obi-wan Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 А замисли да мора да врати дуг, или ће га убити ако не врати, а ти му ниси дао? А могао си.... твоје расуђивање није баш разборито у том случају. "Dobar dan, dajte mi 3 hleba". "Dobro, a gde su vam flase za kauciju?" Филозоф је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Није тема да ли би му ја купио дрогу, већ да ли би му позајмио новац, ај поново. A je l bi bratu/sestri/detetu pozajmio pare ako znas da ce drogu da kupi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Није тема да ли би му ја купио дрогу, већ да ли би му позајмио новац, A on bi sa tim novcem otišao i kupio par knjiga ili neki CD? Znam šta ćeš da odgovoriš, "njegova stvar". To je tačno, ali pošto su šanse nula da on kupi bilo šta drugo osim droge, i time nastavi svoj sunovrat i nastavi da bude potencijalna opasnost po druge, onda se to ne može nikako podvesti pod milostinju. Снежана and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 A on bi sa tim novcem otišao i kupio par knjiga ili neki CD? Znam šta ćeš da odgovoriš, "njegova stvar". To je tačno, ali pošto su šanse nula da on kupi bilo šta drugo osim droge, i time nastavi svoj sunovrat i nastavi da bude potencijalna opasnost po druge, onda se to ne može nikako podvesti pod milostinju. Stvari treba nazivati pravim imenom...Davanje para narkomanu nije pozajmica, a nije ni milostinja, nego kupovina droge. kirios1, obi-wan and Ayla је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Glavni problem je što su ludnice kanda širom otključane ostale... :0203_cool: Grizzly Adams and Миша Матић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 http://zemljazivih.info/pisma-iz-zajednice-zemlja-zivih/17-rodjeni-moji.html '' ... Браћо и сестре ово Вам пише обичан грешник који је мрзео свако јутро које свиће, и сваког око себе претварао у новац и гледао кроз корист....'' Миша Матић је реаговао/ла на ово 1 Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Има Хришћана који се више залажу за права животиња,него за права човека.Пре ће помоћи кенгурима,него брату наркоману! Браво! Баба је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Pozajmio ne pozajmio isto je, on ce te pare vec nekako nabaviti... proda bojler recimo i tako... Наркомани су најбољи менаџери...они дневно, небитно како, зараде минимум 20 евра да се упуцају... Ја им не дајем, јер ако нисам дао нисам му ни на који начин помогао у његовом злу, а ако убије бабу за 20 евра, шта ћу ја, није до мене... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Bogu hvala sto imamo +Porfirija http://zemljazivih.info/ Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Prilazi meni lokalni narkos iz kraja - "bracala imas dva'es keke na zajam fali mi za pljugee" imam.. dam mu... Sutra dan prilazi i vraca mi 20 dinara... Наркомани су најбољи менаџери...они дневно, небитно како, зараде минимум 20 евра да се упуцају... Istina, oni naprave vise od zidareve dnevnice za 4 sata neke sheme. I tako svaki dan... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 ako znaš da je za drogu, to je onda isto kao da si mu dao samu drogu Nikolajj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Сваки пут кад му позамиш новац, он ће и даље тражити, он ти никад неће вратити и да има, ја се слажем са -Ignjatije- даш му за довољно да купи бар 2 или 1 хлеб...Чиниш грешку ти му не помажеш, већ му омугучаваш скраћивање живота. пази све што видео да имаш вредно то ће узети, макар било у двориште, пази да се и сама не увалиш у то... не дроге већ уциниванје твоје породице, стално ће људи у црном куцати на врата да га траже “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Koliko vas realno zna nekog narkomana?? Da mu je blizak?Iskreno verujem da smo mi svi spremni da pomognemo ,ali smo se ulenjili.Mrsko nam je ustati.Da se razumemo tu racunam i sebe.Volimo mi da pamognemo ali ako to ne podrazumeva i neki nas veliki trud.Ne mislim da cemo se mi spasti davanjem narkomanima, niti da ce se oni spasti ako im mi ne damo.Njima je neophodna promena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 -Ignjatije- даш му за довољно да купи бар 2 или 1 хлеб... Дао је Игњатије и толико. Али наркос(вутраш и таблетоман у то време) себи купио пиво за те паре. Боље да му купимо хлеб, храну... паре су увек ризик јер ретко ко од њих купује хлеб и с'леб, већина храну има кући. Њима треба нешто да их "дигне", макар то било и пиво уз неки бенседин. Навео сам пример са страственим пушачима. Они сами кажу да прво купе цигаре а за 'леба ако има. Реакцију наркомана није тешко предвидети. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Наркоману неби дао новас . Помогао би му у смислу моралне подршке и наговарао би га да се лечи. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука