Manolis Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 (измењено) Jasno sam gore napisao da u Vukovaru ustav RH praktično ne važi jer nema koga da ga sprovede, mjesne lokalne vlasti su to pokušali već 1000 puta i tamo su se čupali pred tim tablama policajci i demonstranti s čekićima i majzlima a situacija je slična kao u Sjevernoj Irskoj. Sve je to aminovano iz ZG, nisi valjda mislio da će par provincijalaca da stvore državu u državi? Vukovarsku republiku? Hah! Sve se to da rešiti. Kad se ulazilo u EU da vidiš kako se stavljale table i "poštovala" prava manjine, kad se ušlo u EU tu je kraj, jer ko uđe taj više ne izađe (bar do sada nije), vrlo lukavo i perfidno. Sad je HR nedodirljiva, može da radi sa manjinama šta god 'oće, kao što i radi odvajkada. Previše dajete značaj vama. Vukovar poseban, crkva posebna itd... Beograd bombardovan od saveznika i fašista i sada će neko da zabrani upotrebu nečijeg jezika ili pisma. Možda sam loš primer dao ali je takva odluka glupa i primitivna da ja stvarno ne mogu da verujem da se danas takva država nalazi u EU?! Kakva izvinjenja očekujete? Od koga? Ko se izvinio mojoj porodici za masakar u Glinskoj crkvi gde je moj pradeda bio ubijen? Ne očekujem od nikog izvinjenje, bilo ne ponovilo se više nikada! Kad je neko ubijen ne pomaže ni 1000 IZVINI, njega više nema, istorija. edit: btw, su osuđeni odgovorni za Ovčaru, jesu? Molim lepo. Šta još treba? Измењено Август 20, 2015 од Manolis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Onda nisi uopšte pročitao to što sam napisao. Jasno sam gore napisao da u Vukovaru ustav RH praktično ne važi jer nema koga da ga sprovede, mjesne lokalne vlasti su to pokušali već 1000 puta i tamo su se čupali pred tim tablama policajci i demonstranti s čekićima i majzlima a situacija je slična kao u Sjevernoj Irskoj. Ovo smatraš uspješnim provodjenjem britanskog reda, zakona i ustava? Očigledno je vidjet da kad nema obostrane volje za provodjenje tog ustava i EU prava to se sve samo ponavlja i stvar ostaje tamo gdje je? Samo ne znam zašto si misliš da bi u tom Hrvatska nužno trebala biti mnogo uspješnija od Velike Britanije? Dok se ne pomire ti koji se tu na ulici fajtaju možeš pjevat samo borbene, svi ti se iskašlju i na ustav i na EU zakone i propise i na ne znam kakve povelje OUN i UNICEFA. Dakle samo od lokalnih vlasti i mjesnih stanovnika, obivatelja i Hrvata i Srba zavisi kako će se taj ustav sprovoditi, dokle i u čemu uopšte, na nikom drugom. https://youtu.be/x8Mdng8dI5c https://youtu.be/CD6yRWUl27I https://youtu.be/E6rYtyy3YIU Месне и локалне власти су учествовале у ломљењу табли, односно њиxови делови. Јесу ли одборници који су ломили државну имовину пред камерама процесуирани? Нису. Брига ме за Британију, причам о Хрватској. Једноставно тамо не постоји воља за спровођењем закона кад су Срби у питању. Плутон and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Šta su ozbiljno uradili vukovarski Srbi na tom da se ta situacij smiri i promjeni osim što su se samo vehementno domagali svojih prava, učinili nekakav korak pomirenja ususret vukovarskim Hrvatima, sazvali nekakvu komemorativnu svečanost s koje su se izvinili Hrvatima za Ovčaru isl. Jesu li bar pokušali nešto, nekakva ruka pomirenja u pokušaju? Kad se to desilo i gdje? Срби нису дужни да ураде било шта. Хрватска је дужна да спроведе своје законе. Тим пре што је чланица ЕУ. Спровођење закона не сме да зависи од воље будала које ломе државну имовину или тренутне политичке воље. Све и да Срби крену да изазивају Хрвате, Хрвати су опет дужни да поштују сопствени Устав и законе. У држави Србији не може да се деси да група фашиста сломи таблу на полицији само зато што је на табли други језик или друго писмо. У Србији је тако нешто незамисливо, а такав би у затвор кад би тако нешто само покушао. У Хрватској саборски заступници ломе табле на државним зградама. О чему даље да причамо? Врло просто кад не пробаш да спинујеш као што радиш кад год ти одговара на теми. Плутон, Crveni Baron and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 No, onaj problem u Vukovaru se ne može riješiti ni sa 100 policajaca a ni sa zamjenom tabli za nekakve supertvrde i nerazbitne, oni su u stanju onda zapalit cijelu zgradu jer nije stvar u timk tablama već u glavama. Za šta vam onda služe policija i zatvori? Šta će vam sudski organi? Šta će vam uopšte država? E jake mi države koja se plaši srbofobičnih veterana! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 У Србији је тако нешто незамисливо, а такав би у затвор кад би тако нешто само покушао. Al bi odrobijao, ne daj Bože da mu izađe ime i prezime u javnost, skoro ne bi izašao. Još plus ako izađe premijer na pres konferneciju uživo u 12h na RTS, lele! Bi proklinjao dan i čekić. RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Sve je to aminovano iz ZG, nisi valjda mislio da će par provincijalaca da stvore državu u državi? Vukovarsku republiku? Hah! Sve se to da rešiti. Kad se ulazilo u EU da vidiš kako se stavljale table i "poštovala" prava manjine, kad se ušlo u EU tu je kraj, jer ko uđe taj više ne izađe (bar do sada nije), vrlo lukavo i perfidno. Sad je HR nedodirljiva, može da radi sa manjinama šta god 'oće, kao što i radi odvajkada. Previše dajete značaj vama. Vukovar poseban, crkva posebna itd... Beograd bombardovan od saveznika i fašista i sada će neko da zabrani upotrebu nečijeg jezika ili pisma. Možda sam loš primer dao ali je takva odluka glupa i primitivna da ja stvarno ne mogu da verujem da se danas takva država nalazi u EU?! Kakva izvinjenja očekujete? Od koga? Ko se izvinio mojoj porodici za masakar u Glinskoj crkvi gde je moj pradeda bio ubijen? Ne očekujem od nikog izvinjenje, bilo ne ponovilo se više nikada! Kad je neko ubijen ne pomaže ni 1000 IZVINI, njega više nema, istorija. edit: btw, su osuđeni odgovorni za Ovčaru, jesu? Molim lepo. Šta još treba? Bože, vi pišete stvari to se baš čudim kakve. Nikakva izvinjenja nećete moći ni očekavati sve dok ih ne budete spremni ponuditi. Sve to isto vrijedi i za Hrvate. A bez izvinjenja i to obostranih nema ni govora o nekakvom pomirenju. Srbi će imati svojer table kad se izvinu Hrvatima, Hrvati neće imati nemirnu savjest i probleme sa srpskim tablama dok se ne izvinu Srbima. i ne počnu s njima ponovo živjet u miru. A to zato jer su obe strane jednako umješane u zločine ii obe činila zlodjela. Već sam objasnio da natpisi mogu biti i često jesu vrlo iritantnim simbolom agresije i okupacije koji može nekog provocirat i podsjećat na nešto čega se ne želi sjećati. Kad bi Njemci poonovo okupovali Češku ili Srbiju ako bi tebi bilo svejedno, meni ih ne bi drago gledat svuuda okolo njemačke natpise a radio bi sve što bih stigao da se kutarišem ne samo njemačkim natpisa već i njih i ne bih imao mira dok nim ne bih ugledao ledja. Izvinjenja se ne daju radi toga što je billo već radi toga što može bit. Radi kajanja i opraštajanja jer kad se izvinjavamo to znači da se zbog nečeg kajemo, priznajemo svoju krivicu. Nikad nisi čuo od Isusa ništa o nečem što se zove obraćenje i pomirenje? Ili od sv. Jovana Krstitelja, obratite se i kajte se jer je carstvo Božije blzu? https://www.biblegateway.com/passage/?search=Evan%C4%91elje+po+Mateju+3%3A2-4&version=CRO Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Месне и локалне власти су учествовале у ломљењу табли, односно њиxови делови. Јесу ли одборници који су ломили државну имовину пред камерама процесуирани? Нису. Брига ме за Британију, причам о Хрватској. Једноставно тамо не постоји воља за спровођењем закона кад су Срби у питању. Isto kao što nigdje postojala ni volja za sprovodjenjem zakona kad su Hrvati bili u pitanju i proganjani iz SAO Krajine, dakle, na tom ste dosta slično. Kako sam rekao bez obostranog priznanja krivica i žaljenja za obostrano počinjene zločine što se čini tim simboličnim izvinjenjima nema načina da se to vrzino kolo raspetlja. Oni će o tome kako ste ih razbombardovali, vi o tome kako su vas ugnjetavali, oni o tome kako ste ih istjerali iz SAO Krajine, vi o tome kako ste stradali od njih za NDH i ustaša, oni o tome kakve ste im stvari u Kraljevini Jugoslaviji provodili, o atentatu na Stjepana Radića i nikad kraja. Tako sve do Kaina i Avelja i Adama i Eve. Kako rekoh, ko se hoće pomiriti nalazi načine a ko neće nalazi samo izgovore ili neka obrazloženja. Hrvati stalno tvrde da još nije vrijeme za ćirilicu u Vukovaru jer su rane još otvorene i bole ih. Nisu rekli kad će to vrijeme biti a nisu rekli ni da to vrijedi zauvijek, imerwere. Rekli su samo da još nije vrijeme za to. A zašto ih ne pitate čime bi se to dalo brže zaliječit? Možda baš nekim takvim uzajamnim otpuštenjem kao što su to uradili u Dubrovniku biskup Uzinić i vladika +Grigorije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Za šta vam onda služe policija i zatvori? Šta će vam sudski organi? Šta će vam uopšte država? E jake mi države koja se plaši srbofobičnih veterana! Što to pišeš "vama"? Ja sam državljanin Češke, ja uopšte nemam nikakvo hrvatsko državljanstvo, tamo sam turista kao i ti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Sve je to aminovano iz ZG, nisi valjda mislio da će par provincijalaca da stvore državu u državi? Vukovarsku republiku? Hah! Sve se to da rešiti. Kad se ulazilo u EU da vidiš kako se stavljale table i "poštovala" prava manjine, kad se ušlo u EU tu je kraj, jer ko uđe taj više ne izađe (bar do sada nije), vrlo lukavo i perfidno. Sad je HR nedodirljiva, može da radi sa manjinama šta god 'oće, kao što i radi odvajkada. Koliko sam ja uspio vidjet i shvatit situacija u Vukovaru je vrlo loša, podsjeća tačno na situaciju izmedju Srba i Albanaca u Gnjilanima recimo 80-tih godina a ja znam tačno kakva je to situacija bila jer sam tamo bio. Te table su samo više vidjet a ustvari su samo vršak te ogromne sante leda. Ja bih dao te table ukraj barem na pet minuta a pitao te zašto tamo Hrvati i Srbi žive u aparthejdu, imaju odvojene kafiće, diskoteke, škole, vrtiće, restorane, hljeba kupuju svaki u svojim pekarama, rade u srpskim ili hrvatskim firmama itd. Neko iz Zagreba/Beograda im ne dozvoljava sjest u kafić te druge nacije i naručit si tamo espresso, neko im to brani ili će ih kaznit? Kad riješimo te stvari te table će biti potom igra i biće ih toliko kao i u Beloj Crkvi.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Isto kao što nigdje postojala ni volja za sprovodjenjem zakona kad su Hrvati bili u pitanju i proganjani iz SAO Krajine, dakle, na tom ste dosta slično. Kako sam rekao bez obostranog priznanja krivica i žaljenja za obostrano počinjene zločine što se čini tim simboličnim izvinjenjima nema načina da se to vrzino kolo raspetlja. Oni će o tome kako ste ih razbombardovali, vi o tome kako su vas ugnjetavali, oni o tome kako ste ih istjerali iz SAO Krajine, vi o tome kako ste stradali od njih za NDH i ustaša, oni o tome kakve ste im stvari u Kraljevini Jugoslaviji provodili, o atentatu na Stjepana Radića i nikad kraja. Tako sve do Kaina i Avelja i Adama i Eve. Kako rekoh, ko se hoće pomiriti nalazi načine a ko neće nalazi samo izgovore ili neka obrazloženja. Hrvati stalno tvrde da još nije vrijeme za ćirilicu u Vukovaru jer su rane još otvorene i bole ih. Nisu rekli kad će to vrijeme biti a nisu rekli ni da to vrijedi zauvijek, imerwere. Rekli su samo da još nije vrijeme za to. A zašto ih ne pitate čime bi se to dalo brže zaliječit? Možda baš nekim takvim uzajamnim otpuštenjem kao što su to uradili u Dubrovniku biskup Uzinić i vladika +Grigorije.Ми ћемо рећи да је рат завршен пре двадесет година, с тим да се у Хрватској систематски онемогућава повратак њених грађана српске националности. Онда ћемо рећи да је Хрватска овај закон донела у склопу припрема за улазак у ЕУ. И на крају ћемо рећи да је једна држава дужна да поштује и спроводи законе које доноси, сем ако у тој држави постоји воља за снисхођењем усташтву. Ако не знају како се поштују права мањина, ево им примера Србије.Не знам чему оволиоо приче око елементарних ствари? Плутон, zuti car, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ne bi me začudilo da to u Vukovaru opet pukne, tamo je to zamrznuti konflikt isto kao u Moldaviji. Ni po čemu ja ne vidim da je rat tamo prestao osim formalno. Rat im svima tamo još traje u glavama, zamrzli se u vremenu, sutra bi bili kadr otići i na front ako zatreba. To je raspoloženje koje tamo u Vukovaru vlada, nikakva saradnja. Sve to odiše mržnjom, neizvinjenjem, nepraštanjem, nepomirenjem, neljubavi i neživotom. http://zpravy.idnes.cz/evropsky-parlament-ratifikoval-asociacni-dohodu-s-moldavskem-navzdory-nevoli-ruska-gaj-/zahranicni.aspx?c=A141114_190311_zahranicni_im Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ne bi me začudilo da to u Vukovaru opet pukne, tamo je to zamrznuti konflikt isto kao u Moldaviji. Ni po čemu ja ne vidim da je rat tamo prestao osim formalno. Rat im svima tamo još traje u glavama, zamrzli se u vremenu, sutra bi bili kadr otići i na front ako zatreba. To je raspoloženje koje tamo u Vukovaru vlada, nikakva saradnja. Sve to odiše mržnjom, neizvinjenjem, nepraštanjem, nepomirenjem, neljubavi i neživotom. http://zpravy.idnes.cz/evropsky-parlament-ratifikoval-asociacni-dohodu-s-moldavskem-navzdory-nevoli-ruska-gaj-/zahranicni.aspx?c=A141114_190311_zahranicni_im Naravno da konflit jos traje i trajace dok god bude ustasa. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ne bi me začudilo da to u Vukovaru opet pukne, tamo je to zamrznuti konflikt isto kao u Moldaviji. Ni po čemu ja ne vidim da je rat tamo prestao osim formalno. Rat im svima tamo još traje u glavama, zamrzli se u vremenu, sutra bi bili kadr otići i na front ako zatreba. To je raspoloženje koje tamo u Vukovaru vlada, nikakva saradnja. Sve to odiše mržnjom, neizvinjenjem, nepraštanjem, nepomirenjem, neljubavi i neživotom. http://zpravy.idnes.cz/evropsky-parlament-ratifikoval-asociacni-dohodu-s-moldavskem-navzdory-nevoli-ruska-gaj-/zahranicni.aspx?c=A141114_190311_zahranicni_im To je tvoje samo lupetanje i nagadjanje. Ko da pukne? Sta da pukne? Pa zar ti mislis da su u Vukovaru Srbi koji su ucestvovali u ratu protiv tadasnjih zengi? Pa niko ziv nije mogao da se vrati ko god da se prikljucio JNA protiv zengi. Na delu je cist fassizam. Smetaju im cirilicna slova, ne zbog rana koje su im naneli srbi koji zive u Vukovaru. Dakle lupetanje i razvodnjavanje teme nije lepo koristiti, jer kako nazvati to sto ti pises? Da pukne? Sta bre da pukne? Ko bre od srba moze tamo da uzme pusku? Izvini zajrone za izraz lupetanje ali to je stvarno adekvatan izraz i nema sta ko da se ljuti. Protiv tebe naravno nemam nista licno i ne bi bilo dobro da se nadjes uvredjen na bilo koji nacin. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Ne znam Zayron. Meni se čini da je za sve krivo puštanje Šešelja na slobodu. Naši mediji mu nisu dali popularnost, i on je onda kako je sam rekao našao put preko Hrvatske da "propoveda". I kako sam kaže Hrvati su se upecali. Raspirio je ustaštvo u Hrvatskoj, doveo na vlast skrivene fašiste, koji opet ispiraju mozak narodu, uljuljkuju u mržnju, nacionalni ponos dok se Hrvatska i Srbija finanskijski uništavana, narod propada u svakom pogledu. Ne znam šta će biti kad Hrvatski narod shvati da od floskula kao Srbe na vrbe ne mogu da naprave sendvič, ne mogu da se obuku i ne mogu da pokriju glavu. Sad znam šta je bilo pre 25 godina. Ljudi gladni i goli, zavedeni nekim nacionalnim idejama žive u bedi, ginu za čije babe zdravlje. Šire mržnju i hrane je. Ne kažem da smo mi srećke, ali čini mi se po medijima da u Hrvatskoj ponovo se raspiruju strasti i mržnja prema Srbima. I to mladi ljudi, deca, celo pokolenje je vaspitano u mržnji. Kao one slike u Ukrajni kada dečica od par godina crtaju kukaste krsteve kredom po pločniku, pevaju zakolji Ruske jevreje i slično. Eto, mogu reći da mi je drago što su smenili onog vladiku što je dao orden Šešelju. Znači ima nade. Samo mislim da bi trebalo da se čuje razum i u Hrvatskoj. Vidim da ima svesnih ljudi u Hrvatskoj, koji se ne daju zavesti, samo treba da glasnije govore, i da ima ko da ih čuje. Kao i u Srbiji naravno. Ja sam bila dete kad su bila ona dešavanja 90ih. Živela sam u zemlji cenzure i ispiranja mozga. ALi sad kad sam malo poodrasla vidim Šešelja šta priča i šta proizvodi i shvatam šta je bilo onda. Samo tad su bili isti takvi neljudi i u Hrvatskoj i u Bosni...moguće su svi iz iste "laboratorije" izašli. Samo Bože podaj nam mudrosti da ne činimo iste greške. Znam bila je emisija u kojoj se Šešelj javio, i kao odgovor na njegovo mudrovanje, neki general je rekao nešto nalik...bili smo humani pa smo vas sve pustili da odete iz Hrvatske, sledeći put neće tako biti( govoreći o civilima, babama i dedama). Rekao je da će ih sledeći put sve pobiti. I voditelj i svi gosti i ljudi koji su se javljali u emisiju su to oduševljeno prihvatili, pleskajući rukama...Nisu bili ni svesni da su rekli užasnije i gore stvari od tog nesrećnog Šešelja. Tako da...ne bih bila ja Srbin u Hrvatskoj. Mislim da je onaj Milanković vodio dobrim putem...ali ovi sad....Nek nam je Bog svima u pomoći "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 A i što se izvinjenja tiče, mislim da su se naši predsednici više puta izvinjavali...samo ja recimo, kao i većina stanovnika Srbije...nema razloga za nekim izvinjavanjem...jer kakve veze ja imam sa bilo čim što je bilo pre toliko godina. Koga sam ja ubila, napala... Što bi Vedrana Rudan rekla..neću da živim u zemlji spomenika...koliko god to gorko zvučalo... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука