Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Imam.

Nisu privatnici ulagali pare...Hajde, odgovori ...

Vazi, kada mi javno priznash da sam u pravu za ona pitanja na koja sam ti do sada odgovorio, ili mi kazes sta konkretno nije tacno kod njih. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Vazi, kada mi javno priznash da sam u pravu za ona pitanja na koja sam ti do sada odgovorio, ili mi kazes sta konkretno nije tacno kod njih. :)

Pa nisi odgovorio Milosavljevicu ...

Kako nemacka privreda nije propala a toliki novac su platili drzavi kroz porez a koja je sve to spiskala na puteve koji nikakvu zaradu ne donose vec samo stvaraju troskove jer koliko znas oni odrzavaju puteve i tamo nema rupa?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Buraz, imas pogresne informacije totalno. Problem koji si ti opisao gore ne postoji. Ne znam kojim se zanatom ti bavis, ali popricaj malo vise sa poljoprivrednicima. Jednostavno nas poljopriredna proizvodnja skupo kosta, nasa hrana je skupa za proizvodnju.

Милосављевићу, ти си или врло добар или врло наиван човек када нигде не видиш зло. Стране силе нам се мешају да извинеш када ћемо да прднемо, али нам се никако не мешају у економију јер Боже мој то њих не интересује?! Производња хране скупа у војводини, где ја рецимо живим, јеси ли ти при себи? То што ти називаш храном, т.ј. јефтино вештачки призведено ђубре без укуса и мириса, малте не лабараторијски, ја не сматрам за храну. За обрадиву земљу се цео свет отима, зато и стварају системе да би уништили мале пољопрвреднике и откупили њихову земљу као што је сада случај у војводини. Само онај ко држи храну може и да влада, све остало је небитно.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ne mozes da mi objasnis, mozes samo da slusas sta ti pricamo i da pokusas da razumes.

Porez sad treba da se smanjuje dok ne budemo u stanju da ga smanjimo na minimum, tek posle toga kad ojacas ekonomiju mozes da ga podizes.

Dyna, ne moze ekonomija da ojaca bez poreza i kredita. Ti moras da budes prinudjen kao vlasnik firme da radis iz petnih zila, slicno kao sto je radnik kod privatnika prinudjen da radi, nema kafenisanja i slicno ... Isto tako privrednik mora biti prinudjen da radi punim kapacitetom a na to ga teraju obaveze, odnosno krediti odnosno porez. Zato je kredit kao i porez dobar za privrednu aktivnost jer te tera da radis.

Znas kako ovaj covek kod koga radim radi? Kao crnac. Nikada nije bio na odmoru duze id 7 dana a za to vreme telefonira jedno 100 puta a kada sam mu rekao pre neku godinu, bravo sefe , koliku si firmu sagradio odgovorio mi je " nije moja vec bancina" ...

E vidis, to su krediti i porez ... a rezultat je plata radnika... i sve ostalo ...

Подели на овим сајтовима

Dyna, ne moze ekonomija da ojaca bez poreza i kredita. Ti moras da budes prinudjen kao vlasnik firme da radis iz petnih zila, slicno kao sto je radnik kod privatnika prinudjen da radi, nema kafenisanja i slicno ... Isto tako privrednik mora biti prinudjen da radi punim kapacitetom a na to ga teraju obaveze, odnosno krediti odnosno porez. Zato je kredit kao i porez dobar za privrednu aktivnost jer te tera da radis.

Са порезом се донекле слажем, али се са кредитима (бар оваквим као у Србији) не слажем. У Србији су кредити равни зеленаштву и профит од кредита завршава ван земље. Већи порез, државни кредити и из тога да се повећају субвенције за неке стратешке гране, са тиме се слажем.

Подели на овим сајтовима

Pa nisi odgovorio Milosavljevicu ...

Nisam, odgovorio sam ti na par proslih, i nijednom nisi rekao: Nisi u pravu zato i zato ili tacno je u pravu si.

Ako si hteo da ti samo odgovaraju na pitanja, trebao si otici za policajca. Ide ti uz intelekt. :)

Са порезом се донекле слажем, али се са кредитима (бар оваквим као у Србији) не слажем. У Србији су кредити равни зеленаштву и профит од кредита завршава ван земље. Већи порез, државни кредити и из тога да се повећају субвенције за неке стратешке гране, са тиме се слажем.

I za to ti je drzava kriva i njena politika kriva. To jes konkretno - subencionisanje kredita, i davanje kredita partijskim pulenima. O svemu je tome Radulovic pricao, steta sto ga je malo ko slusao. 

Moram brate da ti skrenem paznju na jednu stvar.. previse krivis srance, velika je krivica u nasem izboru politicari. Velika je samoodgovornost.

Подели на овим сајтовима

U srbiji i jeste zelenastvo jer recimo u italiji banka moze krivicno da odgovara ako ti naplati kamatu iznad odredjene stope. To se ovde racuna u zelenastvo.

A ktedit, normalan, ekonomski, sa ekonomskom kamatom je uvek dobrodosao ...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Проблем је што се на државном нивоу у економији све гледа кроз статистику, само што тај просек вади мањина, остали су испод просека.

I moras gledati kroz statistiku jer ne trebas da zadovoljs jednog coveka vec sto veci broj od 7 miliona ljudi. 

Подели на овим сајтовима

I moras gledati kroz statistiku jer ne trebas da zadovoljs jednog coveka vec sto veci broj od 7 miliona ljudi. 

Замена теза. У просеку сви добро живимо зато што појединци који чине око 10% становништва зарађују више него осталих 90%.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

U srbiji i jeste zelenastvo jer recimo u italiji banka moze krivicno da odgovara ako ti naplati kamatu iznad odredjene stope. To se ovde racuna u zelenastvo.

A ktedit, normalan, ekonomski, sa ekonomskom kamatom je uvek dobrodosao ...

Када је овако устројен свет онда се не може без кредита. Али суштински, банкари су у целом систему само непродуктивни паразизи, који новцем утичу на креирање закона по својој мери. Најздравије би било да мање произвођаче финансијски подржавају трговци који директно од њих зависе и све то да је устројено по величини предузетништва, и наравно уз системску контролу. Овако се енергија т.ј. новац расипа на камате које и када су економски оправдане ипак су само паразитирање. Није џаба Господ у Старом Звету, Јеврејима забранио (барем међусобно) давање новца под камату. То полако али сигурно разједа друштво.

Подели на овим сајтовима

Замена теза. У просеку сви добро живимо зато што појединци који чине око 10% становништва зарађују више него осталих 90%.

E ovo se regulise progresivnim oporezivanjem ...

Подели на овим сајтовима

Када је овако устројен свет онда се не може без кредита. Али суштински, банкари су у целом систему само непродуктивни паразизи, који новцем утичу на креирање закона по својој мери. Најздравије би било да мање произвођаче финансијски подржавају трговци који директно од њих зависе и све то да је устројено по величини предузетништва, и наравно уз системску контролу. Овако се енергија т.ј. новац расипа на камате које и када су економски оправдане ипак су само паразитирање. Није џаба Господ у Старом Звету, Јеврејима забранио (барем међусобно) давање новца под камату. То полако али сигурно разједа друштво.

Kamata, odnosno inflacija je takodje dobra. Odnosno papirni noivac. 

Jer te isto i inflacija, odnosno gubitak vrednosti novca tera da ga investiras. Ako ga drzis u slamarici gubis. Zato je dobra inflacija a kamata je posledica inflacije. I zato zlato nije dobro kao novac jer ne gubi vrednost i ti mozrs da napunis sanduyk sa zlatom i da odmaras. Sa papirnim novcem nema odmaranja, samo rad inace ode mast u propast ...

Sve ono sto tera na privrednu aktivnost je dobro za ekonomiju.Porezi, krediti, papirni novac ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...