obi-wan Написано Август 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2013 A evo kako je jedan sirijac objasnio kako mediji lazu o Siriji... @ fsa, ti bi ovo trebalo posebno da pogledas... Crveni Baron, Ignjatije and fsa је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Gledam ovaj video i secam se reci oca muhameda ate, jednog od onih koji su izvrsili napad na new york pre pocetka "rata protiv terorizma". Otac tog ate je tada rekao da je amerika drzava lazi (parafraziram) i da je njegov sin bio sjajan student i dobar momak a da sve sto kazu za njega je laz... Pocinjem polako zaista da verujem, mada cesto pisem u tom tonu ali bez ubedjenja vise iz tvrdoglavosti i neprijateljstva prema onima koji su nas ubijali, da ima stvarno istine u toj prici o planetarnoj zaveri. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Aмериканци уништавају околне земље које се граниче са Израелом како би ослабили њихову војну моћ.Бомбардовањем Сирије као Ирака би се створила могућност око напада на Иран. Све је то усмерено против Исламског света како би Јерусалим опстао и Американци имали Израел као рак рану Арапског света! Хаос! Ватикан као центар моћи се највероватније крије иза свега што се дешава Исламском свету! Једноставна чињеница која је веома прозирна а сакривена иза наводно демократизације земаља које чине већином народ Исламске вероисповести! Ипак се зло које Амери раде њима о глави мора назад вратити као Бумеранг! Ако ме разумете... Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Pocinjem polako zaista da verujem , mada cesto pisem u tom tonu ali bez ubedjenja vise iz tvrdoglavosti i neprijateljstva prema onima koji su nas ubijali, da ima stvarno istine u toj prici o planetarnoj zaveri. Ne da ima istine, nego jeste istina. Ja sam se prenerazio kad sam vido kako su poubijali onolke "svoje" ljude u dve kule, posle toga me vise nista ne moze iznenaditi sa njihove strane. Cela prica oko terorizma je fabrikovana, Al Kaidu su "ameri" napravili, a Bin Laden je bio "americki" glumac. Aspide koje vladaju nisu amerikanci, niti jevreji niti ista, to nisu ljudi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Са Твитера: "President Obama is an airstrike away from becoming the first person to win two Nobel Peace Prizes." Мој слободнији превод би био: "Председника Обаму дели ваздушни напад од тога да постане први човек који је добио две Новелове награде за мир." Crveni Baron, Ignjatije and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Hahahahaha Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 I ta nobelova nagrada je farsa, zna se ko dobija nobelovu nagradu, vratite film malo unazad da vidite ko je sve dobijao tu nagradu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 71% stanovništva Sirije su Suniti. Alaviti koji drže svu vlast čine 12% stanovništva Sirije. Zamislimo Srbiju sa Bosnom (dok Crna Gora dolazi kao Liban) i u toj Srbiji vladaju Srbi muslimanske veroispovesti ili ti Bošnjaci koji čine istovremenom i sav viši stalež Srbije. Ovo kao jedna moguća paralela. Kakve veze ima veroispovest? I ko ti kaze da su svi oni praktikanti? Moze biti da su ateisti? Mi smo bili svi pravoslavni a ateisti vladali i bilo 2 milona clanova partije... Te statistike ne govore nista znacajno. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Eventualno mogu da govore nesto sasvim drugo, sukobi se vode na teritorijama gde zive upravo te sirijske manjne. kao da sunitska vecina zeli da okupira te teritorije ne kojima nije vecina. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 http://youtu.be/cQfcWHZsdqg Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 @fsa Ostavio sam samo link na prosloj poruci, slika nece lepo da se ucitava, verovatno zato sto je png, pa je mnogo "teska"... Da, bolje je ovako. I fsa? Sta ima veze etnicki sastav Sirije sa ovim sukobom? Valjda se ljudi bore za slobodu, to su demokratske snage, nisu "nacionalisti" ili verski fundamentalisti bvaljda? tako se barem predstavlja. Ili je tacno u stvari drugo. da se ovde radi o verskom fundamentalizmu koji zapad koristi za rusenje sistema koji im nije dovoljno prijateljski. Sirija je država u kojoj je vanredno stanje bilo na snazi 48 godina, tj. sve do antirežimskih protesta 2011., kada je pod pritiskom demonstranata ukinuto. Tada je po prvi put donet i zakon kojim se narodu daje pravo na mirne demonstracije. O narušavanju sloboda i prava građana, etničkih i dr. grupa pod tim režimom imaš i izveštaje UN. Potpuno je razumljivo to što je deo naroda, organizovan od strane opozicije, želeo da se nešto promeni i da vidi leđa režimu. Drugo je pitanje u kojoj meri su ti ljudi izmanipulisani i sa strane podsticani i gurnuti u sukob. Mnogim državama je u interesu uništenje ili bar slabljenje Sirije i sigurno je da ne sede skrštenih ruku. Na žalost, sve je jači i islamski fundamentalizam kod većinskih sunita, koji za cilj ima stvaranje islamskog kalifata i pod kojim je izvesno veliko stradanje svih nesunitskih versko-etničkih grupa. Iz njihove perspektive Asad je daleko manje zlo. Što se tiče zapada, možda su u pravu neki analitičari kada tvrde da Amerima najviše odgovara status kvo, jer imaju situaciju da se ovde međusobno bore i uništavaju njihovi neprijatelji: s jedne strane Asadove snage potpomognute Hezbolahom i ostalim radikalnijim šiitima, uz vojno-ekonomsku pomoć od strane Rusije i Irana, a s druge strane najradikalniji suniti, islamisti sa svih meridijana. Po toj logici, što duže traje ovaj sukob bez pobednika - to bolje za Američke interese. Možda kroz tu prizmu treba posmatrati i eventualnu vojnu intervenciju SAD, koja trenutno nema za cilj potpuni poraz Asadovih snaga već samo njegovo slabljenje i produžavanje sukoba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nakada je Amerika bila simbol slobode za mene danas mi vise lici na ovciji brabonjak. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nakada je Amerika bila simbol slobode za mene danas mi vise lici na ovciji brabonjak. Danas je simbol slobode više nego ikada ranije, slobodna je da radi šta hoće. Gde ćeš veću slobodu. Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 A evo kako je jedan sirijac objasnio kako mediji lazu o Siriji... @ fsa, ti bi ovo trebalo posebno da pogledas... Znam za ovo. Ne kaže se badava da je u ratu istina prva žrtva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nakada je Amerika bila simbol slobode za mene danas mi vise lici na ovciji brabonjak. Slobodno su uzeli teritoriju Indijancima, doneli i njima demokratiju. Budi slobodan, radi drugima sta hoces. O Amerima, najblje govori spomenik slobodi, tj palom svtlonosi (tacan naziv statue "sloboda osvetljava svet") Slobo, Slobodo http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука