Биљана Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Молим за ваше мишљење..........да ли треба позајмити новац наркоману!? Да ли ћемо ми, уколико позајмимо новац, начинити још већу штету тој особи тиме што знамо да ће за тај новац купити нове количине дроге или ми уствари желимо само бити добри и не питајући уопште за шта ће искористити тај новац, исто као када позајмљујемо некоме ко није наркоман!!? Ето ако мислите да не треба, молим вас и објашњење зашто не, али и ако мислите да треба, такође објасните и зашто треба! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 ne treba pozajmiti,učinićeš štetu... šta ako se overi sa heronimom,koji je kupio baš tvojim parama? Олимп, Grizzly Adams, obi-wan and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Ако је гладан дај му храну. Паре не долазе у обзир. Велики зависници од дувана пре купе цигарете него хлеб. Јасно је шта ће тек наркоман да уради са парама. Suzana Sebez, kirios1, Лидија Миленковић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2013 ne treba pozajmiti,učinićeš štetu... šta ako se overi sa heronimom,koji je kupio baš tvojim parama? А шта ако се ради о твом добром пријатељу који је ето упао у то зло наркоманског свијета? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Ја бих рекао да зависи од ситуације до ситуације и од наркомана до наркомана. Може и да овери што каже Деки од наших пара, али може и да направи неку глупост ако му не дамо, типа убије неку бабу за 20 евра. Није да се није дешавало. Ко би знао шта је исправно... Начелно, ипак не би требало давати паре које ће сигурно отићи на дрогу. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Pricam iz licnog iskustva...Naravno nijedan narkoman ti nece reci pozajmi mi za drogu. Ja nekako ne volim da im dajem,upravo zato sto postoji mogucnost da cu time doprineti njegovom skoncanju. Medjutim,ako dajem dam jednostavno manje od onoga sto trazi,ne znam kao lakse mi tako,znam da postoji mogucnost da mozda nece skupiti ostatak,pa da ce sa onim sto ima opredeliti se za nesto drugo,naivan sam da I ne treba zaboraviti da ako im jednom pozajmis,racunaj na to da ce u tebi videti pokretnu metu za pozajmljivanje para i da ce se navaditi i to ciniti stalno kroz neke periode. kirios1, Биљана, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Vrlo tesko pitanje. AKo mu pozajmis od tih para ce kupiti drogu i jos ti nece silaziti sa ledja ubuduce, a ako mu nedas moze biti i agresivan prema tebi i sto kaze Srdjan moz' da ubije babu za 20 evra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 А шта ако се ради о твом добром пријатељу који је ето упао у то зло наркоманског свијета? Odrekneš ga se ko' "pravi prijatelj", da se i ti ne počneš štepati... Berkut је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Pricam iz licnog iskustva...Naravno nijedan narkoman ti nece reci pozajmi mi za drogu. Ja nekako ne volim da im dajem,upravo zato sto postoji mogucnost da cu time doprineti njegovom skoncanju. Medjutim,ako dajem dam jednostavno manje od onoga sto trazi,ne znam kao lakse mi tako,znam da postoji mogucnost da mozda nece skupiti ostatak,pa da ce sa onim sto ima opredeliti se za nesto drugo,naivan sam da I ne treba zaboraviti da ako im jednom pozajmis,racunaj na to da ce u tebi videti pokretnu metu za pozajmljivanje para i da ce se navaditi i to ciniti stalno kroz neke periode. Па и ја сам неког сличног мишљења! Поготову ако се ради о особи коју познајеш и која ти је драга без обзира на то што је наркоман! МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Pozajmio ne pozajmio isto je, on ce te pare vec nekako nabaviti... proda bojler recimo i tako... kirios1, С.И. and Баба је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Rekao bih mu: Daću novac u crkvu i manastir, i deci u sirotištu, pa da se svi zajedno pomolimo da ti Bog da snage da istraješ u borbi, a ti ustani i kreni odmah po stručnu pomoć u bolnicu, jer jedino tako ima nade za tebe. Драшко, kirios1, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Па и ја сам неког сличног мишљења! Поготову ако се ради о особи коју познајеш и која ти је драга без обзира на то што је наркоман! Kažeš mu (to je isto inače odgovor ako te neko ponudi sa nekom čak i tzv. lakšom drogom): izaberi, ili ja ili droga. Ako izabere drogu, onda ti i nije bio neki prijatelj. Tebi ostaje da se moliš Bogu za njega, pa će Bog sve to da uredi sa njim, kad-tad, da bude onako kako treba. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Rekao bih mu: Daću novac u crkvu i manastir, i deci u sirotištu, pa da se svi zajedno pomolimo da ti Bog da snage da istraješ u borbi, a ti ustani i kreni odmah po stručnu pomoć u bolnicu, jer jedino tako ima nade za tebe. Да и то је једна од опција које долазе у обзир, али наркомани не виде да је њима спас у томе да се лијече! Они не виде ништа лоше у том дрогирању и докле год је тако, они неће потражити стручну помоћ! Значи тај мој савјет не би баш "пио воде"! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 ako narkoman krade to nije do tebe,pare mu ne daj... obi-wan, Лидија Миленковић, Драшко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 http://crkvenjak.blog.rs/blog/crkvenjak/generalna/2011/03/17/bila-jednom-dva-brata... С.И. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука