Jump to content

Зилоти

Оцени ову тему

Препоручена порука

???????? ? ???? ?? ?? ?? ??.????????? ????? ?? ?????? ??????????, ?????????? ? ????? ?? ?? ?? ??????????? ???? ?????? ?????? ????? ?? ???? ??????. ???? ?? ???? ?????????? ?????????? ????, ?? ???? ??????.

dada dada dada dada dada dada dada dada dada

??? ???? ????? ???????? ?? ??? ???? ?? ?????? ? ?? ????? ??????. ??????? ????: "????? ?? ?? ?????? ????????? ???, ??? ????, ?????????, ???????? ???? ??????." ?? ?? ?? ?? ??????

? ?????? ??????????? ?????, "????? ????????????? ????????" (??????) ?? ????:

"? ??????? ???????, ????? ??????????:

????? ????????? ??? ??? ??????, ?????????? ? ??? ??? ? ???? ? ??????? ???? ? ??????? ????. ??? ?? ????? ?????? ????, ???????? ? ?????? ????. ??? ?? ????? ? ???????, ???? ? ??????. ??? ?? ????? ?? ????? ?????, ???? ????? ???? ?? ????? ??????????? ??? ????: ? ??? ???, ? ????, ? ??????? ????."

??????

???? ?? ?????? ???? ?? ???.

?????? ?? ?????, ?? ??????? ?? ???? ?? ?????????  0202_238

????? ?? ????? (05.09.2009.)

????? ??????? ???

???? ????? ??? ???? ????? ? ?????? ?????????, ??????? ?????????. ???? ????? ????????? ?? ??????? ?? ???? ???????????, ??? ????? ? ??? ?????????? ???? ????? ?????? ? ?????? ????. ??? ??????? ? ???????? ?????? ??? ????? ?????? ? ?????? ?????????? ???? ?? ????? ???? ? ??????. ?? ??????? ??? ??????????, ???? ?? ???? ??? ??????? ? ??????, ?? ????????, ?? ?? ??? ???? ? ?????. ?? ??????? ???? ???????? ?????? ?? ????, ???????? ???? ????? ?????? ?????? ? ???? ?? ??????????. ???? ??? ??? ?? ???? ??????, ???? ???? ?????????, ?? ?? ?? ?????? ????, ?? ??? ?????? ??????? ?????? ??????? ??? ?????. ???? ?? ????????? ????? ???? ?? ?????? ?? ?????? ????????, ? ???? ?? ????? ??????? ?????. ????? ??????? ???? ?? ??????? ? ??????? ?? ? ??????? ???????.

??? ???? ???? ?????: ??, ??? ?? ?? ????????!, ?? ?? ??????? ?? ????????? ???????? ?? ?? ???? ? ?????? ??????.

?? ?? ??????, ??? ??? ?????? ??????, ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ????? ????????, ?? ??? ???? ?????????? ?? ??? ??? ????? ???? ????, ? ?? ?? ???? ?? ????????, ????? ?? ?? ??????? ?????? ??????????:

?? ??? ??? ???? ?? 11 ??????, ??? ???????? (??? ?? ??? ???? ?????? ? ????? ?? ??? ??????, ?? ?????? ?? ?? ????, ?????? ???? ?? ???) ?????? ???? ?? 3 ??????.

?? ???? ???? ????????? ?? ????????, ??? ? ??? ?? ?????? ?? ?????? ???? ???? ?????, ? ???? ???? ?? ?????? ????? ?? ?????? ?? ??????? ? ?????????, ??? ?? ???? ????? ?????? - ?? ??? ??? ???????. ? ???? ?? ??? ???? ??? ?? ????? ...

?? ??? ????? ?? 15 ?????? ?????? ? ????? ?? ???????? ??? ?? ?? ?? ??????? ???? ? ????????? ? ???? ????????. ? ??? ???? ????? ???? ????? ? ????, ???? ???? ??????, ?????? ??? ?? ?????? ?? ???????, ?????????? ???????? ?? ?????????????, ????? ??????, ??????????????, ?????????, ?????? ? ???? ????? ?? ???? ? ????? ??, ?? ??????? ??????, ???? ?????? ??????? ?? ????. ????? ?? ?? ???? ???? ?????? ?? ???? ?????.

?? ??? ?????? ?? 21 ???????, ?????? ???? ???? ? ????????. ??? ??????? ?? ????? ????, ?????, ???? ? ???? ?? ?????? (???????)

???? ??? ? ?????, ???? ?? ???? ??????? ??? ??????????, ?? ????????, ??? ??????. ????? ????????? ???????, ???? ???? ???? ??? ?? ????.

??? ?????? ??????? ? ???? ????? ?? ?????? ?? ???? ??????, ???? ???????. ?? ?????? ????.

????? ?????? ????? ?? ? ??? ????, ? ?????? ??????? ????, ? ?????? ???? ? ?????? ???? ??????? ? ?????????. ??? ???? ???? ?? ???????? ?? ??????????? ??????? ???????. ?? ?????? ????????????, ???? ??? ???? ???? ?????, ???????? ?? ??????? ???????. ? ????????? ?????????? ?????? ???????? ??????????, ? ???? ??????? ?? ????????? ?????? ???? ???????.

?? ???? 31 ??????, ? ??? ??? ?? ??? ??????.

????? ?????? ??? ????????, ? ???????? ? ????????? ?? ??? ?? ?????? ??????.

?? ?? ?????? ??? ?????????, ??? ???? ???????? ????? ?????? ? ??? ?? ???? ?? ?? ??????? ?????? ? ?? ?????? ? ?? ?? ?? ??????????.

?? ??????? ???? ????, ??? ??? ???? ?? ??? ???????? ??? ????.

?? ??? ?? ?? ??????. ? ????? ? ?? ??.

????? ?? ?????? ? ????????? ?? ?? ? ?????? ???? ?????  crvenilo 8084.gif

klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap

:) :) :cheesy2: klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap 0442_feel 0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

eh moj medo, tako biva kad forma hoće bez suštine, kad se boje...tamo gde ima prostora i uslova za krstionicu super..tamo gde nema..opet super

i odaću vam jednu tajnu, o Ugrin pravi krstionicu na Dunavu 0202_238 0202_238

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Ja sam se krstio sa potpunim pogruzenjem u vodu.I to je super jer utice na covekovu psihu i taj veliki cin jos vise uzvisuje u svesti coveka.

i ja sam, ali sa 2 godine potapali su me u bure i dugo sam imala strah od sveštenika, mislila sam da je o.Jova hteo da me udavi( pokoj mu duši) 0202_238

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Ja sam se krstio sa potpunim pogruzenjem u vodu.I to je super jer utice na covekovu psihu i taj veliki cin jos vise uzvisuje u svesti coveka.

i ja sam, ali sa 2 godine potapali su me u bure i dugo sam imala strah od sveštenika, mislila sam da je o.Jova hteo da me udavi( pokoj mu duši) 0202_238

A ja nisam mogao da stanem ceo u krstionu pa sam morao da se krivim i savijam
Подели на овим сајтовима

moj sin je poškrapanjem ali ej slatko i zanimljivo to što je o.Marku sve vreme tapšao i vikao...bavo...bavo  0202_238

Imao je godinu dana i čini mi se da nikada nije tako sijao kao taj dan

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Esfigmenski monasi-ziloti, poznati po strogosti u pogledu ocuvanja pravoslavne vere koja iskljucuje svaki ekumenski dijalog i medjuversku toleranciju, u sukob sa Carigradom dosli su jos 1964. godine kada se tadasnji vaseljenski patrijarh Atinagora sreo u Jerusalimu sa papom Pavlom Sestim. Uzajamno skidanje anateme iz 1054. godine kada je doslo do Velikog raskola izmedju Istocne i Zapadne crkve, svecano ucinjeno 7. decembra 1965, u Esfigmenu je dozivljeno kao "priznavanje svih novotarija Rima". Iznad ulaza u manastir postavljen je natpis "Pravoslavlje ili smrt", a na manastirsku kulu crna zastava na pola koplja, kao znak zalosti zbog, kako objasnjavaju monasi, nekanonskog opstenja carigradskog patrijarha sa rimskim papom, koga smatraju jeretikom.

Esfigmen je pristupio Grckoj starokalendarskoj crkvi, koja se drzi julijanskog kalendara (u Grckoj pravoslavnoj crkvi zbog prelaska na gregorijanski kalendar 1923. doslo je do raskola), cijih blizu dva miliona vernika podrzava i pomaze esfigmenske monahe, kako tvrde u ovom svetogorskom manastiru.

Esfigmenski ziloti su sa sadasnjim carigardskim patrijarhom Vartolomejem prekinuli svaki kontakt zbog njegove "jeresi ekumenizma". Ni njega, niti za Svetu goru nadleznog carigradskog episkopa ne pominju u molitvama na liturgijama, kako to kanoni nalazu, nego poglavara Grcke starokalendarske crkve arhiepiskopa Hrizostoma. Od Vaseljenske patrijarsije zahtevaju da "vrati julijanski kalendar, prekine svaki dijalog sa jereticima i istupi iz Svetskog saveta crkava, da se odrekne svih nepravoslavnih stavova, kako svojih tako i svojih prethodnika, rascini sve jeretike i prekine svako opstenje sa crkvama koje su pale u jeres".

Подели на овим сајтовима

• Гости

eh moj medo, tako biva kad forma ho?e bez suštine, kad se boje...tamo gde ima prostora i uslova za krstionicu super..tamo gde nema..opet super

i oda?u vam jednu tajnu, o Ugrin pravi krstionicu na Dunavu 0110_hahaha 0110_hahaha

??????, ????? ?? ??? ???? ????????? ?? ?? ?? ???????? ? ????...???, ????, ???? ?? ???????...??? ??????? ???? ?????, ?? ???? ????...???? ????: ?? ??? ? ??????, ?? ??? ????????, ?? ??? ? ??????...??????? ????? ???? ????? ? ??????? ????? ?????????? ?? ?????? ? ?????? ??? ?? ???? ?????...

Подели на овим сајтовима

Esfigmenski monasi-ziloti, poznati po strogosti u pogledu ocuvanja pravoslavne vere koja iskljucuje svaki ekumenski dijalog i medjuversku toleranciju, u sukob sa Carigradom dosli su jos 1964. godine kada se tadasnji vaseljenski patrijarh Atinagora sreo u Jerusalimu sa papom Pavlom Sestim. Uzajamno skidanje anateme iz 1054. godine kada je doslo do Velikog raskola izmedju Istocne i Zapadne crkve, svecano ucinjeno 7. decembra 1965, u Esfigmenu je dozivljeno kao "priznavanje svih novotarija Rima". Iznad ulaza u manastir postavljen je natpis "Pravoslavlje ili smrt", a na manastirsku kulu crna zastava na pola koplja, kao znak zalosti zbog, kako objasnjavaju monasi, nekanonskog opstenja carigradskog patrijarha sa rimskim papom, koga smatraju jeretikom.

Esfigmen je pristupio Grckoj starokalendarskoj crkvi, koja se drzi julijanskog kalendara (u Grckoj pravoslavnoj crkvi zbog prelaska na gregorijanski kalendar 1923. doslo je do raskola), cijih blizu dva miliona vernika podrzava i pomaze esfigmenske monahe, kako tvrde u ovom svetogorskom manastiru.

Esfigmenski ziloti su sa sadasnjim carigardskim patrijarhom Vartolomejem prekinuli svaki kontakt zbog njegove "jeresi ekumenizma". Ni njega, niti za Svetu goru nadleznog carigradskog episkopa ne pominju u molitvama na liturgijama, kako to kanoni nalazu, nego poglavara Grcke starokalendarske crkve arhiepiskopa Hrizostoma. Od Vaseljenske patrijarsije zahtevaju da "vrati julijanski kalendar, prekine svaki dijalog sa jereticima i istupi iz Svetskog saveta crkava, da se odrekne svih nepravoslavnih stavova, kako svojih tako i svojih prethodnika, rascini sve jeretike i prekine svako opstenje sa crkvama koje su pale u jeres".

???????. ?? ??? ?? ????? ??????.

Подели на овим сајтовима

Za sve se treba moliti.  1317_womens

Sazaljevanje ne stvara nekome pomoc.

Posmatrati nekoga jednako kao sebe, vec je prvi korak ka pomoci.

Ali da, opet se slazem..

molitva je svakome potrebna...

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/drugarstvo.gif

Подели на овим сајтовима

eh moj medo, tako biva kad forma ho?e bez suštine, kad se boje...tamo gde ima prostora i uslova za krstionicu super..tamo gde nema..opet super

i oda?u vam jednu tajnu, o Ugrin pravi krstionicu na Dunavu dada 1317_womens

??????, ????? ?? ??? ???? ????????? ?? ?? ?? ???????? ? ????...???, ????, ???? ?? ???????...??? ??????? ???? ?????, ?? ???? ????...???? ????: ?? ??? ? ??????, ?? ??? ????????, ?? ??? ? ??????...??????? ????? ???? ????? ? ??????? ????? ?????????? ?? ?????? ? ?????? ??? ?? ???? ?????...

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0409_feel.gif

Подели на овим сајтовима

Не сећем се како сам крштен, бејах дете, али знам да јесам.

Само ме занима који је континуитет зилота ако заиста верују да претходна крштења не важе, јел, мислим да ли су заиста сигурни да су правилно крштени они који су њих крстили односно почели тако крштавати ...

Подели на овим сајтовима

?? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?? ???? (??? ???? ????) ????? ????????????? ???????? ???? ?? ??????? ??????? ??????? ?????? ????? ??? ?? ?????? ?? ????.

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

???? ???? ??????? ?????? ???????? ??????? ??? ???? ?? ???? ????????? ????????

???? ??, ??????????. ?? ??????? ???? ?????? ?? ??????? ???????? ?? ????????? ?? ??????. ???? ????, ???????? ?? ?????? ? ?? ???????-????????? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...