Jump to content

Зилоти

Оцени ову тему

Препоручена порука

danas sam se setila ove teme iz jednostavnog razloga što sam imala blizak susret sa jednim zilotom

toliko agresivnosti nisam videla ni kod inovernih, prosto je neverovarno koliko su oni izvitoperili rečenicu ...pravoslavlje ili  smrt...

da nije tužno bilo bi zaista smešno

za mene rečenica pravoslavlje ili smrt ima jednostavno značenje kao u priči o starcu Vukašinu, ti radi svoj posao a ja ću svoj

Можда нису сви зилоти али имају неко порекло и ови наши са форума, види вукмана, Лазара Д, и неколицину...

све сами хришћани и узорни људи...

све кипте да спасу друге...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Da li je otac Joila zilot?

Зилоти су били рецимо св.Сава Српски, или св.Василије Острошки, или св.Николај Српски. Не треба мешати зилоте што значи ревнитеље или псеудозилоте, што значи лажне ревнитеље. За оца Јоила се не може рећи да је лажни ревнитељ такођер. Он је добар духовник, али није такођер свезнајући како га виде неке његове присталице и чада.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

tek sto htjedo pitati ,dal crkva ili od  iz crkve ko odlucije ima plan ikad da se ukine odbijanje ljudi koji izvrse samoubistvo da dodje svestenik na sahranu ,nekako to zvuci ako neko tako uradi jos i ljudi ga idbacuju  ,mozda i nisu u tom momentu svjesni bili  a to sigorno tako jel nebi sebi oduzeli zivot,dal Isus  sam dok je bio tako nesto odbacivao ,kako joil kaze da treba neke svrstati i da nebi ih trebalo u  ni u groblje  ,kao sto nabraja u videu pusace i tako dalje ,i jos me interesuje sto andjeo nije sam ako mu ispricao otisao i to sredio  sto joil sam  nosio vijest ,zato pitam jel mislim ako od Boga nije mu potrebno da ljudi ili neko nekom kaze pa to i dr pricaju pusacima i kazu mora da prestanu da puse ,znaci  za mene tako da Sveti andjeli imaju ne ljudski nacin kao sto sam  to poslusala nije mi jasno  nekako

Подели на овим сајтовима

Ја сам чито у макавејским књигама да су зилоти јеврејски побуњеници против грчког краља који је тео да их натера да буду грци. А онај стари што прича да због чипова људи треба да беже у шуму он слуђује овај јадни и слуђени народ. Замисли да га неко послуша јел се уплаши од таких прича па си заиста упропасти живот и прода све па побегне у неку пустињу јел неће личну карту а на њој пише Боже правде а не одричем се бога???!!! Што бре овај стари не пази шта прича људима види како стално плаши овај народ ко да нису довољно уплашени??

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

моргот,има и монаха који кажу да нема разлога да се тога плашимо и да ко је са Христом за њега антихрист не постоји...тај-стари-како ти кажеш не износи званичан став Цркве већ своје виђење... то свакако има право

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

моргот,има и монаха који кажу да нема разлога да се тога плашимо и да ко је са Христом за њега антихрист не постоји...тај-стари-како ти кажеш не износи званичан став Цркве већ своје виђење... то свакако има право

поштујем ти ја његово право на мисао слободну мој братац. али знаш тамо на западу може гуру да верује у шта оће и нико га због тога не дира али ако наплаши неког коме приповеда па се овај убије ил учини неко зло тог гуруа онда шутну у затвор јел је он био одговоран за своје речи. А овај је бре наш поп па прича ко један од тих да људи треба да се боје и да беже у шуму. А јел он није одговоран ако му људи верују то што прича па неко после зато што њега слуша направи нешто блесаво, а? и де ти сад објасни овом народу што га слуша да није ово његово став Цркве. где ми имамо чути став цркве о томе да кажу да није истина да то пише у чипу да се не слуђује овај јадни народ овим бапским причама. реци љуби те брат.

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

@Morgoth Potpuno se slazem sa ovim tvojim vidjenjem i ja se zalazem za istu stvar.

јесте брате свако има право да верује али одакле му право да слуђује и обмањује народ? Какав је то поп кад не мисли да му народ верује и да то може да има последице озбиљне по некога што он тртља...

Подели на овим сајтовима

na žalost, tu si u pravu...kažem na žalost ne zato što mi je krivo već što bi Crkva trebalo da se konačno oglasi u vezi toga i još mnogo čega... to će se,nadam se,uskoro desiti  :drugarstvo:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

@Morgoth Potpuno se slazem sa ovim tvojim vidjenjem i ja se zalazem za istu stvar.

јесте брате свако има право да верује али одакле му право да слуђује и обмањује народ? Какав је то поп кад не мисли да му народ верује и да то може да има последице озбиљне по некога што он тртља...

dobro sada nemora znaciti da obmanjuje odma nekoga,tako prica tako misli  covjek ili sta znam vizije sta ono bi ,ima pa  nemoramo mi odma do krajnjeg ici  da obmanjuje odma
Подели на овим сајтовима

фала Богу, такве несреће се још нису дешавале, или ја барем не знам за њих ...

иначе, кад би тако неко нешто урадио - нанео себи или другоме зло збго нечије проповеди - то би прво било врло супротно вери, а онда и за кривичну одговорност због практичног наговора :cheesy:

што се тиче оца Јоила, не, није ревнитељ/зилот/зурлот/како год, више има неке тврде ставове који су можда дискутабилни а можда понекад тврдо или буквално интерпретирани. укратко грешан човек као и било ко од нас.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...