коЖељ њацИ Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 И Русија је Европа-Учите руски! Пет дана Србија ће говорити руски. Од 25. септембра до 01. октобра 2013. године у градовима Београд, Ниш и Нови Сад, уз подршку Руског центра за науку и културу у Републици Србији организоваће се догађаји посвећени обележавању Дана руског језика. Данас многи грађани Србије доста течно говоре или, у крајњем случају, разумеју руски језик. То даје наду за јачање пријатељских, пословних и културних веза наших земаља. Дани руског језика који се организују у Србији треба да допринесу убрзању тог позитивног процеса.У оквиру празничних догађаја, истакнути делатници савремене руске културе одржаће мастер-клас радионице, отворене часове и методичке семинаре за српске колеге и децу која уче руски језик. На сусрету са читаоцима моћи ћете да се упознате и да разговарате о руској књижевности са истакнутим професором МГУ, чланом Савеза руских писаца Владимиром Јелистратовим. А на дан свечаног затварања, млади обожаваоци руског језика могу учествовати на такмичењу у читању и квизу, и њима ће бити уручени симболични сувенири.Дани руског језика су већ постали упечатљив догађај који се сваке године одржава у многим земљама света. Дошао је ред и на Србију! Учите руски, зато што је и Русија – Европа, нада и будућност света.Припрему и организовање Дана руског језика за руске суграђане и иностране грађане врши „Консталтинг Група Лекић &Co“ у сарадњи са Центром за међународно образовање Московског државног универзитета М.В.Ломоносов, уз подршку Руског центра за науку и културу у Републици Србији.Додатне информације о свечаности можете добити у Руском центру за науку и културу у Републици Србији (Београд, ул.Краљице Наталије бр.33, телефон +381 11 2682 162, е-mail: [email protected] Извор: Русија.рс Милан М., Ignjatije, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 http://learnrussian.rt.com/ Има и овај на истом сајту, али је понижавајући за земљу Достојевског да се тако представља, поготово јер већ има сличну репутацију. Има и један сајт где се возаш транссибирском и можеш да одабереш аудио књигу (Достојевски, Толстој и сл) да иде у позадини уз звук воза. Дивота. Не могу сад да га нађем, па ако неко зна за њ, нега га набаци овде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 То је на Гуглу... Возом од Москве до Владивостока... Sudija and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 То је на Гуглу... Возом од Москве до Владивостока... Taj rad Milane!To mi je želja-od Petrograda do Moskve a od Moskve Transsibirskom železnicom do Tihog okeana-do Port Artura,uhh A inače govorim Ruski pomalo,zahvaljujući mahom tome što gledam Ruske serije i filmske klasike i sto volim rusku muziku, i što sam na faksu učio staroslovenski,mada staroslovenski nije pomogao mnogo. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 http://learnrussian.rt.com/ Има и овај на истом сајту, али је понижавајући за земљу Достојевског да се тако представља, поготово јер већ има сличну репутацију. Има и један сајт где се возаш транссибирском и можеш да одабереш аудио књигу (Достојевски, Толстој и сл) да иде у позадини уз звук воза. Дивота. Не могу сад да га нађем, па ако неко зна за њ, нега га набаци овде. Taj rad Milane!To mi je želja-od Petrograda do Moskve a od Moskve Transsibirskom železnicom do Tihog okeana-do Port Artura,uhh A inače govorim Ruski pomalo,zahvaljujući mahom tome što gledam Ruske serije i filmske klasike i sto volim rusku muziku, i što sam na faksu učio staroslovenski,mada staroslovenski nije pomogao mnogo. Ево га линк! "Седнете" у Москви и после мало више од 9000 километара сте у Владивостоку! "Вожњу" пратите на мапи и кроз прозор купеа... За то време можете да слушате аудио књиге: "Рат и мир" како рече имењак, "Мртве душе" од Гогоља, "Златно теле" од Иљфа и Петрова... Можете слушати и балалајку, или звук воза, или неку руску радио станицу, односно све то утишате и слушате предлоге које форумаши "стављају" у тему: "Шта ја тренутно слушам" и "гледате" кроз прозор пејсаже и годишња доба како се смењују... Хвала Гуглу! Препорука!!! Sudija and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Pa šta se ovo opet dešava?Zašto mi opet ne prikazuje video u prozorčetu? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=mh89Dsm_4Dk Pa šta se ovo opet dešava?Zašto mi opet ne prikazuje video u prozorčetu? Горњи десни угао дијалошког прозора! Прекидач "BBCode Мode"... Укључити Sudija је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Горњи десни угао дијалошког прозора! Прекидач "BBCode Мode"... Укључити Ma bio je uključen,ali kad su se pre mesec dana admini igrali sa forumom restartovalo se sve,a ja nisam od tad postovao klipove pa zaboravih da uključim ponovo,a mi najlaše bilo da dignem dreku :0102_laugh: Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука