Jump to content

Da li ste za legalizaciju droge?

Препоручена порука

Znaci tebi logika kaze da je ispravno ciniti i ono sto vecina ne zeli?

Mislim, ne uvek ali postoje situacije u kojima je ispravno ciniti nesto sto vecina ne bi zelela da se cini?

Jel tako?

Наравно. Већина/мањина нема никаквог утицаја на то шта је исправно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A moze li da se desi da samo jedsan covek zna sta je ispravno i kako treba ciniti bez obzira na to sta misli vecina? I da li bi bilo ispravno ciniti ono sto zeli ta jedna osoba?

Da on na neki nacin nametne svoju logiku svima ostalim?

Па може да се деси и да само један човек зна шта је исправно.

Не знам шта то значи да "наметне" логику? Логика се не намеће. Нешто је логично или није логично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно. Већина/мањина нема никаквог утицаја на то шта је исправно.

A ispravno je ono samo sto ti mislis da je ispravno?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

A ispravno je ono samo sto ti mislis da je ispravno?

Исправно је оно што може аргументима да се одбрани и објасни. Ево ми сада разговарамо и размишљамо да би видели шта је исправно.

Можда ја нисам у праву, али то мораш да ми докажеш и исправићу се.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па може да се деси и да само један човек зна шта је исправно.

Не знам шта то значи да "наметне" логику? Логика се не намеће. Нешто је логично или није логично.

Pa evo u ovom konkretnom slucaju, legalizacija droga da ili ne...

Recimo samo jedsn covek ispravno logicki zakljuci da treba kegalizovati droge a da su svi ostali protiv toga ... da li bi bilo ispravno da se primenjuje logika i misljenje samo tog jednog coveka? i da bude nametnuto svim drugima? 

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa evo u ovom konkretnom slucaju, legalizacija droga da ili ne...

Recimo samo jedsn covek ispravno logicki zakljuci da treba kegalizovati droge a da su svi ostali protiv toga ... da li bi bilo ispravno da se primenjuje logika i misljenje samo tog jednog coveka? i da bude nametnuto svim drugima? 

Ма знам ја шта је твоје питање него чекам да сам дођеш до одговора... :)

Значи питаш ме да ли неко има права да нешто силом наметне другима зато што мисли да је у праву?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Исправно је оно што може аргументима да се одбрани и објасни. Ево ми сада разговарамо и размишљамо да би видели шта је исправно.

Pa ako neko kaze da neka vecina i velika vecina ljudi misli da je ispravna jedna stvar i to ne zato sto su isli eci peci pec nego jer imaju jasne argumente i onda ti dodjes i kazes pa vecina nikad nije bila za ispravne stvari,dakle objasnjava jedno da ti mislis da je samo i uvek tvoj stav jedini moguci ispravan i kao takav da nista drugo ne moze ni da bude ispravno.

Zanima me jedna stvar...dakle vidim imas 15.000 poruka,pisao si na mnogo tema...da li si oko bilo koje stvari imao neki svoj stav,pa kad si video da drugi korisnici pisu i kako argumentovano pobijaju tvoje tvrdnje rekao u pravu ste,ja sam pogresio i sad menjam neispravan u ispravan stav?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ali cekaj, ako podjemo od pretpostavke da smo svi podjednako mentalno zdravi i sposobni da rasudjujemo ... kako se moze desiti da manjina bude u stanju da zdravo , logicki rasudjuje a da vecina nije to u stanju da ucini?

Moze biti da se tu ipak radi o nekoj vrsti inferiornosti ili superiornosti i da nismo svi mi jednaki i jednakih sposobnosti?

Подели на овим сајтовима

Можда ја нисам у праву, али то мораш да ми докажеш и исправићу се.

А која је то количина или квалитет аргумената да би било ко од либерала схватио да ликови попут Фридмана или сличних нису баш у свему и баш увек у праву? Ево, на пример, ја сам прокоментарисао овај видео с почетка, све по ставкама, баш се потрудио, аргументовано, и нико ништа није на то одговорио, прешли само преко тога ко да ништа није ни речено, и наставили без обзира на све аргументе до сад, са све примерима из праксе где се та прича показала потпуном глупошћу.

Дакле, шта је то што би могло да било кога натера да каже да можда у неком сегменту није у праву?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма знам ја шта је твоје питање него чекам да сам дођеш до одговора... :)

Значи питаш ме да ли неко има права да нешто силом наметне другима зато што мисли да је у праву?

Pa jedino silom i moze biti nametnuta volja jednog ili manjine ...

Pitanje bi bilo, da li si za ravnopravnost i vladavinu volje vecine ili za silu i nametanje vecini volje manjine ili pojedinca.

Подели на овим сајтовима

Pa ako neko kaze da neka vecina i velika vecina ljudi misli da je ispravna jedna stvar i to ne zato sto su isli eci peci pec nego jer imaju jasne argumente i onda ti dodjes i kazes pa vecina nikad nije bila za ispravne stvari,dakle objasnjava jedno da ti mislis da je samo i uvek tvoj stav jedini moguci ispravan i kao takav da nista drugo ne moze ni da bude ispravno.

Не мислим да је мој став увек једини могућ и исправан, само покушавам да га одбраним као и сви други. Једина разлика је што ја користим углавном логику и разум док људи већином користе емоције, стереотипе и слично.

Zanima me jedna stvar...dakle vidim imas 15.000 poruka,pisao si na mnogo tema...da li si oko bilo koje stvari imao neki svoj stav,pa kad si video da drugi korisnici pisu i kako argumentovano pobijaju tvoje tvrdnje rekao u pravu ste,ja sam pogresio i sad menjam neispravan u ispravan stav?

Било је пар ситуација где сам написао "ок, погрешио сам", не сећам се у вези чега конкретно...

Али је опет небитна моја личност. Имам ја мане као и сви други, ако ме то питаш. Између осталог сам и тврдоглав.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ali cekaj, ako podjemo od pretpostavke da smo svi podjednako mentalno zdravi i sposobni da rasudjujemo ... kako se moze desiti da manjina bude u stanju da zdravo , logicki rasudjuje a da vecina nije to u stanju da ucini?

Moze biti da se tu ipak radi o nekoj vrsti inferiornosti ili superiornosti i da nismo svi mi jednaki i jednakih sposobnosti?

Откуд знам. Може бити да су неки људи лењи да размишљају, имају разне предрасуде које тешко превазилазе, нису довољно информисани итд. Није никаква "супериорност и инфериорност" у питању.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А која је то количина или квалитет аргумената да би било ко од либерала схватио да ликови попут Фридмана или сличних нису баш у свему и баш увек у праву? Ево, на пример, ја сам прокоментарисао овај видео с почетка, све по ставкама, баш се потрудио, аргументовано, и нико ништа није на то одговорио, прешли само преко тога ко да ништа није ни речено, и наставили без обзира на све аргументе до сад, са све примерима из праксе где се та прича показала потпуном глупошћу.

Дакле, шта је то што би могло да било кога натера да каже да можда у неком сегменту није у праву?

Па ја се са Фридманом не слажем у пуно ствари. Нисам приметио тај видео, вероватно сам био одсутан...

Мени увек можеш да докажеш ако нисам у праву. Не би ми било први пут да се исправим, дешавало се то пуно пута. Прво сам био атеиста, па сам био протестант, па православац, па сам био монархиста, па демократа, па конзервативац, па либертаријанац итд. То је живот - учиш и исправљаш се.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa jedino silom i moze biti nametnuta volja jednog ili manjine ...

Pitanje bi bilo, da li si za ravnopravnost i vladavinu volje vecine ili za silu i nametanje vecini volje manjine ili pojedinca.

Ја сам против наметања воље једног, мањине, већине или било кога.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не мислим да је мој став увек једини могућ и исправан, само покушавам да га одбраним као и сви други. Једина разлика је што ја користим углавном логику и разум док људи већином користе емоције, стереотипе и слично.

Било је пар ситуација где сам написао "ок, погрешио сам", не сећам се у вези чега конкретно...

Али је опет небитна моја личност. Имам ја мане као и сви други, ако ме то питаш. Између осталог сам и тврдоглав.

Ja iskreno otkad sam ovde a doduse nisam dugo,sa tobom sam diskutovao na jedno 10tak tema sigurno,gde sam i ja i mnogi drugi ljudi govorili da nisi u pravu i to opravdavali jasnim,direktnim argumentima,jos nisam od tebe procitao "pogresio sam" 

A pritom nisi klinac,prznica ili nesto slicno.

Tako da sa druge strane prihvati da neko i da ti donese u Ameriku na noge sve zive argumente,ako ti vecina kaze isto,ako ti ostanes usamljen u pogresnom stavu,ti ces i dalje tvrditi da je samo i samo i samo to ispravno.

A sa druge strane uvek ces potezati argumente tipa ti koji imaju taj stav su manjina,oni su smesni,oni su budale,njih nema puno...ili pak vecina nikad nije bila za ispravne stvari.

Moras poraditi na gordosti... Da ne bude zabune slicni smo po tom pitanju i tvrdoglavosti,ali ja nikad nisam napisao da ispravan stav moze biti i kod jednog samo coveka.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...