Deja Vu Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Занима ме став православних хришћана о постојању ванземаљаца? Да ли је по вама овај свет један једини са животом у целом свемиру или пак постоје јос неки облици живота и ванземаљских интелигенција, Бог је створио разне облике живих бића и расуо их по свемиру? Не знам јел била тема, нисам нашао такву, па реко ајд да отворим чисто да видим шта мислите. Чуо сам да протестанти, пре свега њихове секте као адвентисти верују у постојање људи који живе на другим планетама, то су наиме људи ко ми, али су као напреднији и бољи. Папа чак решио да крсти ванземаљце кад дођу на Земљу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tuzni Ratnik Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 И мене занима исто. Ја нешто никада нисам веровао да постоје ванземаљци, али ме занима какав је однос Хришћанства према томе. Надам се да ће ускоро неко одговорити на ово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Da vanzemaljci postoje u nasoj dimenziji i modalitetu, vec bi bilo, ako ne napisano, onda nagovesteno u Bibliji. Ali postoje andjeli i demoni koji poseduju nebesku high-technologiju, za sta vec imamo navode u Bibliji, i to nema veze sa prenesenim znacenjem. Ovu temu sam proucavao i mogo bi da napisem poduzi tekst, ako nekog zanima... Nemanja Stević, Raymond Red Reddington and radanich је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 S obzirom da je svemir ogroman, i da potpuno isti zakoni fizike vladaju u nama vidljivom svemiru, velika je vjerovatnoca da na drugim planetama koje su nam za sada nedostupne postoji takodjer zivot slican ljudskom. Ako postoji, sa hriscanske tacke gledista ovo je malo problematicno. Hriscanstvo uz judaizam je jedina religija gdje je pitanje vanzemaljaca malo problematicno. Poblematicno iz razloga sto hriscanstvo propovjeda da je covjek centar tvorevine, i da se Bog ovaplotio uzevsi ljudsku prirodu. Taj cin kao takav bi trebao dakle biti jedinstven i unikatan. Gledavsi strukturu svemira, daleko od toga da je covjek centar tvorevine, a jos ako postoje drugi humanodi, pitanje je kakva je odnos Hrista prema njima? Nerazumno bi bilo misliti da ako oni postoje, Bog se njima nije javio na isti nacin kao i nama, i covjek bi trebao biti navodno taj koji bi propovjedao i njima Jevandjelje. Da li su i oni paralelno dozivjeli ovaplocenje i javljanje Sina Bozijeg, mozda? Onda Hristos ima i ljudsku i tu humanoidnu prirodu ili ko zna koliko njih u zavisnosti koliko ima vrsta. Da li bi ovo malo ostetilo hriscansku dogmu, pa mozda...mada ako postoje moda su takodjer ista vrsta sa covjekom, dakle ljudi. No dok god nema susreta sa drugom vrstom, ostaju stvari onakve kakvima jesu. Жедни је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Da vanzemaljci postoje u nasoj dimenziji i modalitetu, vec bi bilo, ako ne napisano, onda nagovesteno u Bibliji. Ali postoje andjeli i demoni koji poseduju nebesku high-technologiju, za sta vec imamo navode u Bibliji. To nije bilo moguce, jer u ono doba kako starozavjetno, tako i neposredno novozavjetno nije se raspolagalo znanjem o izgledu kosmosa. Pa da postoje stvarno vanzemaljci, i da su imali susrete kao u denikenovoj knjizi, ne bi bilo moguce objasniti ljudima tog doba rijecnikom kojim bi oni shvatili jer nije bilo termina, a drugacije ne bi mogli razumjeti osim u kategorijama andjela i demona. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Nema vanzemaljaca, to se demoni maskiraju u shodno vremenu sta im odgovara, u staro doba to su bile vile, vukodlaci i ostali mitski dzudzabajci, a sada su to vanzemaljci. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Pa sad... Ja sam ti do skoro bio zaludjen za vanzemaljce. I gotovo u svim naučnim emisijama oni se poistovećuju sa religijama širom sveta. Pa tako naučnici smatraju da lupiću dolazak tamo nekog Boga u Indiji je ništa drugo nego vanzemaljac koji je svratio na planetu primitvnih bića. Proučavajući i čitajući teološke knjige koje kažu da su vanzemaljci samo materijalizovani demoni koji su došli da nam pomunte već pomućeni pamet i baš da skrenu pažnju na njih a ne na veru. Lično mislim sada da vazemaljci ne postoje. Pogledajte tu ljubav Boziju kada je posle pada u ovolikom prostranstvu na samo ovoj jednoj maloj planeti stavio nas. Da se sa samim sobom izborimo i ponovo vratimo njemu u zagrljaj. Čudesno DYNABLASTER, Олимп and Nemanja Stević је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Inace ova tema je tabu u crkvenim krugovima, a zasto, pa zato sto je ljudima tesko da razumeju neke stvari. Bas obimna tema, da bi se obradila potrebno je krenuti od samog pocetka... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Jerotic je jednom prilikom naveo izjavu nekog duhovnika,mozda i svetitelja ne mogu da se setim kog,koja glasi nesto ovako: Ne mogu tvrditi ni da ne postoji nista van zemlje,niti da postoji.Jedino u sta verujem je to,da i ako postoje neka bica nama nepoznata,ona ne mogu biti savrsenija od coveka. Meni je to zadovoljavajuci odgovor Жедни је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Nije iskljuceno postojanje drugih svetova, ali u nasem svetu vanzemaljci ne postoje. Mislio sam da mogu da izvrdam pisanje, al vidim da nece ici tako lako Okivedoki trebace mi par sati ili dana... samo odakle poceti?! Pa od pocetka lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Jerotic je jednom prilikom naveo izjavu nekog duhovnika,mozda i svetitelja ne mogu da se setim kog,koja glasi nesto ovako: Ne mogu tvrditi ni da ne postoji nista van zemlje,niti da postoji.Jedino u sta verujem je to,da i ako postoje neka bica nama nepoznata,ona ne mogu biti savrsenija od coveka. Meni je to zadovoljavajuci odgovor Pa nije lose receno. U krajnju ruku su jednaki sa covjekom, tj ista su vrsta, tj ljudi. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Inace ova tema je tabu u crkvenim krugovima, a zasto, pa zato sto je ljudima tesko da razumeju neke stvari. Bas obimna tema, Jerotic je jednom prilikom naveo izjavu nekog duhovnika,mozda i svetitelja ne mogu da se setim kog,koja glasi nesto ovako: Ne mogu tvrditi ni da ne postoji nista van zemlje,niti da postoji.Jedino u sta verujem je to,da i ako postoje neka bica nama nepoznata,ona ne mogu biti savrsenija od coveka. Meni je to zadovoljavajuci odgovor Ja imam u svojoj glavi teoriju koja je mozda apsurdna Mozda je nas univerzum mesto za pala bića koja imaju šanse da se pokaju. Oko nas su i pali andjeli koji takodje mogu da se pokaju...Valjda... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Nas univerzum je to sto jeste, i naravno da smo pala bica koja imaju sansu da se pokaju. Pali andjeli nemaju sansu da se pokaju, oni su skart, ustvari ne radi se tu o sansi, njihova odluka je konacna. I ne mogu da se porede andjeli i ljudi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Ja licno se nikada nisam zamajavao time niti sam verovao u vanzemljake.Sumnjivo mi je i to kako se kroz istoriju nisu pominjali,kako nisu nalazeni dokazi o njihovom postojanju nego je sve to krenulo pre nekih stotinak godina...hocu da kazem da smatram da je to propaganda americkih obavestajaca ili koga vec da bi manipulisali narodom. E,onda sam gledao onog ateistu Stojanovica kako prica da je nasa planeta u poredjenju sa ostatkom univerzuma kao jedno zrno peska od svih na zemlji.E to me je malo smutilo DYNABLASTER and Жедни је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Nas univerzum je to sto jeste, i naravno da smo pala bica koja imaju sansu da se pokaju. Pali andjeli nemaju sansu da se pokaju, oni su skart, ustvari ne radi se tu o sansi, njihova odluka je konacna. I ne mogu da se porede andjeli i ljudi. Pa zar sva bića nemaju prava na izbor? Ispravi me ako grešim i ljudi su u zabludi gotovo ceo život i onda se od jednom promene i vrate na pravi put? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука