Баба Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Писмо бискупа дубровачког монс. Мате Узинића дубровачком парохуДубровачки бискуп монс. Мате Узинић који се налази у пасторалном походу Хрватима у Америци, упутио је у сриједу, 4. септембра, у раним јутарњим сатима из Чикага писмо протојереју ставрофору проф. др Владану Перишићу, дубровачком пароху, у којем осуђује вандалски чин оскврнућа православне цркве св. Благовјештења у Дубровнику. Писмо преносимо у цијелости:„По доласку у Сједињене Америчке Државе прочитао сам вијест о срамотном догађају који се прошле ноћи догодио у Дубровнику. Тим вандалским чином, којему можемо придодати и друге називе, иако сам увјерен сам да је то прије свега вандализам, није само оскврнута православна црква св. Благовјештења у Дубровнику и послана узнемирујућа порука вјерницима Српске православне опћине у Дубровнику, него је нанесена увреда свим Дубровкињама и Дубровчанима. Зато, у име свих католичких вјерника Дубровачке бискупије изражавам своје дубоко жаљење над тим некршћанским и нељудским чином и такво понашање оштро осуђујем. Молим Вас да ове моје ријечи жаљења због овог чина пренесете његовом преосвештенству владики Григорију, о. Славку и свим вјерницима Српске православне опћине у Дубровнику.Истовремено изражавам наду да овај немили догађај неће зауставити започети процес екуменског дијалога и заједничког тражења начина да се, уз Божју помоћ и кроз молитву, залијече ране које нас боле. Те ране су, нажалост, у Вуковару још увијек свјеже и болне и зато је кривња и на онима који то не желе схватити и томе стрпљиво и с разумијевањем приступити. Исте те ране са сваким сличним догађајем, који позива на насиље или посеже за насиљем, постају дубље и болније.“ http://eparhija-zahumskohercegovacka.com/?p=9640 Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! kron, -Владимир-, Marjanovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Сад пошто је претходна порука подигнута на насловну страницу зилоти ће рећи : "Ето јесмо говорили да је Жељко зли језуита и екумениста". И неће ме бре ни дунаво ладно опрати. И ко ће људима угодити... Сви би да ме метну под своје аршине, ал недам се ја моја Инес, годинама моја Инес... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Mali Marko : Cika zeljko kako se postaje zilot? Sam ja pravi zilot kad ne dam cokoladu bratu jer je hvala Bogu petak danas? Тања1 and Баба је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Mali Marko : Cika zeljko kako se postaje zilot? Sam ja pravi zilot kad ne dam cokoladu bratu jer je hvala Bogu petak danas? Па прво мораш бити Јеврејин... Него није то тема. Тема је да је католички поп изразио жаљење због антисрпског дивљања и то ни мање ни више него писмо упутио из шетње по хрвацкој емиграцији ( ако неко не зна шта је хрвацка емиграција јавићу му на пп да не вређам Милосављевића) . У сваком случају ово није само гест добре воље него и одређене храбрости. zuti car and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Origen Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Сад пошто је претходна порука подигнута на насловну страницу зилоти ће рећи : "Ето јесмо говорили да је Жељко зли језуита и екумениста". И неће ме бре ни дунаво ладно опрати. И ко ће људима угодити... Сви би да ме метну под своје аршине, ал недам се ја моја Инес, годинама моја Инес... недај се генерацијо !!!! 8086.gif Баба је реаговао/ла на ово 1 And Abraham said unto Zed:This is my son, sir. We were playing a game, alright? It's called... "Burny Burny Cut Cut"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Nisu oni osudili anti Srpsko divljanje,nego su osudili grafit na crkvi,a taj grafit koliko znam ne obuhvata sve ono sto se desavalo u Hrvatskoj,neka me neko ispravi ako gresim. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Писмо jе за сваку похвалу. Штета je што су овакви примери- ретки. Баба and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Писмо jе за сваку похвалу. Штета je што су овакви примери- ретки. Pismo je osuda za grafit na crkvi. Pismo nije osuda anti srpskog divljanja u Hrvatskoj,jer ono ne obuhvata samo taj jedan grafit,nego mnogo vise. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Ali nije katolička crkva većč jedan biskup...biskup dubrovački je osudio i to iz Amerike... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Hahaha ... Znaci napadaju i na Srpski Dubrovnik... Sada bih nesto rekao ali oce da padne ukor pa necu... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 ... ако неко не зна шта је хрвацка емиграција јавићу му на пп да не вређам Милосављевића Погодак у центар... Volim_Sina_Bozjeg, Баба and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Ali nije katolička crkva većč jedan biskup... biskup dubrovački je osudio i to iz Amerike... A zagrebacki kardinal? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Па прво мораш бити Јеврејин... Него није то тема. Тема је да је католички поп изразио жаљење због антисрпског дивљања и то ни мање ни више него писмо упутио из шетње по хрвацкој емиграцији ( ако неко не зна шта је хрвацка емиграција јавићу му на пп да не вређам Милосављевића) . У сваком случају ово није само гест добре воље него и одређене храбрости. vidi zeljko da ne mislim isto sto i ti ne bi se ni nasalio na tvoju gornju posalicu! jeste hrabrost je i sve vise i vise bi trebalo da se ispoljava konacno covekoljublje kao srz istina i jedina vrlina svih nacija. Милан Ракић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 A zagrebacki kardinal? epa ne znam ja da je osudio javno,nisam nigde video Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Pismo je osuda za grafit na crkvi. Pismo nije osuda anti srpskog divljanja u Hrvatskoj,jer ono ne obuhvata samo taj jedan grafit,nego mnogo vise. Ali nije katolička crkva većč jedan biskup... biskup dubrovački je osudio i to iz Amerike... Било како било, писмо бискупа дубровачком пароху јесте за похвалу и треба поздравити чак и мале кораке који би водили у правцу смиривања ситуације. Није ништа епохално, али јесте глас разума и то треба подржати. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука