Crveni Baron Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Naravno da su potrebni zakoni i neki red, jer ljudi ima svakakvih, previše je egoizma i otimačine. Zakon to iskontroliše u određenoj meri. Vi liberali cesto polazite od pretpostavke da ce neko , neki privrednik, privatnik ili kako hoces da ga nazoves , da nekome nesto da zato sto je dobar u svom poslu. nece. Nikada sam od sebe. Dok mu taj ne zatrazi. Moze biti po negde neki slucaj ali retko, jako retko. Jedini nacin da se poveca plata nekom ko je "sposobniji" je da taj neko trazi za sebe nesto vise. Ali sta je sa onima koji su prosecni? Ni njima nece privrednik da da nista osim onoga sto oni sami budu trazili za sebe. nema tu prica tipa, neka on placa manji porez ili doprinose pa ce biti vise radnih mesta...neka on placa ono sto treba meni i u mom je ekonomskom intereseu , a trziste ce se pobrinuti za radna mesta. I svako od nas bi trebao da sledi tu logiku, svoje ekonomske interese. .. ameni , kao radniku, uopste nije u interesu da mi on ne uplacuje penziju ili socijalno ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 A ovde imamo primer jednog klasicnog netrzisnog razmisljanja. I to koliko cenim ti si od liberala... Ne znam ja šta ti je to. Rekao sam ti, u ekonomiju se ne razumem. Čisto primenjujem neko logično razmišljanje. Moji stavovi nisu konačni. Savršeno sam svestan toga da ideja može biti savršena na papiru, ali da realizacija uvek povlači milion kompromisa. Vidis, ti se kao liberal pozivas na trziste i na pravilo po mkome ce ljudi gledajuci svoje ekonomske interese, svaki pojedinacno, doci di boljeg , bogatijeg drustva. Znaci sledeci SVOJE interese. A ti ovde , u gornjem postu ne sledis SVOJE interese i svoje porodice, vec gledas interese ZAJEDNICE, i sta ce potencijalno biti bolje za zajednicu. Sto je potpuno pogresno. Ti bi, da bi se ponasao trzisno, i ad bi to trziste moglo da izvuce iz sume takvih ponasanja ono sto je najbolje za sve , ne bi trebao da gledas ni jedna drugi interes osim svog, a to nije u ovom slucaju da se okrenes i trazis drugi posao jer to ugrozava tvoje ekonomske interese. Upravo suprotno liberalizmu za koji se zalazes. nisam shvatio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Imas sada u Italiji diskusiju o nekom porezu, IMU, takom se zove. Porez za nekretnine... I to je porez na kuce i stanove...Ali ne na prvu kucu koju neko ima ili stan, vec na drugu, trecu itd ...lako ces zakljuciti da ce taj porez da pogodi one dobrostojece a ne radnike? Tako da sada imas tu polarizaciju, na one koji su za IMU i one koji su protiv. I ima li logike po tebi da se zalaze za yaj porez neko ko ima 10 stanova? Ili da bude protiv tog poreza neko ko nema ni jedan? A uz to, trebas imati na umu da te pare idu u budzet, i da se sa njima popunjava budzet, i da ce na osnovu rog ulaza u budzet od ovog poreza biti smanjenja poreska davanja na drugoj strani, odnosno na strani onih koji manje zaradjuju, radnika itd. oni ce placati manji porez negde na necemu. A budzet ce biti pun. U tome se sastoji i na to se svodi politicka borba na zapadu, upravo na ovim stvarima, niko tu ne cita niakakv partijski program i da posle na osnovu njega glasa sa jednu ili drugu stranku, vec ljudi slede svoje ekonomske interese i na osnovu njih glasaju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Ne znam ja šta ti je to. Rekao sam ti, u ekonomiju se ne razumem. Čisto primenjujem neko logično razmišljanje. Moji stavovi nisu konačni. Savršeno sam svestan toga da ideja može biti savršena na papiru, ali da realizacija uvek povlači milion kompromisa. nisam shvatio Evo objasnjenje i predhodnom postu. Ti ako imas samo jednu kucu glasaces za partiju koja se zalaze za povecanje poreza onima koji imaju vise kuca, jer ce to sa druge strane umanjiti tvoj porez, sto znaci da ces imati vise para, odnosno takvo tvoje glasanje ce biti u tvom ekonomskom interesu a ne zalaganje za ukidanje porze na vise kuca ili stanova. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Gubis, gubis i ti ... Cekas lepo dok on sve ne zavrsi ... šta je tu lepo Vi ... cesto polazite od pretpostavke da ce neko , neki privrednik, privatnik ili kako hoces da ga nazoves , da nekome nesto da zato sto je dobar u svom poslu. nece. Nikada sam od sebe. Dok mu taj ne zatrazi. Moze biti po negde neki slucaj ali retko, jako retko. Jedini nacin da se poveca plata nekom ko je "sposobniji" je da taj neko trazi za sebe nesto vise. Kad su stručni ljudi u pitanju, ima firmi, i kod nas, koje same nude bolje uslove, samo da zadrže te ljude. Kad neko hoće da ode iz firme, odmah nude veću platu i sl. samo da zadrže čoveka. Sad, koliko je takvih firmi, ja ne znam, ali što više posla imamo i što više stvaramo i zarađujemo, takvih firmi će, logično, biti sve više. Što se tiče poslova za koje nije potreban stručnjak, meni je logično da će poslodavac hteti da zadrži poštenog radnika, ili dobrog radnika koji radi kvalitetno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 I to je porez na kuce i stanove...Ali ne na prvu kucu koju neko ima ili stan, vec na drugu, trecu itd ...lako ces zakljuciti da ce taj porez da pogodi one dobrostojece a ne radnike? Tako da sada imas tu polarizaciju, na one koji su za IMU i one koji su protiv. I ima li logike po tebi da se zalaze za yaj porez neko ko ima 10 stanova? Ili da bude protiv tog poreza neko ko nema ni jedan? to je previše pojednostavljena predstava stvari: To se kod nas zove tzv. porez ,,na prenos apsolutnih prava". Inače, trenutno iznosi 2.5% od vrednosti nekretnine, do skora je bio 5%. I to ne na cenu po kojoj je prodat (šta piše u kupoprodajnom ugovoru), već po ceni u katalogu poreske službe. Ovaj porez je potražuje od prodavca po zakonu, ali je u mom gradu praksa da se da ovlašćenje kupcu i on to plati. Umro nam je otac, nasledili smo stan i pošto nam je prva nekretnina oslobođeni smo tog poreza. Ali, kada smo prodali stan i kupili svako sebi, morali smo da platimo taj porez. Ja sam morao da platim između 1200 i 1800 evra poreza (da ne pričam ovde tačno koliko), ne računajući ostale birokratske usluge koje su me koštale još par stotina evra (a tu ne računam agenciju), što je za mene jednostavno previše. I za koju od te dve opcije o kojima pričaš bih ja mogao da se opredelim? Mada, istina, da radim tamo u Italiji, to mi verovatno ne bi bio toliki finansijski problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Kad su stručni ljudi u pitanju, ima firmi, i kod nas, koje same nude bolje uslove, samo da zadrže te ljude. Kad neko hoće da ode iz firme, odmah nude veću platu i sl. samo da zadrže čoveka. Odgovor si sam dao... " kada neko hoce da ode iz furme" ... Nece se nikada niko setiti da ti da vecu platu samo zato sto si bolji od drugih vec jedino kada je nateran na to... Ili ovako ili zakonom... Meni vise odgivara zakon, da nemam sta da se smaram oko plate sa gazdom... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Odgovor si sam dao... " kada neko hoce da ode iz furme" ... Nece se nikada niko setiti da ti da vecu platu samo zato sto si bolji od drugih vec jedino kada je nateran na to... Ili ovako ili zakonom... pa ne samo kad ide iz firme, nego i inače, ali to samo u bogatim firmama Meni vise odgivara zakon, da nemam sta da se smaram oko plate sa gazdom... mislim da je ovde suština u čemu se razlikuju tvoj i Zvonkov stav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 I to je porez na kuce i stanove...Ali ne na prvu kucu koju neko ima ili stan, vec na drugu, trecu itd ...lako ces zakljuciti da ce taj porez da pogodi one dobrostojece a ne radnike? Tako da sada imas tu polarizaciju, na one koji su za IMU i one koji su protiv. I ima li logike po tebi da se zalaze za yaj porez neko ko ima 10 stanova? Ili da bude protiv tog poreza neko ko nema ni jedan? to je previše pojednostavljena predstava stvari: To se kod nas zove tzv. porez ,,na prenos apsolutnih prava". Inače, trenutno iznosi 2.5% od vrednosti nekretnine, do skora je bio 5%. I to ne na cenu po kojoj je prodat (šta piše u kupoprodajnom ugovoru), već po ceni u katalogu poreske službe. Ovaj porez je potražuje od prodavca po zakonu, ali je u mom gradu praksa da se da ovlašćenje kupcu i on to plati. Umro nam je otac, nasledili smo stan i pošto nam je prva nekretnina oslobođeni smo tog poreza. Ali, kada smo prodali stan i kupili svako sebi, morali smo da platimo taj porez. Ja sam morao da platim između 1200 i 1800 evra poreza (da ne pričam ovde tačno koliko), ne računajući ostale birokratske usluge koje su me koštale još par stotina evra (a tu ne računam agenciju), što je za mene jednostavno previše. I za koju od te dve opcije o kojima pričaš bih ja mogao da se opredelim? Mada, istina, da radim tamo u Italiji, to mi verovatno ne bi bio toliki finansijski problem Pa sada kod nas kakva je situacija ja ne znam, dugo nisam tamo, ali pokusacu jos malo da objasnim kako je ovde. Ti imas situaciju u Srbiji da ljudi sastavljaju kraj sa krajem jedva i tesko mogu da razumeju zapadni izborni sistem. Zapad ti je klasicno klasno drustvo. Ovde ljude koji imaju godisnje prihode do 15 000 €, pa one od 15-25, pa od 25-65, pa od 65-120, pa one preko toga... Kada su izbori, politicke partije o cemu pricaju? O budzetu i kako ce ga popuniti. Kako ce biti rasporedjeno poresko opterecenje gradjana, hoce li ove godine oni koji zaradjuju do 15000 dati 300€ vise ili manje... Ako oni daju manje ko ce dati vise da to popuni.... To mi u srbiji ne razumemo jer smo siromasna zemlja i ne mozemo razumeti ni kako sve to ovde funkcionise.... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Kada su izbori, politicke partije o cemu pricaju? O budzetu i kako ce ga popuniti. Kako ce biti rasporedjeno poresko opterecenje gradjana, hoce li ove godine oni koji zaradjuju do 15000 dati 300€ vise ili manje... Ako oni daju manje ko ce dati vise da to popuni.... Da, da, kapiram. Voleo bih da čujem i neke kritike na ovaj stav, na pojam ,,centralne kase", ako može, od tebe ili od drugih forumaša? Meni se čini da je tu najveći problem (ne)transparentnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
error Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Da, da, kapiram. Voleo bih da čujem i neke kritike na ovaj stav, na pojam ,,centralne kase", ako može, od tebe ili od drugih forumaša? Meni se čini da je tu najveći problem (ne)transparentnost. Не, највећи проблем је управо неморалност таквог система (политичари ће трошити твој новац на ствари са којима се не слажеш, нпр. финансирати ратове, параде поноситих итд.), а следећа два највећа су неправедност (као што нико нема право да ти одузме живот, нити да ти украде бубрег, исто тако нико нема право ни да ти краде имовину, било у виду новца било у неком другом виду, јер и то је атак на твој живот) и мисалокација ресурса (зато што политичари нису свезнајући као Бог, па према томе централно планирање никада не успева, а по правилу има последице супротне оним намереним). Наравно, ово је само врх леденог брега, ту су и неефикасност у функционисању таквог система, инхерентна корупција итд,. Иван ♪♫, Млађони and Милан М. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Uf, a kako bi ti to sve organizovao bez drzave i demokratskog sistema. I upravo je demokratski sistem , onaj izlazak gradjana na glasanje, potvrda da gradjanima odgovara takav sistem i da ga dobrovoljno prihvataju. I politicare, i odlucivanje u njihovo ime, i slanje vojnika u ratove itd ... Sve je to dobrovoljno i funkcionise... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
error Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Политичари то што раде не раде из доброте срца, но управо супротно, из похлепе и воље за моћ (зезнуто је када удари у главу); не знам како онда неко може да очекује нешто добро од убедљиво најгорег слоја људи у друштву?!? Чак су и они политичари који се представљају као борци за „људска права” или борци за ”социјалну правду”, ретко кад идеалисти, већ су то махом у питању обични лицемери који желе да добију гласове на популизам; разуме се да исто важи и за политичаре из супротног краја спектра, оне који се залажу за „отачаство” или „традицију”. А сви они скупа, и једни, и други, чак и у екстремно малом броју случајева када јесу идеалисти, свеједно нису у праву... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Политичари то што раде не раде из доброте срца, но управо супротно, из похлепе и воље за моћ (зезнуто је када удари у главу); не знам како онда неко може да очекује нешто добро од убедљиво најгорег слоја људи у друштву?!? A kako ti ovo mozes da znas i da tvrdis? Iz dobrote srca? Ili bas suprotno .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 A kako ti ovo mozes da znas i da tvrdis? Iz dobrote srca? Ili bas suprotno .... A ja citam evo dve strane i taman se obradovah reko "Crveni baron sposoban za normalnu i argumentovanu konverszaciju" kad ono medjutim...cim te malo sateraju u cosak.. krece.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука