна, макар не да су присутне у толикој мери.

Одмах да објасним другима, ти већ знаш, да уобичајена представа о тангу нема везе са оним што он у ствари јесте. Није то неки акробатско-страствено-оштар плес, то је једна суптилна и нежна игра двоје људи у загрљају. И сад - колико си слободан и спреман да учествујеш и колико нећеш да се затвараш, склањаш, бежиш. Мени је био шок колико сам несигурна. И ту је онда било неопходно да кренем од себе ка другима и да их сагледам кроз поверење, разумевање и добронамерност. А тангероси су много драги људи, сродни по љубави ка животу.

Сигурна сам да не умем добро да пренесем значај тог искуства, једино да посаветујем свакога да проба сам да се упусти у ово дивно сусретање себе са другима.

Подели на овим сајтовима

@@Ayla , како се ова тема уклапа у причу почету на "сродним душама"? Ионако сам хтела да у једном тренутку  овде дођем до тога, сад је само додатно подстакнуто.

Tango...zovu ga tužna misao koja se pleše. Jedini ples koj treba da se emotivno iznese, ali iskreno emotivno da te podigne sa tla i odvede. Prve instrukcje nisu vezane za pokrete, nego za emocije, strast, razmjenu energije... tako, ja ne naiđoh na adekvatnog partnera za tango. Školski se izvodi bez mane, ali zato nema ono što treba da se osjeti...srodnost duše. Ja ne očekujem od nekog ko još uvijek broji korake digne sebe na viši nivo i pruži to što je neophodno za taj uzvišeni momenat koj vodi najsavršenijem spoju.

Tako i u životu. Dok ljudi broje korake i očekuju da vježbom postignu to što bi nazval uzvišenim, ja smatram da se srodna duša samo desi, jednostavno se nađe...osjetiš je, osjeti te...i budeš sretan.

Dolazim onda do zaključka – ima dobrih tangerosa, al nemaju to što ja cijenim kao srodnu dušu...Ima dobrih ljudi, ali srodnih duša - jedva.

Zato volim salsu,okretnu, neobaveznu lepršavu... a cijenim tango, jer je nedostižan i teško savladiv.

Hvala na trudu, a nadam se da si shvatila i ti mene. :)

Подели на овим сајтовима

Tango...zovu ga tužna misao koja se pleše.

никако

od nekog ko još uvijek broji korake

обрати пажњу на устрепталост

ja smatram da se srodna duša samo desi, jednostavno se nađe.

ово да

ima dobrih tangerosa, al nemaju to što ja cijenim kao srodnu dušu...Ima dobrih ljudi, ali srodnih duša - jedva.

саосећајније

Zato volim salsu,okretnu, neobaveznu lepršavu... a cijenim tango, jer je nedostižan i teško savladiv.

погледај клип изнад Soha - Mil Pasos - и танго је лепршав и необавезан, али уме да буде и танано нежан. Мада - сваки плес има своју лепоту.

Подели на овим сајтовима

никако

O, da...tango zovu -tužna misao koja se pleše. Vjeruj onome ko nije od juče u svemu ovome...ne rekoh, ja nisam početnk.

ово да

Složismo se oko srodnih duša...kernulo je znači :)

саосећајније

Empatija?

погледај клип изнад Soha - Mil Pasos - и танго је лепршав и необавезан, али уме да буде и танано нежан. Мада - сваки плес има своју лепоту.

Tango je sve samo ne neobavezan, ali kao što rekoh, naučićeš i shvatićeš.

Inače, ples mi ne služi kao psihoterapija niti ga posmatram kroz sociološki aspekt. Ples je za mene način izražavanja i uživam u tome.

A sada, da se i dalje ne bi secirale, jer nema svrhe, pogledaj jednog od najboljih plesača flamenka...nevjerovatni Joaquin Cortes.

Подели на овим сајтовима

@@Zayron, ти ваљда знаш шта си овим хтео да постигнеш...

Ništa, mala šala, hahahahaha. Ne moramo stalno bit smrtno ozbiljni

kao da baš danas imamo tačku ili street happening show na giljotini.

MANDA LIGHTS - Spectacle de feu - SURYA Extérieur

http://mandalights.net/

fireshow Pa-li-Tchi Promo, češka fire-dance show grpua Paliči (piromani)

http://www.youtube.com/user/VojtechWoodoo

http://fireshow.palitchi.org/en/intro/

fireshow Pa-li-Tchi / Polish Embassy

Tanec s ohněm - Pověst o Prométheovi, Legenda o Prometeju

Fantasy Ples 2009

Подели на овим сајтовима

@@Ayla , без сецирања: и кад је индивидуалан (а овде није), сваки уметнички чин је комуникација, није поента водити рачуна само о свом изражавању. А танго тумачења има разних - зато се и моје и твоје разликују. Оно што прво ураде у танго школи у коју ја идем је да разобличе све предрасуде које постоје, једна је баш ова везана за тужну мисао. Када је реч о повезаности психотерапије и музике (плеса), то  је тек наука за себе (а потребна и онима који то не виде).

Подели на овим сајтовима

Ovdje je cijela ta "Jasna zvezda", odmah prva
ставио си доста тога, погледаћу вечерас.
Ne moramo stalno bit smrtno ozbiljni kao da baš danas imamo tačku ili street happening show na giljotini.
нешто ми геј наступ и није био симпатичан :)
Подели на овим сајтовима

@@Ayla , без сецирања: и кад је индивидуалан (а овде није), сваки уметнички чин је комуникација, није поента водити рачуна само о свом изражавању. А танго тумачења има разних - зато се и моје и твоје разликују. Оно што прво ураде у танго школи у коју ја идем је да разобличе све предрасуде које постоје, једна је баш ова везана за тужну мисао. Када је реч о повезаности психотерапије и музике (плеса), то  је тек наука за себе (а потребна и онима који то не виде).

Užvaj u plesu. Mauro Caiazza jednostavno ostavlja bez teksta...i daha. :)

Подели на овим сајтовима

ставио си доста тога, погледаћу вечерас.

нешто ми геј наступ и није био симпатичан :)

Ma, meni je on tako smiješen da sam plakao od smijeha kad sam ga ugledao. čudim mu se kako to može kad sam ja toliki medvjed da mi ostaju kvake u ruci kad hoću da otvorim vrata, jednom sam lupio rukom u ulazna vrata a ona iskočila komplet iz ležišta, izvalila se skroz, svakih par mjeseci moram kupovat novi keyboard, u diskoteci sam plesao ko gravidna mečka. Motorika, čilost, temperament i razgibanost mi ko u morža izvaljenog negdje na plaži a pogledaj njega, ko na navijanje. I taj mali me zadivio, kako sa četri godine stepuje, ja sam bio zadovoljan da sam znao stajat na nogama kako treba, više me vukli ko krpu po podu za sobom nego što sam ja sam "hodao" a gle njega!. Vrlo talentovano dijete.

Подели на овим сајтовима

Motorika, čilost, temperament i razgibanost mi ko u morža izvaljenog negdje na plaži ...

Pa nisu ni ti morževi tako nemotorični 

i inertni, daju se i oni svačem naučit:

http://metro-portal.hr/videos/fun/morz-plese-kao-michael-jackson

http://www.svetplus.com/vesti/4168/morz-radi-trbusnjake-(video)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...