obi-wan Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 ja se samo plasim da Rusija opet ne opere ruke o ceo slucaj, i prodje samo sa zastokim verbalnim saopstenjima kao i posle Mubaraka i Gadafija. Doduse sada su im se zestoko priblizili, videcemo. Problem sa rusima i njihovom eventualnom reakcijom je sto bi se - ukoliko reaguju vojno - time otvorio prostor za jedan mnogo siri sukob. To nikom bas nije u interesu, ali s druge strane, videli smo kako su prosli ameri kad su onomad huskali gruzine protiv rusa. Veliko je pitanje sta ce da bude... da se molimo Bogu da ne bude niceg ni slicnog nekom vecem sukobu... Пг and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Na stranu ko je upotrebio hemijsko oružje, bilo bi pametno od Asada da barem pokuša da zaustavi intervenciju zapada kako zna i ume. Nek obeća pregovore sa pobunjenicima, slobodno kretanje inspektorima, dil sa zapadom...bilo šta samo da spreči novu tragediju. Brate, i sovama je jasno da ce, stagod Asad uradio, ovi da napadnu. Samo ako ne odustanu zbog nekog drugog rizika koji bi procenili (rusi, ili sta vec). Njih ne zanima razloznost i pravda, nego vlast, sirovine i geografija. A ovo sa ovim hemijskim napadom je vec beskrajno smesno koliko je providno... Crveni Baron, GeniusAtWork, Ромејац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Isto kao i USA sto proglasava neke daleke zemlje kao pretnju njihovoj kolektivnoj bezbednosti i salje trupe tamo. Tako bi i Rusi morali da proglase neke zemlje i regione za njihov strateski interes i postave crvene linije koje ne smeju da se prelaze. Ovako ako Amerikanci nastave sa postavljanjem marionetskih rezima svuda oko njih, doci ce im tik na granicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Топ ган стиже на посао. Војна база Кипар: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ah, kad sam rekao da sam glasao za Romnija u Srbiji me proglasise za fasistu. Ovaj miroljubivi demokrata bi da zarati sa celim svetom po stopama Bila Klintona Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 За мене је право чудо што су оволико чекали. Претпостављам да се плаше Ирана, тј да се плаше напада на Израел. Видећемо да ли ће Иран остати по страни. Руси сигурно остају по страни, јер су жестоко притиснути изнутра, пошто нема јединства, и ускоро и тамо очекујем побуну против Путина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Хм, ја сам био сигуран да неће смети нико да интервенише у Сирији док Русија не да зелено светло. А веровао сам да Русија то неће дозволити... Била је вест пре једно две недеље да је Сауди Арабија понудила Русији да буде купац наоружања у некој огромној вредности, да руски гас има предност у Арабији у замену за напуштање Асада, и вести су углавном биле такве као да је Русија одбацила ту понуду. Шта се десило, не могу да замислим. Колико знам Сирија не само што је традиционално руски савезник, него Русија има и највећу војну луку у том региону баш у Сирији, не знам зашто би дозволила потпуну доминуацију САД на Блиском Истоку, ако не мора... Како год да буде, можемо очекивати отварање иранског питања, релативно ускоро, како ја видим. Ево овог чланка о коме сам говорио : http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Rijad-da-kupi-rusko-oruzje-Moskva-da-popusti-oko-Sirije.sr.html Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ah, kad sam rekao da sam glasao za Romnija u Srbiji me proglasise za fasistu. Ovaj miroljubivi demokrata bi da zarati sa celim svetom po stopama Bila Klintona A to republikanci ne ratuju ... Bush senior, junior... Sve je to isti tabor, nikakve razlike tu nema... A Sirijci su ga ugasili ako krenu na njih ... Doduse moze tu svasta biti, mislim prvenstveno na americko javno mnjenje, nisu ni oni valjda toliko slepi da ne vide sta rade njihove vlade... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 A to republikanci ne ratuju ... Bush senior, junior... Sve je to isti tabor, nikakve razlike tu nema... A Sirijci su ga ugasili ako krenu na njih ... Doduse moze tu sbasta biti, mislim prvenstveno na americko javno mnjenje, nisu noi oni valjda toliko slepi da ne vide sta rade njihove vlade... Vise manje jesu isti, ali sam za republikance glasao vise iz inata. Republikanci bar kazu da ce da ratuju, a ovi sve nesto trube da ce da prekinu ratove, a stalno nove zapocinju. A i Obama je od Amerike napravio socijalisticku drzavu sa sve vecim brojem dzabalebarosa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Doduse moze tu sbasta biti, mislim prvenstveno na americko javno mnjenje, nisu ni oni valjda toliko slepi da ne vide sta rade njihove vlade... Ово ми је велика мистерија. Никако не могу да разумем одакле им подршка у Америци за овакво дивљање. Како успевају да им продају приче... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ово ми је велика мистерија. Никако не могу да разумем одакле им подршка у Америци за овакво дивљање. Како успевају да им продају приче... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Ja znam ali ne smem da napisem .... reci ce da imam predrasuda i da vredjam citav americki narod ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Vise manje jesu isti, ali sam za republikance glasao vise iz inata Пошто си био или си и сад у САД, ај не било ти заповеђено да пишеш мало кад будеш стигао, да се подигне тема мало : https://www.pouke.org/forum/topic/17601-свакодневни-живот-у-разним-земљама-света-искус/ Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 A kako nama nasi vampiri prodaju price? Mi navodno vazimo za inteligentnije ljude lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Ja znam ali ne smem da napisem .... reci ce da imam predrasuda i da vredjam citav narod ... Па океј, једна од могућности је да је велика већина много великих дебила и да се њима може толико лако манипулисати... Али нереално ми је то, опет има довољно разумних људи који знају шта се дешава. Рецимо, јесте давно било, али рат у Вијетнаму је прекинут због неслагања самих Американаца, онда има људи и који говоре о глупој политици у Авганистану, Ираку итд. Зато ми је и чудно да се могу чути и нормални ставови, а и поред тога, ови успевају да продају своје будалаштине. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ово ми је велика мистерија. Никако не могу да разумем одакле им подршка у Америци за овакво дивљање. Како успевају да им продају приче... Evo ja cu ti reknem. U Americi ima veliki broj patriJota koji odobravaju svaki rat, zatvaranje granica, veruju da njihovom drzavljom upravlja sam Bog, da su bogom dano najpametniji i najbolji... Dakle slicno kao patriJote u Srbiji. Onda imas dosta veci bar mi se cini broj ljudi koji je protiv ratova, ne veruje u razne gluposti, kapira da zatvaranje granica nista dobro ne donosi, shvataju da nece imati leba da jedu zbog zaduzenja koje vlada pravi... ali oni ne mogu nista da promene. Ako pitas kako ne mogu nista da promene dobar ti je primer i Srbije. U drzavi nista ne valja, a da li ti svojim glasanjem mozes nesto da promenis? Ne mozes naravno, mozes samo da biras ko ce da te krade. Nisam bas najbolje objasnio al se nadam da se razumemo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука