Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ја сам против наметања воље једног, мањине, већине или било кога. Увек ће ти неко негде наметати нешто а ти засигурно нећеш бити у могућности да се супроставиш, већ ћеш покорно погнути главу...тако ти је било, тако је сада и тако ће ти бити до смрти - од појединаца, преко породице и посла па до државе, значи на сваком кораку...знаш ти то добро и сада. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Мени увек можеш да докажеш ако нисам у праву. Не би ми било први пут да се исправим, дешавало се то пуно пута. Прво сам био атеиста, па сам био протестант, па православац, па сам био монархиста, па демократа, па конзервативац, па либертаријанац итд. То је живот - учиш и исправљаш се. А није фрка онда. Мислио сам да си и ти укључен због оног Фридмановог видеа с почетка. Ал то је био Филозоф ипак. Прокоментарисао сам тај видео, аргументовано наравно, а нико да ми да одговор на те моје аргументе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ja iskreno otkad sam ovde a doduse nisam dugo,sa tobom sam diskutovao na jedno 10tak tema sigurno,gde sam i ja i mnogi drugi ljudi govorili da nisi u pravu i to opravdavali jasnim,direktnim argumentima,jos nisam od tebe procitao "pogresio sam" Nisi procitao "pogresio sam" jer ti argumenti koje ti nazivas "jasnim" su puni logickih greski. Ti si lichno mnogo puta koristio strawmana, ad hominem, argument from authority, begging the question itd... Evo ti ovde malo procitaj o logickim greskama pa razmisli o tim argumentima. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies Mnogi ljudi ovde na forumu koriste te logicke greske u prezentovanju svojih argumenata. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ja iskreno otkad sam ovde a doduse nisam dugo,sa tobom sam diskutovao na jedno 10tak tema sigurno,gde sam i ja i mnogi drugi ljudi govorili da nisi u pravu i to opravdavali jasnim,direktnim argumentima,jos nisam od tebe procitao "pogresio sam" Да су вам били исправни аргументи ја би их прихватио у то можеш да будеш сигуран. A sa druge strane uvek ces potezati argumente tipa ti koji imaju taj stav su manjina,oni su smesni,oni su budale,njih nema puno...ili pak vecina nikad nije bila za ispravne stvari. Никад у животу нисам потегао такав аргумент. ja nikad nisam napisao da ispravan stav moze biti i kod jednog samo coveka. Нисам ни ја. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Увек ће ти неко негде наметати нешто а ти засигурно нећеш бити у могућности да се супроставиш, већ ћеш покорно погнути главу...тако ти је било, тако је сада и тако ће ти бити до смрти - од појединаца, преко породице и посла па до државе, значи на сваком кораку...знаш ти то добро и сада. Наравно, немам намеру да бесмислено страдам ако не могу ништа да постигнем. Али никада нећу бити конформиста, тј. своје мишљење прилагођавати сили. Истина је истина, без обзира да ли ја могао да нешто променим у свету. Можеш да ми забраниш да радим шта хоћу, али не можеш да ми забраниш да мислим шта хоћу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Lake droge? Svaki narkoman prvo je počeo s marihuanom Prvih pola godine s ovisnicima se radi na uspostavljanju i održavanju apstinencije, redu, radu i disciplini Tijekom prošle godine u Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Koprivničko-križevačke županije liječeno je rekordnih 85 osoba. Njih 20 liječilo se od ovisnosti o opijatima, a 13 o marihuani. Stručnjaci računaju da na jednoga registriranog ovisnika o opijatima, u stvarnosti postoje tri osobe. Sedam došlo prvi put Od 20 osoba koje su se liječile zbog ovisnosti o opijatima (heroinu), sedam ih se u koprivnički Centar javilo prvi put, a 13 ih se nastavilo liječiti iz 2009. godine. Od tih sedam osoba, dvije su zaista po prvi put započele liječenje, dok su ostali već bili u tretmanu u nekim drugim ustanovama. Davorku Gazdek, voditeljicu Centra, brine što se u odnosu na 2009. godinu za 11 smanjio broj ovisnika o lakim drogama, prvenstveno marihuani. – Broj pada jer se policija fokusirala na "veće igrače". Poznato je da se najveći broj konzumenata marihuane u centar upućuje po odluci suda, a kao rezultat rada policije. Broj onih koji se sami javljaju je zanemariv. Ukoliko se taj trend nastavi, neminovno će doći do porasta ovisnika o marihuani, ali i ovisnika o opijatima – izjavila je voditeljica i pojasnila da "ako se osoba ne zaustavi u toj fazi slijedi ovisnost o marihuani te pomicanje granica na eksperimentiranje s teškim drogama te nastajanje ovisnosti o heroinu". Bitna je samokontrola D. Gazdek opisala je tretman liječenja ovisnika. – Prva tri mjeseca radi se na uspostavljanju apstinencije, osobe se uče redu, radu i disciplini. Nakon toga slijedi tromjesečni period rada na održavanju apstinencije. Kod nekih to traje i dulje, sve dok pacijenti ne uspostave samokontrolu. U idućih pola godine s njima radimo na socijalnim vještinama, odnosno njihovom otvaranju prema društvu, traganju za poslom, pomaganju obitelji i tako dalje. Najvažnije je reći da takve osobe nisu u getu, one se sa svojom bolešću nose istovremeno živeći u svojim obiteljima – istaknula je voditeljica i otkrila kako se postaje ovisnik o teškim drogama. – Kada osoba šest-sedam puta proba heroin, promijeni moždanu funkciju na neuronima. Kada nemaju heroin, takve osobe jako boli i svi oni se zapravo bodu da bi spriječili bol. S obzirom na to kako većina nema dovoljno novca, a da bi nabavili heroin, mnogi od njih tada se odlučuje na kriminalne radnje. D. Gazdek se dotaknula i sveprisutne teme legalizacije lakih droga. "Iako svi na kraju umiru", podržava uporabu marihuane u liječničke svrhe jer umanjuje bol, ali zalaže se za stroge kontrole. Kao najvažnije ističe da su svi ovisnici o teškim drogama počeli s marihuanom, premda to ne znači i da će svatko od njih postati teški ovisnik. http://www.vecernji.hr/regije/lake-droge-svaki-narkoman-prvo-je-poceo-marihuanom-clanak-297186 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Наравно, немам намеру да бесмислено страдам ако не могу ништа да постигнем. Али никада нећу бити конформиста, тј. своје мишљење прилагођавати сили. Истина је истина, без обзира да ли ја могао да нешто променим у свету. Можеш да ми забраниш да радим, али не можеш да ми забраниш да мислим. Мисаони неконформизам у сукобу са практичним конформизмом увек губи битку...јасно ми је. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Kao najvažnije ističe da su svi ovisnici o teškim drogama počeli s marihuanom, premda to ne znači i da će svatko od njih postati teški ovisnik. Svakako su se dobro ogradili u ovoj demagogiji. Ono sto su rekli, svaki pajdoman pocne sa marihuanom ali ta marihuana nije razlog njihove pajdomanije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Nisi procitao "pogresio sam" jer ti argumenti koje ti nazivas "jasnim" su puni logickih greski. Ti si lichno mnogo puta koristio strawmana, ad hominem, argument from authority, begging the question itd... Evo ti ovde malo procitaj o logickim greskama pa razmisli o tim argumentima. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies Mnogi ljudi ovde na forumu koriste te logicke greske u prezentovanju svojih argumenata. Najjace je od svega sto ti je svaka druga poruka ad hominem i sl. A najcesce se i to ubedljivo koristis time. Da ne pricam o tvojim argumentima pricao mi od ortaka ortak i od njegove sestre ortak a to si nekoliko puta na nekim temama provlacio kao argumente. Drugo nisi advokat. Stevo sve rekoh u prosloj poruci,naravno niko nema ispravne argumente i stavove,osim jednog coveka na forumu,poznajes ga. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Just say NO! RYLAH and Vasa L. је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Занимљив развој дискусије. Свиђа ми се... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Занимљив развој дискусије. Свиђа ми се... Da li si ti konkretno za legalizaciju marihuane? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Da li si ti konkretno za legalizaciju marihuane? Ја сам против насиља према људима који никога не дирају и гледају своја посла. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Znaci ti si neki hipik i anarhista koji bi dozvolio da svako radi ono sto voli samo da gleda svoja posla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Znaci ti si neki hipik i anarhista koji bi dozvolio da svako radi ono sto voli samo da gleda svoja posla. Не, ја сам хришћанин православац који не жели да иде около са пендреком и другим људима говори шта да раде. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука