Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Нема никакве дилеме шта је добро, а шта зло. Неки су само имају проблем да разумеју да је насиље зло. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 1. Не могу јер то нисам ни рекао. Написао сам да је смисао власти борба против зла. А продаја дроге је зло јер уништава човека. 2. Зато што се дрога уколико се не користи у медицинске сврхе чиста злоупотреба и то не обична већ је далеко, далеко разарајућа од нпр. чоколадне бананице или Гранд кафе. 3. Зато што не може. Дрога је екстреман пример није као чај или чаша вина после вечере. Осим тога наркоманија повлачи са собом и уништавање других људи (који нису наркомани) и њихове имовине. 1. Много тога има што човек сам себи чини, а уништава му живот. Да ли све то држава треба да забрани? 2. Кардиоваскуларне болести (последице неправилне исхране, тих кафа, слаткиша и сл) су убица број један, а не дроге, колико год то теби безазлено изгледало. 3. Алкохол такође повлачи са собом све што си рекао, да ли га треба да забранити? Иначе, сад је тек тема отишла у правцу који је најзанимљивији. Питање слободе и улоге државе у тој слободи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Већ сам написао због чега је дрога изузетак и због чега се разликује од алкохола, неправилне исхране итд. Arsenija and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Већ сам написао због чега је дрога изузетак и због чега се разликује од алкохола, неправилне исхране итд. Samo zato sto je u srpskoj kulturi rakija OK, a marihuana nije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 1) Smisao vlasti je - naravno - nista drugo, nego da se bori protiv zla, i da od njega stiti ljude koji su tu vlast izabrali. 2) Svaka droga je apsolutno zlo, i treba da bude potpuno zabranjena svim zakonima, a koji god je prodaju krajnje ostro zakonski gonjeni. 3) Zivimo zaista u vremenu najgoreg nihilizma i opste relativizacije svega, tako da nije ni cudo da ima i hriscana koji ladno zagovaraju legalizaciju droge, iako dobro znaju koliko je koriscenje iste veliki greh. A kad vidim kako ovde ljudi pisu sve i svasta, prosto mi dodje da ispsujem krvnicki sve redom, pa da sam sebi dam opomenu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Samo zato sto je u srpskoj kulturi rakija OK, a marihuana nije У већини кулутра данашња (зло)употреба марихуане није ок. Њена употреба постоји у медицинске сврхе, евенутално у ритуалне. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 @Obi nemas ni ti pojma o cemu se ovde prica Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 1. Много тога има што човек сам себи чини, а уништава му живот. Да ли све то држава треба да забрани? 2. Кардиоваскуларне болести (последице неправилне исхране, тих кафа, слаткиша и сл) су убица број један, а не дроге, колико год то теби безазлено изгледало. 3. Алкохол такође повлачи са собом све што си рекао, да ли га треба да забранити? Иначе, сад је тек тема отишла у правцу који је најзанимљивији. Питање слободе и улоге државе у тој слободи. Veoma karakteristicno razvodnjavanje price, tako karakteristicno za ovo vreme beskicmenjaka. Bez uvrede, ali tako je. Suvi racionalizam nas razara kao epidemija... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Нема никакве дилеме шта је добро, а шта зло. Неки су само имају проблем да разумеју да је насиље зло. Неки имају различите ставове и не прихватају либералне догме о томе шта је насиље а шта није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Многи имају неке своје "изузетке" и хтели би да нешто забрањују... Где би дошли ако би држава санкционисала "грех"!? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 @Obi nemas ni ti pojma o cemu se ovde prica Ma ne, sve cekam da mi ti kazes... Тања1 and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Многи имају неке своје "изузетке" и хтели би да нешто забрањују... Где би дошли ако би држава санкционисала "грех"!? То је само могуће у одређеној и врло ограниченој мери, не на апсолутан начин. obi-wan and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Неки имају различите ставове и не прихватају либералне догме о томе шта је насиље а шта није. Нема ту никакве "догме", то је само још један твој покушај да се извадиш на буку... Зна се добро шта је насиље. Ако ја на својој њиви засадим биљку која иначе нормално расте у природи, никога не дирам и не угрожавам, дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. Ако запалим цигару сличну оној коју пали милион људи око нас, само мање штетну, опет дође полиција и одведе ме у затвор. То је насиље. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ma ne, sve cekam da mi ti kazes... Reci cu ti, al na novoj temi, jer ste ovu upropastili. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Veoma karakteristicno razvodnjavanje price, tako karakteristicno za ovo vreme beskicmenjaka. Bez uvrede, ali tako je. Suvi racionalizam nas razara kao epidemija... Да ли човек има слободу да уништи сопствени живот како год жели? Да ли је хришћански на силу га спречити да то уради? А за ово бескичмењак, не вређам се. Иако није увек пријатно, лепо је знати шта ко мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука