wolf Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Upravo dobih poruku na Fejsu koja verovatno ponajbolje zakljucuje ovu pricu: "Postovani oce Sava svaka vam cas na cestitkama jer to zlato pripada Srbiji jer Kosovo je Srbija" O Boze,kakav ste vi demagog.Verovatno je to neki vas prijatelj napisao(moguce i neko od forumasa),sto ne tvitujte sami"Kosovo je srce Srbije",sto treba drugi da to rade umesto vas. Мислим да би ти добро дошла школа, а не да се брукаш. Значи по твојој логици Срби су окупирали Војводину, Крајину, ... па чак и Чикаго смо окупирали. Да не причам да смо окупирали читаво Балканско полуострво када смо се доселили у великој сеоби на Балкан. Ма дај, врло се добро зна шта представља окупација. Успостављање стране власти ограниченог трајања над једном територијалном области. Дакле странци управљају и владају над домаћим становништвом. Током оба светска рата Србија је била окупирана. Масовне миграције су углавном присилне, углавном ради опстанка тог народа. Било ради пуког преживљавања, као што се дешавало у Далмацији и сиромашним крајевима где је било мало земље да прехрани све становнике, било због страха од терора. Pa cisto ne znam ko se bruka,ja ili ti.Ja sam tebi preporucio knjige,eto kad si ti takav vrstan poznavalac Istorije,preporuci i ti meni koju,pa da se "skolujem".I ne izvrci moje reci,ne podmeci ensto sto nisam napisao.Ocigledno ti jos nisi naucio znacenje reci okupacija. http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Da,prvi je Vladika Nikolaj poisao da su Turci bili bič nama Hrišćanima,zbog grehova naših... Pa kako to da mi kroz istoriju ispastamo zbog grehova nasih a mnoge druge drzave koje su isto tako,ako ne i vise udaljene od Boga prosperiraju?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Један од важних узрока промена структуре становништва Косова и Метохије је и импозантан број илегалних прелаза границе и насељавања КиМ. Плански је све то рађено, тероришући Србе. Турци су их углавном најурили ради опстанка нас Срба. Ne vredi im pricati njih KiM gushi a nismo ni sa terena mjock. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Pa cisto ne znam ko se bruka,ja ili ti.Ja sam tebi preporucio knjige,eto kad si ti takav vrstan poznavalac Istorije,preporuci i ti meni koju,pa da se "skolujem".I ne izvrci moje reci,ne podmeci ensto sto nisam napisao.Ocigledno ti jos nisi naucio znacenje reci okupacija. Довољно је погледати Википедију: Окупација представља привремено насилно поседање дела или целокупне територије једне државе оружаним снагама друге, и успостављање окупаторске власти на њој. Јел ти још није јасно зашто Албанци нису окупатори? Која држава је окупирала КиМ? Сигурно није Албанија, а богме ни непостојећа држава Косово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ne vredi im pricati njih KiM gushi a nismo ni sa terena mjock. Не вреди. У***** би се до рамена. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Довољно је погледати Википедију Jos jedan koji se"skoluje" citajuci Vikipediju.Sve mi je jasno.Zavrsili smo dijalog. http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Један од важних узрока промена структуре становништва Косова и Метохије је и импозантан број илегалних прелаза границе и насељавања КиМ. Плански је све то рађено, тероришући Србе. Турци су их углавном најурили ради опстанка нас Срба. Какве сад то има везе. Како су Срби дошли на Балканско полуострво? Милом, или силом? Како је Бог водио Израел? Мирно, или кроз освајачке ратове? Тренутна етничка ситуација је таква, каква је. Ако хоћете да је промените, продајте своја имања где год да их имате, и купите имања на КиМ. Многи Срби ће вам их уступити и бесплатно, да не остављају празно и да их не препуштају шиптарима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Jos jedan koji se"skoluje" citajuci Vikipediju.Sve mi je jasno.Zavrsili smo dijalog. Ако имаш бољу дефиницију окупације, ти је изложи. Са Википедије: „Територија се сматра окупираном када се стварно налази под влашћу непријатељске армије. Окупација се простире само на територију на којој је та власт успостављена и у могућности да врши власт.“ (из Хашке конвенције) Ако је Википедија испод/изнад твог нивоа, ти погледај уџбеник из историје за осми разред, мислим да ту можеш пронаћи одговарајућу дефиницију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Било би добро да уместо ове теме имамо тему: Питајте оца Саву Јањића Па да чујемо од човека који живи на Косову и Метохији какав је његов и других православних са њим свакодневни живот тамо, који су проблеми, које потребе, анегдоте, догађаји, добре ствари, лоше ствари...итд. То би било много боље уместо ове напорне теме. Deki992, МилошБГ, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Какве сад то има везе. Како су Срби дошли на Балканско полуострво? Милом, или силом? Како је Бог водио Израел? Мирно, или кроз освајачке ратове? Тренутна етничка ситуација је таква, каква је. Ако хоћете да је промените, продајте своја имања где год да их имате, и купите имања на КиМ. Многи Срби ће вам их уступити и бесплатно, да не остављају празно и да их не препуштају шиптарима. djordje sta ce tebi sve ovo? Mislim koji je tvoj interes oko KiM? i ako mi odgovoris napisi i neku vrstu resenja jer realna situcija na KiM se meni i tebi bitno razlikuje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Pa kako to da mi kroz istoriju ispastamo zbog grehova nasih a mnoge druge drzave koje su isto tako,ako ne i vise udaljene od Boga prosperiraju?! па сад,из наше перспективе можда јесу више удаљене од Бога ал из Божије капирам да нису. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Nisam znao da ste Judaisti. Ja znam jednog drugačijeg Boga, koji govori da deca neće da ispaštaju zbog grehova roditelja njihovih i da svakome daje da nosi krst onoliki koliko može da ponese. Nisu nam došli Turci jer smo bili slabi u veri, nego naprotiv, što smo bili jaki. Nepravednik napreduje u ovome svetu, ali pravednik, on mora da se dokaže, jer najzad, za njega je pripremljena jedna druga kuća. No, ko se ne stara za svoju kuću dole koju vidi, a kamoli da se stara za svoju kuću gore koju ne vidi. Stara poslovnica veli: "Sačekaj, komšija, da prvo očistim moju avliju, pa onda ću tebi da pomognem da zajedno očistimo tvoju avliju!" A vladika Nikolaj.. Iskreno, nikad nisam bio posebno očaren njemu. Poštujem ga kao vladiku, ali to je sve. Nije samo vl. Nikolaj tako o tome pisao. Mnogi drugi jesu, samo treba da se procita. I da se malo um spusti na zemlju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Vladika Nikolaj je sve ovo sto je dejan citirao govorio u kontekstu Srbi prema Bogu. I siguran sam da u ovom kontekstu vladika Nikolaj nikad ne bi upotrebio te reci. Nije tacno. Upotrebio bi ih jos kako, i vise nego kad je govorio o turcima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 "Budite mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi." Poslednje sto nam sad treba je da se svadjamo, priblizavamo se svrsetku ovog sveta, poslednji su dani. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Pa kako to da mi kroz istoriju ispastamo zbog grehova nasih a mnoge druge drzave koje su isto tako,ako ne i vise udaljene od Boga prosperiraju?! Sa vece visine tezi je pad... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука