Jump to content

Na pomolu (ipak) vojna intervencija u Siriji?

Препоручена порука

Svasta li mlatis, covece, kakva te saveznicka duznost spopala. Mi smo ljudi hriscani i imamo savest!

I taj tzv. masakr u Hami zapoceli su oruzanom pobunom i ubistvima (pise i na tom linku koji si postavio!) clanovi muslimanske brace (pa su onda dobili po ledjima), isti ovi koji sad `oce da uvedu najmilitantniji islam u Siriju, i koji vec nedeljama izazivaju sukobe i krvoprolica u Egiptu. Takvima je cilj unistenje svega sto nije islam po njihovoj volji.

Ako oni dodju na vlast, hriscani su prakticno zavrsili svoje postojanje u Siriji.

A ti ovakvim pisanjem ladno podrzavas takve... sramota...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 963
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

http://rt.com/news/putin-syria-interview-ap-387/

Russia is fulfilling arms contracts with Syria “because we believe that we are working with the legitimate government and we are violating neither international law, nor our obligations,” assured Putin, stressing that the UN had imposed no sanctions on the export of weapons to Syria.

He confirmed that Moscow has a signed contract with Damascus to deliver S-300 air defense missile complexes to Syria. The S-300 system is kind of outdated, said Putin, “though they might be a little better than Patriot missiles.”

Russia already has deployed S-400 and forthcoming S-500 systems, “[and] these are all certainly very efficient weapons,” Putin noted.

We have a contract to supply S300 missiles, and we’ve already supplied some parts, but not all of it, because we decided to suspend the supplies for a while. But if we see international law being violated, we will reconsider our future actions, including supplies of such sensitive weapons to certain regions of the world,” he promised.

Ал га увија. Размотриће да се некад негде испоручи.
Зна да неће испоручити, па да не испадне лажов када се први део реченице испуни (ако међународни закон буде прекршен).

Подели на овим сајтовима

O takvim stvarima se i ne prica javno i otvoreno u ovakvom momentu, to je valjda jasno. Bio bih bas iznenadjen da jedan bivsi obavestajac bije na sva zvona sta i kako isporucuje Siriji koja je pod pritiskom sa svih strana...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Можда си и у праву. Нажалост, вероватно ћемо видети.

Ja se bas nadam da necemo...

Подели на овим сајтовима

E vidiš to nam je najveća greška. Kad su međudržavni odnosi u pitanju, ne treba da ima ni savesti ni morala, samo radi ono što ti je u interesu. 

Razumem odakle ovakav gnev, ali sam siguran da se ni ti sam nikad ne bi tako poneo. Najvaznije je da uvek u svemu sacuvamo mirnu i zdravu savest i da budemo i ostanemo ljudi, kao sto je to lepo govorio nas pocivsi patrijarh Pavle...

Подели на овим сајтовима

Шта је до сад испоручио, испоручио је. Сад је и сувише клизаво за испоруке...

Mislim da sama isporuka nije problem, moze to da bude i pod gorim uslovima, a pogotovu sto su oni mesecima unazad isporuke sprovodili vojnim brodovima. Ali je pitanje sta se sve desava iza zavesa, sad svaki nagli korak moze da bude tragican za mnoge...

Подели на овим сајтовима

Дешава се као и увек - трговина. Кад се промене услови, мења се цена...

Nema sanse da su rusi tako kratkovidi, pre je sa njihove strane u pitanju pokusaj da se svakako izbegne bilo kakav siri sukob...

Подели на овим сајтовима

Велике силе су поделиле преостале резерве нафте и како већ видимо Американцима припада блискоисточна нафта (западне земље), а Русима нафта Северног пола (сећате се симболичног забадања руске титанијумске заставице на дно негде на северу пре пар година). Они имају договор о не нападању и не сметању да се та нафта експлоатише.

Тако Руси могу Башару да испоруче С  300 или 400, али део по део до рецимо 2030 године (слично оним миговима 35 који требају да буду испоручени до 2017 године). "Не липши Магаре до зелене траве." Све у свему Русима се не крши тај прећутни мир, јер ће их у супротном скупо коштати.

Ово слање бродова је да могу да кажу да су и они ту (И ми се нешто питамо.). Мада може да им помогне рецимо да скину још неког невидљивог или тако нешто ситно (одавши положај ПВО јединицама).

Мене само брине положај православних после Башкета, како рекоше људи у претходним постовима то би требало да буде крај слободном исповедању било које вере осим муслиманске.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Naveo sam da nije pravedan režim, prema tome nema potrebe da se brani

Ne pricaj, a ovi sto ga napadaju su pravedni. Kakav si ti demagog, to je neverovatno.

A taj vodja pobunjenika sto je satro hriscanin, jeste to na papiru, a u stvarnosti je obican probisvet...

Ma da, hajde širi paniku..

Nije to nikakva panika, nego zalosna realnost o kojoj govore (pravi) sirijski hriscani. Proklo je pre neku stranu citirao reci djakona otuda, koga zna, i koji je sve ovo potvrdio i sam. Ali tebi i jos ponekima to ne vredi, jer vas svrbe neke druge stvari...

Подели на овим сајтовима

Шта ти је руска душа... :)

Ne znam sta to uopste znaci. Nisam nikakav ljubitelj rusa kao rusa, ni bilo koga drugog, niti me tako sta zanima uopste.

Ali imam oci da gledam i pamet da mislim...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...