Jump to content

Покаја се Господ...

Number15648

Препоручена порука

„Покаја се Господ што је створио човјека на земљи, и би му жао у срцу.“ (Постање 1, 6)

„И рече Господ: хоћу да истријебим са земље људе, које сам створио, од човјека до стоке и до ситне животиње и до птица небеских; јер се кајем што сам их створио.“ (Постање 1, 7)

Како ово треба разумијети ?

Подели на овим сајтовима

Mišljenja sam da treba gledati u celini spasenja.

Zato što je Bog svet , za svaki greh za koji čovek ne želi da se pokaje mora biti kažnjen. 

Za pokajanje je bilo vremena i dok je Noe gradio lađu,  osam duša se spaslo. 

Jedini koji je verovao u Reč o dolazećem sudu bio je Noe. Verom je bio obavešten da će naići potop.

Božije kajanje je znag milosrđa, ali Bog uvažava slobodu volje, to što  je milosrdan ne isključuje svetost. Milosrđe ne znači ajde da "zažmurim" da ne vidim šta se radi, to je tipično ljudska osobina. 

Na kraju krajeva stigne sud.

Подели на овим сајтовима

Ako se ovaj citat shvata bukvalno, onda postoje nedoumice, ince stvar je srocena u maniru ljudskog pripovjedanja gdje su unijeti antropomorfizmi Bogu. Bog niti se kaje, niti ima srce kao organ.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...