Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Jos jedan volonter .... E, da ne znas nekog ko bi mi volonterski okrecio stan... traze mi 700 evra za to ali ako ima neko zeljan znanja da to obavi gratis bilo bi super ... Нама је синоћ нестало струје у кући...само у електричном шпорету било струје... Јутрос дошао мајстор да волонтира... нешто око кутије на плафону чачкао, стегнуо шараф и 2300 круна за два минута. Не могу да се сетим ко је скинуо лустер. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Posstoji li sindikagt u SAD i sta radi? Recimo sindikat metalskih radnika? IO sta je uloga sindikata tamo? Nije valjda da kao kod nas nekada nabavlja svinjske polutke? Imaju li americki radnici sindikate i sta oni rade? Па нормално да постоје синдикати, али то не значи да не можеш да преговараш о плати. Мислим, и у Србији сваки радник преговара са газдом колико ће бити плаћен. Ваљда је то нормално... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Cisto da se nadovezem, sindikati su u sad nekih tamo 50-60-70 bil izariste italijanske mafije. Posebno sindikati kamiondzija i brodadzija, tako su kontrolisali sverc. Cisto zanimljiv podatak, nevezano za diskusiju. Па, кад смо већ код тога, синдикати су уништили Детроит... Од најбогатијег града некад сада је постао рушевина. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Као што рекох ја пратим више од тебе, верујем да ниси прочитао данашњу анализу: Телекомуникациона индустрија пред колапсом 17/9 2013 http://www.strandrep....com/sw5671.asp Способна сам да разумем да си написао да је изгубило тржиште Данске, а тржиште Србије није. Други пут буди јаснији и напиши: Теленор је изгубио на тржишту данске. E odlichno posto si sad razjasnila sta ti nije jasno i razumela da je telenor imao gubitke na danskom trzistu da li te i dalje buni to sto ne optusta radnike iz Srbije vec radnike iz Danske? Па, кад смо већ код тога, синдикати су уништили Детроит... Од најбогатијег града некад сада је постао рушевина. Ne cudi me. U sindikatima se nakupe ovakvi kao Zejlko B i kazu "mi zahtevamo plate shodno nasim troskovima ocemo da imam platu da bi imali stan od 700 evra" a trziste to ne dozvoljava a oni se "izbore" preko vlade i politike, uzmu pa srajkuju i tako preduzece proapdne i ostanu bez poslova na kraju sto sve najvise osete njihova deca. Sindikati svud postoje i okej su, problem je kada sindikati krenu da se mesaju u trziste preko vlasti ili politike i da sklapaju neke kolektivisticke ugovore sa firmama. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Па нормално да постоје синдикати, али то не значи да не можеш да преговараш о плати. Мислим, и у Србији сваки радник преговара са газдом колико ће бити плаћен. Ваљда је то нормално... Ma reci ti meni sta radi americki sindikat? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Па, кад смо већ код тога, синдикати су уништили Детроит... Од најбогатијег града некад сада је постао рушевина. Kako su ga unistili? Hajde objasni?Pa onda objasni Avokadu da se ne kliberi bez veze kada se prica o dogovoru oko satnice izmedju sindikata i poslodavasa ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Нама је синоћ нестало струје у кући...само у електричном шпорету било струје... Јутрос дошао мајстор да волонтира... нешто око кутије на плафону чачкао, стегнуо шараф и 2300 круна за два минута. Не могу да се сетим ко је скинуо лустер. A jel mozes ti meni da objasnis sta je smesno kod toga sto sam ja volontirao? Razumem Crvenog Barona on je povremeno zloban i pokvaren, ali zasto ti? Vrlo me zanima tvoje podsmevanje mom volontiranju, jel razlog isto karakterni nedostaci kao kod Barona ili je neki drugi problem u pitanju? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ma reci ti meni sta radi americki sindikat? Откуд знам, немам никаквих додира са тим. Видим некад да штрајкују, организују протесте итд. У сваком случају, одговор на почетно питање је - свако може да преговара о плати како жели. Не верујем да је у Италији забрањено да преговараш са газдом око плате. То си измислио. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 E odlichno posto si sad razjasnila sta ti nije jasno i razumela da je telenor imao gubitke na danskom trzistu da li te i dalje buni to sto ne optusta radnike iz Srbije vec radnike iz Danske? Ти би радио да ти плата падне са 148 круна на 131 круну? А, да, ти би волонтирао. Данци одмах траже други посао...зато када прочиташ да је Теленор отпустио данске раднике...читај с десна на лево. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Kako su ga unistili? Hajde objasni?Pa onda objasni Avokadu da se ne kliberi bez veze kada se prica o dogovoru oko satnice izmedju sindikata i poslodavasa ... То је друга тема. Ако те интересује потражи па прочитај. Нисам ја рекао да не постоји "договор око сатнице" између синдиката и послодаваца, али то је обично договор око минималне сатнице. Сваки радник и даље има право да преговара за своју плату. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 http://www.payscale.com/research/US/Job=Sheet_Metal_Worker/Hourly_Rate Па овде се лепо види да немају сви исту плату, већ постоји велики распон од најмање до највеће. Што је и логично, металац без искуства не може да буде плаћен као неко са 10 или 20 година искуства... А ту је и вештина, радне навике итд. Avocado је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Па овде се лепо види да немају сви исту плату, већ постоји велики распон од најмање до највеће. Што је и логично, металац без искуства не може да буде плаћен као неко са 10 или 20 година искуства... А ту је и вештина, радне навике итд. A reci mi tavestina, radne navike i slicno kako procenjuje vlasnik kod radnika koji pocinje da radi i koga vidi prvi put ? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Па овде се лепо види да немају сви исту плату, већ постоји велики распон од најмање до највеће. Што је и логично, металац без искуства не може да буде плаћен као неко са 10 или 20 година искуства... А ту је и вештина, радне навике итд. Naravno, to se u socijalizmu zvalo minuli rad a ovde u italiji na svakih 2 godine staza dobijas "scate" nekih 50-60 evra vise na osnovicu. Tako da posle 10 godina staza u jednoj firmi imas oko 20% vecu platu od pocetnika .. ali i to su stvari koje su dogovorene unapred, nista ja sa gazdom nisam pricao o tome .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ма да ли ти мене брате стварно зезаш? Ајде да се правим наиван па да ти одговорим... Значи, прво ту је радно искуство. Послодавац види где си радио, шта си радио, референце, некада имају обичај и да позову и претходну фирму где си радио да менаџер потврди. Онда је ту интервју где те испитају и виде шта и колико знаш. Трећа ствар је да свако има пар седмица до месец дана "пробни рад" да се види колико се уклапа у екипу, да ли стварно завршава посао итд. Значи, то су неке сасвим нормалне и свакодневне ствари. Не знам на којој планети ти живиш, али мени је тако било и у Србији и свуда где сам био. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Naravno, to se u socijalizmu zvalo minuli rad a ovde u italiji na svakih 2 godine staza dobijas "scate" nekih 50-60 evra vise na osnovicu. Tako da posle 10 godina staza u jednoj firmi imas oko 20% vecu platu od pocetnika .. ali i to su stvari koje su dogovorene unapred, nista ja sa gazdom nisam pricao o tome .. И значи сви исто? Нема никакве везе ко ради боље, више се труди, завршава посао? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука