Solomon Kane Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 pa znas kako... meni licno to ne bi smanjilo konzumiranje ali ja nisam klinac. Moguce je da ce travi da oduzme onaj cool faktor koji je klincima mnogo bitan... sta znam. Vise nece biti cool da se pusi ganja jer sad moze svako da je pusi.. Таман да пређу на нешто друго. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 pa znas kako... meni licno to ne bi smanjilo konzumiranje ali ja nisam klinac. Moguce je da ce travi da oduzme onaj cool faktor koji je klincima mnogo bitan... sta znam. Vise nece biti cool da se pusi ganja jer sad moze svako da je pusi..znam Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Таман да пређу на нешто друго. Mozda neki i na sport. Slucaj cigarete! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Marihuanu bi legalizovao i mislim da tu nije potrebno objsanjenja. Ko se zalaze za zabranu marihuane, a ne i alkohola je tezak licemer. Praksa da se teze droge izdaju uz recepte mi zvuci razumno, ne znam da je neko detaljnije obavesten o efektima takvog sistema. Oglo and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Vise nece biti cool da se pusi ganja jer sad moze svako da je pusi.. Duvan svako moze da pusi pa opet klinci misle da je cool i propuse. Ne vidim zasto bi za marihuanu bilo ista drugacije. Mozda cak i gore,jer bi onda tezili tom nekom uduvanom stanju gde ce da se kikucu stalno i to smatraju cool i badass. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Marihuanu bi legalizovao i mislim da tu nije potrebno objsanjenja. Ko se zalaze za zabranu marihuane, a ne i alkohola je tezak licemer. Ja se zalazem za zabranu marihuane a ne alkohola,jer alkohol zapravo i nije strasan toliko. Zasto sam ja onda licemer? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Duvan svako moze da pusi pa opet klinci misle da je cool i propuse. Ne vidim zasto bi za marihuanu bilo ista drugacije. Mozda cak i gore,jer bi onda tezili tom nekom uduvanom stanju gde ce da se kikucu stalno i to smatraju cool i badass. pusenje cigareta je cool zato sto to rade odrasli. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Ja se zalazem za zabranu marihuane a ne alkohola,jer alkohol zapravo i nije strasan toliko. Zasto sam ja onda licemer? kako bre nije strasan? alkohol razara ljude... individualno a i citave porodice. Ljudi gube zivote radeci stvari pod uticajem alkohola. Alkohol je jedan od najvecih uzrocnika smrti u svetu (tu je negde na vrhu liste) Marihuana nije ubila jos ni jednog coveka. Malopre sam pisao da ne postoji zabelezen smrtni slucaj uzrokovan marihuanom. DYNABLASTER and Млађони је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Mozda neki i na sport. Slucaj cigarete! Такви обавезно прелазе на спорт...на пример, на пикадо са шприцевима, на трчање сто метара са иглом у препонама и на хероински "скок у вис". Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 ovo mi sve više liči na Kafkin proces, gdje je K. narkoman koji se overdozira, krade, ubija a u stvari je potencijalni korisnik marihuane. I još me zanima, kako bi to, ovo naše nakaradno društvo sa istorijom kakva jeste, bilo još nakaradnije sa legalizacijom kanabisa. Što Dragi reče, vrtjeli bi guzama? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Такви обавезно прелазе на спорт...на пример, на пикадо са шприцевима, на трчање сто метара са иглом у препонама и на хероински "скок у вис".Naravno kad su zasticeni od kriminalaca. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Recimo da se legalizuje marihuana...Mozemo li ocekivati da se nece recimo prodavati maloletnicima? Barem u toj meri kao sto je to alkohol.? Mozda povecati granicu na 21 god sto se toga tice. Pitam se samo bas me briga ako neko koristi marihuanu a da nije maloletan. Sigurno ce tada da se prodaje manje maloletnicima nego sto se sada prodaje... Razmisli ko ce pre da proda drogu maloletniku, danasnji diler ili prodavnica? p.s. nemojte da se zanosite da je marihuanu tesko kupiute jel je ilegalna, stavite me u bilo koji grad i dajte mi sat vremena naci cu vam kombinaciju. Mnogi klinci od 15 godina to mogu da urade i zavrse bez problema. Изричито сам против легализације дрога. И сматрам да не постоје лаке дроге. Znaci narkoman si, jer pretpostavljam da pijes kafu. Kafa je narkotik stimulans, isto kao i spid, kokain, nikotin, alkohol.. Ne znam da li si ikad konzumirala neku drogu osim alkohola, kafe i cigareta ali ako jesi znash da osecaj koji ti pruzi jedan dzoint uopste nije toliko jak kao stimulus koji ti pruzi kafa. Ух, па то је веома проблематично... Има мали милион људи који дувају и никада се нису навукли на хероин. А чак и да је тачно не знам да ли је решење послати га у затвор међу криминалце. Bio sam ironichan. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 E pravoslavni forum, nisam ovo očekivao o dnjega očekivao sam da sve budu neka dobra dečica itd, ovde izgleda sve narkoman do narkomana.... Vasa L. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ja vas ozbiljno pitam : Da li bi se po vama smanjilo konzumiranje marihuane medju maloletnicima ako se ona legalizuje i ne prodaje nikome do punoletstva? Smanjilo bi se konzumiranje stetne marihuane, to je ona sto je prskana raznim lekovima(otrovima), skankovi gajeni vestacki(neprirodno) prezasiceni raznim hemikalijama, albanske marihuane(to je posebna vrsta ludila, kupujes otrov od albanca da bi on sa tim parama kupio metkove, znaci duplo ubijanje, pravi terorizam, stop terrorism buy domestic)... a dal bi se smanjila konzumacija prirodne marihuane, e to vec ne znam, cak i da se ne smanji, opet je bolje da se legalizuje zbog prethodno navedenog, jer ko oce da se naduva taj ce naci gde da nabavi, znaci kad je vec tako onda zasto da se ljudi truju, i mafijasi da caruju i da se kokaju, potezom legalizacije bi se resilo vise problema... Alkohol je nesumnjivo stetniji i opasniji od kanabisa, kad preteras sa alkoholom posledice su gore nego kad preteras sa kanabisom, stupanj zavisnosti takodje nije uporediv. Cigarete su takodje opasnije od kanabisa(ali ne i prirodni duvan), i zavisnost od cigareta je takodje neuporedivo jaca nego od kanabisa. Cigarete moras imati, ako nemas otices u pola noci da ih negde kupis, dok sa kanabisom to nije slucaj, ako imas dobro je, ako nemas nije frka, jer je efekat potpuno drugaciji, cigarete stvore psihofizicku zavisnost zbog brdo hemikalija i otrova u njima(prirodni duvan ne). Alkohol, ako si navucen na njega, takodje moras imati, prevrnuces podrum da nadjes bilo kakav alkohol i isto tako otici u pola noci da kupis, i svaki dan si pod gasom i vremenom ne mozes da funkcionises bez njega, po meni to je samo psihicka zavisnost jer su telesni efekti nebitni u toj prici. Kafa, ko je pije svaki dan, taj je isto navucen i ne moze da funkcionise bez nje, znaci mora je popiti, dok marihuanu ako i imas, ne moras je konzumirati ujutro. Listovi koke su zdravi, dok je hemija nezdrava, ali isto kad se pretera, a to svejedno nije tema, niko ovde nema jahtu i hiljade evara da bi o tome uopste i pricali Gljive su takodje van konkurencije jer sa time se nije igrati, sa gljivama se nikad ne zna, moze da se desi da je karta u jednom smeru i povratka nema. Postoji jos dosta biljaka sa psihoaktivnim dejstvom, al nema ih na ovom podneblju i nisu ni bitne, iako ima mocnih koje omoguce da covek "progleda". Stetna dejstva kanabisa mogu biti po psihu coveka, onaj ko ima predispozicije da se mentalno poremeti, kanabis moze da doprinese da se to brze ispolji, iako takvi slucajevi su retki, dalje stetnost kanabisa je u tome da se covek prepusti fantazijama i da nista ne stigne da uradi, jer nema volju da ista radi i samo odlaze, iako to sad zavisi i od vrste kanabisa, postoje razne sorte i efekti, vrste kanabisa su indica i sativa koje imaju sasvim suprotne efekte, ne znam sad dal sam pobrkao, al nije ni bitno, indica zakuca i nema mrdanja, sedis na fotelji gledas film i ne pada ti na pamet da se pomeris, dok sativa izaziva smeh, kreativnost, hiperaktivnost itd. Ukrstanjem te dve sorte se dobija mesani efekat i mozda i najbolji, nisam strucan al otprilike je tako nesto. Zabluda koja je rasirena medju ljudima je ta da se kanabis konzumira da bi se pobeglo od stvarnosti, to ne da nije tacno nego bas naprotiv, konzumira se zato da bi se krunisala stvarnost, menja se stanje svesti, otvaraju se neke prasnjave fioke u umu za koje covek nije ni znao da postoje, percepcija se menja, telepatija je izrazenija, muzika odjednom postaje novi dozivljaj, filmovi su u 3D, otkrivaju se dublja znacenja, kreativnost i ideje naviru ko bujica, razumevanje se podize na visi nivo, boje su intenzivnije itd. Kanabis je takodje mac sa dve ostrice, jer deluje tako sto samo pojaca trenutno stanje coveka, to je booster, ako si veseo bices jos veseliji, ako si depresivan bices jos depresivniji, ako imas neke neuroze ili psihoze bice jos jace ispoljene, iako ne mora uvek tako da bude, desavaju se i promene nabolje, iako, kazem, sustina je da je to pojacivac mentalnog stanja u kojem se covek vec nalazi. Efekat kanabisa je u nekim stvarima dijametralno suprotan alkoholu, alkohol ume od smirenog coveka da napravi monstruma(sto trezan misli, pijan govori), tj izvlaci ono najgore iz njega, iako desava se i suprotno ali to je retkost, dok kanabis od manijaka moze da napravi umiljatu ovcicu. Ljudi koji su na kanabisu su miroljubivi i ne pada im na pamet da budu agresivni, izuzetaka uvek ima, ali ipak uopsteno gledano alkohol i marihuana tu stoje u suprotnosti. Ako se preteruje, kao i u bilo cemu kad se preteruje, onda kanabis moze postati stetan i po psihu i po telo. Ako se konzumira umereno onda je zdrav, isto kao i sve ostalo kad se konzumira umereno je zdravo, osim hemijskih supstanci, o tome i necu da govorim jel je to valjda svima jasno. Sad da se vratimo na pricu o legalizaciji, mak raste slobodno u polju ili na njivi, pa ce retko kome pasti na pamet da kuva caj, tatula isto tako, gljive isto tako, da heroin raste da cyberdrvetu isto ga nece uzbrati onaj koji to nece, a onaj koji to oce on ce da ga proba svejedno dal se placa ili raste u prirodi, kao i za sve ostale supstance, to je sad ekstremizovan primer, ali otprilike je to tako, a da se legalizuje heroin to ne verujem da iko slovestan moze da pomisli, tako da to i nije tema. Isto tako van price su i LSD, extasy, speed, lorami, akinetoni, kapi za nos i ostali otrovi koji prze telo i mozak. Zakljucak bi bio da je prirodno gajen kanabis droga isto kolko i kafa, cigarete ili alkohol. Kako roditelj da prepozna efekte kanabisa: Oci su prokrvljene i crvene, iako se to moze velikim delom ublaziti kapima za oci, izbegavanje kontakta ocima da ne bi primetili, izbegavanje razgovora jer je konzument tada u "nenormalnom" stanju i lako se moze provaliti po hyperaktivnosti, kezu od uveta do uveta, tripovanju i trucanju "besmislenih" i "nerazumljivih" stvari... ta tri pojma sam stavio pod navodnike jer ne postoji garant da je ovo stanje, u kojem smo mi sad, normalno. Ono sto je najbitnije znati u vezi sa efektom kanabisa je to da je samo priblizna zamena za istinu, surogat, kvazistvarnost, trenutna zamena za "prosvetljenje", znaci jako je blizu, ali nije to to. Efekti mogu biti: volim sve, svakog coveka, radost, sreca, nadrealna iskustva i senzacije, dublje poimanje sustine, budjenje duhovnosti, ali to je samo "sneak peek" onoga sto ustvari jeste, sto se tesko i retko dostize samo po sebi. Moje misljenje je da je to biljka iz Bozije baste koja nam je data na koriscenje i ima svoju svrhu, kao i bilo koja druga biljka koju je stvorio Premudri Inzenjer Sveta. "Све ми је дозвољено, али ми није све на корист; све ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме" (1. Кор. 6,12) Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука