Putnik Namernik Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Помаже Бог! Желим да купим пар књига за пријатеље који желе да се боље упознају са Православљем. Да ли ми можете предложити неколико најбољих књига о Православљу за почетнике на српском језику. Хвала! 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Biblija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љотићевац Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Охридски пролог. ''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.'' Димитрије Љотић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Putnik Namernik Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Мислио сам на књиге које ће објаснити основе Православља, попут светих Тајни и слично. Већ имам Катахизис од св. Николаја...дакле интересују ме књиге таквог садржаја уз одређену по могућности краћу верзију историје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 можда нешто од овога: ОМИЛИЈЕ НА КЊИГУ ПОСТАЊАСВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТ СВЕТИ АТАНАСИЈЕ ВЕЛИКИТУМАЧЕЊЕ ПСАЛАМА СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИБЕСЕДЕ НА ПСАЛМЕ СВЕТИ ТЕОФИЛАКТ ОХРИДСКИТУМАЧЕЊЕ ЈЕВАНЂЕЉА ПО МАТЕЈУ СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИЕВАНЂЕЛСКА БЛАЖЕНСТВА СВЕШТЕНОМУЧЕНИК ГРИГОРИЈЕ ЛЕБЕДЕВК СВЕТЛОСТИ ЈЕВАНЂЕЉА ХРИСТОВОГ(Духовна размишљања над Јеванђељем по Марку) СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ СВЕТОГ ЕВАНЂЕЉА ПО ЈОВАНУ СВЕТИ ТЕОФИЛАКТ ОХРИДСКИТУМАЧЕЊЕ ДЕЛА АПОСТОЛСКИХ СВЕТИ ТЕОФИЛАКТ ОХРИДСКИТУМАЧЕЊЕ ПОСЛАНИЦЕ РИМЉАНИМА СВЕТИ ТЕОФИЛАКТ ОХРИДСКИТУМАЧЕЊЕ ПРВЕ ПОСЛАНИЦЕ КОРИНЋАНИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ДРУГЕ ПОСЛАНИЦЕ КОРИНЋАНИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ПОСЛАНИЦЕ ГАЛАТИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ПОСЛАНИЦЕ ЕФЕСЦИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ПОСЛАНИЦЕ ФИЛИПЉАНИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ПОСЛАНИЦЕ КОЛОШАНИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ПРВЕ ПОСЛАНИЦЕ СОЛУЊАНИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ДРУГЕ ПОСЛАНИЦЕ СОЛУЊАНИМАСВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СВЕТИ ЈУСТИН (НОВИ) ЋЕЛИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ПОСЛАНИЦА ЈОВАНА БОГОСЛОВА СВЕТИ АНДРЕЈ КЕСАРИЈСКИТУМАЧЕЊЕ ОТКРИВЕЊА ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Imas i Katihizis u nekoliko knjiga od Tomasa Hopka, kao i jedan u izdanju ep. Sumadijske... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Putnik Namernik Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Хвала на предлозима...али мислио сам више на књиге попут Orthodox Church од владике Калистоса...дакле историја Православља уз објашњење светих тајни и осталих освновних појмова Православља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Putnik Namernik Написано Август 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Imas i Katihizis u nekoliko knjiga od Tomasa Hopka, kao i jedan u izdanju ep. Sumadijske... Да, заборавих за Хопкове књиге...тако нешто тражим. Да ли има још којих са сличних? Заиста сам захвалан на помоћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miloš mi je ime Написано Новембар 12, 2024 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2024 Ovaj moj komentar dolazi nakon dosta vremena, kada je tema započeta ali podeliću moje iskustvo. Možda nekome pomogne. Mislim da nije mudro odmah krenuti sa žitjima svetih ili tumačenjima Biblijskih knjiga. Ja bih preporučio Vera Svetih od Vladike Nikolaja. Ovo je jako važno jer tu vladika Nikolaj objašnjava šta znači svaki član simvola vere. Zašto to izgovaramo. Šta su svete tajne u pravoslavlju, zašto one postoje. 10 Božijih zapovesti. Ako si bio izložen protestantskim pričama ranije onda možeš kupiti knjigu "U šta veruju pravoslavni hrišćani" od Mitropolita Ilariona. Ako nisi bio izložen protestantskim pričama od jehovinih svedoka, adventista, baptista i evangelista itd onda možeš da kupiš knjigu "Veronauka u Kući". Svakako trebaš pročitati ove tri knjige za početak, samo zavisno od toga da li si bio izložen pričama drugih ili ne će odlučiti koju ćeš knjigu drugu čitati. Protestanti će često reći da mi pravoslavci verujemo u ljudsku misli a ne u Bibliju. Kada budeš pročitao ove tri knjige, videćeš da je svako slovo dogmatike Pravoslavne Crkve apsolutno zasnovano na Svetom Pismu. Kada budeš čitao sve ovo imaćeš puno biblijskih citata. Moj savet ti je pročitaj jedan pasus, pauziraj otvori Bibliju I pokušaj da razumeš šta si pročitao. Pročitaj i nekoliko puta ako treba. I ne pokušavaj na brzinu da stekneš veliku količinu znanja. Daj sebi vremena. Pozdrav! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kainos Написано Новембар 16, 2024 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2024 On 12. 11. 2024. at 12:47, Miloš mi je ime рече Protestanti će često reći da mi pravoslavci verujemo u ljudsku misli a ne u Bibliju Dobro onda, evo ovdje jedan protestant, koju ćemo temo? https://krscanski.chat/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука