cloudking Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Dati pare na kamatu. Das 500 eura dobijes 50e mesecno i tako. Naravno i vece cifre samim tim veca kamata. Ako ne vrati uzmeš i prodas ono sto si uzeo za zalog. Da se ogradim,ne radim ja to niti bih radio ali znam dosta njih iz bliznjeg okruzenja koji to rade i zive kao bubreg u loju i nista ne rade... Nemam para da dajem na kamatu ali imam savest pa i da imam ne bih davao. 8086.gif A koje su mere kod kasnjenja sa vracanjem? Ima li neka "zatezna" kamata? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 A da li psotoji način npr da se ja i ti sretnemo, tebi trebaju pare, a ja imam višak i onda se otpišemo obojica neki ugovor (ili nešto) i obojica se time obavežemo da ja tebi dam pare a ti meni da to kasnije nadoknadiš sa kamatom? Постоји законска затезна камата, која није претерано велика (колко се сећам, једнака је камати на штедњу по виђењу у месту потписивања уговора), али је ту. Све преко тога ако дође на суд пада, то јест, отписује се, и враћа се само главница ако се посао покаже као зеленашки, а може и кривична пријава да падне зеленашу. У међувремену су почели да састављају другу врсту уговора да би заобишли те прописе (коју овде нећу открити да некоме не би идеје падале на памет), али и то полако пада у воду, ако имаш сведоке а судија није апсолутни морон. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Постоји законска затезна камата, која није претерано велика (колко се сећам, једнака је камати на штедњу по виђењу у месту потписивања уговора), али је ту. Све преко тога ако дође на суд пада, то јест, отписује се, и враћа се само главница ако се посао покаже као зеленашки, а може и кривична пријава да падне зеленашу. У међувремену су почели да састављају другу врсту уговора да би заобишли те прописе (коју овде нећу открити да некоме не би идеје падале на памет), али и то полако пада у воду, ако имаш сведоке а судија није апсолутни морон. A šta je sa onim što odkupljuju svakakve stvarčice. Mislim tipa kao ono na "History" kanalu, gde uzmu neku stvar procene vrednost (uglavnom manju nego što vredi) i onda daju pare ovom, pa ako pare ne vrati u dogovorenom roku ta stvar postaje vlasništvo ovoga što je dao pare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 A šta je sa onim što odkupljuju svakakve stvarčice. Mislim tipa kao ono na "History" kanalu, gde uzmu neku stvar procene vrednost (uglavnom manju nego što vredi) i onda daju pare ovom, pa ako pare ne vrati u dogovorenom roku ta stvar postaje vlasništvo ovoga što je dao pare. Имаш институт "прекомерног оштећења", кад неко користи положај продавца да би себи прибавио несразмерно велику корист. Међутим, и то се заобилази или продајом "из руке у руку" за коју је тешко доказати да се уопште и десила, или једном клаузулом у уговору, која додуше и нема неку снагу на суду, али за коју продавац верује да му онемогућује сваку шансу да поврати паре. Иначе је битно и знати да се наше и англосаксонско право разликују, тако да су те ствари тамо могуће и легалне углавном (мада не у свим државама). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 A šta je sa onim što odkupljuju svakakve stvarčice. Mislim tipa kao ono na "History" kanalu, gde uzmu neku stvar procene vrednost (uglavnom manju nego što vredi) i onda daju pare ovom, pa ako pare ne vrati u dogovorenom roku ta stvar postaje vlasništvo ovoga što je dao pare. Ниси требао да се коцкаш..... требао си да мислиш на време, а не, сада.... па овде испитујеш све могуће начине илегалне позајмице .цццц RYLAH је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ниси требао да се коцкаш..... требао си да мислиш на време, а не, сада.... па овде испитујеш све могуће начине илегалне позајмице .цццц Не бије мајка сина што се коцка, него што се вади. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ниси требао да се коцкаш..... требао си да мислиш на време, а не, сада.... па овде испитујеш све могуће начине илегалне позајмице .цццц Ja sam se kockao dva puta u životu, jednom random tiket od 50 rsda, nisam ni znao timove koje biram samo sam gledao tabelu gde su, usvišno je reći da nisam dobio ništa. I još jednom na ruletu, gde sam stigao od 200-3000 i video da kada se setigne do ozbiljnijih suma ipak je to namešteno (igrao tako da je skoro nemoguće izgubiti, pa ipak kada sam na računu imao više od 1500 ove stvari gotovo neverovatne počele su veoma često da se dešavaju) pa sam sam odustao od toga, ali ono brame sam nešto "zaradio" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 da je zelenašenje to je relativna stvar!! sa nešto drugačijim stopama to rade banke (i kako reče deran: zive kao bubreg u loju i nista ne rade... ). princip je apsolutno isti Pa i to je zelenasenje, ko je rek`o da nije?... To kakav status ima zvanicno, to je sasvim deseta prica, ali u samoj sustini jeste zelenasenje, i jos kako jeste... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Имаш институт "прекомерног оштећења", кад неко користи положај продавца да би себи прибавио несразмерно велику корист. Међутим, и то се заобилази или продајом "из руке у руку" за коју је тешко доказати да се уопште и десила, или једном клаузулом у уговору, која додуше и нема неку снагу на суду, али за коју продавац верује да му онемогућује сваку шансу да поврати паре. Иначе је битно и знати да се наше и англосаксонско право разликују, тако да су те ствари тамо могуће и легалне углавном (мада не у свим државама). Jesi li gledao ovo o čemu pričam Pawn Stars je u ptianju. U većini slučajeva samo otkupe stvari, ali postoji mogućnost da založiš nešto i oni ti daju pare, a ti se obavezuješ da ćeš to da vratiš inače to što si im dao pripada njima. Obično je vrednsot možda onoga što si dao 20-30% veća od para koje si dobio. Mislim snima se, pa kontam da je u SADu to dozvoljeno, e sada da li je legalno to kod nas? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Jesi li gledao ovo o čemu pričam Pawn Stars je u ptianju. U većini slučajeva samo otkupe stvari, ali postoji mogućnost da založiš nešto i oni ti daju pare, a ti se obavezuješ da ćeš to da vratiš inače to što si im dao pripada njima. Obično je vrednsot možda onoga što si dao 20-30% veća od para koje si dobio. Mislim snima se, pa kontam da je u SADu to dozvoljeno, e sada da li je legalno to kod nas? Ма ја сам причао о оним сумама за које они откупљују ствари, пљачкају их. Јесте, и код нас је дозвољено отворити залагаоницу, само што приходи (легални) нису превисоки због максимално дозвољене камате, па их нема толико. То ти је правило и код банке (којој камата није ограничена законом), да ствар коју стављаш на хипотеку буде минимум 30% веће вредности од кредита који узимаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 @rylah A postoje li negde kod nas neki "normalni" hipotekarni krediti (bar malo normalni uslovi)? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Pa i to je zelenasenje, ko je rek`o da nije?... To kakav status ima zvanicno, to je sasvim deseta prica, ali u samoj sustini jeste zelenasenje, i jos kako jeste... i kritikovano (osuđeno) od Isusa lično, ako se ne varam? ako ko zna referencu na mesto u bibliji za ovo što rekoh neka da, voleo bih da vidim opet . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 @rylah A postoje li negde kod nas neki "normalni" hipotekarni krediti (bar malo normalni uslovi)? Не знам, али сумњам да се некоме исплати. Не пратим то тржиште превише, само причам како је законски. Банкама ништа није ускраћено, а имају јак картел где договорају каматне стопе, па нема праве конкуренције, а овим другима се не исплати, јер је камата која им је дозвољена много ниска за толики ризик. Зато зеленаши и цветају, и доста се и толеришу, јер људи ипак морају негде да нађу паре, а нису кредитно способни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Јел ја могу да дајем људима паре на камату, а да та камата буде 10% на месечном нивоу и да то буде легално? Не. Кратко време су измислили начин да преваре систем, али више не помаже ни то ако оштећена страна има сведоке. Иначе, знам ликове који узимају много више тако да би ти био цвећка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Иначе, знам ликове који узимају много више тако да би ти био цвећка Знам их и ја. Млађони, Плутон, Nevena Zec and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука